Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sverige tjänar på invandringen

Invandringen ökar Sveriges utrikeshandel – DN.se.

Enligt en ny studie, så tjänar Sverige på invandrarna genom ökad handel med invandrarnas ursprungsländer. Enligt studien så ökar importen med 9% från respektive land och exporten med 6% ifall invandringen ökar med 10% från landet ifråga.

Ökar invandringen med 12000 från ett visst land, så ökar Sveriges export med 7 miljarder kronor. På samma gång ökar importen med 10 miljarder kronor. Just Sverige är det land där man ser förtjänsterna på ett större sätt än i andra länder man gjort liknande studier.

De invandrare som kommer hit har större kunskaper om sina respektive ursprungsländer och det leder till den ökade handeln, menar författaren.

Nu gäller det att sprida denna information och försöka få svenskarna att inse att invandringen verkligen hjälper landet. I denna värld där pengar och handel spelar allt större roll, så är dessa siffror till stor hjälp för vårt lilla land. Man brukar annars bara höra att ekonomin drabbas på grund av invandrarna, nu har man siffror som motsäger detta.

18 kommentarer

 1. Arne Anka 17 september 2009

  Men en sak förstår jag inte! Citerar: “En ökning av antalet utlandsfödda i Sverige med 12.000 personer leder enligt studien till en ökning av exporten med sammanlagt 7 miljarder kronor, medan importen ökar med 10 miljarder kronor”.

  Det blir alltså ett ökat handelsundersott på 3 miljarder? Vad menas egentligen? Varifrån tas de extra pengarna?

  Om man inte kan förklara detta på ett tillfredställande sätt är det svårt att framhålla de positiva effekterna av ökad utrikeshandel om samtidigt underskottet ökar i motsvarande grad? Det är ju ett utspel som passar SD som en handske?

 2. Bahlool 17 september 2009

  Nah Arne, för jag ser import som viktig för Sverige..ta tex bananer, du har inga svenska bananer, vill du inte importera dem för att det blir ett underskott? Sverige är ett land som exporterar lite mera avancerade produkter och tar in lite mera råprodukter. Många av de produkter vi har i hemmet importerar vi, teve, dvd, filmer, maskiner osv..

 3. Allah Akber 17 september 2009

  Senaste statistik från Exportrådet:

  (Andel i % av den totala exporten)

  Albanien 0,01
  Kosova 0
  Serbien 0,1
  Irak 0,04
  Bosnien 0,03
  Etiopien 0,01
  Libanon 0,04
  Somalia Inte ens medtaget
  Afganistan Inte det heller…

 4. Bahlool 17 september 2009

  Ja att handla med apartheidstate som Israel är mkt bättre 😉
  DU får fixa ditt namn tänker inte sitta och rätta ditt namn längre. Du har en blogg som heter Allah Akbar så skriv Allah Akber tack…inlägg som skrivs med nicken Allah kommer inte att accepteras längre :)))

 5. Mira 17 september 2009

  Skojar du, Sverige har förlorat stort på invandringen men många vill inte ta med alla kostnader som det verkligen innebär. Hur många Svenskar tror du det behövs för att ta hand om bara en socialbidragare och allt som en utlänning kostar. What a JOKE.

 6. Bahlool 17 september 2009

  Ja Mira, alla invandrare lever på socialen 😉
  Texten klargjorde att en stor del av småföretagarna är just invandrare..eller det är kanske socialbidragstagare också

 7. Saladin 17 september 2009

  bloggen heter
  http://allahuakbar.se
  Allahu akbar.
  Vad då korrigera mitt nick. NU vet jag ju att du censurer som du vill. Viket är kul med tanke på att du brukar skrika ur dig:
  Jag avskyr din åsikt, men är beredd att dö för din rätt att uttrycka den
  Men självklart bara när det passar dina egna syften

  Tror visst bestämt du till och med har det som citat här på din blogg.

  Då får det bli Saladin då istället. Vilket råkar vara mitt smeknamn ifrån min tid i det militära.

 8. Bahlool 17 september 2009

  Japp jag avskyr dina åsikter men tillåter dig att yttra dem, hur blåsta och rasistiska de än är..men gränsen går vid hån och vid överdrivna smädelser, såna som musslor och hur du kallar får käre Profet…håll dig till vanlig hyfs så ska det inte vara nåt problem

 9. Saladin 17 september 2009

  Va bra att du avskyr de åsikter jag delar med dig. Krävs en muslim för att lyckas med detta

 10. sillen 17 september 2009

  Bahlool du är så dum att det ryker ur öronen på dig. Artikeln säger ju att vi med ökad invandring får ett handelsunderskott. MAO blir Sverige fattigare ju fler kolonialister vi tar hit.

  Jag kan nästan garantera att ifall nån undersökte hur invandringen påverkar BNP skulle det visa hur vår BNP faller med invandringen vi ser idag av människor från tredje världen. Hur smart är det att importera människor som mest startar kiosker, pizzerior, kebabschapp osv. I de fall de faktist gör något överhuvudtaget. Att stort antal verkar ju kommit hit mest för att håva in bidrag och skicka till hemländerna.
  BÖHÖÖ på dig BAHLOOL! Åk hem till Irak!

 11. Bahlool 17 september 2009

  Ahh sillen är tillbaka…var länge sen man såg ditt dravel 😛 Jag är hemma..men du får gärna lämna landet om det inte passar 😉

 12. beirut 17 september 2009

  Sillen, invandring är positivt för sverige. Medelåldern blir högre och regeringen vet vad dom gör när de tillåter invandring. Åk till universiteten och se hur stor del av eleverna som utgörs av invandrare. 20-30 år framåt kommer du se att invandringen räddade sverige.

 13. Läraren 17 september 2009

  Börjar misstänka att de främlingsfientliga organisationerna har en agenda som går ut på att dränka bloggar som tar upp positivt om invandringen med sitt dravel och ensidiga mantran.

  Verkar vara samma personer på flera bloggar.

  Kanske inte håller med i Aftonbladets utspel idag men i orden: Antingen tar de våra jobb. Eller så tar de inga jobb.

  Vill man se en djävul i varje hörn så gör man det. Skrämmande likt 30-talets Tyskland.

 14. Bahlool 17 september 2009

  Ja Läraren, det är alltid samma personer jag ser i tidningar och bloggar..sionister har ett visst program man kan ladda ner och därmed får man reda på vilka artiklar som är negativa så man går dit och kan ”yttra sig” eller positiva så man stödjer dem…SD och deras anhang verkar ha fått något liknande 😛

 15. sillen 17 september 2009

  Hej Bahlool ! Trevligt om vi kunde sluta ses och du åkte hem. Du och ditt folk har ju NOLL och ingen historia i Sverige. Ditt hemland är Irak eller hur?

  Nåväl vore trevligt om du kunde bemöta mitt inlägg.

  Hade
  Movh
  Ditt favorithatobjekt SILLEN!

 16. sillen 17 september 2009

  Det står ju som du säkert vet även i Koranen att ni muslimer INTE skall vistas i ickemuslimers länder.
  Så det så

 17. Bahlool 17 september 2009

  Du är ett skämt, inte ett favorithatobjekt 😉 Du brukar komma med en massa dravel, att det är genant att ens läsa det, än mindre att bemöta det..mitt hemland är Sverige, så står det på mitt pass i alla fall..Jag har mera kunskaper och kärlek för Sverige än vad du någonsin kommer få…
  Nope står ingenstans i Koranen att man inte får vistas i ickemuslimska länder..vilken vers?

 18. Nilsson 18 september 2009

  Du blir motbevisad och fullständigt ägd i kommentarerna, då vill du börja censurera? Du passar inte här babbe, dags att åka hem nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.