Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kärleken för dig betyder världen

Lyssnade på en föreläsning om en ung man som lämnade islam och blev kristen. Under föreläsningen förklarar den lärde vad som hände och hur denna yngling sen konverterade tillbaka till islam. En hadith, något Profeten (s.a.w) hade sagt, togs upp och den måste jag skriva ner.

Vi som shiamuslimer är av uppfattningen att Profeten (s.a.w) efterlämnat två viktiga ting åt oss människor, Koranen och Profetens Ahlul Bayt, hans familj. Enligt hans fru Aisha var dessa Ahlul Bayt, Fatimah, hans dotter, hennes man Ali, deras barn Hassan och Hussain och så Profeten (s.a.w) naturligtvis. Efter dem kom 9 imamer, som räknas bland denna heliga familj.

Kärleken för denna familj, hatet för denna familj, stödet för denna familj, motståndet för denna familj; alla dessa saker bestämmer spelar roll för livet efter detta. Hadithen ljöd i korta ordalag så här:

En affärsman hade förlorat allt och blev fattig över en natt. Han levde på den åttonde Imamen Rezas tid och gick till Imamen. ”Oh Profetens son (ättling till Profeten kallades på det viset), jag har förlorat allt jag äger, jag mår inte bra hjälp mig” Imamen svarade det behövs inte, du mår bra. ”Men oh Imam, jag har många skulder, de som lånat mig pengarna bankar på min dörr.” Ingen fara, du är ok”. ”Mina barn svälter, jag skäms över att jag inte kan ge dem mat” Då svarade Imamen: ”Du vet att Allah gett oss vissa befogenheter, om jag ger dig all världens guld i utbyte mot något, skulle du ta det?” Mannen utbrast, ”Oh jag skulle ge allt för denna gåva, jag skulle bli så mäktig, så rik!!”

Imamen sa skulle du även ge det i utbyte mot din kärlek för Allah? Din kärlek för Profeten Muhammed? Skulle du ge det i utbyte mot din  kärlek för Hussain och Fatimah? Skulle du ge det i utbyte mot din kärlek för mig? Affärsmannen skrek ut, nej nej nej!!

Ser du du har allt som du redan behöver, sa Imamen.

Kärleken för Ahlul Bayt, betyder världen. Inget kan jämföras med den kärlek en muslim känner för denna heliga familj, en familj som blivit mördade, jagade, torterade. En familj som förföljdes och en familj vars anhängare förföljs än idag..

Berättelsen om ynglingen

Den lärde som berättade om det här, fick höra att en bra ung muslim, hade konverterat till kristendomen. Människorna i moskén ville att den lärde skulle träffa honom och tala med honom. Den lärde gick med på det men ynglingen avskydde de lärda så den lärde tog sig till den unga mannens lägenhet och där bad han om lov att få höra ynglingens berättelse.

Ynglingen kom från en religiös familj i Iran och han hade fått höra att det var guld och gröna skogar i Europa. Han fick sina föräldrar till att betala hans resa till Europa med hjälp av människosmugglare. Vägen var lång och farlig och han kom fram till slut. Han led oerhört under den långa färden och när han kom fram såg han vänner som svek honom och till slut hade han inga pengar kvar, inget uppehållstillstånd och ingenstans att bo. Han fick äta av resterna i sopkorgarna.

Den lärde fick även reda på att ynglingen till slut satt på en bänk, helt fördärvad. Då dök en man upp och undrade vad som hänt honom. Ynglingen berättade att han inte hade någonstans att bo, att han svalt och att han inte hade uppehållstillstånd.

Mannen sa han skulle kunna fixa allting, i mycket kort tid. Enda kravet var att ynglingen skulle bli kristen. Där, helt svag och förstörd, lämnad av allt och alla, tog ynglingen erbjudandet och blev kristen. Den lärde hörde berättelsen och tog upp berättelsen om Imam Reza och affärsmannen. Samma kväll kom ynglingen till moskén, gråtandes och skrikandes. Jag gav upp kärleken till Ahlul Bayt upp!!

Kärleken till Ahlul Bayt, kan rädda och kan fördärva…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.