Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Anna Anka

Jag ville skriva om den här damen, som kommer från min gamla grannby Bjuv, men min syster Marie gjorde det så väl, så jag överlåter ordet till henne:

Jag hade inte tänkt ge mig in i debatten som startat sedan Anna Ankas åsikter blev kända för världen. Men jag kan bara inte hålla fingrarna ur syltburken längre.

Vad är det i hennes uttalande som får svensken att gå i taket? Hon pratar helt i linje med de åsikter jag själv haft i liknande diskussioner i årtionden. Förutom vissa ”jämställdhetsfrågor” som inriktar sig på att t.ex. män inte bör leka med eller byta blöjor på sina barn…osv..

Hon säger att kvinnan ska tillfredsställa sin man så långt hon kan – på alla plan. Här slutar folk lyssna…allt hon säger efter det försvinner i den dåndimp som drabbat åhörarna.

Hon fortsätter nämligen med att säga att detta ska ske ömsesidigt: att båda parter ska tillfredsställa varandra både sexuellt och i vardagslivet. Vari ligger problemet?

Själv har jag i diskussioner alltid hävdat att en man aldrig (ALDRIG!) ska tänka på sin egen tillfredsställelse – för det är kvinnans uppgift, att ta reda på vad han gillar och försöka uträtta detta – och ta reda på vad han ogillar, för att undvika detta.

Detsamma gäller för kvinnor: hon ska aldrig behöva bekymra sig för sin egen tillfredsställelse – det är nämligen hans jobb. Hon ska kunna känna sig helt trygg i att veta att han gör allt för att ta reda på vad hon gillar (och utöva det) och ogillar (och avstå från det).

Här brukar allt vara gott och väl: de flesta kan någonstans förstå och acceptera detta resonemang – så länge man håller sig till sänghalmen.

Fortsätter man och säger att samma filosofi ska anammas 24-7, dvs även i vardagslivet, så får man höra helt andra stämmor spelas upp för en!

”Om jag förstår min man är törstig – ska jag då rusa upp och hämta dryck till honom!!? När han lika väl kan göra det själv!!!?” Kan någon säga, helt förorättad. ( om man tar ett mycket enkelt exempel)

Varför inte, är min fråga? Vad ska hon förlora? Kan ingen se den förlängda vinsten? Vad skulle du själv känna när han nästa gång gör detta för dig? Vilken känsla får du?

Känner du att han nedvärderar dig när han överräcker det där vattenglaset? Skulle du känna att han är de lägsta av varelser? Skulle du se honom som en dörrmatta?

Eller skulle du känna dig förlägen, men samtidigt uppskattad och sedd? Skulle du inte få en inre lust att göra något bra för honom, och att vilja börja se honom och hans behov mer? Och detta bara utav en liten, till synes obetydlig, gest! Vad får kvinnor att tro att män är så avlägset annorlunda än oss?!?

Detta självklara vet egentligen alla! Men varför fungerar det inte då, varför anammar så få detta livsbeteende? Förmodligen för att vi är ganska egoistiska varelser som ser vår egen rättvisa som viktigare än andras. Vi vill ha omedelbar ”payback” om vi gör något för någon, annars finner vi oss förorättade på något sätt.

Om man använde ovanstående filosofi inom det ”lilla samhället” i Samhället – så som Islam anser familjen vara – skulle hela samhället i stort se annorlunda ut idag, det är jag säker på.

Problemet ligger i att, i de förhållanden detta anammas i någon mån, sker det oftast enkelriktat – dvs bara en person lever under dessa tankegångar, utan att diskutera den med sin partner. Det måste vara en bilateral överenskommelse, så att säga.

Då en del människor är ”sjuka i huvudet” (om man får säga så) KAN det annars hända att ”mottagaren” inte inser de ansträngningar som ”givaren” gör och anledningen bakom dessa – dvs att förhållandet ska vara levande och hålla länge.

Resultatet kan då bli skrämmande och mottagaren kan börja se sig själv som allsmäktig och tro sig ha förmågan att kontrollera andra att tillfredsställa sina egna behov. Han/hon tror sig vara bättre än den andre. En, mer eller mindre, psykopatisk läggning kan komma att näras.

Bekymret med Anna Anka är förstås att hon är en rik och glamorös kvinna som verkar vara stark ( och egentligen mycket väl kan stå på egna ben) och ha allt. ”Trots” det, så anser hon att förhållandet till sin make är ytterst viktigt, kanske viktigast av allt – för henne.

När hon nu har allt detta; hur har hon då mage att öppet säga att hon vill ”behaga” honom?…att han verkar vilja behaga henne (bland annat med hjälp av sina pengar) har ingen som helst betydelse i sammanhanget.

Hon ska uppfylla kraven som finns i våra fantasier om att glamour och pengar avtrubbar en person så pass att man inte längre känner något behov, krav eller samvete att bry sig ens om förhållandet till sina närmaste.

Hade den där Hollywoodfru-serien avslutats och kontentan varit att dessa glamorösa damer endast uppvisat symptom på avsky inför hemlösa eller arbetslösa ensamstående mödrar (vilket man kanske hade förväntat sig) hade avskyn och ramaskriet varit betydligt mindre – om det ens uppstått, något jag själv tvivlar på.

43 kommentarer

 1. petersingerfanboy 05 oktober 2009

  ”Hon fortsätter nämligen med att säga att detta ska ske ömsesidigt: att båda parter ska tillfredsställa varandra både sexuellt och i vardagslivet. Vari ligger problemet?”

  Står inget om detta i hennes text, som för övrigt inte ens är skriven av henne själv. Det skulle vara ett skämt…

  Ta upp en kvinna som är en riktig förebild istället, inte en avdankad skönhetsbluff (fröken sverige 94) och d-skådis med golddigger-tendenser.

 2. Bahlool 05 oktober 2009

  Riktig förebild? Vad är en riktig förebild i dina ögon? Vi ser vilka förebilder det finns i mediavärlden idag..tror jag hoppar 😉

 3. petersingerfanboy 05 oktober 2009

  I mediavärlden? Tja, vad sägs om Amelia Adamo, Filippa Reinfeldt, Belinda Olsson, Rachel Molin, Marit Bergman mfl. Kan du se Ankan passa in där? Nä, just det.

 4. Bahlool 05 oktober 2009

  Och vad är det positiva med dessa damer? Vem bestämmer vad som är en bra förebild?

 5. petersingerfanboy 05 oktober 2009

  Men kom igen, de är goda förebilder i medievärlden, var vad du frågade efter. Bra på vad de gör, trevliga personligheter gör mycket för att hjälpa andra. Vad annat kräver du av en god förebild?

  http://www.youtube.com/watch?v=-99eleRvGko&feature=related

 6. Bahlool 05 oktober 2009

  Lol vi har olika värderingar..och de goda förebilder man ser i dag är inte dem du nämnde..det är såna som paris hilton och som alla fjanter från big brother..det är såna folk försöker efterlikna 😛
  Anna anka är inte smart i många fall men god förebild i frågor om man och fru relationen det är hon 😛

 7. petersingerfanboy 05 oktober 2009

  De du tar upp som ”förebilder” liknar mer Anka än någon av de jag nämnde. Trashig, anorektisk blondinbrud från dokusåpavärlden… Ironin flödar. Och vad menar du med att det är dessa som syns idag? Beror väl på var man vänder sig?

  Om du menar att Anka skulle vara en god förebild för tjejer betyder det alltså att de ska hoppas på att naturen ger dem ett vackert yttre, gå vägen med skönhetstävlingar, förnedrande sexistiska pytte-roller i Hollywoodproduktioner av värsta sort för att i slutändan hoppas på att bli uppmärksammad av en rik, gubbsjuk föredetting och suga av denne varje morgon av rädsla att han lämnar henne för en yngre och bättre?

  Tycker du på allvar att en god förebild för unga kvinnor är att bli lyxhustru?

 8. Bahlool 05 oktober 2009

  Ingen av förebilderna är perfekta. Jag tycker att Anka är otrevlig och patetisk i hennes bemötande av sina medmänniskor, men hennes syn om giftermålet ser jag som förebild.
  Nope beror faktiskt inte, hur ofta har du sett ungdomar tycka att någon av dem du nämnde är förebilder? De ungdomar jag sett och mött och som handlar hos mig ser upp till såna som paris hilton 😛
  Du missar poängen med synen på anka som förebild, min åsikt är att hon har den värdegrund jag föredrar när det gäller giftermålet. Hon har en äcklig syn på arbetare tex, men i giftermål eller relationsfrågor då delar jag hennes åsikter.

 9. petersingerfanboy 05 oktober 2009

  Några citat av Anka angående äktenskap och familj:

  ”Det är kvinnans jobb att se till att mannen inte är otrogen – är han det har hon misslyckats.”

  ”Män som bryr sig om sina barn är osexiga och patetiska.”

  ”Kvinnor ska inte plugga vidare på eftergymnasiala utbildningar – de ska hitta en kändis att gifta sig med.”

  ”Kvinnan ska behaga sin kände man och ställa upp på allt han kräver av henne.”

  Oj, vilken förebild. Hoppas fler unga flickor tar efter detta rättesnöre…

 10. mammamarie 05 oktober 2009

  Ja, Bahlool, i övrigt är hon inte mycket att ta efter, håller med dig… som sagt, du är välkommen som tjuv på min blogg. Anytime!

 11. Bahlool 05 oktober 2009

  peter om du inte är nöjd i sängen hemma eller i kärlekslivet hemma hos din fru, då är det lättare att bli otrogen 😉 Män och kvinnor har skapats för varndra och ska tillfreställa varndra..i väst är det tvärtom..att man bråkar med varandra att man försöker vinna små slag och små konflikter för att påvisa att man inte är underdånig. Man ska visa att ingen bestämmer lol..

 12. PeterSingerFanboy 05 oktober 2009

  Om du inte är nöjd i sängen kanske du ska ta upp det med din partner. Om du är otrogen beror det inte på någon annan än dig själv. Så kanske det inte är i Ankas huvud och jag antar att det inte heller var så i Sverige för 150 år sedan, men men.

  Jag skulle inte ställa upp på vad som helst min sambo kräver av mig lika lite som jag förväntar mig det motsatta. Vad är det för sätt att se på ett förhållande. Man måste respektera varandra mer än så.

 13. Bahlool 05 oktober 2009

  Den stora och höga otrohetssiffran i väst tyder på att folk inte verkar kunna eller vilja ta upp sådant med sin partner..Ja att kräva sex av sin partner är verkligen ett hemskt krav 😉

 14. PeterSingerFanboy 05 oktober 2009

  Jag skrev att jag inte skulle ställa upp på vad som helst. Om jag inte vill ha s/m sex med våld är detta något jag inte ska behöva ställa upp på. Vad som händer då är ju att vi får diskutera hur vi ska gå vidare och om det är någon typ av s/m jag kan tänka mig. Att min sambo inte vill gå ned på mig VARJE morgon är något jag anser vara ganska rimligt, alltså vore det fel av mig att kräva detta och hota med att jag går till någon annan om det inte sker. Vad tror du det beror på att (om! vi har som du vet dålig statistik från många länder) otrohet är mindre vanligt i vissa länder? Kan det bero på hot om dödsstraff på det mest vedervärdiga sätt?
  De flesta skulle jag tro är berädda att ta risken att deras partner har chansen att vara otrogen utan påföljd. Jag skulle iaf inte vilja se min partner bli mördad om det skulle ske.

 15. Bahlool 05 oktober 2009

  Nja, jag tror att du missförstår lite. Inom islam har man rättigheter och skyldigheter..i ett västligt synsätt har du inga skyldigheter. Du är inte skyldig att ha sex med din partner, om du vägrar sex med mig som är din partner i en månad, två eller ett år, så har jag inget att komma med förutom att lämna dig eller bli otrogen. Man ”provocerar” fram dessa resultat.
  Det är inte dödsstraff på att du inte möter din partners behov, men man lmnar varandra. Sex är en rättighet för partnern. Eftersom islam är emot otrohet och onani, så spelar sex en stor roll.
  Många stater har otrohet utan att man bestraffar med döden, tex arabiska staterna och länder som Irak mm..men samhället gör det svårt att vara otrogen. Man är alltid med någon släkting eller med en vän,man träffas inte på hemma fester en och en man dricker inte så mkt alkohol där osv..allt sånt försvårar för otrohet.

 16. PeterSingerFanboy 05 oktober 2009

  ”Man ”provocerar” fram dessa resultat.”
  Nej, eller kanske om man är psykotisk…

  De skyldigheter du talar om har vi naturligtvis här i Sverige, men det är upp till var och ett förhållande vilka ”regler” man vill sätta upp.

  Varför är islam mot onani?
  Som jag skrev ovan, tror få kvinnor, eller män, i Sverige skulle vilja ha det som du beskriver. Låter i mina öron som ett hemskt förtryckarsamhälle.

  Kommer denna text från Koranen?
  Upplever ni uppror från kvinnornas sida, ska ni först tala till dem, sedan överge dem i sängen, sedan får ni som sista alternativ slå dem.

  Utan att gå in på om det är rätt att slå någon, är inte biten om att överge dem i sängen motsägelsefullt mot det du skrev om skyldighet att leverera?

 17. Bahlool 05 oktober 2009

  Det är för att du och jag inte delar samma värderingar peter. Onani är man emot för att man vill främja kontakten mellan könen..att tillfredställa sig själv funkar då inte i den ekvationen. Om dina regler strider mot mina regler, då blir det ju problem..varför inte regler som religionen tillåtit och påbjudit?
  Klart människor i sverige ogillar det här, de ungdomar jag mött verkar tro att allt handlar om dem hahah..
  Ja den texten kommer från Koranen..men slå dem är ett symboliskt straff. Uppror är inte att man är sur eller inte vill ha sex utan större saker, saker som leder till att folk kanske skiljer sig eller blir ovänner för livet..så med att slå dem med en tandpetare (det här är en tolkning fginns andra tolkningar där slag inte förekommer) så ska de förstå att snart är det slut på relationen.
  Jo men inte motsägelsefullt eftersom man kommit till en punkt när det snart är skillsmässa..snart är det slut mellan parterna. Är man ovän en längre tid så är det ju knappast lönt med sex eller gemenskap.,.

 18. petersingerfanboy 05 oktober 2009

  Varför vill man främja kontakten mellan könen och varför skulle detta hämmas av att man onanerar?

  Ja, varför inte regler som religionen påbjudit? För att det hämmar den personliga friheten kanske? Dessa regler passar uppenbarligen inte alla och i viss mån har ungdomarna rätt, det handlar om dem och oss, men inte gud. Om man som jag inte tror på gud blir argumentet att ”gud vill det” ogiltiga. Då hamnar vi ju i att allt handlar om oss människor och vi måste då själva komma fram till vad som är rätt väg att gå.

  Haha… Vilket absurt sätt att diskutera. ”Vänta, jag ska gå och hämta min tandpetare så får du se!” Som jag förstått det är dessa regler ganska lösa och vissa tolkar dem inte som lite viftande med en tandpetare. Men om du säger det så…

  Ok, så vem är skyldig att ge sex egentligen? Som jag ser det är det ingen större skillnad på den punkten. I ett sunt förhållande har man ju sex.

 19. Bahlool 05 oktober 2009

  Främja kontakten mellan paret ja. är du kåt ska du gå till din man eller fru inte pilla på dig själv 😉
  Inte alla är så mogna som du peter, och de förstår inte att man ibland måste kompromissa eller måste anpassa sig. Gud vill vårt bästa, jag har inte sett en enda regel i islam som är skadligt för oss. Hur de tolkar dem är inte min ensak jag förklarar för dig vad den gren av islam jag följer ser på saken. Kanske absurt i dina ögon men ser man hur det ser ut i vår omvärld så märker man att något är riktigt fel…
  Båda är skyldiga att ge sex..i ett sunt förhållande har man sex men jobb, barn, omgivning försvårar..så man hittar på ursäkter för att inte ha det..ett sunt förhållande innebär att man försöker, även när man inte alltid orkar. Det är därför islam är överlägset ditt synsätt 😉
  Frågan är varför så många är otrogna i väst?
  Beror det på att de inte är kära i sina partners?
  Beror det på att de inte tror på en gud?
  Beror det på att de inte är nöjda hemma?

 20. petersingerfanboy 05 oktober 2009

  Och om man inte har en man? Eller frun är bortrest?

  Tack, men det är bull. Man får det förhållande man förtjänar, dvs är din partner inte villig att komma fram till en läsning, gör slut. Omogna människor kommer alltid att existera, det kan vi inte sätta regler mot.

  Nog kan frihet skapa problem, men precis som demokrati är det det enda vi har än så länge. Man får ta det onda med det goda så att säga.

  Hehe, jag skulle vilja påstå att det inte är något hinder att anstränga sig även om man inte är muslim. Som sagt regler inom förhållandet måste man få sätta själv tillsammans med den man lever med.

  Ja, varför. Det är frågan. Tror det är olika från fall till fall. Har svårt att se att det skulle bero på om man tror på gud eller inte.
  Jag skulle säga att det beror på att personen i fråga är ett as som inte bryr sig om sin partners kännslor. Men det är jag det.

 21. Bahlool 05 oktober 2009

  Har du aldrig varit otrogen?

 22. petersingerfanboy 05 oktober 2009

  Nej. Enkel princip, skulle jag vilja att min partner var det mot mig?

 23. starke 05 oktober 2009

  Jag förstår varför du inte är översållad med fruar Det Svenska systemet tvingar dig att jobba och driva ett företag. Det är på gränsen till rasism det. Det måste gå att göra om Svensk lagstiftning kring detta. Det är inte rätt att samhället ska påverka dina chanser att hitta en fru.

 24. VarförRRR 06 oktober 2009

  Muslimer snackar så mycket om deras rättigheter och skyldigheter. Men en ska är väl dokumenterat både i text och i film att:

  sunnimuslimsk tradition är mut’a den gåva mannen ger kvinnan om han vill skiljas. Mut’a utbetalas särskilt om äktenskapet inte fullbordats (vilket sker genom samlag). I shiitisk rätt avser begreppet mut’a (persiska sighe) ett tillfälligt, tidsbegränsat äktenskap. Det kan vara en timme eller under många år. Parterna skriver i vissa fall ett kontrakt, i andra fall räcker det med en muntlig överenskommelse. Kritiker betecknar mut’a som legaliserad prostitution. Det finns dock en bred variation inom shiaislam om hur mut’a giftermål (arabiska ”nikah mut’a) bör gå till. Man försöker skilja på den form som utövas lagligt i Iran och den form som de arabiska shiamuslimerna ofta framför.

  I en del muslimska traditioner är det endast möjligt för kvinnan att kräva äktenskapets upphörande om mannen är impotent eller psykiskt sjuk.

  Ni muslimer utför ju prositution samt i era länder är det lagligt. Men här i sverige är det förbjudet och detta ledde till att det försvann från gatorna. Du ska inte snacka så mycket skit Bahlool när du inte är bättre själv!
  Vad bra för kvinnorna att de kan ”upphöra äktenskapet om mannen är impotent” haha vad bra!

  Källa: Islam: http://sv.wikipedia.org/wiki/Islam#.C3.84ktenskap

 25. äktenskapet kan upphöra om mannen är impotent 06 oktober 2009

  Muslimer snackar så mycket om deras rättigheter och skyldigheter. Men en ska är väl dokumenterat både i text och i film att:

  sunnimuslimsk tradition är mut’a den gåva mannen ger kvinnan om han vill skiljas. Mut’a utbetalas särskilt om äktenskapet inte fullbordats (vilket sker genom samlag). I shiitisk rätt avser begreppet mut’a (persiska sighe) ett tillfälligt, tidsbegränsat äktenskap. Det kan vara en timme eller under många år. Parterna skriver i vissa fall ett kontrakt, i andra fall räcker det med en muntlig överenskommelse. Kritiker betecknar mut’a som legaliserad prostitution. Det finns dock en bred variation inom shiaislam om hur mut’a giftermål (arabiska ”nikah mut’a) bör gå till. Man försöker skilja på den form som utövas lagligt i Iran och den form som de arabiska shiamuslimerna ofta framför.

  I en del muslimska traditioner är det endast möjligt för kvinnan att kräva äktenskapets upphörande om mannen är impotent eller psykiskt sjuk.

  Ni muslimer utför ju prositution samt i era länder är det lagligt. Men här i sverige är det förbjudet och detta ledde till att det försvann från gatorna. Du ska inte snacka så mycket skit Bahlool när du inte är bättre själv!
  Vad bra för kvinnorna att de kan ”upphöra äktenskapet om mannen är impotent” haha vad bra!

  Källa: Islam: http://sv.wikipedia.org/wiki/Islam#.C3.84ktenskap

 26. petersingerfanboy 06 oktober 2009

  Hur var det nu om man är ogift? Eller ens partner är borta under lång tid. Får man pilla då och om inte, varför inte?

 27. petersingerfanboy 06 oktober 2009

  Det är väl inte säkert? Man kanske inte finner någon att gifta sig med på många år.

  Varför är det tabu? Finns ju inget farligt med det. Varför ska man fasta istället?

  Except in the case of their wives or ”those whom their right hands possess”
  vilka talas det om här? Kan det vara:

  Masturbation is excluded from these two types which Allah has made Halaal, viz. wives and ”slave-girls”.

  Om jag förstår detta rätt tycker alltså Allah att det är ok att våldta slavarna men inte att onanera. Är det rätt uppfattat?

 28. Bahlool 06 oktober 2009

  Jag är ogift och jag håller på mig..vi är inte djur. Klarar man inte av att vara utan sex så är det lätt att hitta en partner faktiskt.
  Våldtäkt är haram men slavtjejer är tillåtna ja, hur många muslimer tror du har slavar? På den tiden ägde nog även dina förfäder många slavar 😉

 29. äktenskapet kan upphöra om mannen är impotent 06 oktober 2009

  Det är egentligen riktigt ordentligt synd om Bahlool för att han verkar inte veta vad riktigt äkta kärlek innebär för att han har aldrig blivit ordentligt förälskad i en annan person och han lär aldrig bli det för att hans föräldrar väljer flickvänner åt honom och fru.

  ”vi är inte djur” —du har en dålig syn på djur också! Djur har också känslor och värde!

 30. petersingerfanboy 07 oktober 2009

  Men varför ska man inte onanera? Har fortfarande inget svar.
  Jo, djur är vi, bara lite smartare än många andra. Föresten är ju våra händer som gjorda för det 😉

  Är det ett faktum att det är ”lätt” för alla att hitta någon att gifta sig med? Tror inte det…

  Inte jättevanligt med slavar idag tack och lov, men då kommer vi tillbaka till miljonfrågan igen; Varför tillät Allah att man våldtog och höll slavar? När han ändå gjorde sig omaket att printa den perfekta texten… Jag menar är det en historisk text, eller de perfekta orden dikterade av gud?
  Kan det vara så att den är dikterad av människor? Verkar mer troligt. Vore det inte bättre om det hade stått något i stil med; ”Håll inga slavar mer och om lusten blir för stor, lätta på trycket. Det är bara hälsosamt”.

 31. Bahlool 07 oktober 2009

  http://www.al-islam.org/better_future/42.htm

  Det är rätt lätt om man vill, särskilt som muslim..
  Lol, jag gillar dina analyser 😉
  Islam är den mest logiska religionen. Vissa saker fasas ut efterhand. Rätten att ligga med sin slav, inte våldta som du försöker antyda, att ligga med dem var något naturligt. Så Allah ska tillåta en människa att äga en annan men inte att ligga med den? Logiskt 😉

 32. petersingerfanboy 07 oktober 2009

  Nej nej, jag skrev att han borde ha förbjudit slavar överhuvudtaget.

  Härlig länk, fick mig faktiskt att småskratta lite. Några godbitar, det fanns mycket:

  ”The clearest evidence on its ugliness is that the doer feels disgust with himself after finishing this act.”
  Inte jag, ingen jag känner och hur vet han det om han aldrig gjort det själv?

  ”In this concern, masturbation weakens the sexual ability at the time when it is needed in marriage.” Faktum är att många män råds att onanera för att tex komma ifrån för tidig orgasm.

  ”Incidentally, I remember that in 1984 in India, Bombay, a young man from the Arab Gulf countries committed suicide by throwing himself from the window of a hotel, and the reason, as it was said, was that he became angry at his sexual failure (and that his sword could not stretch in his bitter sexual fighting) with an Indian prostitute. He took a knife, cut his genitals, and threw himself into Hell and the evil destination!”
  LOL!

  ”I do not think that colonialists, the producers of sex films, and the doctors, who are bound by these circles, want something for the youth besides this failure and collapse!”
  LOL! nån är paranoid…

  ”Imam as-Sadiq (a.s.) has said, ‘There are three persons, whom Allah will not talk to, look at, or purify and who will get painful torment on the Day of Resurrection; one who plucks out his white hairs (shaves his beard), one who makes love with himself (practices masturbation), and one who is sodomized on.[42]”
  Gör vad som helst, men våga inte raka dig, onanera eller bli våldtagen/böga… Var det verkligen de värsta sakerna gud kunde komma på?

 33. Bahlool 07 oktober 2009

  Islam hade stora problem med att förbjuda alkohol, ocker, mord på spädbarn, förtryck, jag ber om ursäkt att Islam inte löste alla de problem du såg i världen 😉 Islamiska förbud är lite speciella och jag vet inte om du är beredd att ta till dig dem, men jag ska ge ett exempel:
  Inom shiaislam finns det ayatollahs man ska välja som tolkar vissa saker i religionen. Några av dem förbjöd cigarettrökning, andra menade att de som redan var rökare kunde fortsätta, men man fick inte börja röka om man inte hade rökt innan.
  När jag förklarade det för några vänner, så skrattade de. De kunde inte förstå att det ibland är svårt att förbjuda något rakt av, särskilt slaveri. Vissa förbud sker i etapper, för att inte göra det för svårt för människor. Det är därför islam, Koranen och Profeten hyllade och välsignade de som friade slavar. Om du brutit mot ett tabu under Ramadan, så kunde du frige slavar, det var stort plus. Många gånger gick profeten och imam ali och köpte slavar och frigav dem, som exempel till andra.
  Det är lätt att stå här, 1400 år senare och tro att det borde ha blivit förbud på slavar rakt av..

  Säg mig om du onanerar 3-4 ggr, och sen vill ha sex, är inte chansen rätt stor att det inte blir av? Det är ju därför vissa sover efter att ha haft sex en gång. Klart du gillar att skratta åt det, men du frågade varför och jag gav dig en länk som belyste det, sen om du accepterar det (har du inte gjort en enda gång sedan vi började tala) eller ej är upp till dig.

  Du tror ju inte på gud, så spelar det roll för dig vad gud säger är dåligt eller ej? 😉

 34. petersingerfanboy 07 oktober 2009

  Frågade inte om ”islam” löste problem. Jag ifrågasatte trovärdigheten i att koranen var guds ord. Koranen förbjuder väl de saker du tog upp? Det är lätt att stå här idag och se att precis som bibeln är koranen skriven av människor.

  Tror du påven är guds ställföreträdare?

  Jag frågade ju ovan varför man inte får onanera om ens partner är bortrest eller om man är singel. I ett förhållande faller det sig ju rätt naturligt att man inte håller på då man oftast har sex ganska regelbundet ändå. Men som jag skrivit tidigare, detta är ju något som paren själva kan ta ansvar för. Behövs inga regler för detta. Tänk om man gillar att se den andre smeka sig som förspel tex.

  Gillar och gillar, det var en komisk länk du skickade. Full med skrock och gammal vidskepelse. Du har väl inte direkt blivit ”frälst” ateist heller 😉

  Jag bryr mig om vad som är sant och vilka argument som används för olika ståndpunkter. Finns mycket som jag tycker är viktigt som gud verkar anse vara fel. Så varför inte diskutera det med nån som står på guds sida?

 35. Bahlool 07 oktober 2009

  den här =fanatikern ska sova så svarar imorgon inshallah
  salams ;=)

 36. petersingerfanboy 07 oktober 2009

  he bra ide!

 37. Bahlool 07 oktober 2009

  Islam är en religion som är av uppfattningen att vi ska kontrollera oss, kontrollera vår ilska, vår hunger, och vår sexdrift. Om jag har driften att vara pedofil, våldtäktsman eller homosexuell, så kan och ska jag hålla mig. Livet är en prövning om jag ger med mig och pillar på mig stup i kvarten eller om jag faller för min drift att tafsa eller att våldta eller att vara homosexuell, då har jag förlorat kampen. Sex bejakas men när det gäller sex så finns det vissa saker som man ska undvika och det ska finnas ”ordnade” former.
  Vad du som ateist tycker ifrågan spelar inte så stor roll för du har en sanning som jag inte delar och jag har en sanning du inte delar. Jag står inte på guds sida, jag vill gärna, men jag är inte så dum att jag tror jag vet vad gud vet i alla frågor.

  Jag gav dig länkar och förklarade för dig vad shiaislam, och som vanligt förlöjligar du 😉 Tror du verkligen att jag någonsin kommer ge dig någon insyn i religionen som du kommer att acceptera? Knappast 😛 Allt som en religion som islam säger, är fjärran dig, det är för att hela din världsbild är uppbyggd på att religionen är fel.

 38. Ateist! 07 oktober 2009

  ”Islam hade stora problem med att förbjuda alkohol, ocker, mord på spädbarn, förtryck, jag ber om ursäkt att Islam inte löste alla de problem du såg i världen”

  Detta är ett typiskt klassiskt exempel på att göma sig bakom en religon och lägga skulden på något annat eller någon annan för att slippa ta ansvar och skyldighet. Det är inte religonen Islam som har problem det är människorna som har problem.

  Fördelen med att vara ateist är att man slipper göma sig bakom en religon och dess kultur för att man tar ansvar för sina handlingar och ord.

 39. petersingerfanboy 07 oktober 2009

  Nej nej, jag förlöjligar inte allt som har med religion att göra, bara när det är löjligt 😉

  Biten med mannen från Bombay som skar av sina kulor är ju hysteriskt rolig! Och vad har det med onani att göra? Verkar som killen inte har så mycket att komma med konkret… Som sagt. Jag bryr mig om vad som är sant och inte.

  Finns ingen anledning att skrämma folk med vetenskapliga fel bara för att det ska passa en gammal text.
  Vill gärna veta mer om Shia, men du får ta att jag inte kan ta till mig allt på samma sätt som du inte kan ta till dig många av mina värderingar/fakta.
  Du var väl skeptisk till evolutionen tex?

 40. Bahlool 07 oktober 2009

  Många människor känner skuld för onani, det är kanske det han tyckte var fel?
  Klart du kan och är skeptisk, och jag tror inte vi håller med om mkt, förutom kanske att vi båda två föredrar tolerans 😛 (annars hade jag inte tillåtit alla mina kära beundrare från att håna och häckla mig)
  Det du måste veta är att det finns 5 lagskolor, shia har en och sunnis har 4. Inom sunni så har man slutat med ijtihad (att tolka eller omtolka vissa texter) sedan 1000 talet, medan shia har tolkningsrätt i många frågor hela tiden. En lärd jag hört om, inte verifierat uppgifterna, Ayatollah Fadhallah, han verkar mena att det är ok för en kvinna att onanera under vissa förutsättningar (ifall hon inte blir tillfredställd i relationen mm)
  Har varit för lat för att kolla upp det, men poängen är att det finns skillnader inom islam och omtolkningar 😛

 41. petersingerfanboy 07 oktober 2009

  Skuld som lagts på dem av religiösa regler ja. Vi kommer inte så mycket längre i det här…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *