Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Fem påtvungna punkter för världen?

Fem punkter för världen – DN.se.

DN.se verkar vilja skapa någon slags opinion för ”demokrati” i världen. Man har kommit fram till att demokrati är den bästa och mest effektiva styrelseformen i världen, yeah right?

Man menar att skiljelinjen mellan demokratier och diktaturer är avgörande, men är det så? Diktaturer inskränkar människors rätt att yttra sig, det gör demokratier också (fruktan för avlyssning och fängelse för att ha fel åsikter eller värderingar är rätt stor i väst också). Tortyr finns i demokratierna också. Titta bara på Abu Ghraib och Guantanamo.

Krig startas av demokratier också, titta på USAs krig mot länder som Irak och Afghanistan. Man brukar ju höra att demokratier aldrig startar krig, säg det till de miljoner som dött direkt och indirekt på grund av USA och stödet till USA bland demokratierna.

1. Demokratier måste hålla ihop och att så länge Europa och USA håller samman då kan man stoppa länder som Ryssland från att ockupera länder som Georgien. Problemet är ju att Georgien ockuperar Abchasien och Sydosetsien. Borde inte de stoppas från det? Eller det är ok för albaner att ha en egen land men inte för abchasier? Är det därför man håller ihop i frågan om Palestina och Israel? Israel räknas som en demokrati i väst, och denna demokrati kommer undan med hemska brott mot mänskligheten.

2. Alla människor har rätt till frihet säger man i punkt två. Det verkar ha glömts att vi har många fångar i fängelser (hemliga sådana) som är utspridda över hela Europa och som inte ens fått en advokat eller en domstol att stå inför. På Guantanamo satt många hundra sådana fångar i över 7 år…

3. Nykter syn på FN är DN.se:s nästa punkt.  Här säger man:

Problemet är att diktaturerna alltför ofta tillåts påverka och prägla organisationen, exempelvis i arbetet med de mänskliga rättigheterna. Viktiga reformer och resolutioner blockeras av stater som inte alls står bakom FN:s mål.

Ett stort problem med FN är inte att diktaturer blockerar eller påverkar organisationen utan att länder som USA har vetorätt, det är de som blockerat över 40 resolutioner mot Israel. Man har fem permanenta medlemmar i FN:s säkerhetsråd som står bakom världens majoritet av vapenförsäljning.

4. Förhindra spridning av katastrofvapen:

Här tar man upp Nordkorea och så ljuger man om att allt talar för att Iran ska skaffa sig kärnvapen. Faktum är att allt talar emot, förutom Israel och USA. 17 olika säkerhetstjänster i USA kom 2007 fram till att Iran inte har några planer för massförstörelsevapen. Israel har sådana hemska vapen.

5. stå upp för frihandeln

Jag har ofta sett hur jag fått betala extra mycket i tullar på grund av protektionismen för den europeiska marknaden. Så frihandeln är gynnsam ifall demokratierna tjänar på den, den är ogynnsam ifall demokratierna inte tjänar på den..

Demokrati i sig eller benämningen demokrati gör inte en stat till en högre stående stat eller en perfekt sådan. Demokratier fängslar, censurerar, de startar krig och de provocerar fram konflikter. Tittar man på några av dem som kallar sig för demokratier hittar man stater som Kina och Kuba, vem säger att de är eller inte är ”sanna” demokratier?

2 kommentarer

 1. PeterSingerFanboy 25 september 2009

  ”fruktan för avlyssning och fängelse för att ha fel åsikter eller värderingar är rätt stor i väst också”
  Mm.. om man är konspiratorisk eller ungkommunist. Allvarligt, vem är rädd att uttrycka sina åsikter i Sverige?

 2. Bahlool 25 september 2009

  peter jag och andra med mig vågar inte yttra oss..även om vi inte fängslas så blir vi kontrollearde. Säpo har vid flera tillfällen uppgivit att de vill kontrollera och hålla under uppsikt särskilt muslimer (titta på deras försök att få skolornas lärare att kontrollera barnen).
  Jag har inga som helst planer på att skapa terror eller uppmana till kamp, men jag stödjer i princip, Hamas och Hizbollah, jag stödjer Iran också. Jag har vid flera tillfällen sett hur människor som skickar pengar till Al Quds (Jerusalem) fängslats och utvisats eller nästan dömts till fängelse för att stödja”terror” (skrev om det en tid sedan då en representant för en sådan välgörenhetsorganisation fick stå i domstol och se ”bevis” mot honom användas, bevis som kom från Israel och dess stat)
  Jag har ofta blivit hotad med att bli polisanmäld för det jag skrivit i min blogg..å andra sidan blir jag hotad till livet av några wahabiter för att jag är shia eller emot deras sekt..:P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *