Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

En seger mot wahabiterna

Wahabiterna, ättlingarna till de Khawarij, de terrorister som på 600- och 700-talet gav Imam Ali och den muslimska gemenskapen så mycket huvudvärk, har besegrats i kriget de startade mot Houthis, norra Jemens rebellgrupp. Houthis har sedan några år kämpat mot regeringen i Sanaa, Jemens huvudstad och wahabiterna i Saudiarabien, som hatar de shiitiska Houthis, trodde de skulle kunna segra lätt över dessa. Tji fick dem, deras flygplan bombar civila, men Houthis går ändå segrande ur närstriderna.

Enligt Imam Ali, så skulle Khawarij alltid återuppstå och alltid nedkämpas för att återigen sprida sig och återigen starta kaos. På Imam Alis tid, så tyckte Khawarij att det var Allahs vilja att mörda, skända och skära upp magar på havande kvinnor. Liknande tendenser ser vi hos wahabiterna, som kallar allt och alla för kuffar, otrogna, vi ser hur de bekämpar muslimer, allt i USAs namn. Deras pengar går till Al Qaidah, till terrorn i Irak, till talibanerna och alltid är det extrema grupper som hatar allt vad islam står för, so får deras stöd.

Houthis tillhör Zaidis, en shiasekt som ansetts vara närmast sunniislam av de shiitiska grupperna. De styrde Jemen i över 1000 år, men på 1960-talet störtades det zaidiska kungadömet i en militärkupp. Nu styr en zaidi i Jemen, men han allierade sig med wahabiterna och detta ledde till att Houthis, kallade efter familijen som lett upproret, startade ett uppror. Nu har vi två olika grupperingar av wahabiter, de wahabiter som tillhör Al Qaidah och som bekämpar regeringen och USA och vi har de wahabiter som styr i Saudiarabien. Bägge två är ett hot mot Jemen och den muslimska världen.

Houthis fick utkämpa ett flerfrontskrig, alla militära strategers mardröm, och lyckades ändå få tillstånd ett wahabitiskt tillbakadragande genom att invadera södra Saudiarabien. Nu hävdar Saudiarabien att de ”segrat”, en seger är det verkligen inte. De skämde ut sig, besegrades och knäcktes till den grad att hundratals wahabitiska soldater dog på slagfältet, det ledde till att Saudiarabien började bomba civila i  norra Jemen som straff.

Även om det kostat mycket blod, så är jag glad åt att wahabiterna fick sig en känga. Tyvärr hörs inte så mycket om de här händelserna i västlig media, inte i svensk i alla fall. Här har vi barn, kvinnor och män som svälter och som bombas dag in och dag ut. Ingen som demonstrerar för deras rättigheter, ingen som kräver att man bojkottar regeringen där. Så USA och väst, då med Sverige i ledningen, krävde bojkott och embargon mot Iran, för att de slog ner terroristers försök att starta  upplopp, men ingen ens nämner Jemens brott mot dess egna befolkning. Hyckleri? Ja sannerligen hyckleri…

Vem kommer regera i Jemen i framtiden? Houthis? USA eller wahabiterna?

Fattigdomen som drabbat de stackars civila är så stor, att folk svälter ihjäl och ingen kan eller vill hjälpa dem.

4 kommentarer

 1. Al-Ameri 28 januari 2010

  Så Sant bror…Jag blir glad av att du tar upp såna ämnen på din blogg….det känns som att det är här dem ohördasröst får höras och nå ut till folk =)

  Media=Största Boven

 2. Bahlool 28 januari 2010

  haha laith, jag blir ju rätt ofta mordhotad för sånt här ä;)

 3. Al-Ameri 29 januari 2010

  hahah skolaj du eller? shit manen et här är farligt..kanske ska sluta skriva :P? PS how did you know my name:P?

 4. Bahlool 29 januari 2010

  stood in your email darling 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *