Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

A true story…

Människans värde i väst är högt. Dör någon så är det en stor förlust, man räknar att det kostar samhället miljoner. Man ser 3000 amerikaner dö, då startar man krig som kostar miljoner ”sandniggers” livet. Man fortsätter och tar hämnd på alla andra, skyldiga och oskyldiga, för att lära dessa ”musslor” en läxa. Ja en människas värde i väst är högt…

I mellanöstern är det annorlunda. Där dör folk som flugor, om det inte är sjukdomar, så är det svält, om det inte är svält så är det ledarna i staten som mördar en. Om det inte är dem, och du har överlevt gatloppet, då är det någon galen terrorists bomb eller självmordsattack. Om du överlevt även den, ja då kommer amerikanerna. En bomb här, en missil där, en kula här, en kula där. Livet är inte lätt. Ja i mellanöstern är det annorlunda, här är ditt liv inte värt mycket..

Falluja var ett sunnifäste utan dess like. När upproret mot USAs armé startade, så samlades tusentals rebeller och terrorister i området. USA och Iraks nya militär gjorde processen kort. Om du bar vapen eller ej, mördandet var urskiljningslöst. Man var så stolt över sin teknologi, att man till och med spelade in allt. I slutändan kunde man se gråa figurer som springer åt olika håll och kaaboom, en bomb här, en missil där, en kula här, en kula där. Så lätt släcktes ett irakiskt liv. Det är ju annorlunda, ett liv inte värt lika mycket som ett liv i väst.

USA krävde hämnd efter 11/9. Med all rätta. Om nu någon från Falluja skulle kräva hämnd? Är det ok också? Eller blir han kallad terrorist?

Jag förlorade tre morbröder till sunnitiska extremister. Jag kan säga att det inte funnits bättre människor än dessa tre. Fattiga men med ett stort hjärta, med humor, med familjer, med barn, med sorg, med problem och med förhoppningar för sig och sina barn. Man kallade på dem från långtväga ställen bara för att kunna ta deras råd eller få dem att viga en. De var älskade, och när de hade lämnat moskéen, så sköts de i sin bil. Där släcktes deras liv. Har jag rätt till hämnd? Ja. Men när ska hämnden sluta? Jag försvarar mina sunnibröder i Palestina. Jag försvarar mina sunnibröder på Fillippinerna. Ja vet att de inte kan rå för det de gjort. Andra krafter ligger bakom. Andra spär på motsättningarna.

Skokastaren som fick fnatt

Några dagar sedan fick jag läsa om en man i Falluja, en galen man, en virrig man, en man som hade förlorat allt och det sista han förlorade var förståndet. Han hade sett anfall efter anfall mot Falluja, han hade sett vänner, släktingar och förhoppningar grusas. Döden gjorde inget undantag för någon. De dog allihopa och han var kvar.

När som han såg amerikanerna patrullera, så höjde han handen, skrek åt dem och kastade skor efter dem. Inget ovanligt för denna man. Fram tills några dagar sedan.

Då kastade han skor och amerikanerna belönade honom med skott i hans kropp. Hoppet var ute, trodde man. En skokastare blir fängslad och sedan en känd hjälte, en skokastare blir skjuten. Läkarna på sjukhuset gör ett sista försök och lyckas stabilisera honom.

Till slut dog han. Ett människoliv i mellanöstern, är inte värt mycket. En sko, så mycket är det värt i Falluja..Amerikanerna hävdar självförsvar. Ja, att försvara sig mot skor är var och ens rättighet.

Skokastaren som blev V I P

2 kommentarer

 1. M 23 september 2009

  det var så sant det du skrev, nu kommer jag ej ihåg om det var du som skrev om det skämtet när usa ska ockupera iraq och döda ett enda tandläkare och flera tusen civil men alla kommer o bryr sig om den enda tandläkaren! det är nästan på samma sätt, dödar man flera från tredjevärlden, oavsett land, så räknas de inte som människor utan flertal som dör, men dör några 10 tal i väst ja då blir det stora rubriker världen över! o här säger vi världen över.

  samt så kan vi se hur västlänningar som blir tagna som gissla vad deras länder gör för att få ut de från fångenskapen medan från tredjevärlden som blir fångna man hör aldrig om dem eftersom deras land inte ens bryr eller har resurser o bry sig!

  jag tror det är fel på regering om vi nu talar om irak! och såklart är det fel på hur de prioterar i mellanösters länder!

 2. Bahlool 23 september 2009

  Det är ett skämt som använts mot muslimer, judar och invandrare..Hitler skrev i sin Mein Kampf, att ju större lögn, desto fler som tror på den. På samma sätt är det när du mördar folk…Ingen bryr sig om 1 miljon tutsier..ingen byrr sig om ver 2 miljoner döda irakier (under saddam och 1 miljon efter) men fy fan när 3000 dog i USA eller 50 i London och 200 i Spanien…Iraks regering är korrupt..Irak behöver ledare som är hårda demokrati funkar inte hos oss tyvärr…miljarder som slösas bort på regeringens korruption medan folket svälter, medan folket inte har el.
  Titta på han skokastaren, han mördas inget händer…försök du kasta skor här i Sverige och om du blir skjuten såkan vi ju se vad som händer…undersökningar, fängelse osv..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *