Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Fanatikerna tar över – sekulära lämnar

Den judiska staten har börjat få stora problem med de ortodoxa judarna. De judar som ogillar demokrati, som ogillar att kvinnor är i armén och som börjat höja rösten ännu högre. Dessa judar bränner butiker som har öppet på sabbaten och de är generellt våldsamma av sig för att försvara sina åsikter och att påtvinga dem andra.

Förr brukade dessa judar vägra att delta i det militära, men nu har de börjat ta över även armén. De har egna bataljoner och deras agenda är en religiös teokrati. Allt fler sekulära lämnar landet. De orkar inte bråka med de religiösa judarna. Bland de ortodoxa så är just våld det brott som flest är anmälda för. Deras värderingar får allt större stöd i samhället då de får över 8 barn per familj.

Förr var dessa fanatiker emot sionismen och staten Israels etablering, men nu har de insett att ifall de inte kan motstå och bekämpa Israel, en ”ogudaktig stat” då kan de lika gärna ta över den och göra den till en judisk teokrati.

Frågan är hur kan det komma sig att jag läst om det här i några år nu, men att jag inte hört eller läst om det i svensk media? Är inte detta här ett ämne för nyheterna? Vi får alltid höra om hur fanatiska muslimer förbjuder kläder och hur fanatiska muslimer slår sina fruar, men vi hör inte om de fanatiska judarna som tar över Israel och som bränner upp bussar och bygger städer, där inte ens polisen vågar sig in i. Städer där deras lagar styr och ställer.

A hostile takeover of Zionism – The Globe and Mail.

8 kommentarer

 1. Jonas 11 oktober 2009

  ”Vi får alltid höra om hur fanatiska muslimer förbjuder kläder och hur fanatiska muslimer slår sina fruar, men vi hör inte om de fanatiska judarna”

  Lol. Mindervärdeskomplex igen 🙂

 2. Bahlool 11 oktober 2009

  Är det ditt svar? mindervärdighetskomplex istället för att svara varför? KaN DET vara rädlsan för att kallas antisemit 😉

 3. Jonas 11 oktober 2009

  Intressant att en islamisk fundamentalist klagar över att människor är religiösa 😉

  Jag trodde detta var en blogg om främst islam inte om sociala frågor i Israel. Det hade exempelvis varit intressant att läsa om skillnaderna mellan åsikterna hos wahabi-skejker och shia-ledare (se bilderna nedan). Kommer splittringen att öka eller minska i fortsättningen?

 4. Jonas 11 oktober 2009

  Vad hände med länkarna jag postade? 🙂 Brukar du ändra i folks kommentarer?

 5. Bahlool 11 oktober 2009

  Går du tillbaka i min blogg så ser du att jag skrivit om sociala frågor i andra länder, däribland ”israel”..sorry att du trodde du hade hamnat på något annat ställe..har du sett bilder på Begin och Sharon? Förstår inte varför du länkade till bilder på två ”muslimer” vad har dessa med artiklen att göra?

 6. Bahlool 11 oktober 2009

  ’jag tar bort sånt som är spam eller inte har med ämnet att göra..håll dig till inläggets uppsåt tack. Har du något att tillägga om ortodoxa och sekulära så skriv det här..jag har något inlägg om wahabiters djävulsliknande ansikten, där får du gärna kommentera (öppet) om hur de ser ut 😉

 7. Jonas 11 oktober 2009

  ”Något för Jonas”

  – Ok, tack.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *