Press "Enter" to skip to content

Fransk komediant dömd för antisemitism

I förra inlägget handlade det om en jude som pissar på en tavla föreställande Jesus. Detta anser man i USA är komik, detta anser man att 40 miljoner tittare borde och kan titta på. Detta anser man är berättigad. Religionen under attack. Heliga personer under attack.

Låt oss titta på ett annat fall, fallet med Dieudonne Mbala Mbala, en av Frankrikes mer kända komiker. I ett framträdande inför några få tusen, klädde denna fransman upp sin assistent i kläder som påminde om koncentrationslägerkläder, med en gul davidstjärna och gav då historierevisionisten Faurisson ett “satiriskt pris”. Enligt Dieudonne så var detta en “komisk bombattack”. För detta har han nu dömts till böter, han har också stoppats från att framträda på komediklubben igen och han bojkottas av judar, judar som gång på gång har anklagat och anmält honom för antisemitism.

Dieodonne inför EU valet. Han har nu startat ett antisionistiskt parti.

Hans uppträdande i London, där han skulle skämta om våld i hemmet, blev stoppad på grund av anklagelserna om antisemitism. Så frågan är, varför döms en person till 20 000 i böter för att ha haft med Faurisson på sin show, medan en annan hyllas för att såra miljarder kristna och muslimer med sitt angrepp på Jesus? Vad är skillnaden? Vem har makten? Varför stoppas en och angrips en annan? Vad är värre, några få tusen åskådare på en komedishow eller en 40 miljoner tevetittare?

Bli först att kommentera

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *