Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Hick, Hick, Hick..Jävla Islamofobisk hicka!!

När jag ser det här så ler jag för mig själv..det här är något som får SD och deras islamofobiska vänner att få hicka, det är sådana här saker som skrämmer dem. De menar att islam håller på att ta över Europa. När även 13 åringar konverterar, då är det illa. Islam – religionen som ökar mest i världen.

36 kommentarer

 1. Gunnar 23 september 2009

  ”När även 13 åringar konverterar, då är det illa. Islam – religionen som ökar mest i världen”. Vadå även? Att få en trettonåring att tro på spöken är väl ingen bedrift? Jag stör mig mer på vuxna människor som inbillar sig att det finns högre väsen.

 2. Bahlool 23 september 2009

  Jo kan stämma, men på frågan om varför han konverterade så sa han att han sökt och fann sanningen. Handlar inte om hjärntvätt eller påverkan. Hans exempel bevisar för mig varför SD är så rädda…
  Vuxna kanske sökt och upptäckt något du inte ser eller vill upptäcka?

 3. Gunnar 23 september 2009

  ”….att han sökt och fann sanningen” Jag skulle ju fundera på det när det kommer från en trettonåring. I den åldern är man extremt lättpåverkad. Islam, Scientologi eller Buddism…går att övertyga barn om vadsomhelst. Blir inte sannare för det.

 4. Bahlool 23 september 2009

  Kan stämma, men hur förklarar du att så många äldre tar religionen till sig? Varför konverterar män och kvinnor frivilligt? Islam har ju inte samma koncept av systematisk hjärntvättning som scientology, så något måste det ju vara?

 5. Noor 23 september 2009

  JA precis ^^

 6. Bahlool 23 september 2009

  Noor jag glömde maila dig..pengarna är framme till Katia som har hand om Gaza..

 7. PeterSingerFanboy 23 september 2009

  Varför tar vuxna till sig islam? Antagligen av samma anledning som pojken, de söker ”sanningen”. Skulle vara intressant att veta hur många som blir muslimer i vuxen ålder som byter från en annan religion. Dvs de letade efter ”sanningen” men blev besvikna då denna aldrig infann sig. Vissa människors sökande efter mening med livet kan nog ta dem lite var som helst. Det som islam, kristendom livets ord och scientologi har gemensamt är att de alla säger sig ha svaren på frågor som absolut inte kan ha några svar.

 8. Bahlool 23 september 2009

  Så vi som anser oss ha svaren, vi är ute och cyklar? 😉

 9. cecilia 23 september 2009

  masha´allah 🙂

 10. PeterSingerFanboy 23 september 2009

  När det kommer till frågor om vad som händer efter döden och moral, yes.

 11. Bahlool 23 september 2009

  Vad tror du händer efter döden? Jag menar du har inga som helst belägg för synen att inget sker, att vi bara ruttnar iväg och att vår existens är obetydlig och oviktig och inte har någon som helst mening…

 12. PeterSingerFanboy 23 september 2009

  Om det fanns ett till liv efter detta vore våra liv här på jorden obetydliga och oviktiga. Som många religioner säger är detta liv ett liv av väntan och prövning inför nästa. Som jag ser det är det inget mer än önsketänkande att tro att vårt medvetande skulle leva vidare sedan hjärndöd infunnit sig. Och även om jag trodde på ett efterliv finner jag ingen särskilt lockande i de heliga texterna.
  Visst kan jag inte vara säker på detta men det var inte vad jag skrev heller.

 13. Bahlool 23 september 2009

  Men du tror inte på något efter detta liv?

 14. PeterSingerFanboy 23 september 2009

  Det beror på hur du menar. Om du menar att mitt medvetande (ande?) kommer lämna kroppen och åka upp i paradiset (förr var det väl himlen?) så nej. Detta tror jag inte på. Om du menar att min kropp förmultnar och blir föda åt nytt liv som i sin tur gynnar annat liv och så vidare, så visst, detta tror jag på. Som jag ser det en ganska befriande tanke lite som reinkarnation, utan hokus pokus 😉

 15. Bahlool 23 september 2009

  Hur ser du på profeter och imamer och änglar och sådan? Har dessa profeter ljugit? (ex Jesus) eller har folk missförstått?
  Vet att allt det här inte hade något med inlägget att göra men vill gärna veta hehe..och hur ser du på utomjordingar? Tror du på dem?

 16. PeterSingerFanboy 23 september 2009

  Eftersom jag inte tror på någon gud vore det konstigt att tro på några profeter, eller hur? Om alla profeter ljugit, misstagit sig eller helt enkelt varit sinnessjuka kan jag inte uttala mig, men jag undrar hur många som kallade sig profeter skulle bli följda idag av intelligenta, upplysta människor. Som jag skrev ovan tror jag att om någon säger sig ha Sanningen kommer det finnas människor som följer. Önsketänkande kallar jag det.
  Förklara gärna närmare din defination av utomjordingar.

 17. Bahlool 23 september 2009

  Men hur ser du på dessa profeters under?
  Finns det fler än en definition av utomjordingar? Väsen från andra planeter? Eller du har något annat i tankarna?

 18. PeterSingerFanboy 24 september 2009

  Kan du ge några konkreta förslag på under?

  Jo, jag tänkte om du menar utomjordiskt liv som hälsar på här och gör tester på människor eller om jag kan tänka mig liv på andra planeter.
  Jag tror möjligheten finns till liv på någon annan planet, men hur stor sannolikhet det är vågar jag inte svara på.

 19. Bahlool 24 september 2009

  Tror du på besökare eller möjlighet att utomjordingar besökt oss?
  Jag håller på att skriva ett inlägg om vad vittnen sade om Alis förmåga att se framtiden. En förmåga han fick av <Profeten Muhammed. Exempel på under är Jesus som går på vattnet, hela de sjuka, återuppliva de döda osv…

 20. PeterSingerFanboy 24 september 2009

  Jag tror inte som en övervägande känsla att det existerar liv utanför vår planet, men en chans finns det. Jag tror inte att utomjordiskt liv besökt oss.

  Ett under torde vara samma sak som ett mirakel, alltså något övernaturligt. Detta tror jag inte heller på. Ett under är endast legitimt till dess det har kunnat testats och då visar sig vara naturligt, fejk eller chans.

 21. Noor 24 september 2009

  Har du sett din hjärna peter, eller din fantasi? Hur vet du att din fantasi existerar, hur vet du att du drömmer, det finns inga fasta bevis på att du drömmer, bara lite färg på olika delar i hjärnan i en catscan, vi får helt enkelt lita på dig att du drömmer, eller att du kan fantisera..

 22. PeterSingerFanboy 24 september 2009

  Noor;

  Nej jag har, tack och lov, inte sett min egen hjärna. Däremot har jag sett andras och vad jag förstått är min ganska lik de flestas i uppbyggnad.

  Jag vet att jag drömmer eftersom jag ibland minns vad jag drömt dagen efter. Inte så svårt. Att drömmar har vetenskaplig förklaring är kanske vad du syftar på? Ja, det är de. Drömmar har ett stort forskningsområde med stora namn som Freud, Hall och Hobson. Hobson har studerat aktiviteten i neuroner i det visuella systemet som förekommer när man sover. Detta producerar REM och inre fragmentbilder. Drömmarna är resultatet av att hjärnan försöker binda ihop dessa fragmentala bilder och helt enkelt bli klok på dem genom att skapa små historier. Forskningen på drömmar kommer fortsätta så länge vi inte har svar på allt, men dessa svar kommer naturligtvis ges av just vetenskapen.
  Läste att de som ofta drömmer lucida drömmar skulle tyda på stor hjärnkapacitet. Nog har jag haft en och annan sådan också 😉

  Från wikipedia:
  ”Fantasi är en önsketanke på hur man skulle vilja att en situation såg ut.
  En vuxen som konstant lever i en fantasivärld kan betraktas som en Walter Mitty-karaktär.”
  Låter som en typisk religiös människa 🙂

 23. zahra 24 september 2009

  UNDERBAR POJKE 😀

 24. Noor 25 september 2009

  Men du svara inte helt på saken peter, hur vet jag att du drömmer? Tex i färg? Jag måste helt enkelt lita på dig. Eller hur? Det sker att man drömmer, men hur vet jag att just du gör det? Samma sak gäller med profeterna, man kan inte motbevisa vad det sagt, men man kan undersöka det som sagt. Ta Profeten, det han sa, det han gjorde, utgå från det. Hur såg arabvärlden ut INNAN han kom in på scenen, o hur ser det ut efter? Alltså fanns det något han hade, som kunde få denna förändring. Se till det. Du kan onekligen säga att Profeten då bara var en vanlig människa. Han gjorde något du aldrtig kommer i närheten av. Vad har du gjort med ditt liv? Du är en liten person på nätet, jag vet inte vem du är, inte heller många andra. Vem är du o vad har du gjort?

 25. PeterSingerFanboy 25 september 2009

  För det första; jag blir inte ”sårad” eller ”hämdlysten” om du inte tror på mig när jag säger att jag drömmer ibland. Detta för att jag vet att mina drömmar och fantasier egentligen inte har någon betydelse för dig, mer än att det är intressant att försöka förstå mekanismen bakom.

  Det alla rationella människor måste fråga sig i en sitation som du beskriver ovan(”Det sker att man drömmer, men hur vet jag att just du gör det?”),
  är; ”Hur stor är sannorlikheten att jag talar sanning när jag säger att jag drömmer?

  Vi har redskap att kunna se visuellt att vi drömmer, så du har det enda redskapet vi kan använda för att testa en tes som stöd. Sedan kan du fråga alla du kommer i kontakt med och fråga dem om de drömmer. Alla kommer svara att de gör det. Vissa mer sällan, men detta är fakta.
  Går du runt och frågar samma människor om de tror, talar eller ”känner” Gud får du antagligen lite mer olika svar 😉

  Det finns inget Muhammed gjorde som inte kan förklaras på naturlig väg. Själva definationen av ”under” är något som vi ej ÄNNU förstår på vetenskaplig väg. Vi har haft många stora ledare, tyranner, mm som gjort mycket i världen. Jag vet inte vad du vill få ut av livet, men jag är inte intresserad av att starta en religion eftersom jag inte tror på gud. Däremot har jag arbetat med bistånd, röda korset mm sådant jag tror på. Till skillnad från dig tror jag på sammarbete mellan människor för att stoppa problem som är reella idag. Där har gud ingen plats. Min åsikt bara…

 26. Bahlool 25 september 2009

  Peter du ska ha eloge för det du skrev, varje gång jag möter ateister som får mig att bli mera ”radikal” så träffar jag på folk som dig, som jag även om jag itne håller med i allt, måste tillstå visar att det finns medmänsklighet även när de inte tror på Guds ord om rättvisa och omtanke. Problemet är att de flesta ateister jag mött varit hatfyllda eller hånfyllda eller bara rätt ut sagt sjuka (Salahdin som kommenterat här ofta är en sådan).
  Jag tror att universum i sig är ett bra exempel på Allahs existens. Enligt er teori så är inget för evigt, allting har en början och ett slut, men vem började början? Vem skapade den första cellen? Vem skapade den första bakterien? Vi har svaret, Allah…vad säger naturvetenskapen?
  I vår tro finns det plats för Allah och naturen, för vetenskap och för utveckling..det har den inte enligt Ateisterna som menar det är bevisat att Allah inte finns.

 27. PeterSingerFanboy 25 september 2009

  Tack, jag tror att många blandar ihop ateism med fientlighet eller rasism, när det i själva verket endast är benämning på att man inte tror på någon gud. Salahdin tror jag antingen är rasist, psykiskt sjuk, båda, eller någon som bara vill provocera. Har dock inte läst alla hans inlägg så jag borde inte uttala mig om honom.

  Man har inte bekräftat att rymden skulle ha en början och ett slut. Tvärt om verkar förklaringen om att rymden skulle vara evig (så långt vi kan se idag) mer trolig. Detta kan jag för lite om, men som jag förstått kan man jämföra med en sfärs yta som ju är ”ändlig” men saknar ändar.

  Angående livets uppkomst finns en mängd teorier som forskas på i nuet.
  Naturligtvis är en så komplex fråga som tar oss tillbaka nästan 4 miljarder år inte lätt att svara på, men Allah som svar är inte ett svar. Räcker egentligen med att ställa frågan ”vem skapade Allah?” för att se att detta inte är ett tillfredsställande svar.

  Naturligtvis kan man inte som forskande, tänkande människa nöja sig med svaret; ”Vissa saker är eviga, vi kommer aldrig kunna förstå” mm. Om man som religion sätter dessa spelregler kan man inte vara med i spelet om vad som är sant inom vetenskapen. Och jag tror inte du förnekar sanningen i medicin, fysik och biologi, eller?

 28. Noor 27 september 2009

  Peter, nej det enda du kan se med maskiner är att det finns en aktivitet just på ett specifikt ställe i hjärnan. Du kan inte se drömmen i sig. Så återigen, HUR vet vi att du drömmer? Eller att du kan fantisera, hur ska du bevisa detta? Eller ännu mer, hur kan du bevisa att du upplevt en sak, tex en smak eller doft du verkligen älskar. Hur kan du bevisa en upplevelse? Det kan du inte, vi kan bara lita på ditt ord. Samma gäller det med Gud, tror du verkligen man kan sätta Gud under en lupp eller mikroskop? När det finns mer subtila ting som inte heller kan undersökas, som just upplevelser eller drömmar. Det du inte har tänkt på, som de flesta andra människor som inte tror på Gud, du kan inte se alla former av ljus, så din syn är begränsad, du kan inte höra alla former av ljud, så din hörsel är begränsad. Så om det finns ting du inte kan höra eller se, hur kan du då neka eller avfärda ett perfekt väsen, som är bortom all form av klassificering, ett abstrakt väsen, som bara kan beskrivas i negationer som bäst? Du kanske själv kan se hur argumentet fallerar, när du eller andra säger att ni kan tro på Gud, när ni ser eller hör han, men ni kan inte uppleva allt i detta universum som Han skapat. Alla upplevelser kan inte beskrivas, inte heller bevisas. Tar vi mystiken tex, så säger den att vissa saker bara kan upplevas, o väl när du sätter ett ord på en känsla, är den redan borta. Allt kan inte analyseras, inte bevisas med grova empiriska tekniker. Men du kan uppleva samma sak, om du gör samma sak som de innan oss. Saken är, med Gud, då Han är perfekt o äger all makt o härlighet, så finns det inte mycket vi kan säga till om. Vi är ändliga, Han är oändlig, Han Är Oändligheten. Så Han behöver inte direkt bevisa något för varken dig eller mig. Han behöver inget av oss, då Han äger o har allt, vad kan du då ge eller erbjuda? Det kan du ju själv förstå, det är som ett litet barn som ska ställa ett ultimatum till en världsledare, hur går det tror du?

 29. Noor 27 september 2009

  Sen kan man se dina R. Dawkins argument, o han fallerar i mycket. Löjlig retorik, ”vem skapa Gud?”, tja bara det bevisar ju hur små vi är, när vi måste ha en skapare till ett oändligt väsen ^^

 30. Rasul 28 september 2009

  Alhamdulillah!

 31. petersingerfanboy 01 oktober 2009

  Noor,

  Nå, det vore ju fint om ”gud” bara gjorde sig hörd som en doft eller en dröm, men när människor vill använda ”gud” för att sätta normer och regler över hur andra människor ska leva har jag svårt att se det positiva i begreppet. Och när ”gud” klart och tydligt uppmanar människor till omoraliska handlingar, är det inte då dags att ifrågasätta, istället för ditt eviga ”gud är perfekt och vi förstår inte”…

  Varför skulle det vara intressant att ”bevisa” att jag uppskattar en doft? Eller en dröm? Jag försöker ju inte övertyga andra om att drömmen är sann. Detta är relativt, menar du att det som står i koranen eller bibeln är relativt. Då är alltså gud en sagofigur?

  Om vi säger så här. Det enda ”gud” har gjort för att få oss att ”tro” på ”gud” är genom en (vilken?) bok och några ”mirakel” varav de flesta idag hade gått att genomskåda eller förklara. Och mycket av det som står i texterna är rena sagor, överdrifter. Inte särskilt övertygande. Varför tror du ”gud” gör det så svårt för alla dessa vetenskapsmän och rationella att tro på ”gud”.

 32. Noor 01 oktober 2009

  Nej det finns klara bevis för Gud, kolla skapelsen, bevis överallt. Allt måste ha en orsak, vad var orsaken till livet o universums uppkomst? Allt har en grund, en orsak. Jag upplever Gud. Ber jag om något, får jag det. Det räcker nog för mig som bevis. Att någon hör mig. Om inte det är bevis är inte min fru heller existerande då hon gör saker när jag ber henne (snällt). Du kör rundgång på din retorik, svara istället vad grunden till universum är? O om en klocka kan bygga sig själv, om inte hur kan då ett universum komma ut ur ingenstans, sammanfogas o materialisera sig o bli till av ingenting. Hur kan 0+0 bli 1? Det kan den inte. Här felar vetenskapen, man säger på ett ställe att ingen slump finns, tills svåra frågor kommer, då är det slumpen.

 33. petersingerfanboy 01 oktober 2009

  Varför ska jag förklara ”grunden” till universum? Vad menar du med det? Vi vet att big bang är grunden. Vad vi inte vet är vad som fanns innan, förmodligen ett annat universum och innan det ett annat osv.

  Att du upplever att gud hör dig och upplever gud. Jättefint, men det är i sig inget bevis. Om något är det en förklaring till hur du upplever världen, antagligen pga många års indoktrinering. Din fru är någon som går att studera, mäta och som består i sig själv. Hon tillhör alltså den verkliga världen. Om du inte ser skillnaden så…

  På vilket sett är djurriket, jorden och rymden bevis på guds existens? Det enda de bevisar är sin egen existens.

 34. Bahlool 01 oktober 2009

  peter det märkliga med ditt och andras antagande om Koranen och vetenskapen är att ni inte kan förklara varför Koranen inte tar upp fler av grekernas teorier? Om Koranen och islam fått allt från grekerna, varför är det de här teorierna som är beskrivna? Varför inte andra teorier som Platon och de andra storheterna beskrev?

 35. petersingerfanboy 01 oktober 2009

  Eh, och det skulle bevisa att den är dikterad av Gud? lol…

 36. Bahlool 01 oktober 2009

  nope sa jag inte, men det slår hål i din och andras antagande om vart Koranen fått kunskapen ifrån…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *