Press "Enter" to skip to content

Fel kläder kan ge dig 4 års fängelse

I Sverige har vi haft fall där människor dömts till några få års fängelse för mord eller våldtäkt. I Danmark vill man nu instifta lagar som ger dig 4 års fängelse ifall du “tvingar” någon att bära slöja, inte bara burka och niqab, utan även den vanliga slöjan. Så nästa gång din dotter har problem med dig, kan hon säga du tvingade henne till slöjan, nästa gång din fru vill bli av med dig, kan hon säga du tvingade henne till slöjan.

Makabra länder, makabra lagar, makabra värderingar. Hur ska man bedöma vad som är tvång och vad som inte är tvång? Om jag menar att min dotter, som muslim, ska bära slöja från 12 eller 13 års ålder, är det tvång då? Är inte det här del av den uppfostran jag vill ge henne?

Att ett land anser “slöjtvång” vara värre än mord är något av det mest bisarra jag läst om. Än en gång, vad är skillnaden på att tvinga på någon ett klädstycke eller att tvinga av någon ett klädstycke? Det här är alltså inte tvång att bära burka utan man vill lagstifta mot förbudet att tvinga någon att bära slöja. Har folk och länder inte förstått att den orkan som islam är, inte går att stoppa? Så länge man håller sig borta från de extrema värderingarna bland vissa grupperingar i den muslimska världen, så går det inte att stå emot den kraft islam utgör. Även efter alla hot, alla trakasserier, så ökar konverteringen till islam.

Man ska försöka försvåra och försöka lagstifta mot att bära slöja. Trakasserierna bara ökar, det antimuslimska klimatet i väst skrämmer mig och en dag kommer jag väl stå där i en gaskammare och undra vart mina rättigheter försvann.

När “tvånget” att bära slöja kan kosta dig 4 års fängelse, så måste man beakta att det inte får ske något tvång i islam. Man likställer här slöjan med att man tvingar av någon kläderna, eller man tvingar sig på någon. Hur sjukt låter inte det här? Aftonbladet ställde frågan om heltäckande slöja ska förbjudas, en svart man, en serb och tre svenskar menade att det ska förbjudas. En av dem är komikern Peter Wahlbeck säger:

“Ja absolut, Det är stenåldersfasoner och den bygger ett enormt utanförskap.”


Ja, det är stenåldersfasoner att en kvinna själv ska få bestämma över hur hon vill klä sig, istället för att vilja klä av sig för en gångs skull. Vi hyllar de som är spinkiga, de som är nakna, de som visar brösten (inte med flit, sure…) vi hyllar dem som har gruppsex på teve, vi hyllar dem som knullar runt och vi hyllar dem som super bort sina liv, men du är en stenåldersmänniska ifall du vill skyla dig och inte vill att någon ska se dig eller ditt hår eller din barm eller dina ben eller dina armar.

Idag är det förbud mot burkan, imorgon mot slöjan och sen mot själva religionen?

Inget förbud i Danmark – DN.se.

20 Comments

 1. Iris
  Iris 29 januari 2010

  Kunde inte sagt det bättre själv! Är det inte förtryck i allra högsta grad, att dumförklara kvinnan så passa tt hon inte ens får välja kläder själv?

 2. Bahlool
  Bahlool 29 januari 2010

  Märkligt att dessa förkämpar för kvinnorna själva inte insett det 😛 löjväckande och visar på vilken dumhet det dock finns ute i världen..suck. För mig spelar det ingen roll om det är ett påbud eller ett förbud, båda två är lika fel, så nu har vi “demokrater” som ställt sig på samma nivå och samma värdegrund som talibanerna och andra grupper som påtvingar slöjan, burkan eller niqaben på vuxna kvinnor. Klär du dig av är det ett fritt val, klär du på dig är det stenåldersfasoner

 3. Beck
  Beck 29 januari 2010

  Klart det ska vara förbjudet att tvinga folk att bära olika klädesplagg. Det borde alltid vara upp till respektive person att välja själv (nu pratar jag om myndiga). Men det är ju inte konstigt att de vill lagstifta så hårt mot just muslimer och 4 års fängelse låter ju helt galet för vilken typ av klädesplagg som helst. Sedan finns det säkert redan en lag som är generell, dvs skyddar människor till att fritt få klä sig hur denne så önskar. Att ha en speciell lagstiftning för slöja är ju direkt korkat.

 4. Bahlool
  Bahlool 29 januari 2010

  Beck om jag tvingar min dotter att bära slöja är det förbjudet då? Om jag tvingar min dotter att ha handskar på sig för det är kallt, eller en mössa, är det också olagligt? Om jag tvingar min dotter att ha skor på sig när man går ut, är det förbjudet? Varför är vissa förbud ok, andra inte?

 5. petersingerfanboy
  petersingerfanboy 29 januari 2010

  Bahlool: Mössa och vantar är nödvändighetsplagg pga väder, precis som säkert niqab var nödvändigt i öknen. Skillnaden är väl avsikten till varför du tvingar på ditt barn något, om det kan anses rationellt. Dock är fängelse naturligtvis fånigt i sammanhanget.

 6. Bahlool
  Bahlool 29 januari 2010

  peter det här handlar inte om niqab enbart utan deras förbud är emot tvång att bära slöja. Om man är muslim så utgår man ifrån att Allah finns och att han ställt plagget som krav på oss, därmed är det får vårt bästa, vår sjäsliga räddningsskull, som vi “tvingar” våra barn att ha slöjan på. Jag är inte för tvång, men jag anser att mina barn ska ha slöjan på sig, då vi är muslimer, men jag undrar vart man ska dra gränsen för vad som är bra för en. Vantar är bra för en, mössa är bra för en och enligt en muslim är slöjan bra för en…
  och ja, fängelse är rätt befängt lol

 7. petersingerfanboy
  petersingerfanboy 29 januari 2010

  Anta att din dotter väljer att inte vara muslim utan ateist, eller jude eller något annat. Då faller ju argumentet om att slöjan är “bra” för henne eller hur? Spelar ju ingen roll om du är scientolog eller muslim, en mössa värmer lika gott oavsätt.

 8. Bahlool
  Bahlool 29 januari 2010

  Nope, då faller det inte för vi är föräldrar och vi uppfostrar barnen enligt våra principer. Det gör alla. Så frågan kvarstår, slöjan är bra för henne enligt religionen och vantarna enligt fysikens lagar, vad ska man göra?

 9. Beck
  Beck 29 januari 2010

  Det är givetvis en skillnad precis som Peter säger att bära kläder för att man inte ska frysa. Men vägrar de bära mössa eller vantar får de väll skylla sig själva om de fryser.

  Men slöja bär man ju av en religiös övertygelse. Bara för att du har en religiös övertygelse så behöver det ju inte betyda att ditt barn har samma eller ens förstår vitsen med slöja. Du kan väll förklara för henne varför du tycker hon ska bära slöja men vad är vitsen med att hon bär slöja om du tvingar henne. En slöja ska man väll ändå bära för sina egna religiösa övertygelse och inte någon annans. Du pratar ju själv om att muslimska kvinnor har ett eget val och att inte någon ska förbjuda någon att bära slöja. Vad lär du då dina egna barn, att inte slöja är ett eget val utan ett tvång.

 10. Bahlool
  Bahlool 29 januari 2010

  Jo det är sant jag kommer knappast tvinga dem men frågan är ändå inte besvarad för jag tvingar barnet som inte vill äta, att äta, jag tvingar barnet som inte vill klä på sig, att klä på sig och ingen kommer säga de får skylla sig själva och allt det där görs för dess eget bästa, på samma sätt är slöjan för deras eget själsliga bästa.

 11. Beck
  Beck 29 januari 2010

  Är det för deras egna själsliga bästa om de inte ens tror på att man ska bära slöja och inte vill. Att de känner att de blir tvingade? Det kan säkert vara för deras själsliga bästa om de har en religiös övertygelse om att man ska bära slöja. Men och andra sidan är det ju inga problem då eller hur.

  Men om du inte själv tänker tvinga dina barn att bära slöja så antar jag att även du ser en skillnad i kläder och slöja. Varför tänker inte du tvinga dem?

 12. Roger
  Roger 29 januari 2010

  Och bevisen för att slöjan är bra för att?
  Det ökar inaveln, det döljer kvinnor med skäggväxt?

 13. Bahlool
  Bahlool 29 januari 2010

  Jag tvingar inte mina systrar eller kusiner, har diskuterat med dem och om de vill bära det bra om inte deras val men så länge de är omyndiga är ju mina barn underställda mitt ansvar.

 14. Z
  Z 29 januari 2010

  Jag måste faktiskt flika in lite, jag håller helt med Bahlool på punkten att barn står under föräldrarnas ansvar så länge de är omyndiga. MEN jag som muslim skulle dock aldrig låta min dotter som är 2 år ha slöja. Koranen uppmanar ingenstans små flickebarn till detta. Varför ska små flickebarn ha slöja? Jag är helt emot alla former av tvång, och ska min dotter ha slöja, är det hon som ska välja det själv. Om någon verkligen vill ha niqab, burkah eller hijab, om det är kvinnans egna val så är det helt ok. Men vill hon inte ha det ska hon inte tvingas till det. Likväl, lika hårt man håller på kvinnans slöja, ska då mannen hålla på sin egen slöja, som mannen skall hava över sitt egna hjärta. Är man som man lika dominant gällande slöjan, när det kommer till ens egna hjärta, som man? Jag anser inte att små flickor ska ha slöja, när de är stora nog ska de få välja själva.

 15. Beck
  Beck 29 januari 2010

  Låter som en sund inställning Z.

 16. freddo
  freddo 30 januari 2010

  Hmm tror nog det är svårt att tvinga på nån något som börjat i, eller väldigt snart ska börja i högstadiet (om man nu skall gå efter en ålder på 12-13)vare sig det är mössa, vantar eller hijab. Håller med Z inställning när det gäller slöjan och att fokus skall ligga både på flicka och pojke. Får Kalle vara ute till 22:00 ska det gälla Lisa med:-)
  Tror en stor del av uppfostrand handlar om att förbereda någon till att ta egna beslut och göra bra val när man börjar närma sig vuxen ålder. Dvs uppmuntran och resonemang /förklaring…går före tvång.

  Förövrigt så spyr jag på hur politiker försöker ta politiska poäng på denna antimuslimvåg som sveper över europa. Tex varför skall partiledarna för Sveriges två största partier debattera om burkan i en partiledardebatt?Vad kan det vara 500-1000 st i Sverige som bär burka /niqab (om det nu va 2000 i frankrike)?
  Och var är denna uppsjö av förtryckta muslimska kvinnor som alla snackar om, men ingen verkar snacka med? Eller just det, de flesta ser lite annorlunda ut å har konstig klädsel och framförallt!…..så vet de inte att de är förtryckta själva. För det är bara vi svennebananer som kan peka ut förtryckta kvinnor=)

 17. Bahlool
  Bahlool 30 januari 2010

  I danmark sa de att de hade runt 100 sådana personer som bar burka eller niqab, att ens bemöda sig med att diskutera detta ämne i teve, i lagstiftande församlingar och i media visar att folk verkligen har för mkt tid och för mycket pengar. Finns det inte verkligt behövande människor som behöver verkliga lagar? Jag är emot niqab, men vill folk klä sig så, angår det knappast mig 😛

 18. Z
  Z 30 januari 2010

  Fredde, lite exakt min inställning där. Om pojken ska ha stor frihet att göra vad han vill, ska dottern ha det med. Jag avskyr all form av tvång, men även orättvisa. Som hos många svenskar som tycker det är fränt när killar ligger med många tjejer, men gör en tjej så är hon en hora typ. Jag är svensk, född av svenska föräldrar, så jag har sett detta sååå många gånger. Min dotter väljer om och när hon vill ha hijab. När äldsta flickan lekar att hon är muslim med slöja säger jag att hon ska ta av den, just för att hon inte vet vad det betyder. Men seriöst när jag ser mina grannar, små flickor på 4-5 år med slöja, wtf! Medan pojken i samma ålder är helvild och otroligt ful i munnen! Nej det funkar inte, ska flickan fostras till en moralisk varelse som ska tänka på sitt rykte och ha en god karaktär, ska detta gälla med pojkar med. Ska muslimska män få ränna på stan, ska kvinnan få det med och inte vara inlåst i hemmet. Håller med Bahlool, vill dock en kvinna få ha niqab, är det verkligen hennes val, så är det fel att förbjuda det.

 19. Fatma
  Fatma 19 februari 2010

  Pratar man om människor som lever i Sverige / Danmark kan man inte tvinga på någon slöjan, Islam tvingar inte kvinnorna till det, Islam är ingen tvångsreligion vår religion har kommit för människans bästa, Finns många argument till slöjan så varför ska jag tvinga min dotter till slöjan och inte sitta ner och berätta vad slöjan betyder…
  Jag skulle inte tvinga på min dotter slöjan utan jag skulle få henne o ta på sig det av sin egen vilja.

  en bahlool om att dottern kommer hota sin pappa eller säga att hon har blivit tvungen till slöjan om det nu det händer så är problemet i uppfostran inte lagen för min dotter kan redan anmäla mig för misshandel. likaså när det gäller frun så illa är vi inte

 20. ammatollah
  ammatollah 13 mars 2010

  svar till Bahlool. salam bror jag ska saga till dig vad som ar problemet i sverige. Jo att myndigheter, dagis och skola hela tiden ska blanda sig i vilken uppfostran folk ska ha pa sina barn. Inse fakta manniskor. Vi har annan uppfostran pa vara barn an ni, muslimer eller inte. Vad ar det forsta barnen lar sig pa dagis. jo att ringa 112 sen mer eller mindre fragar lararna ut barnen. hur har du det hemma. slar dina foraldrar dig. allt i sverige handlar om sex. Kolla pa alla reklamer pa tv, glass shampo, smink. allt ar baserat pa sex. vad visar dom pa tv 3 pa eftermiddagen pa tv nar barn ar hemma jo sex and the city. SLUTA blanda er i hur vi uppfostrar vara barn. Vi sager inte till er varfor ar inte era dottrar oskulder nar de bara ar 14 ar. jag kanner sa manga svenska tjejer i min klass nar jag var mindre som borjade ha sex nar dom var 12. och deras foraldrar kopte kondomer till dom. Ar det normalt. uppmuntra barn att ha sex, att ga med korta kjolar fulla mitt i stan. Har ni nagonsin hort att en kvinna med sloja blivit valdtagen. Nej tankte val inte det… Om vi vill att vara barn ska ha sloja innan de ar myndiga vad har ni med det att gora. hellre lara barnen att vara hemma mer an springa fulla ute pa stan och ha sex..salam aleikum

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *