Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Mirakelungen i Dagestan

Jag är inte så mycket för ”under och mirakel” men ibland finns det saker som jag, i min paranoida värld, inte har något svar på, ingen förklaring till eller någon som helst hum om vad det beror på. Här handlar det om en liten pojke i Dagestan (södra Ryssland nära Tjeschenien) där en unge får helig text skriven på sin kropp, texten sägs härstamma från Allah.

Ett av de mirakel jag känner till och som jag inte kan släppa handlar om en av shiaislams bästa läsare över Profetens heliga familj, al Waili, en man som dog några år sedan och som brukade ha en otrolig närvaro när det gäller att förmedla kunskap. Han knäckte många av våra kulturella fenomen och försökte upplysa folk om sann islam. Han berättade om sin dotter som hade fått glassplitter i ögonen, när han gick till läkaren (en kristen) så hade denna sagt även med en operation, så kan din dotter inte få synen tillbaka. Al Waili insåg att han inte kunde förlita sig på modern vetenskap utan han måste vända sig till de han föreläser om, dem han brukar gråta över, dem han i åratal spridit kunskap om, Ahlul Bayt. Så han gick och ställde sig inför en av de 12 imamernas gravar och gjorde ”tawassul” (förbön eller be vissa helgon om att de ska lägga in ett gott ord hos Allah).

En tid gick och dottern återfick synen och läkaren blev så förvånad att han inte kunde förklara det. Jag vet att jag har vissa kära ateister som läser min blogg, men det heter inte utan vidare, tron försätter berg.

14 kommentarer

 1. Rog 29 oktober 2009

  Bevisen tack

 2. bjölsie 29 oktober 2009

  Jo det stämmer precis. Själv är jag inte kunnig heller på det arabiska bokstäver men det var många översättningar på tv. Först stiger temperatur hos barnet upp tills 40 grader (ibland) och sen dykas upp ”Visa det för alla som inte tror på mig” t.ex. Jag tror att Gud/Allah blev verkligen trött på vår oförståelsen och vill varna oss för att vi törs inte hålla ilskan i våra själar mer inte minst för att ej kriga varandra. De sådana sker ofta i Ryssland med ikoner också, dom ”gråter” ofta med mirro. Föräldrar fick många erbjudanden att flytta till Arabiska Emirater och andra länder men tackade nej för att här är deras hemland.

 3. cecilia 29 oktober 2009

  det finns mycket som inte kan bevisas, och det heter ju inte tro för att man kan bevisa det utan tvärt om! tron består i att tro utan att behöva bevis!

  bra inlägg 🙂

 4. MammaMarie 29 oktober 2009

  Lustigt, min dotters(Fatimas) väninna här i Malmö är al Wáilis barnbarn….

 5. Bahlool 29 oktober 2009

  bjölsie :Fascinerande om det stämmer. Jo cecila problemet är att ibland lurar folk oss troende 😛

 6. Bahlool 29 oktober 2009

  oh coolt, för jag vet han hade barn i malmö och göteborg..minns inte vart hans son bodde som dog för en tid sedan..

 7. MammaMarie 29 oktober 2009

  Han var god vän med min man och det är hans dotter som är vän m min dotter. Hans son lämnade efter sig en pojke och en flicka.

 8. Bahlool 29 oktober 2009

  Allah yeru7ma det var cancer om jag minns rätt?
  Al Wailli var nog den ende jag verkligen lyssnade på när han talade 😛

 9. MammaMarie 29 oktober 2009

  Ja, det var förfärligt synd om honom. Det var cancer…hans son brukade vara hos oss en del, vi bodde grannar den tiden. När jag blev muslim lyssnade min man ofta på honom. Kassetter i bilen. Jag älskade lyssna – även om jag inte förstod. Han pratade liksom långdraget och hostade ofta emellanåt. Och jag härmade honom. Min man skratta ihjäl sig när han hörde mig.

  Jag har ”skrivit” en egen vaggvisa till ungarna utifrån hur jag uppfattade honom prata. Den är numera en mycket populär visa bland föräldrar både här och i Irak… 😛 Men det är bara jag som kan sjunga den exakt.

 10. Bahlool 29 oktober 2009

  hahahah kan du förstå irakiska nu?

 11. MammaMarie 29 oktober 2009

  irakiska är den enda av alla dialekter jag förstår. Pratar och förstår det mesta, faktiskt.

 12. Bahlool 29 oktober 2009

  haha som jag då alltså jag kan knappt de andra dialekterna 😛

 13. Darius 30 oktober 2009

  snälla låt inte rog få kommentera mer! varför låter du parasiter som rog komma ens hit till din underbara blogg? 🙂

 14. Bahlool 30 oktober 2009

  lol Darius, även såna som Rog måste få yttra sig så vi vet varför vi är normala och han och hans gelikar onormala 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *