Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Dumma palestinier!!

Jag är en människa med allt färre vänner. Jag delar inte åsikter med någon, ja ni kan kalla mig en arrogant och unik muslim. Jag är för Hamas och Hizbollah men jag tål inte att man angriper civila eller oskyldiga. I jämförelse med Israel är dessa partier rena rama duvungarna. De dödar en, Israel mördar tusentals.

Jag stödjer Iran men kräver lite mera ”frihet”. Jag stödjer islam och islamism men bekämpar och står emot alla de stora islamistiska organisationerna.

Vad jag märkt på sistone är att det inte är palestinierna som står upp för sitt folk här i Sverige, utan det är svenskar, det är irakier, det är iranier. Medan vi går i demonstrationer för Al Quds eller talar om Palestina och Israel på daglig basis, så skriver och bryr sig palestinierna inte om Palestina värst mycket. De avråder människor från att delta i demonstrationer för Palestina, för de är inte godkända av dem. De skriver i sina bloggar om mode, om musik, om vem de träffar, men nämner knappt Palestina. Några av dem är kändisar, som har varit med i teve och har makt att förändra och väcka upp.

Å andra sidan har vi islamofober och sionister, som dag in och dag ut hamrar in ett budskap om hemska araber, hemska muslimer, hemska palestinier. Deras budskap är enkelt, och effektivt. Deras rasism och hat har fått många att stödja dem. Vart är palestinierna då?

Jag surfar ofta bland olika bloggar, men inte många av dessa bloggar ägs av palestinier som påminner världen om den misär och den orättvisa som drabbat det palestinska folket.

Är inte Palestinas kamp deras kamp? Har de glömt flykten? Bomberna? Gasen? Fosforen? Barnamorden?

Har de glömt ockupationen? Kriget? Har de glömt hungern? Minns de inte törsten?

När inte palestinierna själva tar upp kampen på nätet och i media mot Israel och den israeliska lobbyn i Sverige, då är det väl inte förunderligt att människor inte känner till den stora orättvisan som drabbat Palestina.

Vi som försöker väcka opinion för Palestina är inte ens gillade av palestinierna i Sverige. Ibland ser man palestinierna opponera sig, som i fallet med attackerna mot Gaza i början av året, men vad hände sedan? Man lät småkommunisterna ta över hela frågan och AFA kom in i bilden och kidnappade frågan. Plötsligt tystnade man. Vart är de månatliga protesterna?  Vart är uppropen? Vart är deras representanter? Varför hör man hur synd det är om judar och om Israel, men man ser inga palestinier som har karisma eller kurage att stå upp för Palestina i teve och i tidningar?

FOLK FÅR ÄN I DAG INTE LEVA FRITT I PALESTINA!!

Jag blev blockerad från Jinges blogg (i några dagar), för att jag krävde att palestinierna själva ska ta ansvar för de val de gjort. De satte sina pengar på Saddam medan Iran stödde dem. De fick stöd och husrum i Kuwait, istället för att stödja dem, så stödde de Saddams krig mot Kuwait.

De startade krig och massmord på shias i Libanon, medan shiiterna i Libanon stödde och skyddade dem. Listan kan göras lång. Faktum kvarstår, hur kan man som palestinier inte på daglig basis tänka och skriva och yttra sig till försvar för Palestina? Om jag som shiairakier, en grupp som verkligen avskyr palestinier, på grund av palestiniernas stöd till Saddam, kan stödja dem, skriva till deras försvar och upplysa om deras situation, varför kan inte de?

Ett arabiskt ordspråk lyder, den som är tyst inför oförrätten han har förlorat sin rätt. Om man är tyst inför Israel och dess aggression och inte påminner världen om den på daglig basis, då fortsätter Israel ockupera och mörda; då har man förlorat sin rätt..

Dumma jävla nötter…

ps: Hot undanbedes..jag har irakier, kurder, svenskar, rasister, SD-anhängare och galna wahabiter som hotat mig till livet..så trängs inte vill ni mig nåt ställ er i kö.

34 kommentarer

 1. Darius 26 september 2009

  du har rätt…vilken dum åsna vill inte hjälpa sitt land o dess folk? snacka om fail människa 🙂

  hahahhha jag hade glömt bort Ryssland grooova neo nazis! hoppas svenskarna blir som dem…går ut i mängd o slår massa svartskallar! jag säger så för jag vet vilka som får stryk till slut 😀 HAHAH

 2. Bahlool 26 september 2009

  rofl var inne på en rasistisk sida i USA, ena gången snackar han skit om judar som styr USA i nästa talar han illa om europa som släpper in muslimer..alltså de är rädda för allt som inte är vitt vitt vitt 😛

 3. Darius 26 september 2009

  innerst inne så förstår jag inte dem!! alltså jag får flipp på riktigt!!!! de här jävla efterblivna svaga skit rasen kallar sig för ”arier” aryans…alltså jag skämmms! för jag är äkta arier född i en ariskt land! och jag ser inget nobelt med en svag ras, som är genetiskt odominant och värst av allt rädda för alla raser i hela världen hAHHAHAH! snälla alla i världen….tänkt dig en vit pippar en kinese…kina barn…en vit o afrikan…svarta barn (micheal jackson räknas inte fake human), en vit pippar en arab jalla du får en hårig son…hahah + det spelar ingen roll om det är kvinnan eller männen…och så kallar dem sig för arier, tjäl massa nobla symboler från oss (central asien) och tror sig den ultimaten rasen…FAIL människor!

 4. Bahlool 26 september 2009

  looooooooooooooooooooooooooooool
  hahahah det var det roligaste jag läst på ett tag 😛 fan saknar att du inte skriver på din blogg längre, stal rätt många av dina skämt hahahah

 5. al-khafagi 26 september 2009

  salam

  Så sant!! känns som om jag känner dig eller att jag skulle önska!

  Ljuvlig Blogg helt sjukt bra, du är en fredlig och lugn muslim med en bit humor(tecken för att inte vara fanatiker) mycket som mig!

  Keep going!!
  Du borde synas mer samt inte bry dig om livet..har du ingen kö för vänskap?

 6. Bahlool 26 september 2009

  haha tack brorsan, nah tyvärr de som slåss i kön är såna jag irriterat 😉
  man kan inte vara älskad av alla 😛

 7. Alfandre 26 september 2009

  looooookoooooooooooooooooooooool
  gahahah det var det roligaste jag läst på ett tag 😛 fan saknar att du inte skriver på din blogg längre, stal rätt många av dina skämt hahahah;

 8. Bahlool 26 september 2009

  Oh? Jag har fans? Det var ju kul…du kan ju stjäla här 😉

 9. Darius 27 september 2009

  hahaha va söt du är :D. Faktiskt så läser jag 2 bloggar. din för vi delar många åsikter och jag älskar dina inlägg de är klockrena och du vågar stå för dina åsikter starkt, fastän du vet att du kan råka illa ut :P…sen den andra är min bästa polare…jag läste andra bloggar men med tiden förändras vissa…trodde först nåra var änglar, snälla, goda människor i slutändad ser man feta hycklare…de förändrades åt det bajsiga hållet 😀

 10. Bahlool 27 september 2009

  lol hände mig nyss också darius..skriver nu ett inlägg om Mohamed Omar..shitt alltså vad folk kan bedra en..

 11. Jonas 27 september 2009

  Palestinjierna, som bor i anslutning till Israel, vill i själva verket leva i Israel under israelisk regering. De får socialbidrag, säkerhet, barnbidrag, a-kassa, sjukvård m.m.

  Det är därför palestinierna här inte stödjer islamofascisterna i Hamas och Hizbollah. De har levt under dessa fascistgrupper och vet hur det är (precis som iranierna under den Islamiska fascistregimen).

  Palestinierna vill inget annat än att leva i fred med israelerna. De behöver jobb. De vill ha demokrati. De flesta bryr sig inte om radikal islam.

  Därför har du inget reellt stöd bland palestinska araber.

 12. Bahlool 27 september 2009

  Det är ju därför man valde Hamas i demokratiska val? För att man inte stödjer dem?..logiskt 😉
  De vill leva i fred med isralerna, det är israelerna som inte vill ha fred med dem..du får gärna förklara för mig varför judiska människorättsgrupper, västerländska människogrupper och FN hela tiden hävdar att Israel är en stat som behandlar palestinierna illa? Är allt en komplott? Du får förklara för mig varför palestinier mördas, varför de inte tillåts i samma skolor som judar osv 🙂

 13. Jonas 27 september 2009

  Trams. Araber går i samma universitet som judar m.fl.

  Hamas valdes i demokratiska val därför att fascismen och rasismen bland palestinska araber var hög. Men under de senaste åren har den gått ned, allteftersom de insett vilken dålig regim Hamas är. I förra veckan visade en opinionsundersökning att en majoritet (tre gånger större) skulle rösta för Fatah om det var val idag.

  De människorättsgrupper du talar om ställer helt andra krav på Israel än på Hamas, och är oftast politiska (anti-israeliska). Några är seriösa, men bortser från palestiniernas handlingar. Inte en enda människorättsgrupp tog upp de 8 år av palestinska missilattacler mot Israel från Gaza.

  Men summa summarum så vill de flesta palestinska araber leva i fred vid sidan av Israel (det visades bl.a. i den nämnda opinionsundersökningen).

  Islamismen har gjort ett stort bakslag i Iran (protesterna efter fuskvalet), i Libanon (Hariri-segern, även om ingen regering ännu kunnat bildas) samt i Gaza (där opinionen mot Hamas nu är mycket stark). De som vet bäst hur det är att leva under sharia-fascism är dem som vill bli av med den mest.

  För Israel pelar det ingen roll vad araberna väljer, så länge de lever i fred. Men araberna vill göra sig fria från sharia-fascism och bygga fred och samlevnad. Och jag tror att det är kärnan i människans strävan: demokratiskt samhälle med eller utan en genuin, spirituell och tolerant privat religionsutövning utan fascism, antisemitism och intolerans.

 14. Bahlool 27 september 2009

  Lol så Hamas valdes i demokratiska val för att rasismen bland araber var hög..hur hög är rasismen hos judar som väljer partier som mördar, startar krig och vägrar ha fred? Den måste ju vara högre då hökarna i Israel verkar ha stort stöd bland befolkningen?
  De är inte en dålig regering men de tillåts tyvärr inte styra..
  Så alla människorättsgrupper har fel?
  Du kan läsa om Irans val och opinionen i min blogg, som visar att iranierna har stort stöd för regeringen..så där har du fel igen.
  Så frågan är när ska du tala om Israels rasism? En rasism som låter dem styra andra folk coh ockupera dem? Om de vill ha fred, varför inte lämna land som de ockuperat?
  Det är alltid lätt att ta ställning emot de som är ockuperade och förtryckta..och det är klart lätt att ge skulden för misären i Gaza till palestinierna. Frågan är hur många raketer skjuts nu mot israel? Varför är det fortfarande embargo mot palestinierna där? Varför tillåts inte byggnadsmaterial in i området?

  Ja de israeliska araberna är såååå glada
  http://www.countercurrents.org/cook100909A.htm

  The Arab leadership said it was responding to a string of what it called “racist” government measures that cast the Arab minority, a fifth of the population, as enemies of the state.

  “In recent months, there has been a parallel situation of racist policies in the parliament and greater condoning of violence towards Arab citizens by the police and courts,” said Jafar Farah, the head of Mossawa, an Arab advocacy group in Israel. “This attitude is feeding down to the streets.”

 15. Jonas 27 september 2009

  ”hur hög är rasismen hos judar som väljer partier som mördar, startar krig och vägrar ha fred?”

  – Du vet precis som jag att sanningen är exakt precis tvärtom: 1948, 1967, 1973, 2000. Vid alla dessa tillfällen startade araberna krig och terror, och däremellen var det ”lågintensiv” terrorism och mördande av civila israeler.

  Du vet också att det var Hamas som startade det senaste kriget från Gaza efter att Israel lämnade Gazaremsan, genom att omedelbart börja bombardera israeliska daghem och bostäder (innan blockaden) och genom att kidnappa Gilad Shalit inne på israeliskt territorium. hamas tackade också nej till att fortsätta vapenvilan. Inte ens jag trodde att de palestinska islamisterna kunde vara så dumma, men nu vet hela världen att den palestinska terrorn inte bror på ”ockupation”. Att ockupation är konsekvensen av palestinsk terror. Gaza var en påminnelse för de som hade glömt eller inte kände till vad som hände under tidigare decennier.

  ”Varför tillåts inte byggnadsmaterial in i området?”

  Därför att Hamas fortfarande ligger i krig med Israel och smugglar in vapen från den Islamiska Facsistrepubliken Iran, genom tunnlar och bunkrar som de bygger med denna betong. Och Hamas har fortfarande inte släppt den kidnappade Shalit. När Hamas kapitulerar, avväpnas enligt Färdplanen för Fred och erkänner Israel som judisk stat samt ingångna avtal, samt tar för evigt avstånd från terrorism, då kommer Hamas att välkomnas in i politiken och behandlas som annat än en terrorrörelse. Och i opinionsundersökningen svarade en överväldigande majoritet av Gaza-palestinier att de ville att Hamas skulle göra det!

  ”Om de vill ha fred, varför inte lämna land som de ockuperat?”

  Arafat (2000) och Abbas (2008) sade nej till det, trots att de skulle få 97 % resp. 94 % av Västbanken+100% av Gaza+delar av Jerusalem. Dessa erbjudanden kommer aldrig mer tillbaka, eftersom det israeliska folket förödmjukats två gånger och fått ”nej” som svar och terror istället för fred. Glöm inte att det är Israel som har vunnit de arabiska krigen, inte araberna. Ändå är det Israel som erbjuder fred (ungefär som om Nazityskland skulle kräva at de Allierade skulle ge Nazityskland all mark tillbaka som Nazityskland förlorade i Polen).

  ”Frågan är hur många raketer skjuts nu mot israel?”

  Bara häromdagen skulle Islamiska Jihad skjuta raketer mot israel från Gaza, men de hann stoppas av en israelisk missil precis innan de skulle skjuta på israeliska kvinnor och barn. Se video här:

  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3782195,00.html

  Mvh / Jonas

 16. Bahlool 27 september 2009

  Du vet precis som jag att sanningen är exakt precis tvärtom: 1948, 1967, 1973, 2000. Vid alla dessa tillfällen startade araberna krig och terror, och däremellen var det ”lågintensiv” terrorism och mördande av civila israeler

  48 araberna
  56 judarna
  67 judarna
  73 araberna
  2000 vilket krig är det?
  2006 judarna
  2008 judarna
  Ja dina kunskaper är skrämmande dåliga..

  Vapenvilan hade varit ensidig upprätthållen av Hamas, samtidigt fanns det embargo och mord på palestinier..jag tycker verkligen du ska satsa på att läsa något annat än sionistisk media..jag läser inte enbart proaraber..du måste öppna upp ögonen för fakta..Hamas slutade förnya för att det bara var dem som höll sig till den.
  Gilad är soldat..du får gärna förklara för mig varför över 10 000 palestinier sitter fängslade i Israel? Många av dem kvinnor och barn? Deras brott är att de kanske slängt stenar eller varit på fel plats vid fel tidpunkt eller att de är släktingar till motståndsmän..Så varför Gilad så viktig när 10000 inte är det?

  Du kan även vända på det, terrorn kanske är konsekvensen av ockupationen?
  När man inte kan resa fritt, inte tala sitt språk fritt, inte kan handla fritt, och är ockuperad och man får inte in de varor man vill ha, då är det ockupation och måste bekämpas enligt folkrätten..en rätt som står på palestiniernas sida..sen kan vi diskutera sättet de gör det på men i slutändan är det Israel som ockuperar inte tvärtom.

  Därför att Hamas fortfarande ligger i krig med Israel och smugglar in vapen från den Islamiska Facsistrepubliken Iran, genom tunnlar och bunkrar som de bygger med denna betong. Och Hamas har fortfarande inte släppt den kidnappade Shalit. När Hamas kapitulerar, avväpnas enligt Färdplanen för Fred och erkänner Israel som judisk stat samt ingångna avtal, samt tar för evigt avstånd från terrorism, då kommer Hamas att välkomnas in i politiken och behandlas som annat än en terrorrörelse. Och i opinionsundersökningen svarade en överväldigande majoritet av Gaza-palestinier att de ville att Hamas skulle göra det!

  Så Hamas ligger i krig med Israel och de får inte skjuta raketer mot israel? Konstig logik..
  Så USAs stöd till Israel på flera miljarder har du inga problem med men för de få hundra miljoner Palestinierna får, det har du problem med? Så Hamas ska ge upp kampen, som är rätt enligt folkrätten, och då får de fred? tror du israel kommer gå tillbaka till 67 års gränser? Varför går inte Israel ut och går tillbaka till 67 års gränser och erkänner palestiniernas rätt först? Varför itne sätta sig på ett bord (något Israel vägrar) och säga ok ni får ett eget land och vi får fred..

 17. Bahlool 27 september 2009

  Där har du fel igen…_Israel har vägrat ge upp något som helst av Jerusalem..det är därför arafat vägrade gå med på avtalet. Vidare förvägrar Israel exilpalestinierna rätten att återvända hem. samtidigt tillåter man judar att flytta till Israel även om de inte har något gemensamt med Israel än religionen..tycker du det är befogat?
  Vem som vunnit spelar ingen roll, det som spelar roll är vem som har rätt…Israel är en aggressor och ska inte bestämma vad som får ges tillbaka..Israel har vägrat ge tillbaka västbanken hela tiden..titta på Saudiaraibens fredsplan från 2002 där sägs det klart och tydligt att man får fullständig fred med alla arabiska stater, om israel ger tillbaka landet från aggressionskriget 67….
  Varför vägrade man? Allt man sa var, det låter ok men vi ska se…lol
  Vad har Islamiska jihad med hamas att göra? Hamas har hållit freden..så frågan är fortfarande, varför får man inte fred om hamas hållit sin del?
  DU är för fanatisk i din kärlek för Israel…

 18. Jonas 27 september 2009

  Oj, oj, oj. Du tar upp många punkter. Jag får hålla mig kort på varje punkt.

  Angående skolor: alla israeliska barn (araber och judar) har rätt till skolgång. De har rätt till utbildning i sitt modersmål och i det andra officiella språket. Det har hänt att vissa arabiska föräldrar från små byar har varit missnöjda med sin arabiska skola, och önskat sätta sina barn i en större judisk skola i närheten. Problemet har då varit att arabiska barn i den låga åldern inte ännu lärt sig tillräckligt med hebreiska, och det skulle kunna gå ut över undervisningen för de andra barnen. Men generellt är det inga problem (även om det säkert funnits fall då rasistiska föräldrar protesterat av andra skäl, men det är undantag). Judar och araber går i samma universitet.

  – 48 araberna (löfte om folkmord på judarna)
  – 56 judarna (på uppdrag av Frankrike/Storbritannien efter att Egypten gjorde krigshandlingen att blockera Suezkanalen för israeliska fartyg, samt nationaliserade kanalen i brott mot internationella avtal)
  – 67 judarna (nej, araberna, med nytt löfte om folkmord. Egypten blockerade Tiransundet för israelisk sjöfart till Eilat vilket innebär att landet ströps och inte längre fick oljetillförsel, och Egypten stängde Suezkanalen, mobiliserade sina trupper längs med den israeliska gränsen i Sinai — allt detta var i tidigare avtal specificerade som Krigshandlingar! Jordanien gick till ensidigt anfall mot västra Jerusalem och centrala Israel, och Syrien anföll sedan flera månader norra Israel genom flygbombningar. Först efter allt detta svarade Israel)
  – 73 araberna
  – 2000 vilket krig är det? (Oslokriget – intifadan där tusentals civila israeler sprängdes till köttslamsor på Israels gator och sårades)
  – 2006 judarna (Hizbollah gick in på israeliskt territorium och mördade några värnpliktiga och kidnappade några andra, samt anföll med Katyusha. Israel svarade)
  2008 judarna (Hamas lovade 56 månader innan att de inte skulle fortsätta vapenvilan som de aldrig själva respekterat. Dagligen – DAGALIGEN bombarderade de civila mål i Israel. Israel svarade).

  ”du får gärna förklara för mig varför över 10 000 palestinier sitter fängslade i Israel?”

  Ja, inte är det för att Israel tycker att det är roligt att använda skattepengar till att fängsla oskyldiga människor och betala mat, utbildning och uppehälle i fängelset för dem!

  Förresten, vissa palestinier resonerar annorlunda. Läs dessa artiklar, inkl. i arabiska tidningar:

  Palestinier gör allt för att fängslas av Israel. De ser fängelserna som ”paradiset” (tidigare publicerad i Globe & Mail):
  http://www.wadinet.de/news/iraq/newsarticle.php?id=2245

  Detta är en artikel som kom nyligen:

  http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1249418564611&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

  http://www.natashatynes.com/newswire/2006/06/palestinian_tee.html

  Palestinier föredrar att sitta kvar i israeliskt fängelse, där gratis vård ges:

  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/123132

  Förstås är inte alla nöjda, men det är intressant att notera att de ser det som en chans att få utbilda sig och komma bort från Hamas genom att sitta i israeliskt fängelse.

  (forts snart)

 19. Bahlool 27 september 2009

  – 48 araberna (löfte om folkmord på judarna)
  – 56 judarna (på uppdrag av Frankrike/Storbritannien efter att Egypten gjorde krigshandlingen att blockera Suezkanalen för israeliska fartyg, samt nationaliserade kanalen i brott mot internationella avtal)
  – 67 judarna (nej, araberna, med nytt löfte om folkmord. Egypten blockerade Tiransundet för israelisk sjöfart till Eilat vilket innebär att landet ströps och inte längre fick oljetillförsel, och Egypten stängde Suezkanalen, mobiliserade sina trupper längs med den israeliska gränsen i Sinai — allt detta var i tidigare avtal specificerade som Krigshandlingar! Jordanien gick till ensidigt anfall mot västra Jerusalem och centrala Israel, och Syrien anföll sedan flera månader norra Israel genom flygbombningar. Först efter allt detta svarade Israel)
  – 73 araberna
  – 2000 vilket krig är det? (Oslokriget – intifadan där tusentals civila israeler sprängdes till köttslamsor på Israels gator och sårades)
  – 2006 judarna (Hizbollah gick in på israeliskt territorium och mördade några värnpliktiga och kidnappade några andra, samt anföll med Katyusha. Israel svarade)
  2008 judarna (Hamas lovade 56 månader innan att de inte skulle fortsätta vapenvilan som de aldrig själva respekterat. Dagligen – DAGALIGEN bombarderade de civila mål i Israel. Israel svarade).

  Så kriget 56 då är det ok att följa internationella avtal? Hur är det med samma avtal när det gäller att ge tillbaka vad som inte är Israels? Om Israel är så bra, varför tror du att även väst börjat tröttna på deras småspel?
  67 faktiskt inte..man utmålade araberna som angripare men faktum är att Israel startade kriget. Sovjet hade lurat i araberna att mobilisera, men i slutändan själva kriget startades av Israel. Det är inte uppsåtet hos din fiende som du ska ta till beaktning utan vem som börjar själva kriget, och det första skottet sköts av Israel.

  2000 ? Intifadan var en proteströrelse med stenar som kastades..mot bomber som flög och mördade många fler araber..att tusentals judar dog är ren och rama lögn..jag ser fram emot att du kan ge mig bevis för dessa siffror..

  2006: Sheeba dalen är inte israeliskt..det är syriskt eller libanesiskt så att gå in där är inte att gå in i Israel 🙂
  2008 tror du borde läsa om palestiniernas sida :))

  Ska läsa länkarna 😛 tack

 20. Jonas 27 september 2009

  ”Du kan även vända på det, terrorn kanske är konsekvensen av ockupationen?”

  Som jag har visat dig så är det tvärtom. krig och terror mot Israel fanns långt före det fanns någon ockupation. Araberna sade nej till en tvåstatslösning redan 1937 (!), 1947, 1949, 1967, 1973, 1979, 2000, 2004 och 2008. Israel/judarna har sagt ”ja” från början. Konflikten handlar om att araberna ständigt har vägrat att låta också det judiska folket ha självbestämmande rätt i området. Oavsett på hur lite eller hur stor del av området.

  ”måste bekämpas enligt folkrätten..en rätt som står på palestiniernas sida…i slutändan är det Israel som ockuperar inte tvärtom.”

  Terror är förbjuden enligt folkrätten. Men araberna behövde inte ens använda legitima stridsmetoder mot militär, eftersom en fullstöndig tvåstatslösning alltid har erbjudits dem helt fredligt ända sedan 1938! Det har handlat om att araberna alltid har sagt ”nej”!

  Israelerna ”ockuperar” efter att ha tryckt tillbaka de arabiska ockupanterna Jordanien och Egypten, och deras försök att tillsammans med de palestinska araberna begå ett folkmord på judarna och krossa Israel. Ockupation är en legitim metod i folkrätten (jfr hur de allierade ockuperade Nazityskland i 60 år), om man har blivit attackerad och vunnit (så som Israel blev). Israel har erbjudit araberna att avbryta sin administration mot fred, men araberna har alltid sagt nej.

  ”Varför går inte Israel ut och går tillbaka till 67 års gränser?”

  Därför att de vapenstilleståndslinjerna, som är från 1948 till 1967 efter arabernas folkmordsförsök på Israel, inte är säkra. Om de linjerna är så viktiga, varför anföll araberna Israel över dessa linjer?

  I FN:s resolution 242 från efter kriget 1967 står det att Israel endast behöver lämna (vissa) omården som Israel vann i kriget. Istället ska man förhandla fram nya säkra gränser, dvs Israel har rätt till delar av Västbanken. Det beror på att araberna startade krig 1967, och det visade att dessa linjer var oförsvarbara. Israel vara bara 18 km brett på sitt smalaste ställe. Resolution 242 säger att Israel har rätt till nya säkra gränser som ska förhandlas fram. Ingen vet alltså idag vad som är ”palestinskt område”, eftersom dessa nya säkra gränser inte har förhandlats fram ännu. Hamas vill inte förhandla. Inte Abbas heller. Hamas har visat genom Gazaanfallen att Israel inte kan ha gränser från vilka terroristerna kan skjuta raketer mot stora städer i Israel.

  Ju mer palestinierna fortsätter sin terror, desto svårare kommer det att bli för Israel att gå med på att avstå mer mark.

  ”Varför itne sätta sig på ett bord (något Israel vägrar) och säga ok ni får ett eget land och vi får fred.”

  Det har Israel erbjudit 1000 gånger, se ovan. Tyvärr har Abbas sagt att han inte erkänner Israel som det judiska folkets nationalstat, och Hamas har sagt att de aldrig tänker sluta fred med Israel. Därför finns det en risk att det kommer att dröja mycket mycket länge.

  ”srael har vägrat ge upp något som helst av Jerusalem..det är därför arafat vägrade gå med på avtalet.”

  Nej, det är fel. Ehud Barak var överens om Jerusalem med Arafat. Däremot var man inte överens om flyktingfrågan.

  ”samtidigt tillåter man judar att flytta till Israel även om de inte har något gemensamt med Israel än religionen”

  Judar är en folkgrupp, inte bara en religion. På samma sätt som kurder från Sverige och hela världen kommer vilja att flytta till ett framtida fritt Kurdistan, så har judar från hela världen rätt att lämna exilen och flytta hem till Israel. Det spelar ingen roll att de levt som svenskar, irakier eller marockaner i exil. De är judar och har alltid sitt hemland i Israel.

  ”Vidare förvägrar Israel exilpalestinierna rätten att återvända hem.”

  Så hade det inte behövt vara om inte arabvärlden hade startat ett utplåningskrig mot Israel 1948 och 1967. Israel erbjöd sig att omedelbart ta tillbaka 100 000 människor (en sjättedel), om de andra arabländerna tog varsin sjättedel, motsvarande deras ansvar för att ha skapat flyktingproblemet genom sitt anfallskrig. Arabländerna vägrade att signera en fredslösning, och frågan blev aldrig löst. Däremot tog Israel in merparten av de 900 000 judiska flyktingarna från arabvärlden och Iran.

  (forts nedan)

 21. Jonas 27 september 2009

  ”Israel är en aggressor och ska inte bestämma vad som får ges tillbaka.”

  Vi har precis tittat på vilka som startade krigen och vilka det var som under alla år däremellen bedrev terrorism. Det är alltså inte Israel som är aggressorn.

  ”Israel har vägrat ge tillbaka västbanken hela tiden”

  Nej, redan i Osloavtalen 1993 och 1995 så lämnade Israel alla städer på Västbanken – först Jericho, Hebron m.fl och sedan alla städer förutom bosättningarna, och inom 5 år skulle ockupationen upphävas helt och hållet.

  Som du vet startade Hamas sin terrorism och sprängde israeler från 1994, eftersom ”de motsatte sig fredsprocessen”. Terrormördandet ledde till avbrutna kontakter. De återupptogs 1999-2000. Det slutade med att Arafat startade intifadan, efter att ha svarat nej till Ehud Baraks bud, utan att ge ett eget förslag tillbaka. Arafats kollegor säger idag att det berodde att han var rädd för att mördas av muslimska fanatiker.

  ”titta på Saudiaraibens fredsplan från 2002 där sägs det klart och tydligt att man får fullständig fred med alla arabiska stater, om israel ger tillbaka landet från aggressionskriget 67”

  Ja, så såg det ursprungliga saudiska förslaget ut. Men Arabförbundet ändrade förslaget, för att alla arabländer skulle acceptera det. Man lade till klausulen att Israel skulle utplånas (dvs att 4,5 miljoner utlandsfödda araber och ättlingar till flyktingar skulle få immigrera till den judiska staten, så att den judiska staten skulle bli en palestinsk stat, bredvid en ny palestinsk stat på Västbanken och Gaza). Denna enstats-”lösning” var förstås dödsstöten för detta förslag.

  Men det finns som sagt bra aspekter i den ursprungliga planen, och det har Israel, och till och med Netanyahu, sagt. Men den så kallade rätten till ”återvändo” kan inte accepteras, eftersom den skulle leda till Två Stater för En Nation (araberna), istället för Två Stater för Två Nationer.

  ”Vad har Islamiska jihad med hamas att göra? Hamas har hållit freden..så frågan är fortfarande, varför får man inte fred om hamas hållit sin del?”

  Allt statsbyggande handlar om monopol på vapenmakt. Om Hamas blev en politisk rörelse och tog avstånd från all terrorism, kampen att utplåna Israel, och istället erkände Israel och fredsavtalen, då skulle Israel inte ha något emot Hamas. Då skulle Hamas ha ansvar för att stoppa Islamiska Jihad.

  Men så länge som båda är terroristgrupper så är det inte Israels problem vem som står för attackerna. Om det finns attacker mot Israels civilbefolkning så måste Israel neutralisera de attackerna och ta bort det hotet. Det är regeringens ansvar mot Israels kvinnor, barn, gamla och män. Precis som Sveriges regering har samma ansvar mot den svenska befolkningen.

  ”det första skottet sköts av Israel [1967]”

  Det stämmer. Men kriget startades av Egypten, Syrien och Jordanien. Jag berättade hur ovan. Israels lilla arme av reserver kunde inte stå i månader medan Egypten hade hundratusentals soldater mobiliserade runt Israels södra gränser i brott mot vapenstilleståndsavtalen, samtidigt som Tiransundet var avstängt. Syrien bombade varje dag kibbutzer i norra Israel och runt Genesarets sjö, och Jordanien inledde artilleribeskjutning av Västra Jerusalem och centrala Israel.

  Läs gärna Six Days of War – den mest respekterade och kompletta historiebeskrivningen av detta krig, med egyptiska, israeliska, jordanska, syriska källor.

 22. Jonas 28 september 2009

  ”Intifadan var en proteströrelse med stenar”

  Ja, det var magiska stenar som fick bussar att flyga i luften, och kaféer att explodera 🙂

  Däremot började den första intifadan med stenkastning (vilket också är dödligt i och för sig), men den andra intifadan var något helt annat. Och på bara några månader förlorade palestinierna sitt stöd hos den israeliska fredsvänstern, som aldrig har hämtat sig från denna förödmjukelse och förräderi från palestinierna. Jag känner många vänsterisraeler som chockades, och började inse att konflikten inte har någon lösning så länge som palestinierna i själva verket vill utplåna hela Israel och inte erkänna landet någonstans, någon gång. Detta var ett mycket brutalt och tragiskt uppvaknande. Jag tycker att det är synd, men det är en realitet. Och den bekräftades igen 2008 när Ehud Olmert fick nej igen av Abbas.

  (Olmert sitter idag åtalad för bedräger och var en av Israels minst populära premiärministrar någonsin). Tyvärr gick hans impopularitet ut över Tzipi Livni, som förlorade mycket pga Olmert.

  ”att tusentals judar dog är ren och rama lögn”

  Jag skrev att tusentals mördades och sårades. Antalet mördade var ca. 1500. Tusentals fick skador och handikapp för livet. Överväldigande majoriteten av alla offer var civila (terroristernas måltavla).

  ”tror du borde läsa om palestiniernas sida”

  Jag gör det, men jag måste också få chans att svara dina väldigt många punkter 🙂

 23. Bahlool 28 september 2009

  Som jag har visat dig så är det tvärtom. krig och terror mot Israel fanns långt före det fanns någon ockupation. Araberna sade nej till en tvåstatslösning redan 1937 (!), 1947, 1949, 1967, 1973, 1979, 2000, 2004 och 2008. Israel/judarna har sagt ”ja” från början. Konflikten handlar om att araberna ständigt har vägrat att låta också det judiska folket ha självbestämmande rätt i området. Oavsett på hur lite eller hur stor del av området.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Six_days_war
  strong support from other Arab countries.[10] Israel responded with a similar mobilization that included the call up of 70,000 reservists to augment the regular IDF forces.[11] On June 5, 1967, Israel launched a pre-emptive attack[12]

  Säg mig om jag som invandrare i Sverige, en minoritet, kräver en egen stat, vad tror du svenskarna hade tyckt? Här hade du en minoritet (även när de fick en egen stat var de fortfarande färre i antal än araberna) som kräver en egen stat..eller självbestämmande..glöm araber, glöm judar utan tänk på det ur logisk synvinkel, skulle du acceptera att jag kräver en egen stat, jag som är invandrare? Det var ett fåtal judar som var ”ursprungsbefolkning”.
  Problemet är att sionismen har en agenda som innebär att man måste rensa landet på araber..läs ägrna Illas Pappas bok om nakban.

  Terror är förbjuden enligt folkrätten. Men araberna behövde inte ens använda legitima stridsmetoder mot militär, eftersom en fullstöndig tvåstatslösning alltid har erbjudits dem helt fredligt ända sedan 1938! Det har handlat om att araberna alltid har sagt ”nej”!

  Israelerna ”ockuperar” efter att ha tryckt tillbaka de arabiska ockupanterna Jordanien och Egypten, och deras försök att tillsammans med de palestinska araberna begå ett folkmord på judarna och krossa Israel. Ockupation är en legitim metod i folkrätten (jfr hur de allierade ockuperade Nazityskland i 60 år), om man har blivit attackerad och vunnit (så som Israel blev). Israel har erbjudit araberna att avbryta sin administration mot fred, men araberna har alltid sagt nej.

  Så FNs krav spelar ingen roll? Så världens uppmaning att de ska dra sig tillbaka spelar ingen roll? Så om judarna velat ha fred, varför går de inte med på SaudiArabiens försök till avtal?

  I FN:s resolution 242 från efter kriget 1967 står det att Israel endast behöver lämna (vissa) omården som Israel vann i kriget. Istället ska man förhandla fram nya säkra gränser, dvs Israel har rätt till delar av Västbanken. Det beror på att araberna startade krig 1967, och det visade att dessa linjer var oförsvarbara. Israel vara bara 18 km brett på sitt smalaste ställe. Resolution 242 säger att Israel har rätt till nya säkra gränser som ska förhandlas fram. Ingen vet alltså idag vad som är ”palestinskt område”, eftersom dessa nya säkra gränser inte har förhandlats fram ännu. Hamas vill inte förhandla. Inte Abbas heller. Hamas har visat genom Gazaanfallen att Israel inte kan ha gränser från vilka terroristerna kan skjuta raketer mot stora städer i Israel.

  Som sagt det är bara du och sionisterna som hävdar att 67 års krig startades av araberna..jag gav dig en enkel länk från wikipedia..Så det är Israel som bestämmer vad som är rätt gränser?
  Så som jag ser det finns ingen annan lösning än en militär och med utvecklingen bland muslismka stater så kommer Israel att förlora i slutändan (se på 2006kriget)
  Israel vill inte och har aldrig velat ha fred..jag tror även att du innerst inne vet det här. FN resolutionerna och människorättsgrupperna är rätt klara på de punkterna.

  Palestinierna är lugna nu sen 8 månader ändå får de ingenting i gengäld..ändå försvarar du Israels linje.._Hade jag varit i palestiniernas ställe hade jag aldrig i livet gått med på det Israel krävt..

  http://www.natcath.com/NCR_Online/archives/030102/030102u.htm
  Läs gärna om Israels erbjudande om att ”lämna tillbaka Jerusalem”…Sluta läs enbart sionistisk media 😉 Här har du en kristen sida..

  Judar är en folkgrupp, inte bara en religion. På samma sätt som kurder från Sverige och hela världen kommer vilja att flytta till ett framtida fritt Kurdistan, så har judar från hela världen rätt att lämna exilen och flytta hem till Israel. Det spelar ingen roll att de levt som svenskar, irakier eller marockaner i exil. De är judar och har alltid sitt hemland i Israel.
  Så hade det inte behövt vara om inte arabvärlden hade startat ett utplåningskrig mot Israel 1948 och 1967. Israel erbjöd sig att omedelbart ta tillbaka 100 000 människor (en sjättedel), om de andra arabländerna tog varsin sjättedel, motsvarande deras ansvar för att ha skapat flyktingproblemet genom sitt anfallskrig. Arabländerna vägrade att signera en fredslösning, och frågan blev aldrig löst. Däremot tog Israel in merparten av de 900 000 judiska flyktingarna från arabvärlden och Iran.

  Varför ska araberna ta emot palestinierna? De ska väl hem till sitt land inte till andra länder lol…Konstig logik..så palestinierna ska förbli flyktingar? Ser du verklgien inget fel i det här det du säger?

 24. Bahlool 28 september 2009

  Vi har precis tittat på vilka som startade krigen och vilka det var som under alla år däremellen bedrev terrorism. Det är alltså inte Israel som är aggressorn.

  Som sagt det är bara du och dina sionister som tror på att Araberna började 56 och 67…
  http://www.kalla-kriget.se/varlden/krig/israelkrigen.html

  Ja, så såg det ursprungliga saudiska förslaget ut. Men Arabförbundet ändrade förslaget, för att alla arabländer skulle acceptera det. Man lade till klausulen att Israel skulle utplånas (dvs att 4,5 miljoner utlandsfödda araber och ättlingar till flyktingar skulle få immigrera till den judiska staten, så att den judiska staten skulle bli en palestinsk stat, bredvid en ny palestinsk stat på Västbanken och Gaza). Denna enstats-”lösning” var förstås dödsstöten för detta förslag.

  Men det finns som sagt bra aspekter i den ursprungliga planen, och det har Israel, och till och med Netanyahu, sagt. Men den så kallade rätten till ”återvändo” kan inte accepteras, eftersom den skulle leda till Två Stater för En Nation (araberna), istället för Två Stater för Två Nationer.

  Nja, det är ett internationellt krav, att flyktingar ska få rätten att flytta hem igen. Så man kan inte acceptera internationella krav? Bra att du erkänner att allt handlar om vad Israel accepterar och inte vad som är rätt…

  Allt statsbyggande handlar om monopol på vapenmakt. Om Hamas blev en politisk rörelse och tog avstånd från all terrorism, kampen att utplåna Israel, och istället erkände Israel och fredsavtalen, då skulle Israel inte ha något emot Hamas. Då skulle Hamas ha ansvar för att stoppa Islamiska Jihad.
  Men så länge som båda är terroristgrupper så är det inte Israels problem vem som står för attackerna. Om det finns attacker mot Israels civilbefolkning så måste Israel neutralisera de attackerna och ta bort det hotet. Det är regeringens ansvar mot Israels kvinnor, barn, gamla och män. Precis som Sveriges regering har samma ansvar mot den svenska befolkningen.

  Så palestinierna ska först ge upp vapnen? Hur gick freden mellan England och IRA till? Var det inte så att man kom överens först och sedan gav upp vapnen? Du får gärna läsa om Kartagos fall, man gav upp sina vapen och sen mördades man hehe..Så du menar ifall jag skjuter raketer mot Sverige, då kommer Sverige att bomba mina grannar? Min familj? Mina vänner? Det är enbart USA och Israel som gör det här..den här logiken där alla ska ställas till svars för några få angripare är ovärdigt en demokrati..och du vet det..så enligt dig är det rätt att utrota alla judar, eftersom några judar är hemska? Konstig logik..men om du menar att det är så det ska vara så vill jag gärna ha det svart på vitt..

  Det med 67 är ju befängt..du ger skulden till dem som blev angripna..märkligt att du hela tiden anser att Israel har rätten på sin sida, att Israel hela tiden försvarar sig, även när fakta och historia visar på motsatsen..
  Israel har ofta flugit över libanesisk luftrum, så enligt dig är det en provokation så Libanon har rätten att angripa Israel? Israel har bojkott mot Gaza, så enligt dig har palestinierna rätten att angripa eftersom Israel nu provocerar och hotar?
  Israel hotar Iran, så nu har Iran rätten att angripa?

 25. Bahlool 28 september 2009

  Den första palestinska intifadan började år 1987. Våldet hade inte tidigare varit så omfattande. Möjligen kan en utlösande händelse ha varit att fyra palestinska arbetare dödats i kollison med en israelisk lastbil. Men upproret var dock bara ett led i den hårda konflikt som pågått sedan årtionden. Det som skedde var generalstrejker, man uppmanade andra att bojkotta israeliska produkter och försökte få en inhemsk produktion, självhushållningen ökade, och man gick in i direkta konfrontationer med den israeliska armen med bl.a. stenar och molotovcocktails, varpå den israeliska armén svarade genom att använda gummikulor och andra vapen. Intifadan minskade i våldsamhet år 1991 och tog slut i samband med att Osloavtalet undertecknades i augusti 1993 och att den palestinska nationella myndigheten skapades.

  Al-Aqsa-intifadan (även känd som den andra palestinska intifadan eller Oslo-kriget) var den våldsamma konflikten mellan palestinier och israeler som inleddes den 29 september 2000. En del anser att det var efter det att Ariel Sharon, i egenskap av parlamentsledamot vid det israeliska Knesset, besökte Tempelberget (Judendomens viktigaste plats och Islams tredje viktigaste) och där blev angripen av palestinska stenkastare samtidigt som den israeliska armen slog tillbaka och hotade med skarpa vapen, som intifadan inleddes.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Intifadan
  De verkar hålla med mig om att det inte var några explosioner..

  Säg mig denna dödliga stenkastning du talar om, träffade den israler i Israel eller israeler som ockuperar? Hur kan denna dödliga stenkastning kostat tusentals palestinska barn livet men hur många judar dog av dessa stenar?
  Du får gärna ge mig länken över (oberoende länk) dödade 1500 judar..

 26. Jonas 28 september 2009

  Jag ger dig ett fullständigt svar imorgon. Godnatt.

 27. Jonas 28 september 2009

  ”Säg mig om jag som invandrare i Sverige, en minoritet, kräver en egen stat, vad tror du svenskarna hade tyckt?”

  Som irakier har du ingen historia i Sverige. Däremot är Israel det land där det judiska folket föddes och alltid har bott sedan ca. 5000 år tillbaka. Det är i korthet svaret.

  ”Här hade du en minoritet (även när de fick en egen stat var de fortfarande färre i antal än araberna) som kräver en egen stat..eller självbestämmande.”

  Nej, judarna var, trots brittiska och ottomanska förbud, utvisningar och fördrivningar, i majoritet i de områden som FN:s delningsplan föreslog skulle bli den judiska staten 1947, samt också i Jerusalem. Gränserna drogs så att den judiska staten skulle ha judisk majoritet, och den arabiska staten arabisk majoritet. Konstigt nog inkluderades inte Jerusalem i den judiska staten, trots att den största befolkningsgruppen i staden var judisk sedan mitten av 1800-talet. Se Commentary on Partition från denna pro-palestinska FN-rapport:

  http://domino.un.org/UNISPAL.NSF/99818751a6a4c9c6852560690077ef61/07175de9fa2de563852568d3006e10f3!OpenDocument

  http://www.merip.org/palestine-israel_primer/un-partition-plan-pal-isr.html

  ”The UN partition plan divided the country in such a way that each state would have a majority of its own population, although some Jewish settlements would fall within the proposed Palestinian state and many Palestinians would become part of the proposed Jewish state.”

  Källa: United Nations Special Committee on Palestine (UNSCOP) Rapport 1947
  http://www.mideastweb.org/unscop1947.htm

  ”Problemet är att sionismen har en agenda som innebär att man måste rensa landet på araber..läs ägrna Illas Pappas bok om nakban.”

  Nej, detta är inte sionismens idé. Sionismen, och även Israels självständighetsförklaring, deklarerar att man vill utvecklas tillsammans med araberna. Det var bl.a. därför sionisterna välkomnades av de arabiska emirerna i början av 1900-talet.

  Apropå Ilan Pappé så kommenterar jag inte honom. Han är inte en utbildad historiker (även om han arbetat som det). Det erkänner han själv. Han säger också att han aldrig varit opartisk eller vetenskaplig, och att det inte finns någon sanning. Han erkänner att han alltid tagit palestiniernas parti:

  http://www.honestreporting.com/articles/45884734/critiques/new/Revising_History_NY_Times_Op-Ed_Promotes_Pappe_.asp

  http://www.camera.org/index.asp?x_context=8&x_nameinnews=122&x_article=994

  Andra ”nya historiker” om Pappé:
  http://tinyurl.com/yq37wb
  http://tinyurl.com/26bu5q
  http://tinyurl.com/2zodg7
  http://chronicle.com/free/v54/i36/36b00601.htm
  http://www.tnr.com/politics/story.html?id=942ccf90-97f0-4c32-a1f3-411bd908dcb0

  ”Så FNs krav spelar ingen roll? Så världens uppmaning att de ska dra sig tillbaka spelar ingen roll?”

  Var har du fått det kravet ifrån? Världen kräver endast, enligt FN-resolution 242 och Färdplanen, att Israel förhandlar om nya säkra gränser, och drar sig tillbaka till dem i utbyte mot totalt stopp på terror, fullständig fred och erkännande av den judiska staten.

  ”varför går de inte med på SaudiArabiens försök till avtal?”

  Jag förklarade ovan att den planen inte finns längre. Arabförbundet ändrade den till att kräva att två palestinska stater ska bildas, istället för en palestinsk stat bredvid den judiska staten. Det var först när Arabförbundets nya plan offentliggjordes (om skapandet av två palestinsk-arabiska stater) som alla Arabförbundets stater accepterade planen 🙂

  ”Som sagt det är bara du och sionisterna som hävdar att 67 års krig startades av araberna”

  Och alla historiker. Men det spelar ingen roll. FN:s resolution 242, direkt efter kriget 1967, säger att arabvärlden ska avbryta sitt krigstillstånd med Israel och inleda fredsförhandlingar om nya säkra gränser för Israel, som ska erkännas av alla arabstaterna.

  ”jag gav dig en enkel länk från wikipedia”

  Wikipedia är jättebra om man vill slå upp vilken färg rosor har. Men i kontroversiella politiska och historiska frågor så avråder jag dig från Wikipedia. Köp en riktig uppslagsbok istället! 😉

  ”Så som jag ser det finns ingen annan lösning än en militär”

  Jag håller inte med. Att utplåna hela arabvärlden och Iran skulle inte göra Israels situation bättre. Israel vill ha fred med sina grannar. Det är bättre att araberna hör av sig till Israel när de är beredda att sluta fred. De har telefonnumret 😉

  ”Palestinierna är lugna nu sen 8 månader ändå får de ingenting i gengäld”

  Det stämmer att samarbetet mellan Israel och Abbasregimen har gått mycket bra. Västbanken har börjat utvecklas till ett nytt Hong Kong, med 7 % tillväxt!

  http://www.dn.se/nyheter/varlden/pa-vastbanken-spirar-hoppet-igen-1.921980

  Men däremot vill de inte börja förhandla utan villkor. Netanyahu har sagt att han kan sätta sig ned imorgon och förhandla. Och i Gaza går det bara utför…

  ”Läs gärna om Israels erbjudande om att ”lämna tillbaka Jerusalem”…Sluta läs enbart sionistisk media”

  Jag tror att man måste välja mellan att tro på Yassir Arafat eller på Bill Clinton, Ehud Barak, Dennis Ross, Saudiarabiens ambassadör Bandar, Jordaniens kung och alla andra som var där eller inblandade. Varför skulle Barak ljuga om vad han erbjöd? I så fall skulle ju bara Arafat kunna säga ”-Ok, jag tar det!”, och då skulle ju Baraks ”lögn” vara avslöjad!

  (forts nedan)

 28. Jonas 28 september 2009

  ”Varför ska araberna ta emot palestinierna?”

  Varför skulle Israel ta emot de judiska flyktingarna? Varför skulle Sverige ta emot judiska flyktingar från det Polen och Tyskland under Andra Världskriget? Skillnaden är till och med at det var arabländerna som skapade flyktingproblemet genom att starta krig och uppmana araberna att fly. Som medskyldiga bär arabländerna ett ansvar för vad de ställde till med. Egentligen borde de också betala skadestånd till Israel och till de tiotusentals judar som fördrevs från Judéen-Samarien (Västbanken) och Gamla Staden/östra Jerusalem under kriget 1948, samt till de judar som kastades ut från arabvärlden.

  ”så palestinierna ska förbli flyktingar?”

  Absolut inte!

  ”Nja, det är ett internationellt krav, att flyktingar ska få rätten att flytta hem igen.”

  Nej, det finns en icke-bindande åsiktsresolution från FN:s Generalförsamling (194) som talar om tre alternativ: återvändo för dem som vill leva i fred i Israel, integrering och absorption i de länder där de nu befinner sig eller ekonomisk kompensation. Resolution 194 ingår inte i någon av fredsprocesserna i Oslo eller Färdplanen för Fred. Ehud Olmert erbjöd Abbas att ta in drygt 1000 flyktingar/ättlingar per år i individuella familjeåterföreningar och särskilda skäl som ett symboliskt erkännande av den humanitära krisen (inte som erkännande av att det skulle vara Israels skyldighet), men Abbas tackade nej. Arabvärlden har inte erbjudit motsvarande till judarna, förutom Khadaffi. Detta trots att judarnas ägodelar, mark m.m. som konfiskerades i arabvärlden vida överstiger värdet på arabernas ägodelar i Israel, som inte konfiskerats.

  ”Så palestinierna ska först ge upp vapnen? Hur gick freden mellan England och IRA till?”

  IRA gjorde en ”decommissioning”, dvs avväpning. IRA strävar inte efter att utplåna Storbritannien.

  ”den här logiken där alla ska ställas till svars för några få angripare är ovärdigt en demokrati”

  Den palestinska myndigheten är ansvarig för att se till att ha monopol på vapen, och stoppa terrorister. Det står i alla avtal.

  Att åtärder går ut över flera är normalt. När omvärlden bojkottade Österrike pga dess nynazistiske ledare så var det en ”kollektiv bestraffning”. När arabvärlden bojkottar Israel så är det en kollektiv bestraffning. Om palestinierna väljer en terrorgrupp som startar krig så kommer de att drabbas av svårigheter, trots att Israel naturligtvis gör, och måste göra allt för att begränsa inverkan på befolkningen som är gisslan i det Hamas-ockuperade Gaza, under iransk påverkan.

  ”Israel har ofta flugit över libanesisk luftrum”

  Under de senaste åren sedan Hizbollahs angrepp på Israel 2006 har det handlat om att stoppa vapensmugglingen till Hizbollah från Syrien, i brott mot Säkerhetsrådets resolution. Libanon har inte själva lyckats stoppa det. Inte heller UNIFIL.

  ”Israel hotar Iran, så nu har Iran rätten att angripa?”

  Nej, Iran hotar Israel. Landet delar inte ens samma gränser, men redan Rafsanjani sade att Israel skulle utplånas med kärnvapen, och nu säger Ahmadinejad att Israel ska bort från ”tidens sidor”.

  ”Intifadan minskade i våldsamhet år 1991”

  Anledningen till att Arafat gick med på att göra en paus i terrorn och släpa sig till fredsöverläggningar i Osolo var att PLO var bankrutt. Det beror på att Saddam Hussein var besegrad i det första Irakkriget, och att Kuwait slutae att betala till honom, sedan han stött Saddams invasion och ockupation av Kuwait. Kuwait sparkade också ut 450 000 palestinier ur landet. Arafat kom inte till förhandlingarna för att han var intresserad av fred. Tyvärr gick Israel och omvärlden på bluffen.

  ”En del anser att det var efter det att Ariel Sharon, i egenskap av parlamentsledamot vid det israeliska Knesset, besökte Tempelberget”

  Palestinska ministrar har erkänt att det inte hade något med Ariel Sharon att göra. Det skrev även george Mitchell i sin utredning. De palestinska ministrarna erkände att intifadan var planerad i förväg av Yassir Arafat. Se bl.a. här:

  http://www.memri.org/bin/articles.cgi?Area=sd&ID=SP19401

  ”Du får gärna ge mig länken över (oberoende länk) dödade 1500 judar”

  Det går bra att använda israeliska källor. Israel kan inte ”hitta på” döda civila. De är registrerade och rapporterade. Den exakta siffran till maj 2009 är 1184 civila mördade och över 8000 skadade.

  http://www.mfa.gov.il/MFA/Terrorism-+Obstacle+to+Peace/Palestinian+terror+since+2000/Victims+of+Palestinian+Violence+and+Terrorism+sinc.htm

 29. Jonas 28 september 2009

  Jag vet inte om min första kommentar kom med. Om den inte kom med så postar jag den här. Du kan ta bort den om den redan kom med:
  ———-

  ”Säg mig om jag som invandrare i Sverige, en minoritet, kräver en egen stat, vad tror du svenskarna hade tyckt?”

  Som irakier har du ingen historia i Sverige. Däremot är Israel det land där det judiska folket föddes och alltid har bott sedan ca. 5000 år tillbaka. Det är i korthet svaret.

  ”Här hade du en minoritet (även när de fick en egen stat var de fortfarande färre i antal än araberna) som kräver en egen stat..eller självbestämmande.”

  Nej, judarna var, trots brittiska och ottomanska förbud, utvisningar och fördrivningar, i majoritet i de områden som FN:s delningsplan föreslog skulle bli den judiska staten 1947, samt också i Jerusalem. Gränserna drogs så att den judiska staten skulle ha judisk majoritet, och den arabiska staten arabisk majoritet. Konstigt nog inkluderades inte Jerusalem i den judiska staten, trots att den största befolkningsgruppen i staden var judisk sedan mitten av 1800-talet. Se Commentary on Partition från denna pro-palestinska FN-rapport:

  http://domino.un.org/UNISPAL.NSF/99818751a6a4c9c6852560690077ef61/07175de9fa2de563852568d3006e10f3!OpenDocument

  http://www.merip.org/palestine-israel_primer/un-partition-plan-pal-isr.html

  ”The UN partition plan divided the country in such a way that each state would have a majority of its own population, although some Jewish settlements would fall within the proposed Palestinian state and many Palestinians would become part of the proposed Jewish state.”

  Källa: United Nations Special Committee on Palestine (UNSCOP) Rapport 1947
  http://www.mideastweb.org/unscop1947.htm

  ”Problemet är att sionismen har en agenda som innebär att man måste rensa landet på araber..läs ägrna Illas Pappas bok om nakban.”

  Nej, detta är inte sionismens idé. Sionismen, och även Israels självständighetsförklaring, deklarerar att man vill utvecklas tillsammans med araberna. Det var bl.a. därför sionisterna välkomnades av de arabiska emirerna i början av 1900-talet.

  Apropå Ilan Pappé så kommenterar jag inte honom. Han är inte en utbildad historiker (även om han arbetat som det). Det erkänner han själv. Han säger också att han aldrig varit opartisk eller vetenskaplig, och att det inte finns någon sanning. Han erkänner att han alltid tagit palestiniernas parti:

  http://www.honestreporting.com/articles/45884734/critiques/new/Revising_History_NY_Times_Op-Ed_Promotes_Pappe_.asp

  http://www.camera.org/index.asp?x_context=8&x_nameinnews=122&x_article=994

  Andra ”nya historiker” om Pappé:
  http://tinyurl.com/yq37wb
  http://tinyurl.com/26bu5q
  http://tinyurl.com/2zodg7
  http://chronicle.com/free/v54/i36/36b00601.htm
  http://www.tnr.com/politics/story.html?id=942ccf90-97f0-4c32-a1f3-411bd908dcb0

  ”Så FNs krav spelar ingen roll? Så världens uppmaning att de ska dra sig tillbaka spelar ingen roll?”

  Var har du fått det kravet ifrån? Världen kräver endast, enligt FN-resolution 242 och Färdplanen, att Israel förhandlar om nya säkra gränser, och drar sig tillbaka till dem i utbyte mot totalt stopp på terror, fullständig fred och erkännande av den judiska staten.

  ”varför går de inte med på SaudiArabiens försök till avtal?”

  Jag förklarade ovan att den planen inte finns längre. Arabförbundet ändrade den till att kräva att två palestinska stater ska bildas, istället för en palestinsk stat bredvid den judiska staten. Det var först när Arabförbundets nya plan offentliggjordes (om skapandet av två palestinsk-arabiska stater) som alla Arabförbundets stater accepterade planen 🙂

  ”Som sagt det är bara du och sionisterna som hävdar att 67 års krig startades av araberna”

  Och alla historiker. Men det spelar ingen roll. FN:s resolution 242, direkt efter kriget 1967, säger att arabvärlden ska avbryta sitt krigstillstånd med Israel och inleda fredsförhandlingar om nya säkra gränser för Israel, som ska erkännas av alla arabstaterna.

  ”jag gav dig en enkel länk från wikipedia”

  Wikipedia är jättebra om man vill slå upp vilken färg rosor har. Men i kontroversiella politiska och historiska frågor så avråder jag dig från Wikipedia. Köp en riktig uppslagsbok istället! 😉

  ”Så som jag ser det finns ingen annan lösning än en militär”

  Jag håller inte med. Att utplåna hela arabvärlden och Iran skulle inte göra Israels situation bättre. Israel vill ha fred med sina grannar. Det är bättre att araberna hör av sig till Israel när de är beredda att sluta fred. De har telefonnumret 😉

  ”Palestinierna är lugna nu sen 8 månader ändå får de ingenting i gengäld”

  Det stämmer att samarbetet mellan Israel och Abbasregimen har gått mycket bra. Västbanken har börjat utvecklas till ett nytt Hong Kong, med 7 % tillväxt!

  http://www.dn.se/nyheter/varlden/pa-vastbanken-spirar-hoppet-igen-1.921980

  Men däremot vill de inte börja förhandla utan villkor. Netanyahu har sagt att han kan sätta sig ned imorgon och förhandla. Och i Gaza går det bara utför…

  ”Läs gärna om Israels erbjudande om att ”lämna tillbaka Jerusalem”…Sluta läs enbart sionistisk media”

  Jag tror att man måste välja mellan att tro på Yassir Arafat eller på Bill Clinton, Ehud Barak, Dennis Ross, Saudiarabiens ambassadör Bandar, Jordaniens kung och alla andra som var där eller inblandade. Varför skulle Barak ljuga om vad han erbjöd? I så fall skulle ju bara Arafat kunna säga ”-Ok, jag tar det!”, och då skulle ju Baraks ”lögn” vara avslöjad!

  (forts nedan)

 30. Rasul 28 september 2009

  en riktig Palistinier skulle aldrig lämna sitt land, han skulle dö men inte lämna denna landet!

 31. Bahlool 28 september 2009

  Att de lämnar har jag inga problem med, att lämna och glömma Palestina, och enbart komma ihåg landet och folket en gång om året är det jag retar mig på

 32. Hanna Bard 11 oktober 2010

  Hizbollah och Hamas dödar oskyldiga. Jag skulle aldrig stödja dem.

 33. Bahlool 11 oktober 2010

  Fler har mördats av Israel..så du stödjer inte Israel heller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *