Press "Enter" to skip to content

Den korrumperade poliskåren

Det finns ingen yrkeskår som gjort mig så besviken som just polisen. När det var inbrott i min butik, när vi hotades av en familj som styrde och ställde i byn vi ägde butiken i, när jag någon gång stoppades i min bil för att jag hade suttit i den “för länge”. Alla de här sakerna gjorde mig besviken på denna yrkeskår som ska vara övermänniskor i mina ögon. De ska inte bry sig om rasism, om religion eller om kön. De ska stå över vanliga människor för att de upprätthåller det viktigaste i samhället – lagen.

När man tittar på poliskårar i länder som Irak eller Mexiko, så ser man att dessa länders poliskårar är så korrumperade att de är köpta av vanliga medborgare eller så är de köpta av banditerna. När det gått så långt att polisen blir korrumperad, då försvinner det sista skyddet för medborgarna. Läser man undersökningen på DN.se så måste man fråga sig några saker:

  1. Ska polisen verkligen undersöka brott begångna av andra poliser?
  2. Vad är anledningen till brottet som poliser anmäls för, är just våld i hemmet? Är det jobbets stress som leder till att polisen blir våldsamma eller är det så att det är en viss typ av människor som dras till dessa yrken?
  3. När man diskuterar brott begångna av invandrare, så brukar det hävdas av smårassarna att det är grövre brott som är de vanligaste brotten; deras förklaring är att invandrare inte hör hemma här, vad har de för ursäkt för att poliser anmäls för grova brott som våld i hemmet?

Läser man kommentarerna så hävdar en SDare att det är mångkulturen som bär skulden för polisers våld i hemmet. Jag försöker förstå det logiska i resonemanget men kan inte hitta logiken (ovanligt) i rasisternas kommentarer.

vi har mångkulturen att tacka för mycket. berikande och bra…

jacob, 03:15, 7 oktober 2009.

Jag har haft med polisen att göra i över 15 fall, en gång var jag 17 år och gjorde något dumt resten var jag i behov av polisen och av dessa fall var jag bara en gång positivt överraskad. Den här rapporten gör mig allt annat än positiv. Vi kan alla bli våldsamma eller irriterade men då hör vi inte hemma i poliskåren.

En annan hävdar att eftersom det sägs att det är en svensk polis som våldfört sig på sin dotter, så måste han vara från Irak.

Ingen vill tro på mig för pappa är polis.

Polisers kvinnovåld oroar kåren – DN.se.

Tornevall

One Comment

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *