Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Zeinabs profetia

När Profetens barnbarn mördades vid Kerbala, så fördes kvinnorna och barnen som överlevde, till kalif Yazids hov. Där höll Zeinab, Profeten Muhammeds barnbarn, ett otroligt tal, som än idag lärs ut utantill. I detta tal förutspådde hon Yazids framtid. Här kommer ett utdrag ur det talet:

”Min Hussain har dödats och Satans anhängare tar oss till sina herrar så att de får sin belöning för sin smädelse av Allah. Vårt blod droppar från deras händer och vårt kött faller ner från deras munnar. De heliga kropparna tillhörande martyrerna har lagts tillrätta för vargarna och andra köttätande djur. Ifall du har tjänat något med att spilla vårt blod, så kommer du sannerligen att vara bland förlorarna på domedagen. På den dagen kommer inget annat än dina dåd att spela roll.

På den dagen kommer du att förbanna Ibn Marjana (må Allah förbanna honom och hans gener) och han kommer att förbanna dig. På den dagen kommer du och dina anhängare att bråka med varandra inför Den Allsmäktiges våg. På den dagen kommer du att inse att den bästa gåvan din far gav dig, var att han gav dig möjligheten att mörda Allahs Profetes barn. Jag svär vid Allah, att jag inte fruktar någon förutom Honom och att jag inte beklagar mig till någon annan än till Honom. Du kan använda dig av ditt lurendrejeri, dina tricks men jag svär vid Allah, att skammen och vanäran som du gjort dig förtjänt av genom din behandling av oss, aldrig kommer försvinna.”

En kommentar

  1. Al-Ameri 29 januari 2010

    La3net Allah 3ala Mo3awje we Yezid ibne mo3awje Ajma3in!!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *