Press "Enter" to skip to content

Varför vi behöver hårdare lagar

Koppleriåtalade utnyttjade 14-åring – DN.se.

Dag in och dag ut läser jag om barn som utnyttjas eller barn som säljer sig (frivilligt) för pengar. Pengar, detta ofog, har fått helt nya proportioner. Man säljer sig, sin heder och sitt samvete för att kunna få pengar och dessa pengar brukar inte räcka långt för det man vill köpa det man vill ha, det brukar alltid bli dyrare och dyrare. När man fått det ena vill man ha det andra.

Imam Ali sa: Begär är ens mest kroniska fiende.

Och det är sant. Man gör så mycket dumt när man begär saker hela tiden. Här handlar artikeln om en 14 årig, lätt förståndshandikappad flicka, som använts av 17-20 åringar till att säljas till runt fem kunder i veckan. Dessa ungdomar körde flickan runt till kunderna och fick då mellan 500 -1000 kr vid varje tillfälle. Hade man haft hårdare lagar, så skulle dessa personer 1 lära sig en läxa 2 inte få tillfälle att göra om brotten på mycket länge och 3 straffas för sitt äckliga beteende.

Någon vecka sedan läste jag om barn som var 12-13 år gamla och sålde sex, frivilligt, för att få extra pengar. Att ens komma på det här, visar hur lågt vi har sjunkit. Vart är deras föräldrar?

På liknande sätt kan man titta på de som mördade den 16 åriga flickan. Att få 18 månaders fängelse, är så orättvist mot offret och hennes föräldrar, att vem som helst, hur liberal än den personen kan vara, ser det. Vi som människor måste få känna att vi straffas för våra felval. Väljer jag att skada någon, så måste jag få straffas för det. Nu ser vi dock att folk återfaller i brott gång på gång, även när de fått så många chanser.

2 Comments

 1. Iris
  Iris 16 november 2009

  Ja, det är inte klokt, helt vansinningt. Hela tiden sker det värre saker, när man tror att botten är nådd så hör man om nått ännu vidrigare. Och hela tiden denna dubbelmoral. Hela tiden pumpas det ut sex, i TV, tidningar, musik, film etc. Otrohet uppmuntras, experimentera mera, gärna med flera!
  Och sen kan man inte FÖRSTÅ hur ungdomarna kan komma på att göra nått sånt, som detta med den stackars 14 tjejen.
  Samhället är sjukt på många sätt. Man värdesätter inte sig själv eller andra. Oförmåga till empati, penga- och maktbegär. Tänker på här och nu, prylar. Fokuserad på utsidan men glömmer insidan.
  Kanske dags att stoppa där, känner att jag klagar mycket. Naturligtvis kan man inte dra alla över en kam, men samhället i stort har sjunkit otroligt lågt.
  Och detta med straff. De är ju faktiskt till för att avskräcka förövaren att begå brott igen. Men här daltas det mer med förövarna än med offren, som tex men han som fick ett års fängelse för att ha klubbat till en man som var drogpåverkad och försökte strypa en kvinna i en bil. Jag blir rent ilsken!
  *iris morrar*

 2. Bahlool
  Bahlool 16 november 2009

  Lol ja, läser man om tidig islamisk historia så ser man att de hududlagar som man så gärna talar illa om här i väst, såg till att folk kunde ha guldet ute i det fria och ingen rörde sakerna. Som gamla svenskar brukar säga, förr kunde man ha dörren olåst över natten..jag vaknar ibland pånatten för att se till att dörren till balkongen inte är öppen hehe..
  Läste om en man som mördade, sen blev han tidigt frisläppt och när han kom ut mördade han en till…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *