Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Saker du inte visste – Judiska skådisar

Många av de här är bland mina favoritkändisar i Hollywood, jag tänkte aldrig på deras namn och ifall de var judar eller ej, men nu när man ser filmen lägger man märke till deras härkomst. Rätt kul å se att ”blondiner/vita” är judar, med tanke på vart deras härkomst lär ha varit, ett semitiskt folk i mellanöstern. En negativ sak med det här är att man kan ju undra hur judiska de är och hur sionistiska de är när de gör sina filmer? Vilken makt har de på oss när vi ska tänka på mellanöstern konflikten?

32 kommentarer

 1. Shuruq 27 oktober 2009

  Bismi Allah

  Intressant ämne… Värt att notera är att majoriteten av de ”blonda” tjejerna inte var blonda av ”naturen” så att säga…antingen det eller så kämpar de hårt för att färga rötterna bruna 😉

  Detdär med om de ger stöd till zionistregimen, Allahou ’alam. Parfymmärket Estee Lauder gav enligt en artikel jag läste för en del år sedan, 10% av sin vinst rakt över till Israel… Och en enkel googlesökning på Rachel Corrie – tjejen som israeliska armén mördade med en bulldozer – återger en upprörande bild av zionisterna. Inget nytt under solen…

 2. RZA 27 oktober 2009

  Det räcker tydligen att bara ha en judisk mor för att räknas som jude. Inte många av de är praktiserande judinnor. Det är inte som islam där dina handlingar avgör om du är muslim eller inte, så jag undrar om judendomen är en ras eller religion??

 3. Bahlool 27 oktober 2009

  salam shuruq, ja alltså jag höll på skriva om rachel corrie igen för att inte hon ska glömmas bort…men har inte blivit av. Jag hittade 5 större företag som stödjer Israel aktivt..och vi över 1.5 miljarder stödjer deras mord på barn och kvinnor i Palestina,.

 4. Butrus 28 oktober 2009

  Det här är inte antisionistiskt utan antisemitiskt. Det funkar inte att vara antirasist och samtidigt ägna sig åt klassisk antisemitism. Snälla, väx upp. Det här är pinsamt.

 5. Bahlool 28 oktober 2009

  Vad är det som är antisemitiskt? Judiska skådisar, jag visste inte om hälften av dessa skådisar.Du vet väl om att den som gjort youtubefilmen är jude själv? Du vet väl om att filmen är en hyllning till dessa skådisar? Så om en jude visar den här filmen på youtube då är det inte antisemitiskt..men om jag visar upp den på min blogg så blir den antisemitsk? suck..

 6. Butrus 28 oktober 2009

  Jo, när du skriver ”man kan ju undra hur judiska de är och hur sionistiska de är när de gör sina filmer? Vilken makt har de på oss när vi ska tänka på mellanöstern konflikten?”, då är du inne på den vägen.
  Tyvärr, det påminner om Ahmed Rami-retorik, som utan tvekan är antisemitisk. Det gör den antirasistiska kampen (inklusive kampen mot islamofobin) en rejäl björntjänst, tro mig.

 7. Bahlool 28 oktober 2009

  Tittar man på vissa företag som ger de stora belopp till Israel. Enligt din logik så ska man inte hålla reda på vilka företag som stödjer Israel eller säljer varor för Israel, för då kan man få stämpeln Antisemitisk…

 8. Butrus 28 oktober 2009

  Det är viss skillnad mellan att granska företags affärer och att misstänkliggöra skådespelare bara på grund av att deras judiska härkomst. Det borde inte vara så svårt att inse. Om inte så kan inte den här bloggen på något konstruktivt sätt bidra till kampen mot rasism eller islamofobi.

 9. Bahlool 28 oktober 2009

  Den här bloggen är inte till för att kämpa mot rasism eller islamofobi, utan om allt som jag finner intressant. Däribland vilka skådisar som är vad, om mitt privatliv och om mina tankar och funderingar 🙂

 10. Johan 29 oktober 2009

  Jag håller helt med dig Butrus, tänkte samma sak när jag läste inlägget. Jag tycker det var rasistiskt.

  Jag tycker det är rasistiskt att skylla allt ont som händer i mellanöstern och i Palestina/Israel konflikten enbart på judarna! Att dra alla judar över en kam och nästan ordagrant säga att samtliga judar hjärntvättar och manipulerar oss.

  Ditt inlägg kunde ha skrivits av en person som dog 1945, en person som mördade och nästan utrotade judarna från denna jord. En person som vi kallar Hitler.

 11. Bahlool 29 oktober 2009

  Lol Johan, länge sen 😉
  Men du och din vän har fel…inläggets uppsåt var att visa vilka skådisar som var judar, något jag inte trodde om de flesta av dem. Många av dem var och är mina favoritskådisar och jag tycker det är intressant om de stödjer Israels politik (något du ju själv erkänt att du gör).
  Ja Israel har hjärntvättat väst att stödja dem, annars hade väst inte tagit illa upp när man inte tror på judeutrotningen men att man kappt bryt sig när det gäller massmordet på araber i palestina..men spelar fakta någon roll för dig? Nej..Israel är en helig ko 😉

 12. Johan 29 oktober 2009

  Lite förolämpningar och personliga angrepp från din sida!XD

  Du får gärna tro att vi har blivit hjärntvättade och fel informerade när det gäller mellanöstern. Det är förmodligen sant. Men felet du gör är att du drar alla judar över en kam och generaliserar. Du är lite informell.

  Ditt inlägg påminner om hur Väst drar alla muslimer över en kam och generaliserar. Något som du kritiserar.

  Att jag är tveksam och kritisk mot det du säger innebär inte att jag inte bryr mig om fakta. Du är en vänster extremistisk muslim, och det måste jag ta i akt när jag läser det du skriver.

 13. Bahlool 30 oktober 2009

  Fel. Du vet jag aldrig förolämpar dig /men du har gjort det rätt ofta lol)
  Jag generaliserar inte, men faktum är att stödet för Israel är stort bland judar. Du ser inte lika stort stöd för andra grupper. Jag skickar pengar till Irak, men inte ser du mig göra lobbyverksamhet för Israel? USA står på Israels sida, vad som än händer, pga lobbyverksamhet av judar, pga hollywood och vissa judiska intressen där osv…så att fråga sig hur dess skådisar ställer sig är knappast antisemitism.
  Du tar dig inte i akt när du läser sionistisk propaganda 😉

 14. Johan 30 oktober 2009

  Vad fan vetu om det? Kan du läsa mina tankar? Du har ingen aning vad jag tänker när jag läser och du har ingen aning om vad jag läser!

  Det är klart du har förolämpat mig! ”men spelar fakta någon roll för dig? Nej..Israel är en helig ko”?? Det tog jag som en förolämpning! Du skriver sådant hela tiden, nedlåtande kommentarer som du kanske inte menar som förolämpningar men som jag tolkar som det.

  ”Jag generaliserar inte, men faktum är att stödet för Israel är stort bland judar. Du ser inte lika stort stöd för andra grupper.” Svenskar ger Sverige större stöd än vad britter gör. Britter ger större stöd till England än vad greker gör. Vad är det som är så speciellt med det?

  ”USA står på Israels sida, vad som än händer, pga lobbyverksamhet av judar, pga hollywood och vissa judiska intressen där osv…så att fråga sig hur dess skådisar ställer sig är knappast antisemitism.” Att fråga dem hur de ställer sig mot Israel och mot sin religion är självklart inte antisemitism. Men att utgå från att de är onda bara för att de är Judar är rasistiskt och påminner om hur Hitler tänkte för 70 år sedan.

 15. Bahlool 30 oktober 2009

  Lol är det månatliga irriterad som fan Johandagen? 😉
  Vi har diskuterat ämnet Israel i några år..men din reliigösitet avhöll dig från att se att man måste få kritisera Israel. Så nej fakta spelar inte roll för dig och andra av dess försvarare.
  Menar du att svenskar som lämnat Sverige, skickar pengar från Spanien för att stödja Sverige? Menar du att de svenskar som bor i USA, har en egen mäktig lobbyorganisation som judarnas? Hur många engelsmän eller svenskar har maktställning i Hollywood?
  Stödet för Israel bland judar är större än hos andra grupper för sina respektive länder.
  Ingen sa att de är onda, visa mig vart jag sa de var onda?

 16. Johan 30 oktober 2009

  japp, det måste ha med min menstruation att göra. XD

  Det var inte min religiösitet som gjorde så att jag inte kritiserade Israel. Utan det var min bristande kunskap om bakgrunden till konflikten som var anledningen.

  ”men din reliigösitet avhöll dig från att se att man måste få kritisera Israel. Så nej fakta spelar inte roll för dig och andra av dess försvarare.” För det första har jag aldrig sagt att man inte får kritisera Israel. För det andra så spelar fakta en avgörande roll och även de värsta fanatikerna bryr sig om fakta, hur skulle de annars kunna diskutera frågan?

  Låt oss gå tillbaka till 1886, då palestiniernas första protestaktion mot judisk invandring ägde rum. Det tycker jag visar på hur hela konflikten är uppbyggd. (Jag kommer förenkla och generalisera lite för att slippa skriva en hel uppsats)
  Judarna köpte upp mark av jordägarna som levde inne i städerna. Sedan kastade de ut alla palestinska bönder som odlade på marken de hade köpt… Man trodde att judarna skulle hjälpa att utveckla det palestinska jordbruket, men så blev det inte. Judarna var precis som zigenarna: De umgicks, gifte sig och levde mest med judar. De hade ingen lust att låta något annat folk odla på deras marker.

  De redan fattiga palestinska bönderna blev självklart sura när de förlorade sin odlings rätt, och började bråka. En judisk bonde dödades.

  Ett evigt bråk mellan 2 fanatiska viljor som fortfarande håller i sig idag. Israel gör något dumt, Palestina dödar en jude som hämnd, Israel hämnas och dödar 2 palestinier, Palestina hämnas och dödar 5 judar, Israel dödar 10 palestinier, Palestina dödar 15 judar, Israel skickar f16-plan och bombar sönder alla Hamas vapenförråd utan att bry sig om att civila kommer till skada. Sedan börjar det om igen. Sjukt barnsligt egentligen.

 17. Bahlool 30 oktober 2009

  För det första har jag aldrig sagt att man inte får kritisera Israel. För det andra så spelar fakta en avgörande roll och även de värsta fanatikerna bryr sig om fakta, hur skulle de annars kunna diskutera frågan?

  Jag har haft fanatiker här som inte kunde eller ville inse att även Israel gör fel. Ja konflikten är kanske barnslig, men problem finns det överallt..frågan är bara är Israels ägande av palestina rätt eller orätt? Är ockupationen berättigad? Vem äger ägandet av landet?
  Kan man verkligen komma efter 2000 år och säga gud lovade mig landet 2000 år sedan?

 18. Johan 30 oktober 2009

  Fel. Det var frågan 1947. Nu har det gått 60 år och frågan handlar nu om att hitta en fungerande lösning till flyktingfrågan. Kanske en tvåstatslösning?

 19. Bahlool 30 oktober 2009

  Det har föreslagits av araberna 2002..att man återgår till 1967 års gränser..men Israel och judarna vill inte 🙂
  Det är också därför man bygger ut bosättningarna i det ockuperade Jerusalem och västbanken..

 20. Johan 30 oktober 2009

  2002 var före min tid. Men Sionisterna kallar inte östra Jerusalem och västbanken för ockuperat. Hur ställer du dig till det? Har du varit i Jerusalem någon gång?

 21. Bahlool 30 oktober 2009

  Nope jag har inte varit där men området är ockuperat enligt folkrätten och enligt även Israels och sionisternas vänner i USA.

 22. Z 30 oktober 2009

  Suck…………………………

 23. Johan 30 oktober 2009

  Z, vad suckaru åt?

 24. Z 30 oktober 2009

  Johan, om du måste fråga, behöver du inte veta 🙂

  ..suck.. *sigh*

 25. Shuruq 31 oktober 2009

  Bismi Allah

  Stackars Bahlool. Faktiskt! Mitt hjärta brister av att läsa påhopp efter påhopp och med dessa välrepeterade fraserna. Jag har MYCKET att säga om detta ämnet, mer än jag kan säga och JA, jag vet vad jag pratar om i dessa frågorna. Men…låter det bli som det blir. Tystnaden är bättre i detta läget. Man kan övervinna individer men inte hela makter. Inte ensam iallafall.

  Anwar Sadat sa det så perfekt 1973: ”Jag kan strida mot Israel men jag kan inte strida mot USA.” Hade zionisterna kopplats bort från denna världsmobbare till stat, och fått kämpat sina strider med egna medel, egna vapen och egen militärintelligens, så hade det kriget varit kortlivat 😉

  Alhamdu’li’Allah att vi har Al Qur’an. Folk som är som denna sortens Johanar och Butrusar och deras likar, står det klart och tydligt om i Surat Al-Baqarah. Må Allah (swt) skydda mödrarna, barnen och fädrarna i Palestina! Ameen! Må Han (swt) befria och skydda vår Ummah från okunskap och orättvisor! Ameen ya rab!

  Salaam alaykum.

 26. Bahlool 31 oktober 2009

  Shuruq det är sant det du säger, men även sionismens vänner i USA har börjat tappa fäste. Snart är USA ingen stormakt längre, vem ska då skydda Israel och deras brott? Jag läser artiklar om att de försöker fjäska in sig hos kineserna, men dessa är för bra vänner med araber/iranier. Låt de planera och Allah är den bäste av planerare
  wsalam

 27. Z 31 oktober 2009

  Shuruq, Amin!

 28. Johan 31 oktober 2009

  Shuruq, vad får dig att tro att våra fraser är mer ”välrepeterade” än dina?

 29. Shuruq 31 oktober 2009

  Bismi Allah

  Därför att jag har sett ”informationspaketen” med sina ”one-liners”, som vissa ger ut och som du och många andra verkar sluka 🙂

  Johan min vän i världen, jag har inte tid med ordbråk. Vi är alla här i denna världen, bara i en kort tid, och för ett stort prov. Vi kommer allihop att få reda på om vi fick ”MVG” eller ”IG” en dag. Vägen dit är kantad av ordbråk, förolämpningar och värre. Men det är värt det. Johan, jag ska göra du’a för dig, att Allah (swt) vägleder dig till Islam och ger dig Yaqin (översätts ofta till ”certainity” på engelska) i hjärtat. För det är det allra mest underbara som kan hända en människa.

  Salaam alaykum.

 30. johan 01 november 2009

  Jag förstår inte va du menar med ”informationspaket, ”one-liners” och inte heller vad du menar när du skriver: ”Vi är alla här i denna världen, bara i en kort tid, och för ett stort prov. Vi kommer allihop att få reda på om vi fick ”MVG” eller ”IG” en dag. Vägen dit är kantad av ordbråk, förolämpningar och värre. Men det är värt det.”??

 31. Z 01 november 2009

  Johan, det betyder att en dag kommer du få stå till svars inför din Gud om varför du stod tyst inför oskyldiga människors lidande, o hur du kunde försvara skurkarna..

 32. Johan 01 november 2009

  Jag insåg vad han menade när jag läste om hans kommentar! Jag trodde han menade att testet var kantad av ordbråk, förolämpningar och värre. Men insåg att han syftade på vägen dit.

  Starka ord, som ökar min respekt för dig Shuruq!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *