Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Fler hus demolerade

Israeliska ockupationstrupper har förstört fler palestinska hem i det ockuperade Jerusalem. Ändå har det internationella samfundet krävt att Israel ska sluta med de här aktionerna. En familj på fem fördrevs från sitt hem, innan deras hus förstördes i Beit Hanina området. Ett hus som höll på att byggas förstördes samtidigt. Dessa förstörelser leder till att man bygger nya hus åt judar istället.

FN hävdar att dessa husförstörelser strider mot internationella lagar och skapar humanitära problem.

Israel däremot menar att dessa förstörelser beror på att palestinierna inte har byggnadslov. Palestinierna å sin sida menar att man inte får tillstånd som palestinier. Judar får lätt byggnadslov däremot. Den pågående fördrivningen av araber och inflyttningen av judar kommer leda till att Jerusalem snart blir helt judiskt, det är något som pågått sedan Israel etablerades på 40 talet, ett försök att fördriva, fängsla eller förbjuda araberna att existera i områden som Jerusalem, för att dessa områden ska bli helt judiska.

Enligt den judiska människorättsgruppen B´Tselem så har Israel demolerat 420 palestinska hus i östra Jerusalem sedan 2004. Anledningen är alltid att de byggts utan lov. Israel startade kriget 1967 och erövrade området, sedan annekterade de området. Något som världssamfundet inte accepterat.

BBC NEWS | Middle East | Israelis flatten Palestinian home.

En fredlig aktion i England mot Israels ockupation.

6 kommentarer

 1. Jonas 13 oktober 2009

  ”att Jerusalem snart blir helt judiskt, det är något som pågått sedan Israel etablerades på 40 talet”

  Lol. Jerusalem har haft judisk majoritet sedan 100 år före Israels återupprättande, dvs från mitten av 1800-talet.

  Vad är bevisen för att det skulle vara ”omöjligt” att få lagliga bygglov, som palestinierna tjatar om hela tiden? Israel säger att man har gett 36 000 nya bygglov i arabiska områden, vilket är tillräckligt fram till 2020!

  Nyligen skröt en palestinsk ledare om att de byggt 6 000 olagliga byggnader under de senaste 4 åren.

  Och i motsats till den arabiska propagandan så har den arabiska befolkningen ökat, inte minskat i Jerusalem. Dessutom river Israel fler olagliga judiska byggnader än arabiska!

  Illegal construction has reached epidemic proportions. A senior Palestinian official boasted that they have built 6,000 homes without permits during the last 4 years, of which less than 200 were demolished by the city.
  This frantic pace of illegal construction continues despite the fact that the city has authorized more than 36,000 permits for new housing units in the Arab sector, more than enough to meet the needs of Arab residents through legal construction until 2020.

  Israelisk källa med statistik: http://www.jcpa.org/jlmbldg.htm

 2. Jonas 13 oktober 2009

  Den bekräftar i stora delar vad jag postade ovan. Jerusalem ska utöka med ytterligare 13 500 bygglov, ovanpå de 36 000 som redan beviljats, och därmed kommer det att täcka behovet till 2030 (enligt kritikerna).

  Dessutom rapporterar din källa israeliska uppgifter om att antalet rivningar av illegala byggnader minskat. Totalt hade endast 23 rivningar gjorts.

  Med tanke på att palestinierna skryter om att de har byggt 6000 illegala byggnader så är det alltså långt kvar tills alla har rivits och antagligen kommer det aldrig att ske. Men ingen borde alltså gnälla så länge man inte överskrider 6000 rivningar av arabiska fuskbyggen 🙂

 3. Bahlool 13 oktober 2009

  Du får gärna ge mig uppgifter om hur många judiska fuskbyggen rivits 😉

 4. Bahlool 13 oktober 2009

  Lol jonas..nice try again
  But for Palestinians, and for others supporting a two-state solution, equally troubling is the creation of new Jewish settlements in East Jerusalem – Israel calls them neighborhoods – while building in existing Palestinian neighborhoods is severely curtailed.

  ”They are not giving solutions for Palestinians to build, and yet they are building new settlements inside Jerusalem,” says Nasrat Dakwar, a lawyer for ACRI. He added that under the new mayor, the municipality is even serving demolition orders on homes that are officially part of Jerusalem but are beyond the separation barrier, which wasn’t done in previous years.

  In reaction to such complaints over Barkat’s performance so far, he announced last week that there would be an additional 13,500 additional housing units allowed for East Jerusalem’s Arab residents, who are feeling the pinch of overcrowding in Arab neighborhoods.

  ”What he didn’t say, and what we later learned, is that this is his plan for the year 2030,” says Tali Nir, an ACRI lawyer. ”What he declared is not a solution.” Most Arab neighborhoods lack municipality plans for any new housing to be added. ”Our message to the mayor is, allow planning in these areas, and until you do, stop demolitions and stop building settlements.”

 5. Jonas 13 oktober 2009

  …vilket var exakt vad jag skrev. Och påståendet om år 2030 är den arabiske kritikerns påstående, precis som jag skrev.

  Du borde vara nöjd. Vi är överens om en källa, för en gångs skull! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.