Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Judar är ljusets söner – Araber är mörkrets söner

När religion och politik sammanflätas, så brukar västlig media vara först med att kritisera detta, särskilt när det gäller islam och politiken. Man talar gärna om jihad, felöversatt som ”heligt krig”. Man talar om hur religionen leder till död och massakrer. Frågan jag ställer mig är hur ser man då på judendomen och det judiska ”heliga kriget”?

I Israel har man sett en ökning av rabbiner bland de militära förbanden. Dessa rabbiner, religiösa studenter och lärda, ger ut broschyrer och böcker där de uppmanar till våld mot palestinierna.

Vi såg i fallet med Gaza att över 1400 palestinier hade mördats medan enbart 13 judar dött, de flesta skjutna av sina egna.

Vi och de -ideologin är en farlig sådan. Den demoniserar fienden/motståndaren och kan leda till att vi slår ihjäl oskyldiga. Det sägs att miljoner judar gasades ihjäl under andra världskriget, människor som hade i åratal fått se sig angripna i media. Kulmen blev den ökända kristallnatten, då man mördade hundratals och bränder ner butiker och synagoger ägda av judar.

Inom islam har vi många så kallade ”imamer”, som i fallet med Talibanerna, som uppmanar sina anhängare till att begå illdåd mot oskyldiga. Brott som inte kan leda någon annanstans än till helvetet. Jag ser mig själv som en ”islamist”, en person som vill att politik och religion, stat och islam, är ett. Dock under ansvar.

Vissa människor kan inte handskas med den makt som religionen ger. Du har möjlighet att få miljoner ut på gatan och de lyder dig, för du talar för religionen och för gud. Korstågen startades i Påvens namn. Miljoner drabbades av dessa korståg. Det gäller för oss, vanliga religiösa personer, att stoppa korruptionen av de lärda. Inom shiaislam har många stora lärda vägrat ta beslut för sina anhängare, för att de inte vill korrumperas av den makt som systemet kan ge en människa.

När judiska representanter uppmanar till markstöld, till att man ser araberna som mörkrets söner, när man menar att man slåss för Gud när man mördar barn, då har man gått för långt, då har man korrumperat religionens godhet och man har sett till att ens eget hat, ens egna behov av att se blod, lett till att judendomen och i förlängningen det judiska folket, fått ett dåligt rykte. Ett rykte som enbart kan leda till ökad antisemitism och ökad hat för judarna.

Vart är svensk media när det gäller att titta på dessa judiska fanatikers förvrängning och spridning av religiösa krig? Rensa bort de ockuperade områdena från ickejudiskt blod, om inte det är en nyhet då vet jag inte vad är…

Lyssna på BBC-reportaget

3 kommentarer

  1. Endre Persson 25 mars 2013

    Judar mördar barn säger du. Hur blir det då med de Islamistiska terrormorden i Madrid, London och USA. Barn, mödrar och fädrar mördades. Samtliga var oskyldiga civila. I Stockholm förberedde ännu en Islamist ett massmord på oskyldiga. Detta undveks endast genom att han var klantig nog att spränga sig själv. I flera Islamistiska stater tillåts barnäktenskap. Islamisters yttersta mål är att beröva mig min bestämmanderätt och min yttrandefrihet. Den icke muslimska världen har utvecklats tekniskt och vetenskapligt. Den muslimska världen har stanna i medeltiden. Ja, Islamister är verkligen mörkrets söner.

  2. Amina Hussain 24 maj 2013

    Håller med dig Bahlool 🙂 A big LOL.

    De som stod bak terrorn i Madrid,USA och London+ Stockholm var wahabi/salafi.Många tror dessa är muslimer(sunni)men det är de faktisk inte.Sunni har faktisk fatwas mot dessa wahabis/salafis som gömmer sig bakom sunni-flagga om att de är värre än kristna,judar,hinduer och trollmänn…Det är inte lov för en sunni att gifta sig med dom,att säga salam till dom,att vara i deras begravning…..Wahabis/salafis säger de är sunni för att lura folk till deras sekt….Men det de tror på är annorlunda än traditionell sunni islam……Wahabis/salafis säger att shia muslimer är otrogna människor….Vanliga sunni muslimer tror vi är muslimer och ser oss som syskon till trots för skillnader….Men vanliga sunni är inte för våld….Vanliga sunni stöder inte rebellerna i Syrien…..Rebellerna där stöder al Qaida och andra terrorgrupper…..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *