Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Bojkott av Israel och myten om 729

Vänner till Israel och fiender till islam och muslimerna, brukar synas och höras i samband med upprop till bojkott. Deras försvar brukar vara att vi inte får bojkotta allt som kommer från Israel och att vi inte borde skada de vanliga israelerna. Andra menar att bojkott ju inte funkar. Återigen andra hävdar att man inte kan bojkotta Israel, eftersom Israel har så mycket som vi inte kan göra oss av med, datorer, program ja allt möjligt är en skapelse av och stöds och stödjer Israel.

Jag vet inte hur många företag som stödjer Israel men jag vet att om jag inte gör något, så är jag inte bättre än dem som skjuter kulor mot barn och som mördar kvinnor. Gazaattackerna är kanske slut, men Gazas folk lider fortfarande. De är fängslade, hånade, och de hotas dagligen. Deras livsnödvändiga mediciner och matvaror släpps inte in. Här kommer en lista på fem företag som är värre än andra. Ni som älskar Israel kan ju köpa mera av dessa produkter och vi som kallar oss muslimer, kan ju ta till oss av den här listan och göra lite mera för att bekämpa ockupationen och förtrycket av våra syskon?

Många tror att man kan se en produkts härkomst genom att se på streckkoden, man brukar se siffrorna 729 hos diverse bloggare, men det verkar vara en myt att så är fallet. Så ta hellre reda på vilka företag är vad.

Vad det gäller shiamuslimer så måste ni veta att de flesta Maraaj al Taqleed, de lärda som vi följer, har utfärdat fatwas (religiösa dekret) som klart och tydligt kräver av oss att ta avstånd från företag som stödjer Israel. Listan här är de fem företag som är värst, dessa inte bara stödjer Israel utan ägs och styrs av sionister. För Palestina och för det palestinska folket..

Fullständig lista på en muslimsk sida.

Företag som betalar kulorna som mördar våra medmänniskor i Palestina.

Estee Lauder – inklusive DKNY, Tommy Hilfiger, Donna Karan, Aveda och andra.
Varför?
Ronald Lauder är ledare i ”Judiska nationalfonden”, en organisation som lobbar för Israels rätt att ockupera Palestina och han är en fanatisk sionist.
Home Depot –inklusive Expo design centers
Det här företaget ser vi inte mycket av här i Sverige, men det är ändå bra att veta.
Varför?
Skapare Bernard Marcus är en fanatisk sionist och arbetar på en organisation som heter ”Emet”, som ser till att amerikansk media alltid är på Israels sida.
Starbucks
Varför?
Howard Schultz, vd i Starbucks, är en aktiv sionist och jobbar för att knyta bättre och närmare relationer mellan USA och Israel, som om det går att vara bättre vänner än de redan är.
The Limited – inklusive Victoria Secret, Lerner’s, Lane Bryant, Bath & Body Works, och White Barn candle stores

Varför?
Skapare och vd Les Wexner är en aktiv sionist och arbetar för ”Emet”, företaget vi tog upp som försöker skapa mer propaganda för Israel bland USAs mediakoncerner.
McDonald’s
Varför?
Det här företaget har jag bojkottat i över 10 år, jag har kanske svikit bojkotten 3 -4 gånger under tiden, men för det mesta på grund av andra.
McDonalds är en stor och viktig partner till Judiska Förenadefonden, en fond som arbetar för att USA ska öka sitt stöd till Israel både militärt och ekonomiskt. McDonalds betalar även för kristna ledare och amerikanska highschool barn ska gå till Israel och bli indoktrinerade i sionistisk propaganda. Dess vd Jack Greenburg är en heders vd på den Amerikanska-Israeliska handelskammaren.

Vi kan hjälpa Gaza att blöda lite mindre. Vi kan hjälpa Palestina att komma friheten närmare. Vi kan stoppa förtrycket och göra det lite mjukare. Vi måste välja, vilka ska vi stödja och vilka ska vi fördöma?

FN fördömer blockad av Gaza

En kommentar

  1. Bog 27 januari 2011

    Israel fasoneeeeer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *