Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Saudiska miljarder för att sprida hat i Irak

Iraqi MPs blast Riyadh’s multi-billion terror plan.

När 19 saudiska unga män flög plan in i World Trade Center, så straffade man Afghanistan, medan USA fortsatte sitt stöd till Saudiarabien, landet dessa terrorister kom ifrån.

Saudiarabien, ett land som flyter på olja och som har en befolkning vars wahabireligion avskyr shiaislam, har även betalat stora summor pengar för att sprida sitt gift i länder som Pakistan och  Afghanistan. De, USA och Pakistan var även bakom etableringen av Talibanerna. Saudiarabien anklagas för att pumpa in miljarder dollar i terroristernas motstånd mot den irakiska regeringen. Pengar som leder till dagliga attacker mot civila och som kostat hundratusentals  irakier livet.

Hatet grundar sig i att wahabiterna, som skapades på 1700-talet, anser shiaislam och shiiterna vara otrogna, människor utanför islam. Jag själv förlorade tre morbröder till terroristers kulor och det finns knappt någon irakier som inte förlorat en släkting till först Saddams terror och nu på senare år till wahabiternas terrorattacker.

De flesta som fångas av de irakiska myndigheterna är utlänningar från länder som Saudiarabien, Syrien, Egypten eller Jordanien. Dessa stater ser med avsky på att en demokratisk stat håller på att byggas upp i Irak.

Saudiarabien är ett av få arabiska länder som vägrar etablera en ambassad i Irak, på grund av sitt hat mot den shiastyrda regeringen.

26 kommentarer

 1. Noor 20 augusti 2009

  Att vissa orkar :O

 2. Noor 20 augusti 2009

  Sen till r(emot), läs Koranen själv så ser du att det är fel, men jag kan visa dig själv. Det han säger inte stämmer:

  [86:5] LÅT människan betrakta det som hon är skapad av!
  [86:6] Hon är skapad av flöden,
  [86:7] som väller fram ur [mannens] länder och ur [kvinnans] bäckenring.

  ***

  [16:4] Han skapar människan av en droppe säd; och se, där står hon, beredd att tvista och argumentera!

  ***

  [22:5] MÄNNISKOR! Om ni tvivlar på uppståndelsen, [tänk då på att] Vi har skapat er av jord och sedan av en droppe säd, därefter av en grodd som sätter sig fast, därefter av en klump, dels formad, dels ännu formlös.

  // R(emot), som du vet fäster sig spermien i ägget, som denna vers beskriver, kusligt bra….

  ***

  [23:13] därefter lämnar Vi henne som en droppe säd i [skötets] fasta förvar.

  ***

  [18:37] Samtalet fortgick och vännen sade: ”Tackar du inte Honom som har skapat dig av jord, därefter av en droppe [säd] och till sist format dig till en människa?

  ***

  [32:8] därefter låter Han hennes avkomma avlas av en droppe av en oansenlig vätska;

  ***

  [35:11] Gud har skapat er av jord; därefter [skapar Han er] av en droppe säd och därefter formar Han er till man eller kvinna.

  ***

  [36:77] INSER människan inte att det är Vi som skapar henne av en droppe säd? Och se, där står hon, en tänkande varelse, färdig att tvista och argumentera.

  ***

  [40:67] Det är Han som har skapat er av jord, därefter [skapar Han er] av en droppe säd, därefter av en grodd som sätter sig fast, därefter låter Han er komma till världen som späda barn för att småningom nå full mognad och, till sist, hög ålder – men några av er får dö innan [de når sådan ålder] – så att ert levnadslopp, som [Han har] fastställt, skall fullbordas, och för att ni skall [lära er] att använda ert förstånd.

  ***

  [53:46] [av en droppe utgjuten säd..]

  ***

  [76:2] För att sätta henne på prov har Vi skapat människan av en droppe av ett flöde, blandat [med ett annat flöde], och så har Vi gett henne hörsel och syn.

  ***

  [80:19] Han har skapat henne av en droppe sädesvätska och ger henne därefter de egenskaper [som hennes uppgift kräver].

  ***

  O genom dessa verser är nu mannen, som ingen vet vem han är, besegrad. Nästa gång läs på o ta inte första bästa du finner på jewtube!

 3. Bahlool 20 augusti 2009

  rofl mkt bra argument

 4. Assal 21 augusti 2009

  salam aleykum,

  förresten, wahhabiter anser inte bara shia-muslimer att vara utanför islam utan en stor del (om inte säga majoriteten) av sunni-muslimer.

 5. Bahlool 21 augusti 2009

  wsalam wal ra7ma
  Ja de anser ju att sufis och sunnis som håller på med tawassul (en stor majoritet) är utanför eller på fel väg. Problemet är att de kallar sig ahlul sunnah we al jama3a så många blir lurade av dem. Det var inte förrän något år sedan som de tog bort de diskriminerande lagarna för icke wahabis i Saudiarabien. Så nu är de ”snällare” mot de fyra sunnitiska lagskolorna i Saudi. Tyvärr är en stor del av de problem vi har mellan muslimer och som leder till död och misär just pga wahabiterna..

 6. Noor 21 augusti 2009

  Förövrigt, hade inte emot mer o komma med? Så lätt kan det ju knappast vara, för att få en sån att va tyst :O

 7. Bahlool 21 augusti 2009

  han kanske insett sina misstag och blivit muslim? 😉

 8. Noor 21 augusti 2009

  Alla kan ju inte vara som jag 😉

 9. Bahlool 21 augusti 2009

  heheh hur känns fastan? Jag ska laga lite mat snart och vet inte om ajg ska laga maten och be eller om jag ska be och sedan laga maten…hmm svåra val 😉

 10. Noor 21 augusti 2009

  Det går bra, inchallah. Be först, sen laga mat. Köpte dadlar, nästan ätit upp alla redan :O

  Beroende framkallande! Inte undra på att Profeten käka dem :/

 11. Assal 21 augusti 2009

  man ska helst äta och sedan be, då kan man koncentrera sig på bönen 🙂

  jag håller med dig helt och hållet, de flesta problem mellan muslimer är just pga wahhabiter och deras fitna.

 12. Bahlool 21 augusti 2009

  lol jag äter en halv sådan 🙁 är klar med bön ocvh maten lät den vara på ettan oh det blev perfekt…

 13. Bahlool 21 augusti 2009

  assal jag brukar varje ramadan ta några daddlar och lite youghurt sen be och sen är man klar med bönen så kan man äta i lugn och ro, den här gången tog jag en daddel och jag bad tom mera koncentretat än vanligt…Ramadan får fram de bästa sakerna hos oss haha när börjar du fasta? Imorgon?

 14. Noor 21 augusti 2009

  Sistani har inget sagt ännu vad jag vet, men vad jag själv kollat är månen på 1.07% synlig så 02.40 börjar jag. Om det var mig du mena 😉

  Ser man här så säger de vad jag säger:

  http://shiaislam.se/swe/

  ”Assalam alikom!

  Det är omöjligt att se nymånen i norden i kväll (fredag). En del av våra lärda anser att man skall följa nymånen i det land man bor i, imorgon är därför sista dagen i shaban och söndag 1:a Ramadhan, enligt dem. Om ens Marje (den lärde man följer) har sådan åsikt, kan man fasta imorgon och ha som åsikt att fasta sista dagen i shaban.

  Andra lärda anser att man kan följa även andra länder om de har sett nymånen, villkoret är dock att man delar natt. Enligt dem är morgondagen den första dagen i Ramdhan, eftersom nymånen är synlig ikväll, i ett antal länder som delar natt med Sverige.”

  Så jag börjar imorgon, eller ja, 02.40….

 15. Assal 21 augusti 2009

  ja, första dagen blir imorgon.

  det beror på, personligen föredrar jag att äta lite grann eller ta några daddlar som du sa och sedan be. känns som att jag är mer koncentrerad då och man orkar be längre bön.

 16. Bahlool 21 augusti 2009

  det är också en fördel då man kan äta i lugn och ro..finns inget godare som att sitta i en timme och tugga i sig maten 😛

  Får jag fråga vem du är? Du verkar vara ”konvertit/revertit”? (pga din email)

 17. Assal 21 augusti 2009

  ja, jag är en konvertit, det stämmer.

 18. Bahlool 21 augusti 2009

  jag samlar på konvertitberättelser och det hade varit jättekul å få läsa din? Om du vill och orkar vill säga. Vill gärna samla några hundra och sedan försöka binda fast dem i en bok 😛
  Hittade du islam pga en man? Genom vänner?

 19. Assal 22 augusti 2009

  jag hittade islam pga Allah.

  jag har aldrig skrivit en sådan berättelse men jag hade planer på att göra det, då skickar jag gärna den till dig med 🙂

 20. Bahlool 22 augusti 2009

  hade varitjättekul…hur länge har du varit muslim?

 21. Assal 22 augusti 2009

  detta är ju en svår fråga då man inte blir muslim på en dag, eller hur.

 22. Bahlool 22 augusti 2009

  nah känner några som det tog 5-6 år sorry jag frågar så mkt men jätteintresserad av just varför folk väljer en religion som är så hatad, så bekämpad, så angripen. Känner några som inte orkade med all press från familj och vänner så de gav upp tanken

 23. Assal 22 augusti 2009

  Du får gärna lägga till mig i msn så kan vi prata om allt, känns inte som bloggen är det bästa sättet att diskutera detta på.

  Det tog min faktiskt också lång tid. Jag ser detta bara som fördel.

 24. Bahlool 22 augusti 2009

  Bättre att vänta med att konvertera tills man är helt säker..jag lägger till dig men jag är alltid invisible hehe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.