Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kvinnorna har ingen talan

Han anser att slöjan kränker kvinnans rättigheter och strider mot den franska republikens grundprinciper.

Så sade Frankrikes president Sarkozy angående ”burkan/niqaab”, den slöja som döljer kvinnan helt och hållet. I Afghanistan har man burka, där man har ett gallerliknande tygstycke framför ansiktet. Jag är ingen anhängare av niqab, jag och de lärda jag följer och den gren jag följer och de flesta muslimerna, anser att det här är inget krav i islam, utan något som vissa extrema grupper tagit till sig, men OCH DET HÄR ÄR ETT STORT MEN, jag anser att det är rätt roligt, på ett patetiskt sätt, när en president för en stor nation som Frankrike, menar att denna slöja ”kränker” kvinnans rättigheter, samtidigt vill han kränka hennes val, hennes väg, med lagar.

Så vi har två olika falanger när det gäller denna typ av slöja, de som tvingar på den på kvinnorna, som talibanerna och sen har vi deras fiender, de som tvingar av kvinnan denna slöja. Kvinnan, en vuxen, tänkande, kännande kvinna, hon är inte kapabel att tänka själv eller att välja själv. Vare sig presidenten av Frankrike eller de extrema muslimerna, verkar tycka det. Vi har alltså degraderat kvinnan till att lyda franska lagar eller extrema gruppers tolkning av islams lagar. Vart är de kvinnor som förvägras eller påtvingas denna slöja, i debatten? Borde vi inte fråga dem hur de vill ha det?

Du kan gå barbröstad i Frankrike, det strider inte mot kvinnans rättigheter, du har några av de mest kända porrfilmerna som kommer just från Frankrike, men att en grupp människor vill dölja sig, dölja sina behag eller klä sig på ett sätt som de känner sig tillfreds med, det är inte tillåtet. Ja, ingen ska kränka kvinnans rättigheter, inte extrema muslimer eller franska presidenter. Kvinnorna har ingen talan ”demokrater” som Sarkozy eller hos talibanerna.

viaDebatt om slöjor skapar splittring i Frankrike – DN.se.

5 kommentarer

 1. Tasnim 27 januari 2010

  Bra skrivet! Sadant hyckel sa det är inte sant. Är de sa korkade att de inte ser vad de gör? Eller är det bara ren illvilja? :S

 2. Iris 27 januari 2010

  Ja, visst är det helt fantastiskt. Att som ´kvinna inte ha någon tala om hur man vill gå klädd. Förtryck? precis som du säger är väl detta ett förtryck som något annat.
  Jag blir så ilsken så jag blir rent trött.

 3. Bahlool 27 januari 2010

  tackar systrar

 4. Roger 27 januari 2010

  Glömde skriva anuslickare och tarmluddspillare. Annars tar du inte med inlägget. Får väl klämma dit ett kusinknullare med för korrekthetens skull

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *