Press "Enter" to skip to content

Att visa barmhärtighet är ett brott mot Gud

IDF Chief Rabbi: Troops who show mercy to enemy will be ‘damned’ – Haaretz – Israel News.

Det är fascinerande hur två religioner, som har samma Gud, ser så olika på vissa frågor. En fråga som är besynnerlig är nu den israeliska arméns Rabbi, som gick ut och menade att den soldat som visade barmhärtighet mot fienden kommer bli fördömda. Mot det kommer islams syn som säger att ifall du förlåter dina fiender, så kommer du att få extra belöning av Allah.

Historien om muslimerna är många, där de barmhärtiga och de som inte är blodtörstiga är de som är de sanna muslimerna, de sanna troende. Vidare går Rabbinen och menar att det som hände i Gaza i början av året 2009, visade hur ett enat folk, är starkt. Man använde sig av hela sin makt. En besynnerlig syn där man hyllar mördandet av runt 800 civila.

Samma Gud, men den ena religionen, Islam, säger visa barmhärtighet, även till din fiende; å andra sidan en religion som menar att ditt “svärd ska drypa av fienders blod”. Är det då så besynnerligt när man ser massmord på barn och kvinnor? Förtryck, fängslande och bortforsling av oskyldiga?

5 Comments

 1. MammaMarie
  MammaMarie 16 november 2009

  Jag undrar när ramaskriet i Sverige och världen kommer efter detta uttalande ifrån dessa judiska religiösa överhuvuden?!? Hade det varit idiotiska muslimska “imamer” som gjort detta uttalanden skulle det debatteras i alla medier och överallt… Garanterat!

 2. Bahlool
  Bahlool 16 november 2009

  Folk fattar inte att memri, som brukar visa en massa skit om olika imamer, är judiskt ägt..den visar allt det värsta hos araber/muslimer/iranier men den ska täcka hela mellanöstern..aldrig har jag sett dem visa något om judar som säger dumheter 😉 Folk brukar visa mig deras länkar och jag skrattar åt hur blåsta människorna är som faller för så enkla tricks

 3. Amer Al-bayya
  Amer Al-bayya 21 november 2009

  Jag måste säga att (judar) tror inte på samma Gud.. De erkänner inte Islam och kristendom..
  De har en bok som heter Talmoth och Torah.. Ni kan läsa DE.. dÅ VET MAN ATT MORD ÄR VIKTIGT OCH ATT DE TA BORT ALLT SOM STÅR I VÄGEN MED MORD.De ska inte lämna tillbaka pengar om de får låna..om de säljer en affär så säljer de det till en jude bara..Läs de här böcker och det är äckligt…Det kom 2 böcker i Israel före vecka som säger att man kan döda barn och babis om de gör fara till Israel..Men Felet ligger hos arabernas ledare..De har svikt oss och de tar ansvar för all so händer i Mellanöstern..

 4. Amer Al-bayya
  Amer Al-bayya 21 november 2009

  Araberna måste kräva alla ersättningar för alla brott , krig och terror från USA, UK och ISRAEL..Alla araberna måste kräva det och kan skriva det till alla arabiska ledare…

  Israel måste betala allt för alla brott, kräva det idag ..USA och UK med FN måste ersätta araber och palestinierna…Alla måste tänka på det…

  KRÄVA ERSÄTTNINGAR FÖR ALLA BROTT MOT PALESTINA OCH ARABER…TA DE PÅ EN NGÅNG..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *