Press "Enter" to skip to content

10 saker du inte visste om Irans kärnvapen

Media hjärntvättar oss och beroende på vem som äger dem eller åt vilket håll de försöker väcka opinion, ditåt vinklar de artiklarna. Man märker det när de talar illa om Iran på olika sätt:

Fakta:

Iran har inte startat ett aggressivt krig på över 200 år, till skillnad mot Israel och USA. Irans ledning har en doktrin om att aldrig slå till först.

Myt:

Iran är ett militaristiskt samhälle, som försöker skaffa sig farliga vapen och är en fara för världsfreden.

Fakta:

Irans militärutgifter är runt 6 miljarder årligen. Sverige, Singapore och Grekland har alla en större militärbudget. Irans befolkning  uppgår till 70 miljoner invånare, så per capita lägger man ut obefintligt i jämförelse med dessa andra stater. Iran lägger ut mindre pengar per capita på militären än de arabiska grannländerna, förutom Förenade Arabemiraten, så även små stater som Qatar och Bahrain lägger ut mera per capita.

Myt:

Iran har hotat att angripa Israel militärt och att ”få bort Israel från kartan”, detta är en myt som israelvännerna gärna sprider vidare.

Fakta:

Ingen i Irans ledning har hotat Israel med krig, detta går emot punkten jag tog upp om att de lovat att inte starta krig först. Irans president Ahmadinajad har klart och tydligt sagt att man inte hotar någon stat, inte ens Israel.

Myt:

Men sa inte Presidenten Mahmoud Ahmadinejad att han skulle få bort Israel från kartan?

Fakta:

Presidenten citerade Ayatollah Khomeini, som sade att ”ockupations regimen över Jerusalem måste bort från tidens sidor”  (in rezhim-e eshghalgar-i Qods bayad as safheh-e ruzgar mahv shavad). Detta var inget löfte om att man ska starta krig, utan en profetia om att ockupanter inte kan och inte kommer bestå för evigt.

Myt:

Är inte iranierna Förintelseförnekare?

Fakta:

Vissa är, vissa är inte. Förra presidenten Mohammad Khatami har kritiserat president Ahmadinejad för att ha ifrågasatt Judeutrotningen, något han kallade ”nazismens brott”. Även om de skulle förneka Judeutrotningen, så är inte det lika med att förklara krig eller hota någon till livet. Även ifall man skulle kalla Israel för olika saker, så innebär inte det att man startar krig eller vill utrota judarna.

Myt:

Iran är som Nordkorea, de försöker båda skaffa sig kärnvapen och båda är ett hot mot omvärlden.

Fakta:

Iran har några verk där man forskar i kärnteknik. IAEA, FNs kärnenergiorgan, har kontrollerat Irans anläggningar och kommit fram till att Iran inte har något kärnvapenprogram. Iran är inte helt  öppna, något som fått misstankarna att öka, men alla bevis från IAEA och CIA tyder på att de inte håller på att skaffa sig kärnvapen. 2007 har 16 amerikanska underrättelsetjänster kommit fram till Iran inte har något kärnvapenprogram. Man får inte glömma att de som misstänker Iran, även misstänkte Irak, och senare visade det sig att man startade ett krig, som kostade miljoner liv, helt var onödigt och byggt på lögner om Iraks massförstörelsevapen.

Myt:

Väst har just hittat en hemlig iransk kärnvapenanläggning utanför Qom.

Fakta:

Iran gick ut en vecka innan dessa uppgifter kom fram, att man hade börjat bygga en ny civil kärnkraftsanläggning utanför Qom. Det finns inget kärnmaterial och man har inte ens börjat använda sig av anläggningen än. Så Iran har inte brutit mot de avtal man skrivit på. Iran har lovat IAEA att de kan kontrollera anläggningen när som. Även Hillary Clinton gick ut och sa att de inte kan producera kärnvapenmaterial på den anläggningen för att den besöks och kontrolleras så ofta av IAEA. Ändå kräver både USA och Israel att man ska fortsätta ha hårdare bojkott och embargon mot Iran och att man ska bomba landet.

Myt:

Världen borde ha hårdare sanktioner mot Iran inte enbart på grund av deras kärnvapenprogram, utan även på grund av ”valfusket” i juni.

Fakta:

Även motståndarna till regeringen i Iran, är emot hårdare sanktioner, sanktioner som inte skulle skada någon annan än folket i landet Det såg vi i fallet med embargot mot irakierna, som ledde till över 2 miljoner offer, däribland över 550 000 barn.

Myt:

Irans regering är väl galna fanatiker hela högen? Så inga avtal eller tal skulle hjälpa.

Fakta:

De är inga galningar, då hade de startat krig mot sina grannländer som Saddam gjorde. Israel har invaderade ett flertal av sina grannar. Att kalla iranierna för galna fanatiker, är för att underlätta en krigsförklaring mot dem.

Myt:

Hade Iran inte sökt skaffa sig kärnvapen, då hade omvärlden inte antagit resolutioner och skapat sanktioner mot landet.

Fakta:

Centrifugteknologin som används för att berika uran, är speciell. Med den kan man berika uran upp till 5% och då är det för en civil reaktor, en för att skapa elektricitet. Man kan även använda den för att berika materialet gång på gång och då kan man komma upp till 90% för att skaffa sig kärnvapen. Det är lätt att upptäcka ifall man vill skapa sig kärnvapen, så länge som man kontrollerar anläggningarna. Två faror uppstår som kan vara ett tecken på att Iran håller på att skaffa sig kärnvapen:

1. Iran slänger ut inspektörerna.

2. Iran bygger en anläggning som är hemlig.

Det är jättesvårt att bygga en anläggning utan att det märks. CIA har spioner, man har satelliter och man flyger över Iran och tar foto för att se vad Iran håller på med. Anläggningar med centrifuger, behöver mycket vatten, byggnadsmaterial osv. Att bygga en sådan stor anläggning i hemlighet är alltså en omöjlighet. Så länge som Iran tillåter inspektörer i landet, så länge kan man vara säker på att de inte har några som helst planer på att skaffa sig kärnvapen.

Att gå på Israels och USAs intuition, går inte. Man kan inte använda sig av misstanke som bevis för att bomba eller starta krig mot Iran.

Frågan man måste ställa sig är hur kan krigiska stater som  Israel, Pakistan och Indien skaffa sig kärnvapen och inget hände dem, varför ska just Iran straffas? Varför göra en så stor sak när det gäller Iran?

Kan det vara så att Iran är ett av de länder som står emot västs hegemoni och inte låter sig styras av USA eller Israel?

22 Comments

 1. Twilighter
  Twilighter 10 december 2009

  Iran måste lägga ut mycket pengar på vapen och forskning.
  Beviset på att de har detta ser vi varje dag på nyheterna genom nya provskjutningar av missiler, nya vapen av olika slag. Dem har till och med skickat sateliter ut i rymden för att spionera på andra. Men det folk väljer att glömma bort är att allt detta faktiskt är i defensivt syfte inte för att attackera någon.
  Utan en stark arme är det kört för vilket land som helst.
  När USA har armén som de har måste Iran utrusta sig för att kunna försvara alla de som behöver detta försvar (aka oss muslimer eftersom vi är uppenbarligen det som USA helst vill bli av med) fram tills dess att Imam Mahdi kommer ut och tar över. Annars är vi chanslösa. Under kriget mellan Israel och Hizbollah i Libanon trodde USA och Israel att det skulle vara en lätt match för de hade ingen aning om vapnen och styrkan som hizbollah hade. De underskattade hizbollah och om hizbollah inte hade haft vapnen som de hade så hade det vart kört för oss alla. Samma sak är det med Iran just nu, det är klart dem ska ha en stark utrustning eftersom utan denna utrustning hade USA direkt attackerat Iran men dem är rädda för Iran just nu och detta med all rättighet. Dem borde vara rädda för att attackera eftersom sekunden de tar det första steget är det början på slutet för dem. Varför ska det vara okey för USA att ha sin starka militär men inte för Iran? Hyckleri!!

 2. Bahlool
  Bahlool 10 december 2009

  Det är just det här hyckleriet som är värst. Även fredliga Sverige satsar mkt pengar på armeen men det finns inga smo helst bevis för att Iran har kärnvapen.

 3. Jonas Franzen
  Jonas Franzen 10 december 2009

  Jag har ett par myter du kan lägga till i din lista:

  Myt: Tomten bor vid Polcirkeln.
  Fakta: Nej tomten har faktiskt flyttat eftersom det var så kallt. Numera bor han i Iran och är muslim.

  Myt: Iran är ett ganska fattigt land med stora problem.
  Fakta: Nejdå, Iran mår jättebra och kärleken flödar.

  Myt: Islam vill straffa de som inte följer Koranen.
  Fakta: Nejdå. I Iran lever alla i harmoni. Ingen blir förföljd eller straffad för att tycka något annorlunda.

 4. Bahlool
  Bahlool 10 december 2009

  lol jag kan lägga till dem, men vad har dessa myter med Irans kärnvapen att göra 😉
  Poängen är att Iran inte är något paradis men det betyder inte att de försöker skaffa sig kärnvapen. I slutändan måste det finns bevis annars har vi en liknande situation som i fallet med Irak och kriget mot irak 😛

 5. Darius
  Darius 10 december 2009

  – Ibland är krig nödvändiga. Det gick inte att förhandla med Hitler lika lite som det går att nå fred med al-Qaida, slog Obama fast.

  HA HA HA HA HA HA HA HA HAAAAAAAAAA!!!! vem starta kriget först? justeee det!

 6. Bahlool
  Bahlool 10 december 2009

  Jeremy vad är det jag ska kommentera? Folk hetsade mot varandra och hotade varandra det är väl inget att kommentera för mig eller?

 7. Beck
  Beck 10 december 2009

  Det finns vissa krig som har varit lyckade i världen, mot Hitler bland annat. Men i mellanöstern så har det visat wsig gång på gång att det är mycket svårt om inte omöjligt att starta krig för att få trygghet och lugn. Jag tycker rika länder skall hjälpa dessa länder eller rättare sagt folket i länderna för en bättre tillvaro. Men världens ledare måste finna nya vägar än att bomba i dessa länder. Tror t.ex. att problem med extremistiska grupper blir mindre med mer utbildning, tryggare tillvaro och en bättre ekonomi. Tror att förändringar tar tid och att man måste ha tålamod. Att bomba skjuter förmodligen bara upp problemen så det tar längre tid att ta itu med problemen. Jag tycker bland annat väst kan hjälpa till att stödja organisationer, föreningar och skolor som redan finns och som jobbar för mänskliga rättigheter, jämlikhet osv. Finns ett tydligt missnöje med regimen och att det finns alternativa grupper som har ett större stöd hos den stora massan så tycker jag väst kan gå in med finansiellt stöd och vapen. Men det skall vara folkets vilja och inte väst vilja. Väst ska inte heller ha en dold agenda, det är lustigt att väst oftast går in i länder som de kan ha en vinning i, olja eller geografiskt strategiskt bra. Skulle man för en gångs skull gå in i ett land med välvilja utan att ha något i utbyte så är förmodligen oddsen att det kommer något bra ur detta i slutändan högre. Men kärnan i mitt resonemang är iaf att viljan till krig för förändring måste komma underifrån, från folket och inte från någon annat. Finns en tydlig sådan vilja så kan rika länder stödja detta ekonomiskt.

 8. Jeremy
  Jeremy 10 december 2009

  ”Jeremy vad är det jag ska kommentera? Folk hetsade mot varandra och hotade varandra det är väl inget att kommentera för mig eller?”

  Ursäkta, det framkom inte: Jag tänkte på vår diskussion om yttrande och religionsfrihet. Här har ett par kristna uttryckt sin tro på sin religion – kristendomen – och sitt förkastande av en annan – islam – och de har blivit åtalade.

  Du menar att det sker en lågintensiv kamp mot islam. Med risk att verka paranoid: Denna incident skulle kunna vara ett uttryck för en lågintensiv kamp mot yttrandefriheten. Det verkar gå åt det håll som du verkar vilja att det går ut, åtminstone i England, dvs. att det blir förbjudet att ens uttala sig negativt om Muhammed.

 9. Bahlool
  Bahlool 10 december 2009

  Jag förstår inte riktigt vad som hände men om jag ska gissa så kan det ha varit hån/hets/personattacker involverade. Det verkar som om de har framfört fördomar som säger att Profeten Muhammed var något som han itne var (något som islamofober brukar framföra här i Sverige) sen vet jag inte hur lagen i England är. Det hade inte behövts gå ner till den nivån, de hade kunnat diskutera och thats it..helt onödigt att försöka få varandra att må dåligt på olika sätt. Vi har väl kommit överens om att yttrandefriheten inte är så fri som vi verkar antyda att det gör? Jag menar yttrandefriheten har sina lagar och regler som avhåller den från att gå för långt (hets mot folkgrupp tex) Menar du att Pastor green blev anklagad för att han tog sin yttrandefrihet på allvar? Allt han sa var att homosexualitet är en cancer..jag tror vi måste ha vissa lagar så att vi alla kan leva med varandra och att det finns vissa saker vi kan och bör hålla oss borta ifrån. Jag tycker många religioner är konstiga, inte ränner jag runt och hånar eller häcklar dem..

 10. Jeremy
  Jeremy 10 december 2009

  Bra att vi är överens om det onödiga att gå till domstol om detta. Men du skriver:

  ”Det verkar som om de har framfört fördomar som säger att Profeten Muhammed var något som han itne var (något som islamofober brukar framföra här i Sverige)”

  Får man tro artikeln hade de bla påstått att Muhammed var en krigsherre.

  ”Among the things Mr Vogelenzang, 53, is alleged to have said is that Mohammad was a warlord.” http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/religion/6209687/Christian-hoteliers-charged-with-insulting-Muslim-guest.html

  Det är väl ingen fördom? Det är väl ingen lögn? Det var han ju! Det säger väl de flesta historiska källor. T o m Koranen antyder det:

  ”De spörja dig om krigsbytena; säg ”Krigsbytena tillhöra Gud och aposteln.” Koranen, sura 8 (Zetterstéen)

  Eller:

  ”DE FRÅGAR dig om krigsbyte. Säg: ’Allt krigsbyte tillhör Gud och [Hans] Sändebud.'” (Bergström)

  Jag antar att versen skall tolkas bokstavligt och att ”krigsbyte” betyder ”krigsbyte” och att ”aposteln” eller ”Hans Sändebud”, syftar på Muhammed. Alltså betyder versen: Allt krigsbyte (krigsbyte = saker tillskansade i krig. Krig = väpnad konflikt)tillhör Gud och Muhammed.

  Muhammed, och/eller hans undersåtar, var inblandad(e) i väpnad konflikt. Han var av allt att döma ledare för de som gick ut i krig, och/eller så anförde han själv trupper. Alltså var han en krigsherre, på engelska ”warlord”.

  Vad jag förstått anser muslimer att Muhammed krigade i självförsvar. Men det ändrar inget i sak. Av allt att döma var han en ändå en krigsherre, om så i självförsvar. Det är ingen lögn. Det är ingen fördom. Eller?

 11. Bahlool
  Bahlool 10 december 2009

  Krigsherre har en dålig klang som får en att tänka på de som krigar i Afghanistan, men tittar du på hsitoria så märker du att han hellre skapade fred än krig. Jag vet inte vad mera sades men det stämmer ju delvis, han var ju general för muslimerna. så det stämmer ju att han var det, men som sagt jag vet inte vad som sades mera mm och det är väl bra att domstol får döma i frågan så man får reda på vad som sades och inte sades…

 12. Jeremy
  Jeremy 10 december 2009

  ”Det hade inte behövts gå ner till den nivån, de hade kunnat diskutera och thats it..helt onödigt att försöka få varandra att må dåligt på olika sätt.”

  … sa du för ett tag sedan! Nu säger du:

  ”det är väl bra att domstol får döma i frågan så man får reda på vad som sades och inte sades…”

  NEJ!!! Det är SKIT att man inte kan säga att Muhammed var en militär ledare/general/krigsherre utan att bli åtalad för det. När det dessutom är SANT både historiskt och ”rätt” i enlighet med islams egen heliga skrift. Det spelar ingen roll att Muhammed även skapade fred, ofta eller ibland. Så gjorde även Alexander den Store, Napoleon Bonaparte, Rickard Lejonhjärta, Saladin, Karl XII, Adolf Hitler, Josef Stalin. Dessa var krigsherrar, hela bunten. Några hatade av eftervärlden, några älskade. Det kvittar. De var militära ledare. De var krigsherrar.

  Det är SKIT att dessa brittiska medborgare inte kan säga något negativt – spelar ingen roll om det är sant eller osant, fördomsfullt eller inte – om en död religiös ledare utan att bli åtalade. Detta gör mig otroligt upprörd! Det är en skandal!!!

 13. Bahlool
  Bahlool 10 december 2009

  Som jag redan sagt, vi vet inte vad som sades eller hände. Så det är väl bra att man kommer fram till en sanning om vad som hände? Det är skit att man inte kan säga något negativt? Då kommer vi ju in på vart ska vi dra gränsen för hets mot folkgrupp? Du blir upprörd över det? Varför? Det finns många rättsfall som är mkt absurdare..

 14. Jeremy
  Jeremy 10 december 2009

  ”Det är skit att man inte kan säga något negativt?”

  … om en DÖD religiös ledare. Det är SKILLNAD på en DÖD religiös ledare som inte betyder ett DUGG för majoriteten i väst och LEVANDE människor, som t ex homosexuella som får höra av sådana som Åke Green att de är cancersvulster (han borde blivit fälld…)

  FATTAR du inte att DU och andra muslimer INTE kan ta åt er PERSONLIGT när någon dissar MUHAMMED? Det är SKILLNAD om någon dissar DIG din MAMMA eller MUSLIMER som grupp. Ni lever. Ni finns. Ni kan bli sårade. Muhammed är DÖD. Han kan inte ta skada av att bli dissad. DÄR ligger skillnaden. Vad är det som är så SVÅRT att förstå för dig?

  På tal om kränkningar: Tänk efter vad du och en del muslimer – Muhamed Omar – skriver om judar/ sionister. DET är kränkande för de levande individer som definierar sig som judar. Du har ju antytt att du inte tror på att det finns ett judiskt folk. Är inte detta att kränka levande (och döda) judar? Eller är det ok att kränka dem bara för att de är just judar?

 15. Bahlool
  Bahlool 10 december 2009

  Lol så en levande homosexuell är mera värd än 1.5 miljarder människors känslor? weird..Jag tar åt mig personligt och det är du som inte fattar Muhammeds position. Han skadas av lögner och förtal, jag skadas och så känner miljarder..men om du vet mera om våra känslor och vad som kan ta skada eller ej, så vill jag gärna veta vem som gav dig den befattningen? Har jag sagt att jag inte tror på att det finns ett judiskt folk? Det får du gärna visa mig..lol det skulle vara kul för mig att förneka ett folk som jag vet finns..men du verkar veta mera om mig än jag trodde 😉 Sluta lägga ord i min mun eller text i min blogg..jag vet vad jag står för och jag är verkligen inte den som är rädd för dig eller andra och skulle dölja det jag har i tankarna..Jag har inga problem med judar, det är också något du fått för dig..tyvärr är det rätt vanligt hos folk som inte gillar islam eller muslimer.
  Ni ser saker ur egna lilla fyrkantiga synvinkel, sen vad Muhamed Omar eller andra gjort eller skrivit angår inte mig, vad en del muslimer? Du har väl hört vad sionister och judar sagt (många fler än de fåtal muslimer du nämnt) attpalestinier inte finns..palestina aldrig funnits..att muslimer är grisar..att muslimer är djur osv..men sånt bryr du dig knappast om ;:PP

 16. Jeremy
  Jeremy 10 december 2009

  Du förnekar visst det judiska folkets existens. LÄS DIN EGEN BLOGG:

  ”http://www.bahlool.se/2009/12/03/uppfinningen-av-det-judiska-folket/”

  Det judiska folket är en uppfinning…

  Du skriver ju det själv! Herregud! Du får ju skärpa dig! Du länkar till Muhamed Omar, så jag gissar att du sympatiserar med honom och hans antisemitism. Men visst. Jag kan ha fel.

  Och JA! Yttrandefriheten, religionsfriheten – däri friheten att välja bort, förkasta och häda religion – individers rättigheter – bl a att välja sin egen livspartner, även en av samma kön och inte bli förtryckt för detta – är mer värd än muslimers oförmåga att skilja på sak och person.

  Så JA! En enda levande homosexuells rättighet att vara sig själv är MER VÄRD än en DÖD Muhammeds minne. Det är inget konstigt med det. Det är detta som är DEMOKRATI! Det är detta som är LIBERALISM!

  Jag tycker inte att muslimer är grisar etc. Jag tycker inte att muslimer ska förföljas. De som uttrycker sig på detta sätt gör FEL. Jag vill tycka och tro att islam går att kombinera med väst, men du och personer som Muhamed Omar får mig att misströsta. Islam är det samma som politik, det har du själv sagt. Islam går inte att kombinera med yttrande och religionsfrihet, det står ju klart efter den här drabbningen. Jag vill inte leva under islam. Jag vill leva i ett FRITT land, utan stadsreligion (SÄRSKILT INTE din version av islam som stadsreligion). Ett land där det står mig fritt att säga vad jag tycker om Jesus, Muhammed, Buddha eller Satan utan att riskera åtal.

 17. Bahlool
  Bahlool 10 december 2009

  lol..det är en bok som heter så, och så heter artiklen jag läste också..och nope jag förnekar inte judiska folket, jag förnekar judiska folkets krav på palestina men det är något helt annat…Jag länkar till en massa folk, däribland antisemiter och liberala, inte betyder det att jag sympatiserar med dem. Ja du har fel två fall av två fall…
  Lol du är alltså på samma nivå som Talibanerna, när du hävdar att yttrandefriheten, en modern västerländsk tanke, är mera värd en religion, islam och muslimer..på vilka grunder? För att du tycker så? För att du tar dig rätten att ha den enda sanningen? Du ser inte ens hur lik du är i din tankeverksamhet med andra som älskar förtryck.

  Lol nope, inte en homosexuell eller 10000000, Profeten är mera värd än du och alla dina bögar 🙂 Det är därför du inte kommer någonvart. Du bestämmer inte vad jag och andra värdesätter..ännu en gång kommer dina diktatoriska åsikter fram, du vill ha den enda sanningen och alla som inte håller med dig är hemska..lol..jag struntar fullständigt i vad du tror är mera värt, för mig är Muhammed mera värt än du, din familj och alla bögar du vill få fram 🙂 Acceptera att alla inte tycker som du och acceptera att alla inte håller med dig.

  Nope, islam blandar politik och religion. Läs vad man säger och sluta tro saker och ting 😉
  En fråga, är du jude? Din version av yttrandefrihet där alla har frihet, så länge de lever efter dina värderingar, ja den versionen vill jag inte heller leva under :PP

 18. Jeremy
  Jeremy 10 december 2009

  Den enda sanningen är att det inte finns nån enda sanning.
  Försök ta in det om du kan!

  På vilket sätt är jag på samma nivå som talibanerna? För att jag inte vill bli förtryckt? För att jag vill försvara de värderingar jag älskar? Visst! Jag är liberaltaliban. Så de så! Ja, för mig är friheten mer värd än islam. Efter att ha diskuterat med dig blir jag mer och mer övertygad om att islam betyder förtryck. Jag hoppas att du tillhör en minoritet (jag känner ett par toleranta muslimer, irl).

  Min version av yttrandefriheten bygger på en ganska main-stream, västerländsk, liberal tradition. Jag tror nog de flesta i Sverige skulle kunna skriva under på den. Du vill inte leva i det samhället, lessen, men det gör du redan!

  Islam blandar politik och religion, vilket åtminstone LEDER till att islam blir politik. Du har rätt, jag var onyanserad. Det är svårt att vara nyanserad när man är arg.

  Jag accepterar att du inte tycker som jag, men då du uppenbarligen vill blanda politik och religion och då du pissar på det som är heligt för mig: Mänskliga rättigheter. Ja… Då jobbar jag emot dig.

  Jag och alla mina bögar *ASG* Jag känner, typ, bara en bisexuell kille och hans pojkvän (som jag inte är så bekant med) Hmm… Ett par lesbiska tjejer känner jag också… Och de är mer värda för mig än en krigsherre och religionsstiftare. (Och hans mamma *s*)

  Inte kommer nånvart? Nä… Jag är mest förbryllad över att en uppenbart intelligent person som du, som växt upp i samma land som jag, är på en annan planet när det gäller värderingar. Jag har träffat kommunister som är mer toleranta än du.

  Nej, jag är inte jude. Jag är halvnorsk. På vilket sätt är det relevant om jag är jude eller ej? Anar jag lite antisemitism här trots allt? Är det dina äkta färger som kommer fram?

 19. Bahlool
  Bahlool 10 december 2009

  Nope du önskar hitta antisemitism, men som sagt vilket namn du ger mig eller vilka tankar du har om mig spelar ingen roll men när jag sa att judar sa muslimer är grisar, så svarade du så här*:

  Jag tycker inte att muslimer är grisar etc. Jag tycker inte att muslimer ska förföljas. De som uttrycker sig på detta sätt gör FEL.

  Så om jag talar om judar, varför tar du åt dig?

  Du vill själv förtrycka. Du vill själva påtvinga det har du bevisat med dina texter som säger att alla ska tycka som du när det gäller yttrandefrihet och demokrati. Då är enda skillnaden att de gör det med våld….
  Du ogillade islam när du kom til min blogg och du kommer ogilla islam även efteråt, att försöka antyda att det beror på mig eller MOhamed Omar eller andra saker är bara rena rama lögnen så sluta upp med sånt skitsnack 😉

  Lol klart du gillar homos..rota runt i skiten är du bra på 😉 och du ogillade Profeten Muhammed när du kom in här och började med ditt skitsnack, ooops skit där igen 😉
  Som sagt, du förväntar dig respekt men ger ingen :))

  Jag har visat för mkt tolerans..det är du som förväntar dig att man ska gilla homos 😉 och det är du som vill att mans ka respektera och vörda dem mera än den bästa människan – Profeten Muhammed. Det förbryllar mig, att se en människa som vill ha yttrandefrihet och respekt och som visar sina sanna färger när han försöker tala illa om en person som betyder så mkt för 1.5 miljarder..hycklare 😉
  Så enligt din logik är det ok för mig att tala illa om judar som dött? är det ok att tala om din mamma eller din far om de dött och de inte lever längre? Så om jag sitter här och tycker din döda mormor eller farmor var en slampa, som inte ens visste vem din morfar eller farfar var, då är det ok tycker du? Knappast..respekt handlar det om och det spelar ingen roll om personen dog 1 år sedan eller 1400 år sedan.
  Ditt problem är att du och andra tar er rätten att provocera och håna personligheter som är värda allt för oss, inte för att ni tjänar något på det, utan enbart för att ni vill skapa problem. Vad tjänar du på att likställa personer som rotar i skiten med Profeten Muhammed? Hela din familj är inte ens värda skiten på Profetens fötter.
  Du är en hatfylld och aggressiv människa och jag beklagar att du inte klarar av att se dina egna fel och misstag. Din logik har så många luckor att det är slöseri med tid att ens försöka övertyga dig. Jag vill inte byta talibanernas förtryck mot ditt förtryck.
  Ha en trevlig fortsättning och hoppas att du hittar det lugn som du så mycket behöver..

 20. Jeremy
  Jeremy 11 december 2009

  ”Så om jag sitter här och tycker din döda mormor eller farmor var en slampa, som inte ens visste vem din morfar eller farfar var, då är det ok tycker du?”

  Ja, det är faktiskt ok. Du får säga precis vad du vill. Jag skiter i vad du säger om min farmor, min mamma eller mina kusiner. Jag förstår faktiskt inte grejen med att ta åt sig av såna saker. Jag förstår faktiskt inte alls. Förklara gärna! Undervisa mig oh muslim! Har det kanske med hederskultur att göra?

  Har du visat för mycket tolerans? Kan man göra det? Kanske. Jag är intolerant mot intolerans. Särskilt religiös intolerans. Jag har stött på allt för mycket sådan. Jag förväntar mig inte att alla ska gilla homos (min farsa gör det exempelvis inte) men jag förväntar mig att alla går med på att samtliga individer har rätt att leva som de vill så länge de inte skadar nån annan. Inklusive homos. (Suck, jag tjatar!)

  Är jag hatfylld och aggressiv? Ibland kan jag bli rätt arg, men i regel tycker jag bra om det mesta och de flesta. Fast jag tycker du verkar rätt aggressiv just nu. Det här är inte den sympatiske, kultiverade muslimen jag mötte från början.

  Jag tycker faktiskt inte att Muhammed är den bästa människan; någon att vörda eller någon vidare förebild. För mig var han, som sagt, en krigsherre. För att uttrycka det milt. Har jag någon förebild så är det en judisk kille(här kommer det: I´m a jewlover!) som hette Jesus. Han dog på ett kors och sa flummiga sa saker som:

  ”Ni har hört att det blivit sagt: Du skall älska din nästa och hata din fiende. Men jag säger er: älska era fiender och be för de som förföljer er; då blir ni er himmelske faders söner…” (Evangeliet enligt Matteus 5:43-45)

  Han gick aldrig ut i krig och hans lärjungar erövrade inget land. (Det tog ca 300 år. X antal kristna hann bli lejonmat innan det hände.)Detta är min förebild… Men tyvärr har jag lång väg att gå innan jag är där.

  Men du har rätt: Jag gillade inte islam innan jag kom hit. Jag var skeptisk. Jag håller på att läsa Koranen… och… ja, jag vill inte göra dig mer upprörd, så jag tiger här. Samtidigt har jag väl aldrig försökt påskina något annat än att jag varit skeptisk? Jag har bara försökt att vara hövlig. Jag hoppades mest på att en intolerant, fanatisk, oresonabel islam (som Muhamed Omars)inte skulle vara den enda och den mest tongivande. Men det mesta verkar tyda på att så är fallet. Tyvärr!

  Om du är är värdig och verklig representant för din religion då kan jag inte komma till någon annan slutsats att islam inte kompatibel med grundläggande mänskliga rättigheter och en västerländsk demokrati; den demokrati som jag, trots dess brister, älskar, vördar och vill försvara. Jag hoppas att jag har fel och att jag en dag får förmånen att lära känna en praktiserande muslim som inte är så förbannad på allt som du är, och som inte avslutar en debatt med insinuanta frågor som ”Är du jude?” och homofobiska utbrott.

  Samtidigt tar du miste: Det är inte så att kommer OGILLA islam nu efteråt. Nej, jag AVSKYR islam numera. Det är ditt och Muhamed Omars fel. Ni har det på ert samvete.

 21. Bahlool
  Bahlool 11 december 2009

  När man hyllar homos och hånar Profeten då är man inte så tolerant av sig utan man är ute för att skaffa problem..när man lägger ord i min mun och försöker antyda jag är antisemit eller att jag inte tycker att judarna är ett folk, då är man ute för att provocera..listan kan göras lång 😉
  Du verkar vara kär i Mohamed omar, om du är så besatt av honom, ta kontakt med honom, du har hans länk bland mina länkar och gå ragga där 🙂 Du nämner killen i var och vartannat inlägg..
  Min värdighet är inte byggd på dina slutsatser, som vanligt försöker du antyda och få fram saker efter eget behag lol..som jag sa till dig du kom som en hatfylld människa och kommer försgvinna härifrån på samma sätt 😉
  Du är en mycket intolerant människa och det skrämmer mig att se att även ”yttrandefrihets”fanatiker som du inte är ett dugg bättre än talibanerna..när kommer vi se lite blod på dina händer för att någon inte gillade dina värderingar?
  Jag är inte förbannad på något lol..det är du som är sur och arg hela tiden..det har du skrivit 2 eller 3 gånger nu..den dagen jag bryr mig om vad du tycker om mig eller min religion är den dagen jag stänger ner bloggen. Du är och förblir obetydligt för min tro. Du har en viss syn på världen och på islam, och din uppgift är inte att hitta sanningen eller förstå, utan det är att provocera och att angripa, mkt synd faktiskt.
  Frågan med är du jude har jag förklarat, homofobiska utbrott? hahah..nu börjar du som vanligt hitta på anklagelser..du har alltid avskytt islam 😉 så håll dig borta från muslimers bloggar? Du har en kort stubin och det är inget plus i dialogsammanhang :PP
  ha en trevlig fortsättning, tror att det inte går att slösa mera tid på dig, då det bara går runt..runt..runt…ps: sluta anta saker om folk 😉 islam är på frammarsch och inget av ditt hat kan ändra på den saken..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *