Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Skillnad på terror och terror?

Vad är det för skillnad på USAs eller ”muslimers” terror? Död är död, mördad är mördad.

I några år har jag nu följt utvecklingen i Afghanistan, ett land som inte haft varaktig och verklig fred på århundraden. Folket har verkligen lidit och lider än idag.

Några årtionden sedan stormade sovjetiska kommunistiska trupper in i landet och tog över kontrollen. Motståndet mot ockupationen kom från muslimskt håll, på den tiden det begav sig så fick dessa ”mujahedin” hjälp från USA. När Sovjet hade fått smaka på sin version av Vietnamkriget, då drog de sig tillbaka. Kort varade freden tills olika grupper och olika krigsherrar började slå ihjäl varandra.

Plötsligt, ur tomma intet, kom Talibanerna. Dessa hade skapats och stötts av USA, Pakistan och Saudiarabien. Deras deobandiideologi fick mycket impulser från wahabiterna. Några av deras brott inkluderade förtrycket av kvinnan och massmordet av Hazeris, för att de var shiamuslimer.

Talibanerna såg till att odlingen av opium (90% av världens all opiumproduktion görs i Afghanistan), de införde lag och ordning efter årtionden av krig och konflikt i landet. Plötsligt tyckte USA att deras gamla allierade måste bort så man startade ett krig och voila, USA blev de nya herrarna i Afghanistan.

Vad vi sen dess fick se är återkommande ”misstag”, misstag där USA gång på gång skickat död och förödelse över afghanerna, som om de inte hade nog med sådant i sina liv. Samtidigt som talibanerna blev starkare och ökade sina anfall, som även de kostade tusentals oskyldiga livet, så ökade offren för USAs bombningar. Nu kommer vi till den viktiaste frågan:

Spelar det någon roll om du dör av en amerikansk eller talibansk kula? Spelar det någon roll om du mördas i islams namn eller om du mördas i demokratins och frihetens namn? Spelar det någon roll om du förlorar ditt ben för att en amerikan satt ut en mina eller om du förlorar benet för att en taliban lagt ut den? Terror är terror…

Vad jag undrar över är hur USA skulle betett sig ifall de fick slåss på hemmaplan? Skulle de vara lika vårdslösa? Skulle de ha bombat och skjutit lika urskiljningslöst? Talibanerna är terrorister, de är avskum och de har ingen respekt för människoliv, men vad har USA för ursäkt?

Stort antal civila tros döda efter Natoattack – DN.se.

6 kommentarer

 1. Danne 05 september 2009

  Menar du att talibaner inte är muslimer?
  Vågar du säga det till dom?
  Och vem är du att döma vem som är riktig muslim?

  Och om nu du är MOT talibaner, varför vill du inte att USA tar bort dom?

  ”talibanerna införde lag och ordning”
  Och massmord av kvinnor i islams namn.

  Låt mig se om jag har fattat ditt resonemang…
  USA hjälper afghanerna mot sovjet, muslimer börjar massmörda varandra, USA skapar talibanerna som inför lag och ordning (massmord), USA försöker ta bort talibanerna, nu har USA installerat en marionettregering istället för talibanerna dom skapat efter att dom hjälp Mujahedin?!?!?

  Ledsen men jag köper inte din förklaring.

 2. Bahlool 05 september 2009

  Jag har inte sagt de är inte muslimer, det har jag ingen rätt att göra. Dock är de mkt dåliga sådana i min syn. Så innan du börjar med dina anklagelser, kan du kanske visa mig vart jag sa att de inte var muslimer? Jag anser inte att USAs sätt att ta bort dem funkar, varje gång USA angriper afghanska mål, mördar de civila, civila som börjar stödja Talibanerna.
  mitt resonemang är ett känt faktum. USa hjälpte motståndet mot sovjet, sedan hjälpte de, wahabiterna och Pakistan till att skapa och stärka Talibanerna.
  Jag är emot USAs politik och jag är emot Talibanerna pga sina brott, man måste inte välja sida *:)

 3. admin 05 september 2009

  Usa dödar med stil och snyggt. Muslimer är lågutbildade och fattiga, inga stilpoäng på det =)

 4. Amer Al-bayya 21 mars 2010

  Bara att Bushs och Bkairs terror är med tortyr, och att deras terror för att försvara Israels brott och terror med ockupation och de vill styra världen, AIPAC i USA, ..Bushs och blairs terror är mer sjuk och mer ond…

  Maffias politik är AIPACs makt i USA som styr alla stora brott i USA…Och det gäller ,,,,pengar och makt,,,,, hela tiden….(( att döda–står inte i vägen-….))

 5. suka 21 juli 2010

  USAs ursäkt torde vara att de vill utrota detta avskum? En annan skillnad är, ifall man vet vad ordet terrorist betyder, syftet med aktionerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *