Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Too ugly for love

Såg en bisarr dokumentär igår natt. Den handlar om en fobi hos vissa människor, som får dem att hata sitt eget ansikte. Vissa skadar ansiktet till den grad att de verkligen blir fula, andra gör operation efter operation och det värsta av allt är att folk i deras omgivning inte ens tycker att de är fula.

Här kommer förklaringen:

Brittisk dokumentär från 2006. Dysmorfofobi är ett medicinskt tillstånd som innebär att de som drabbats är besatt av hur de ser ut och tillbringar timmar med att göra sig i ordning. De blir ofta missförstådda då folk tror att de är fåfänga men folk med bdd är raka motsatsen, de tror att de är groteskt fula. Dokumentären följer tre personer som lider av bdd i deras kamp för ett normalt liv. Från 22/06.

Del1

Del 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *