Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Judar kräver bojkott av Israel

Krav på en liknande bojkott av Israel, som vi såg i fallet med Sydafrikas apartheidregim, och som senare ledde till en befrielse av de svarta, har börjat få allt fler anhängare. Däribland judar. Ända sedan vi var barn, har vi haft en fatwa, ett religiöst dekret, som avhåller oss från att besöka Israel, handla israeliska varor eller erkänna Israels markstöld. Efter att fredsprocessen kollapsade och Israels ständiga krig mot de ockuperade palestinierna och libaneserna, har lett till att omvärlden börjat vakna upp till insikten att Israel inte vill ha fred, Israel är en stat som verkligen har apartheid som politik.

Tyvärr har inte alla vaknat upp än, men de som verkligen bojkottar Israel, har sett till att Israel börjat känna av omvärldens trötthet på Israels aggression, och här skriver en judisk medborgare om att även han kräver att omvärlden ska bojkotta Israel. Jag gör det för att de är brottslingar, han gör det för att det är den enda räddningen för staten Israel.

Jag måste kunna ha ett rent samvete, och det kan jag inte ha så länge som Israel mördar, fängslar och ockuperar det palestinska folket. Vi som bojkottar är ”antisemiter” sägs det, hur är det då med judar som bojkottar?

Boycott Israel By Neve Gordon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *