Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Judisk nobelpristagare Ada Yonath

Den judiska nobelpristagaren i kemi, Professor Ada Yonath, talade i lördags med journalister och bytte ämne plötsligt och började tala om de många tusen fångar som Israel har i sina fängelser.

Hon menar att Israel bör släppa alla palestinska fångar, även om det inte är på grund av ett avtal med palestinierna. ”Det är inte förståeligt för mig varför vi håller dessa palestinska terrorister, eller vad vi kallar för terrorister, istället för att släppa alla som sitter i våra fängelser”.

Yonath fortsatte med att analysera de bakomliggande orsakerna för terrorismen och menade att de långa fängelsestraffen enbart ledde till att Israel var mera hotat. De människor som får sitta i fängelset har ju alla familjer och vänner, som blir allt argare för varje år som går.

Vi måste lära oss att reducera deras vilja till att döda och bli dödade, sade hon också. Vi har makten att ändra på den nuvarande situationen. Vi bär ansvaret för att skapa dessa terrorister. Hon menar vidare att ifall man släppte de palestinska fångarna, så skulle det leda till att framtida bortrövanden av soldater som Gilad Shalit, skulle undvikas, för man tillfångatog honom för att kunna byta ut honom mot palestinska fångar.

Hon anser att de bakomliggande orsakerna och motivationen för terrorism helt enkelt berodde på avsaknaden av hopp. ”Dessa människor, för det mesta, har inget hopp eller vision och därför bryr de sig inte om ifall andra lever och tar alla tillfällen i akt för att gå till himlen och där få lite belöning.”, detta händer inte människor som har ett liv och som har ett hopp. Kommer Israel att lyssna på sin nobelpristagare? Knappast…

3 kommentarer

 1. Darius 13 oktober 2009

  DET ÄR MIRAKEL! jag hann kommentera före Jonas!

  Här har vi en utvecklad människa som vet vad som är RÄTT OCH FEL 🙂

 2. Jonas 14 oktober 2009

  Ja, vi gratulerar Israel till ännu ett Nobelpris! Detta visar Israels styrka och dess vetenskapliga och forskningsmässiga excellens.

  Det är också tydligt att Ada Yonath inte fick sitt Noblepris för sina politiska åsikter 😉 Hon har exempelvis skrivit en bok med den politiska extremisten Neve Gordon:

  http://zioncon.blogspot.com/2009/10/political-relations-of-israels-nobel.html

  http://samsonblinded.org/news/just-another-leftist-scoundrel-13961

  Men Yonath lever i ett fritt land (Israel) och därför kan hon säga vad hon vill.

  Grattis igen till Israels Nobelpris, och grattis Ada Yonath för ditt arbete på labbet!

 3. Darius 14 oktober 2009

  Grattis till Ada.

  Jag har en klar förståelse varför israeliter (ex egyptiska slavar) får nobelpris 😀 men snälla du, om mitt släkt hade blivit jagad i mer än 2500 år så skulle jag vara president över världen just nu!
  Vår släkte har blivit jagade i cirka 30 år just nu, det lugnt, det lugnt. 2470 år kvar tills jag känner ens så mycket hat som ”israels barn” gör idag 🙂
  snacka om bli straffad hårt 🙁 🙁 🙁 2500 år jagad av nästan alla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.