Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Planet of the Arabs

Vi hade en dokumentär om hur Hollywood svartmålade araberna/muslimerna i sina filmer på MuslimNytt. Här kommer en kort version av det. Utav 1000 filmer som visar araber/muslimer, gjorda mellan 1896 till 2000, så visade 12 av dem positiva inställda till araber/muslimer, 52 var rätt objektiva och resterande 900 var negativa. Vart får vi vår utbildning om inte från filmer och serier?

34 kommentarer

 1. Jonas 14 oktober 2009

  Vad skulle du vilja att Hollywood lyfter fram som positivt med araberna?

  Ska det vara baserat på verkligheten eller mer som en fantasy-film?

 2. Bahlool 14 oktober 2009

  Jonas du och jag vet att vissa har stor makt i Hollywood..tycker du inte att det är lite överdrivet med så många hundra negativa filmer av araber/muslimer?

 3. Jonas 14 oktober 2009

  Om dina uppgifter stämmer så är det naturligtvis något som arabvärlden måste fundera över: varför betraktar världen araberna med misstänksamhet?

  Jag tror alltså att det inte bara är Hollywood eller de som enligt dig ”styr Hollywood” (oink, oink) som behöver fundera. Utan även arabvärlden. 😉

 4. Bahlool 14 oktober 2009

  Lol..så du menar de filmer som nazityskarna gjorde mot giriga judar, de plakat de uppgifter de fördomar som spreds om judars blodtörst och att de är som råttor som styr världen, det är inte världens fel att de uppfattat judarna så utan det är judarnas uppgift att se vilket fel de gjorde och gjort?
  Att världen hade svarta som storläppade dumma gycklare betyder inte att det var så svarta var, utan det var en bild som de vita hade skapat..När du har nästan 1000 filmer som svartmålar muslimen, är det inte muslimens fel, utan det är hollywoods fel.

 5. Jonas 14 oktober 2009

  Ge exempel på när Hollywood porträtterat araber såsom nazisterna demoniserade judarna.

  Eller menar du att judar är råttor och att araber aldrig har varit terrorister? Ser du ingen skillnad? I så fall känner jag ingen anledningen att diskutera detta; det blir bara löjligt och självömkande.

 6. Bahlool 14 oktober 2009

  Det gör den ju hela tiden, araben är galen, barbarisk, sniken, svekful. Araben är fanatisk, araben vill mörda, döda och hyllar döden, samma fördom som du nyss kom med 😉
  När sa jag att judar var råttor? Olika folk, olika tider olika anfallsvinklar. Du försöker och försöker men du lyckas inte beskylla mig för antisemitism lol…läs vad jag sagt och skrivit och försök inte med så du menar så och så 😉

 7. Bahlool 14 oktober 2009

  Mitt windows tillät mig inte se den filmen, men som vanligt byter du samtalsämne hehe..frågan är vem är det som levt i självömkan sen judeutrotningen 😉 Din käre Netanyahu tog upp det sist i hans tal i USA..det är alltid så när Israel blir kritiserat så tar man upp de stackars judar som dog under andra världskriget..det är så synd 🙁

 8. Jonas 14 oktober 2009

  Du kan se klippet ovan om du registrerar dig gratis.

 9. Jonas 14 oktober 2009

  Tragiskt att du ska klanka ner på offren… 🙁

 10. Bahlool 14 oktober 2009

  Lol det var ju det du gjorde jonas 😛

 11. Bahlool 14 oktober 2009

  lol Jonas du försöker verkligen spela smart 😉

 12. Jonas 14 oktober 2009

  🙂
  Den roligaste är nog den här, av en stå-uppkomiker som brukar skämta om alla olika religioner. I den här så skämtar han om islam. Man måste lyssna noga, för han talar med dialekt:

  http://www.youtube.com/watch?v=F53KqJS_TkU

 13. Bahlool 14 oktober 2009

  vad är din poäng Jonas? skämtar han om judendomen också 😉

 14. Jonas 14 oktober 2009

  Det finns en längre version av samma show där han talar om övriga religioner, men bild- och ljudkvaliteten är sämre.

 15. Bahlool 14 oktober 2009

  även om judar? nej allvar? och han är inte antisemit? wow…

 16. Jonas 14 oktober 2009

  ”Olmert har diarrée i huvudet”

  Inte riktigt min typ av humor…

  Men det är intressant som antropologiskt studiematerial. Mindervärdeskomplexet är häpnadsväckande. Även i arabisk ”humor” handlar allt om ”snåla judar” och om hur de styr världen.

  Hoppas araberna har det roligt 😉

 17. Jonas 14 oktober 2009

  ”visar den judiska naturen”

  – sade grabben som alldeles nyss gnällde om ”islamofobi” och stereotyper om araber.

  Hyckleri?

  Arabvärlden saknar humor. Rasism har dem så det räcker (men skyller ändå på alla andra). Det finns få platse i världen där man är mer rasistiska mot svarta och judar än i arabvärlden.

  Det var som ståupp-komikern sade: Lita aldrig på någon som bara har en bok. Det är klart att man blir konstig då. Han sade också att det som självmordsbombarna behöver är ett ”bra knull”, istället för att gå och drömma om sina 72 jungfrur. Istället för att bomba araberna borde vi skicka ett jumbojet med horor, och böcker, tyckte han. 🙂

  Nej, nu ska jag ut och ha roligt. Vi hörs, vännen 😉

 18. Bahlool 14 oktober 2009

  Skillnaden ser man, medan den humor du hyllar svär, hånar och försöker sprida filmer där muslimer är alla terrorister, så att världen stödjer sionismen i Israel, så har muslimerna lite mera rolig humor där man drar skämt. Klart du inte gillar den humor som är mera sofistikerat och föredrar en knarkare som står och svär lol

 19. RZA 14 oktober 2009

  Rolig film, men ändå lite sorglig. Varenda muslim bör lära känna sina fiender och agera gemensamt för att utrota denna cancer som öven kallas sionism.

 20. Jonas 15 oktober 2009

  RZA sionism är inte arabernas fiende. Sionism är ursprungsinvånarnas rätt till självständighet.

  Om palestinsk nationalism ska accepteras krävs att ni accepterar judisk självständighet. Även om det tar 10 000 år så kommer ingenting att förändras förrän ni accepterar andra folks rättigheter, utöver era egna. Ni är inte längre det herrefolk och kolonisatörer ni var vana vid att vara under flera sekler. De flesta palestinska araber vill leva i fred med judarna. Du borde hålla tyst.

 21. Bahlool 15 oktober 2009

  Nope Jonas, sionismen är fiende till judendomen och islam, det är en fascistisk ideologi vars huvudsyfte är att ta över andras land, fördriva dem och mörda dem. Jag acceptearr inte heller palestinsk nationalism, men palestinsk nationailsm kom inte och tog över andras länder 😉
  När Israel är borta så kommer vi få mkt fred..

 22. Jonas 15 oktober 2009

  Så du accepterar inte palestinsk nationalism? Intressant! Då hoppas jag att du skriver till motstånd mot palestinsk självständighet 😉

  Det spelar ingen roll vad europeiska araber tycker. deflesta araber i området älskar Israel, precis som Allah gör. Jag har redan visat dig opinionsundersökningar, Bahlool.

  Och dem som inte accepterar andra folks rättigheter kan fortätta att gnälla och sura. Ingen bryr sig. Araberna kommer inte at få en 22:a stat förrän de accepterar sionismen 100 %.

 23. Jonas 15 oktober 2009

  Tack vare Allah visar vi tacksamhet till Israel att deras militär är lika stark som alla arabstater och muslimska stater tillsammans 😉

  Det judiska folket kan leva i fred på sin mark i säkerhet och i visshet om att araberna inte kan mörda oskyldiga.

 24. Bahlool 15 oktober 2009

  Självständighet undan en invandrande sionistisk förtryckarregering. Det betyder inte att en egen stat är skadlig för andra grupper, många olika folkslag lever bland muslimer/araberna, men det är bara Israel som mördar tiotusentals och fördriver miljoner. Klart de flesta araber i området älskar Israel, de avgudar Israel 😉

 25. Bahlool 15 oktober 2009

  Några fattiga hizbollahs visade hur stark Israel är 😉 Araberna mörda oskyldiga? Lol..byt ut araberna mot Israel 😉 Så får du se vad som hände i Gaza och alla andra krig Israel började..

 26. Jonas 15 oktober 2009

  ”Israel som mördar tiotusentals och fördriver miljoner”

  Tänk vad mycket dumheter man ska höra innan öronen faller av 😉

  ”Några fattiga hizbollahs visade hur stark Israel är”

  Fattiga? He, he. Beväpnade och finansierade av statsterroristerna Syrien och Iran.

  Israel har gjort klart att om de attackeras av Hizbollah igen så kommer man inte att hålla igen så mycket som man gjorde förra gången.

  Efter Hizbollahkriget så sade Hassan Nasrallah att om han hade vetat hur kraftfullt Israel skulle svara på anfallet, så skulle Hizbollah aldrig ha attackerat :):

  Hizbullah last night admitted it would not have captured the two Israeli soldiers last month had it known a war would follow. […]

  ”You ask me, if I had known on July 11 … that the operation would lead to such a war, would I do it? I say no, absolutely not.”

  Anledningen till att Hizbollah inte vågade anfalla Israel med raketer under Hamaskriget i Gaza var att Israel hade informerat Syren att man skulle besvara all Hizbollah-eld mot Syrien och Assad-regimen. Inte mot Libanon 🙂

 27. Bahlool 15 oktober 2009

  Enda som blivit dömda för statsterrorism är ditt kära USA 😉
  Sluta anklaga och komma med lögner?
  HÅlla igen???? ghahahahhahahah över 1200 dog förra gången..ja man höll verkligen igen ;=)
  Nasrallah syftade knappast på att han blev överraskad över Israels angrepp utan på de stackare som mördades av Israeliska kulor. Hizbollah vann en storslagen seger och det vet du om om du läst ditt eget lands nyheter om saken..
  Ja att anfalla Syrien visar hur fredliga Israelerna är 😉
  suck,…

 28. Bahlool 15 oktober 2009

  jag gillar utseendet på den, ska se om jag inte orkar fixa till saker och ting hehe

 29. RZA 16 oktober 2009

  Till jonas. Varför antar du att jag är arab? Måste man vara arab för att se den orättvisa och obarmhärtighet som sionisterna visar? Måste man vara arab för att kunna se den rasistiska ideologin som ”staten” israel bedriver? Om du är blind så behöver inte hela världen vara det också….oavsett om man är arab eller inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *