Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Shia är de riktiga Ahlul Sunnah

Ett gästinlägg skrivet av Sayyid Mousa.

När jag läser bl.a sunnimuslimers bloggar där folk beskriver Shia och Sunniskillnaderna ser det alltid likadant ut. Sunnimuslimer beskrivs som beskyddare av quranen och profetens(saww) Sunnah. Att detta är allt de baserar sin skola på. Sedan ges shia en beskrivning utan förklaringar så att det ska se ut som en sekt.
En föredetta sunnimuslim, dr. Mohammed Tijani skrev en bok som heter shia är de riktiga ahlulsunnah. Han baserade detta på egen forskning i haditharkiven och quranen, och jämförde shias (Jaafari)  och sunnis  (maliki/hanafi/shafii/hanbali) fiqh. Resultatet blev en bok som går att hitta här.

Dr. Mohammed Tijani kommer ursprungligen från Tunisien. När han var ung åkte han till Mecka på pilgrimsfärd och påverkades av wahhabiya ideologin och kallade sig för wahhabi. Han studerade hela tiden Islam och hans resa är spännande att läsa i en bok som heter ”then i was guided”, som beskriver hur han blev anhängare till ahlulbayt(as).

Slutligen efter att av en slump blivit bjuden till Irak av en främmande man han träffade, blev han övertygad om att de som följde Jaafari fiqh(shia),  var de riktiga ahlulsunnah, och följde profetens(saww) sunnah bäst. I boken  som jag länkat till tar han upp hadither och jämför Shia och Sunnah med hadither från sunnimuslimernas erkända Hadithböcker. Han reciterar även verser ur quranen för att stödja sin teori.
Den boken tillsammans med Al-Murajaat, som är baserad på brevväxling mellan Al azhar universitetets rektor(vid den tiden) och Abdalhussayn Sharaffedine al Musawi(libanesisk shia lärd), fick mig att häpna. Jag visste inte hur tydligt och konkret det gick att bevisa våra argument och från sunnimuslimernas böcker dessutom. Detta är viktigt då våra ahadith som skildras av vänner till ahlulbayt(as) och ahlulbayt(as), ej räknas som pålitliga. Samtidigt har imam bukhari/muslim osv vissa fiender till ahlulbayt(as) och tillomed profeten(saww) som skildrare av ahadith. Detta är iaf. en annan historia.
Rektorn för al-azhar universitetet skrev i sista brevet,  Jag vittnar till att ni är anhängare till Imamerna från Ahlulbayt(as). Då accepterade al azhar universitetet Jaafari fiqh som en av de erkända muslimska skolorna.
Al Murajaat

9 kommentarer

 1. Bahlool 20 september 2009

  wow…roliga är jag skrev om det här så ofta men det hjälper inte ett dugg att beklaga sig igen..det går inte in i deras hjärnor.
  Suck…medan vi slåss mot sionismen och sprider information om islam, sprider de hat och desinformation om shia..

 2. Musa 20 september 2009

  Väldigt konstigt . . . . Han tror på sånt utan att dubbelkolla med shia om det stämmer, lr åtmistone shiamuslimska källor. . . . Wahabismen är verkligen mörkt, ….

 3. Musa 20 september 2009

  Aaa exakt …. Mkt rolig artikel 🙂

  Aja, vi är chanslösa mot de okunniga bland wahabi terroristerna, men de kunniga som föds inom denna mörka ideologin går nog o övertala…Iaf vissa av dom…

 4. Bahlool 20 september 2009

  När jag var operatör så mötte jag en faktiskt, han hade spridit så mkt skit om shia..en dag blev det diskussion med andra wahabiter och han kom och tog avstånd från dem och förklarade att han insåg hur rätt vi shias hade..så under kan ske 😛 Men när man föds upp med stöd för Muawiiya och Yazeed, så är det svårt att inse Ahlul Bayts storhet.

 5. Musa 20 september 2009

  Jaså,,, intressant ,, aa har hänt så ibland. De som tänker lite kan inte förneka sanningen till slut!

  Eller hur, det är synd om dom. Tänk att växa upp o gilla såna.

 6. really 04 mars 2010

  ………….Innitarikum Fikum Thaqalayn, Kitabullah, Wa itrati Ahlel Bait……………….

 7. Bahlool 04 mars 2010

  10000% sant Really!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *