Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Vikingar förde hem teknik från mellanöstern

Vikingar förde hem teknik från Iran | Forskning & Framsteg 3/09.

Enligt nya forskningsrön, så hämtade vikingarna hem ny teknik och material från mellanöstern.

I dagarna, när hatet mot muslimerna ökar, så borde man minnas att väst och öst hade många bra kontakter, kontakter som ledde till att den mörka medeltiden försvann. Det var genom de muslimska lärdas förmedling och utveckling av matematik, filosofi, läkekonst och astronomi som västvärlden uppnådda humanismen och kunde lägga vidskepligheten bakom sig.

Idag får man höra att muslimerna inte gjorde något annat än spred islam med hjälp av svärdet. Idag fick jag höra att islam bar skulden för bortförandet av 300 miljoner svarta slavar, vart de tog vägen vete gudarna för i Irak finns det några tusen svarta kvar från tiden då man hade slavar.

Man har inga skrupler i kampen mot islam, lögner och svartmålning av islam har lett till att man förändrar och förvränger fakta.

34 kommentarer

 1. Hmm 08 augusti 2009

  http://www.katolik.nu/html/rel_islam25.htm
  http://en.wikipedia.org/wiki/Islam_and_slavery
  http://www.youtube.com/watch?v=AowSpZDQ0BA
  Bara några få saker det finns om slaveriet och islam

  Det tog inte dig många rader att kalla mig för islamofob. Vilket är intressant. Det finns inget som ens heter islamofobi. Vet du vad en fobi är?

  Muslimer är livrädda för sin egna histora, varför? Ni verkar tro att Muahmmed gått omkring och fisit rosor och kramat sig fram för att sprida islam. Inget är mer fel.

  Ett av de största och mest dokumenterde övergreppen som gjort i islams namn är den utrotning man gjorde av de som trodde på Zarathustras ord och visdom. I muslimsk litteratur skrivs det så fint hur de valde att fredsamt konvertera, och att man inte dödade någon. Andra källor, flertalet olika berättar en helt annan historia. Så här är det på likande ställen där islam går fram. man framställer sig som en fredlig kramande arme som bara gör gott. Historiska källor, från oberoende historiker, forskare, religionsforkare, författare, journalister, visar ngt helt annat.

  Precis om Usa vill skapa sin historia, så har muslimer gjort det. Muslimer är många gånger lika lurade som det amerikanksa folket.

  Varför tillåts då fortfarande alla dessa omskrivningar av den islamska befolkningen. Det finns många svar, det enklaste är brist på utbildning, samt att man INTE får ifrågasätta islam på något sätt. För vad händer då, här är man islamofob. I ökenländerna blir man stenad till och med av med huvudet.

  De ursäkter du och andra muslimer kommit med, och som många av oss tagit del av, de håller inte längre. Det sägs en sak. Bevisen pekar emot ett helt annat håll. Ta konflikten i Storbritanien, där har muslimer nu infört sharialag vid sidan av det vanliga samhället. Vad är det frågan om?

  Ni flyr era kaotiska länder från ett förtryck, påstår muslimer. Sen fortstätter de med samma handlingar i de nya länder de hamnar i.
  Vad är dett för beteende?
  Jag är ledsen. Jag höll religionsfrihet högt en gång i tiden. Numera lutar det åt att förbjuda religionsutövande.

  Kristendomen och judendomen har tillåtit att förändra sig eftersom man fått och vågat ifrågasätta den under lång tid i Europa. Därför kan den mer eller mindre vara i symbios i sekulariserade länder. Säger inte att det är bra, men det är fan så mycket bättre än vad det är i vissa ”sandhögar”
  Men dessa problem vägrar muslimer att se. All energi läggs istället på att tala om alla de problem Europa har. brott och våldtäkter, som sägs bero på vårt moraliska förfall.

  Men låt oss då stanna till en aning. Vilka är det då som begår en övergripande majoritet av alla desas brott. Av någon märklig anledning så ligger folk fårn muslimska länder i topp då det gäller sexualbrott, och grova våldsbrott. Är inte detta lustigt. Detta kanske är ngt du vill skylla på social orättvisa? Ja i vissa fall så är det bevisat att brott begås i stressade sociala situationer. Men det förklaras inte hela bildern. För vi har andra grupper som INTE begår brott av dessa slag. Trots att de utsats för samma ”förföljelse” som muslimer.

  Det finns ngt fundamentalt fel på en religion där man är helt blind för den egna världen, och applicerar demoner på annat håll. Vilket är precis det muslimer gör. Varför envisas tex så många muslimer leva i Europa, där de uppenbarligen mår så illa och känner ett förakt emot människor, lag och rätt? Det är inte svårare än att bara åka tillbaks. Men klart, det är kankse lätt att vänja sig med en lägenhet, hyffsad standard, rent vatten, mediciner, infrastruktur.

  För vem fan vill leva i en sandhög, göra eld på kamelskit. När man kan vara lite förföljd och få allt mer eller mindre gratis i ett annat land. Som man sen spottar i ansiktet.

  Nej, hyckleriet är stort bland de flesta muslimer. HYckladet är störst har jag märkt ibland de som kallar sig moderata muslimer. De är nämligen dessa som vägrar och inte förstår histora. De som tror att Islam är en varm kram, och att islam aldrig gjort ngt ont, utan bara varit till människans gagn.

  Kalla nu detta fobi eller vad du vill. Tyvärr är det som så att de flesta historiska källor pekar emot en väldigt våldsam historia, och en bakåtsträvande religion. De sista som vill ta tag i detta är självklart muslimer själva. För då tappar ni konceptet som fredens religion.

  Vill Islam synar och höras i Europa. Så är det kankse läge att anpassa sig. det har funkat bra för judar. Som enligt muslimer är satans grisar. Kan dom, så borde väl även ni muslimer kunna det?

 2. sara 08 augusti 2009

  Tack för en underbar blogg. Ger mig många saker att tänla på.

 3. Bahlool 08 augusti 2009

  tack sara

 4. Bahlool 08 augusti 2009

  är lite upptagen hmmmenska läsa allt och ge svar snarast tack

 5. Sarah 08 augusti 2009

  Så med den logiken så kan vi alltså tillskriva kristendomen, judendomen och buddhismen alla uppfinningar och innovationer som har skapat dagens moderna samhälle?
  Datorn tex. som du använder för att sprida lögnaktig islamistisk propaganda med, är således en kristen uppfinning.

  Annars så var det ju så att dom länder som islamisterna erövrade med svärdet redan hade färdig teknik, idéer och kunskap som islam sedan gjorde till sitt eget, eller på falska grunder tillskrivit sig självt.
  Mycket kommer även ifrån det gamla Grekland, Rom, Indien och Kina.

  Dom gamla egyptierna (som ju inte var muslimer) hade redan på sin tid en mycket stor kunskap om astronomi och läkekonst. Maya folket hade också mycket avancerade kunskaper i astronomi mitt ute i djungeln.

  Men kan du ge ett enda exempel på någon uppfinning eller betydelsfull innovation som enkom har kommit till med islam/koranen som källa, så vore jag, och många andra för den delen, mycket mycket tacksamma. 🙂

 6. Sarah 08 augusti 2009

  I övrigt är det du skrivit, mycket tänkvärt och intressant. 🙂

 7. Sarah 08 augusti 2009

  Ser nu att det tänkvärda jag läste, var vad signaturen Hmm har skrivit.

  Dessa ord som signaturen Hmm har skrivit borde delas ut till alla nytillkomna direkt vid migrationsverket och vid alla moskéer.

 8. Bahlool 08 augusti 2009

  slamisk astronomi [redigera]

  Muslimska astronomer gavs uppgiften att arbeta med kalendrar och astronomi under Yuandynastin. Kublai Khan förde iranier till Peking för att konstruera ett observatorium och en institution för astronomiska studier.[11] Jamal ad-Din, en persisk astronom, introducerade Kublai Khan till sju persiska astronomiska instrument, inklusive en persisk glob och en armillarsfär år 1267.[12] Flera kinesiska astronomer arbetade också vid Maragheh-observatoriet i Maragheh, Persien.

  Islam och muslimerna förmedlade de gamla grekiska vetenskaperna..arabiska siffror osv..det är lätt att inte vilja ta till sig av islam och muslimernas framgångar, särskilt när amn vill hata och sprida avsky för islam dock är sanningen annorlunda..lögnaktig?= vart har jag varit lögnaktig och spridit lögnaktig propaganda?
  Så om jag skriver sanningen om islams historia då är det lögn men om jag håller mig till din revisionistiska syn på islam och historia då är jag bra?

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Islamisk_vetenskap
  en artikel om islamiska vetenskap..det är väl också lögn i dina öron?

 9. Bahlool 08 augusti 2009

  Våra ökenländer? Man bara ser hur rasistisk och fördomsfull du är i dina ord. Hade västvärlden inte blandat sig i mellanöstern, skapat stater som Israel där, stött män som Saddam (sverige och andra länder stödde honom militärt och politiskt) så hade vi knappast haft grund att fly.
  Titta på hur västvärlden skyddar Egyptens diktator, bara för att hans ska stoppa muslimerna från att ta över makten.
  Hur kommer det sig att det finns tiotusentals zarostras kvar i Iran? Om islam är så förhärligande av att med våld mörda och omvända, varför konverterade hela Indonesien enbart med hjälp av handelsmän?
  Du läser vad du vill läsa…Se på dig..du vill förbjuda mig min r ätt att vara fri att välja vad jag vill tro på..hur skadar mina åsikter dig? hur skadar min religion dig? Vad har du att göra med vad och vem jag tror på?
  Så om folk vill ha sharia i England? Vi har inte flytt från sharia utan från att västvärlden valt att stödja krafter i våra länder som säljer ut oss till israel och USA…

  Sandhögar..där kom det igen..den där rasismen..klart du inte är islamofob..klart du inte är rasist..du är ju bara ”ärlig”..tyvärr ser du inte vad du är men dina ord bevisar vad du är..en islamofob..du kan inte ens skilja på kritik mot religionen och spridandet av lögner och falska uppgifter.

  Märkligt att du skyller våldtäkter på islam, menar du att en religion som säger sänk ner blicken, titta inte på det andra könet, håll er borta från sex tills ni gift er, nu ska bära skulden för att folk super och knullar runt i väst? Du har inga som helst logiska resonemang..du ger islam skulden för att vissa är födda där och är och har alltid varit dåliga muslimer.
  Så enligt din logik är du ansvarig för att Engla mördades, för mördaren var svensk..du är skyldig för att pedofiler i Sverige vanligtvis är svenska vita män.
  Annars väntar jag på en förklaring till varför majoriteten av pedofilerna i Sverige är vita svenska män? Menar du det är pga den svenska kulturen? Lika lite som jag är ansvarig för någon annans handling är du ansvarig för mordet på Engla… Det är svårt för en islamofob att fatta och förstå..men det är det enda logiska.

  Ja mellanöstern är bara sandhögar..jag kan inte sluta skratta..har du ens varit i länder som Iran och irak? Varför åker så många svenskar till dessa ”sandhögar” om det är så hemskt? Vill folk verkligen jobba och semestra i såna här ”sandhögar”?
  Jag har aldrig sett en livslevande kamel i mitt liv, än mindre kamelskit..
  Jag har inte fått något gratis av dig eller andra som jag inte hade rätt till..jag jobbar mer änd u och hela din familj tillsammans..men sånt får vi ju inte tala om..för då kommer rasisterna att hävda att vi tar era jobb 😉

  Hycklerit är stort hos dig och dina likasinnade bland SD och ND…Islam har alltid varit rätt och sann..sen vad vissa muslimer gjort får de stå för..om du menar att islam ska stå till svars för mina handlingar då är du rätt blåst. Du kan inte anklaga en religion för vad ett fåtal gjort eller gör..
  De flesta historiska källrona visar tvärtom, det är de källor vi fått läsa om på universitet och i skolan, källor som klart och tydligt säger att islam var och rä den religion som varit mest fredlig och mest öppen mot andra..men klart det är lätt för en islamofob att vilja mäta islam och muslimerna med dagens mått…men jämför du muslimerna med de mått som gällde på den tiden så inser du att du ljuger..

 10. Bahlool 08 augusti 2009

  från dina egna källor…

  The Islamic prophet Muhammad encouraged manumission of slaves, even if one had to purchase them first. On many occasions, Muhammad’s companions, at his direction, freed slaves in abundance. Muhammad personally freed 63 slaves, and his wife Aisha freed 67.[30] In total his household and friends freed 39,237 slaves.[31] The most notable of Muhammad’s slaves were: Safiyya bint Huyayy, whom he freed and married; Maria al-Qibtiyya, given to Muhammad by a Byzantine official, whom he freed and who may have become his wife;[32] Sirin, Maria’s sister, whom he freed and married to the poet Hassan ibn Thabit[33] and Zayd ibn Harithah, whom Muhammad freed and adopted as a son.[34]

  ja islam och Muhammed var hemska som släppte 30 000-tals fria..

 11. Bahlool 08 augusti 2009

  Maulana Mawdudi of Jamaat-e-Islami has said:

  Islam has clearly and categorically forbidden the primitive practice of capturing a free man, to make him a slave or to sell him into slavery. On this point the clear and unequivocal words of [Muhammad] are as follows:

  ”There are three categories of people against whom I shall myself be a plaintiff on the Day of Judgement. Of these three, one is he who enslaves a free man, then sells him and eats this money” (al-Bukhari and Ibn Majjah).

  mer från dina egna källor om slaveri.klart du inte gillar att läsa sånt 😉
  Men vart hittar jag 300 miljonertalet då?

 12. Hmm 08 augusti 2009

  Fantastiskt att du lyfter bort islams inblanding, och skyller allt på alla andra. När ska DU och andra muslimer inse er egen inbladning i er egen historia? Det börjar bli lika patetisk som judarna som med skyller alla sina problem, misstag på alla andra.

  Det har funnits en problematik inom islam,långt före Usa ens fanns. Men det är någon annans fel det med? Judarnas? korsriddarnas? Herregud, wake up. Att du ens försöker använda detta som ett argument visar verkligen på hur bakåtsträvande islam är. Du kankse inte har kollat i kalenderna. Men det har passerat en hel del tid där emellan. Och Europa har allt fått bära skammen för detta, många ggr. Av olika grupperingar inom islam. Du, ni alla muslimer verkar vilja leva kvar i 1000 talet. Fine, låt inte mig hindra dig. Flytta ner till någon sandhög, gör din eld av kamelskit, sitt där och spy galla över de länder som har rent vatten, sjukvård, vägar, utbildning osv.

  300milijoner svarta, kommer ifrån en bok The legacy of Arab-Islam in Africa Joh Alembillah Azumah. Han hänvisar vidare till andra källor i sin bok. Läsvärd. Han tarr bort en del av det oskuldsskimmer kring Islam du och andra muslimer vill ge religionen.

  Sluta förfina det förflutna och de vanninesdåd som sker i muhammeds namn. Fokusera på de problem islam har, acceptera dom. Istället för att ständigt attackera och fördumma de som kommer med kritik. Anledningen att du inte klarar av kritiken är att du vet att det är allt för sant. Det är inga lögner. Folk blir halshuggna och stenade. På vilket sätt är detta ok? I en sandhög nere i mellanöstern, i London, i Sthlm? Det är knappast ok någonstans år 2009.

  Allt har sin korrekta plats i historien, onda som goda handlingar. Jag är väl medveten om vad som skett i Europa, vad som sker, och ev vad som kommer att ske. Då jag analyserar min verklighet. Jag behöver inte någon som sitter självgod och spelar med trumfkortet religion som talar om för mig vad som är rätt och fel. När religionen i sig är ansvarig för 90% av allt lidande de säger sig motarbeta.

  Våga släppa de normer du sitter fast i. Islam är inte en gullig liten religion som kramat sig genom världshistornen. Ju snabbare du och andra muslimer accepterar detta. Desto snabbare kan ni gå vidare, och jag kommer att bli den förste som välkomnar er till 2000 talet. För jag tror nog att islam, som judemdomen och kristendomen gjort, klarar av en förändring utan att man tappar sin tro.

  Sen att jag rent privat vill förbjuda allt utövande av religion hör inte hit. För till skillnad ifrån muslimer accepterar jag våra friheter vi har här.

 13. Bahlool 08 augusti 2009

  Fanatastiskt att du inte tar ansvar för mordet på Engla…Jag stannar här..passar det inte så är det ditt problem 😉 Jag kan spy galla över vem jag vill..det är det fina med demokrati och frihet..passar det inte? Så synd om dig.
  Sorry har inte hittat siffran 300 miljoner..men samtidigt har det också funnits slaveri i väst..islam (länken du gav mig) försökte få bort den innan väst..men sånt glömmer du gärna bort..jag gav dig svar och klarar du inte av att läsa eller du vill inte läsa?

  Jag har inga problem med dödsstraff..skulle spara oss en massa problem..så ifall det sker med halshuggning eller stening spelar ingen som helst roll för mig.

  Vi vill inte förändra..du har fått en skev bild av islam..det är ditt problem inte vårt..v ill du ge islam skulden för allt i världen, är det din rätt..det visar dock på en mycket låg förståelse och iq..men som sagt det angår inte mig..jag och majoriteten av de lärda vet vad silam är ansvarig för och inte ansvarig för…
  Du accepterar ingenting..annars hade du inte försökt med smålögner och förfalskningar..om du tar ansvar för mordet på Engla och för pedofiler i Sverige så tar jag ansvar för vad någon muslim gjorde 1000 år sedan..för då är det lika logiskt…

 14. cecilia 09 augusti 2009

  Jag skulle vilja tillägga i er lilla dikussion att jag läst historia på universietet och har där läst i deras västerländska historieböcker precis vad bahlool säger. när islam ’erövrade’ ett land tvingades ingen att konvertera. vilket man tvingades till om kristendomen ’erövrade’ ett land. ja och mänga andra saker som stöder bahlools påståenden.

  till hmm:
  internet kommer aldrig att vara en tillförlitlig källa!
  läs böcker om ämnet som är skrivna av historiker om du vill ha tillförlitlig info.

 15. cecilia 09 augusti 2009

  får jag fråga en sak som inte har med det här att göra?
  ofta får jag kommentarer från islamofober om det här med ett visst antal oskulder i himlen om man är självmordsbombare. eller nåt sånt är det.

  vad kommer detta ifrån. Jag har aldrig läst något om detta i de böcker jag läst om islam. om du känner till detta kan du väl förklara för mig om det stämmer och vart det kommer i från. Jag personligen tycker att det låter lite konstigt och verkar inte stämma med den bild jag har av islam.

 16. canute 09 augusti 2009

  muslimska Mauretanien avskaffade slaveri 1990. Etthundratrettio år senare än USA, som tillät det nere till södern tills pinsamt sena 1860. så dedär om att ”islam (…) försökte få bort den innan väst.

  angående det, hur kan islam hyllas för saker som görs i dess namn (i.e. avskaffa slaveri) om det inte kan kritiseras för saker som görs i dess namn.

  och kom igen, dödsstraff? genom stening? sverige slutade med dödsstraff för snart hundra år sen, vad är det ett tecken på? dekadens?

  att skylla mellanösterns kräftgång på västmakterna tycker jag är fel. västmakterna har lagt sej i å fuckat upp varenda värdsdel, men det finns bara en plats på jorden kvinnor kan stenas till döds för att ha blivit våldtagna…

 17. Bahlool 09 augusti 2009

  Canute jag hyllade inte islam för det..men en islamofob tog upp slaveri..och då gav jag svar på tal från samma länk. Islam har försökt få bort slaveri och hyllade dem som släppte folk fria osv..vart stenar man folk enligt lagen?

 18. Bahlool 09 augusti 2009

  Jag minns att ommayyiderna tom avskydde att folk blev muslimer..då de hade skatt på ickemuslimer och inte ville ta ansvar för dem (enligt islamisk lag måste staten ta hand om de svaga i samhället osv)

 19. Bahlool 09 augusti 2009

  Alltså det är ju inte oskulder i sig, utan det är speciella väsen som Allah skapat för att de som kommer till paradiset ska få njuta…en förklaring menar dock att det är en felöversättning/tolkning och att det syftar på en viss frukt som man får som belöning..Om du kommer till paradiset får du vad du vill..du kan själv önska dig 1000 oskulder om du nu är sugen på det..jag tror att folk inte vill eller kan förstå att Allah i det fallet (om det nu var 72) var mest symbolisk..
  Märkliga är att muslimer i sig inte tar frågan om antalet och om oskulder på så stort allvar utan det är något som islamofober gör för att svartmåla islam..man borde bry sig om mera vitkiga saker..

 20. Saladin Svensson 09 augusti 2009

  Svart/färgad person och ordet slav, har ett och samma betydelse på arabiska.
  Detta faktum säger väl allt.

  Här nedan följer några få exempel på hur ”fredligt” muhammed o co spred sitt gift – islam.

  ”624 – Plundrar karavaner i mecka. (Antagligen menas räden mot karavanerna vid Nakhlah, vilket var bakgrunden till blodsfejden)
  Hodgson .M, Essays on Europe, Islam and World history Sida 174-175

  624 – Attackerar och mördar minst 45 människor i mecka, tar minst 70 i gisslan.
  Glubb, John Bagot, The Life and Times of Muhammad, Sida179-186.

  624 – Driver iväg judar från medina, beslagtar all egendom, tar över staden. 624 – Låter avrätta den judiske poeten Ka’b ibn al-Ashraf.
  Ponting, Cliwe. World History Sida 304
  Sahih Bukhari 5:59:369
  Allah’s Apostle said, ”Who is willing to kill Ka’b bin Al-Ashraf who has hurt Allah and His Apostle?” Thereupon Muhammad bin Maslama got up saying, ”O Allah’s Apostle! Would you like that I kill him?” The Prophet said, ”Yes,” Muhammad bin Maslama said, ”Then allow me to say a (false) thing (i.e. to deceive Kab). ”The Prophet said, ”You may say it.” Then Muhammad bin Maslama went to Kab and said, ”That man (i.e. Muhammad demands Sadaqa (i.e. Zakat) from us, and he has troubled us, and I have come to borrow something from you.” On that, Kab said, ”By Allah, you will get tired of him!” Muhammad bin Maslama said, ”Now as we have followed him, we do not want to leave him unless and until we see how his end is going to be. Now we want you to lend us a camel load or two of food.” (Some difference between narrators about a camel load or two.) Kab said, ”Yes, (I will lend you), but you should mortgage something to me.” Muhammad bin Mas-lama and his companion said, ”What do you want?” Ka’b replied, ”Mortgage your women to me.” They said, ”How can we mortgage our women to you and you are the most handsome of the ’Arabs?” Ka’b said, ”Then mortgage your sons to me.” They said, ”How can we mortgage our sons to you? Later they would be abused by the people’s saying that so-and-so has been mortgaged for a camel load of food. That would cause us great disgrace, but we will mortgage our arms to you.” Muhammad bin Maslama and his companion promised Kab that Muhammad would return to him. He came to Kab at night along with Kab’s foster brother, Abu Na’ila. Kab invited them to come into his fort, and then he went down to them. His wife asked him, ”Where are you going at this time?” Kab replied, ”None but Muhammad bin Maslama and my (foster) brother Abu Na’ila have come.” His wife said, ”I hear a voice as if dropping blood is from him, Ka’b said. ”They are none but my brother Muhammad bin Maslama and my foster brother Abu Naila. A generous man should respond to a call at night even if invited to be killed.” Muhammad bin Maslama went with two men. (Some narrators mention the men as ’Abu bin Jabr. Al Harith bin Aus and Abbad bin Bishr). So Muhammad bin Maslama went in together with two men, and sail to them, ”When Ka’b comes, I will touch his hair and smell it, and when you see that I have got hold of his head, strip him. I will let you smell his head.” Kab bin Al-Ashraf came down to them wrapped in his clothes, and diffusing perfume. Muhammad bin Maslama said. ” have never smelt a better scent than this. Ka’b replied. ”I have got the best ’Arab women who know how to use the high class of perfume.” Muhammad bin Maslama requested Ka’b ”Will you allow me to smell your head?” Ka’b said, ”Yes.” Muhammad smelt it and made his companions smell it as well. Then he requested Ka’b again, ”Will you let me (smell your head)?” Ka’b said, ”Yes.” When Muhammad got a strong hold of him, he said (to his companions), ”Get at him!” So they killed him and went to the Prophet and informed him. (Abu Rafi) was killed after Ka’b bin Al-Ashraf.”

  625 – Driver iväg den judiska stammen Banu Nadir från medina, beslagtar all egendom.
  Stillman, Norman. The Jews of Arab Lands: A History and Source Book. Sida 14

  626 – Attackerar stammar i Dumat al-Jandal, syriska gränsen.

  627 – Beordrar massmord av den judiska stammen Banu Qurayza.
  Hodgson, M.G.S. The Venture of Islam Sida 191

  628 – Anfaller judar i oasen Khaybar.
  Veccia Vaglieri, L. ”Khaybar”, Encyclopaedia of Islam
  Stillman, Norman. The Jews of Arab Lands: A History and Source Book Sida 290

  628 – Fördriver judar från oasen Khaybar.
  Montgomery Watt, W. (1956). Muhammad at Medina Sida 219
  Var det inte Umar al-Farūq som fördrev judarna? Däremot var det med stor sannolikhet övertagningen vid Khaybar som ledde till introduceringen utav begreppet Dhimmis.
  Stillman, Norman. The Jews of Arab Lands: A History and Source Book Sida 18

  628 – Torterar, lemlästar och mördar tre män i medina.

  629 – Bedriver plundringståg mot Persien.
  Ponting, Cliwe. World History Sida 304 – 305

  629 – Bedriver plundringståg mot Byzantium.
  Ponting, Cliwe. World History Sida 304 – 305

  629 – Skickar utpressarbrev till grannstater som varnas att bli muslimer för att inte dödas.
  Lings, Martin. Muhammad: His Life Based on Earliest Sources. Sida 260

  630 – Attackerar invånarna i mecka, tar över staden.
  http://www.witness-pioneer.org/vil/Books/SM_tsn/ch6s6.html

  630 – Attackerar kristna i södra Syrien.
  Menar nog attackerna mot Ghassaniderna, vilka var kristna araber, dessa attacker tog dock plats 632.”

  Svärdet var en förutsättning för att sprida islam. Det implementerade våldet i islams natur finner vi även idag väldokumenterat i många konflikter runt om i världen.

 21. Rein 09 augusti 2009

  Svart/färgad person och ordet slav, har ett och samma betydelse på arabiska.
  Detta faktum säger väl allt.

  Här nedan följer några få exempel på hur ”fredligt” muhammed o co spred sitt gift – islam.

  ”624 – Plundrar karavaner i mecka. (Antagligen menas räden mot karavanerna vid Nakhlah, vilket var bakgrunden till blodsfejden)
  Hodgson .M, Essays on Europe, Islam and World history Sida 174-175

  624 – Attackerar och mördar minst 45 människor i mecka, tar minst 70 i gisslan.
  Glubb, John Bagot, The Life and Times of Muhammad, Sida179-186.

  624 – Driver iväg judar från medina, beslagtar all egendom, tar över staden. 624 – Låter avrätta den judiske poeten Ka’b ibn al-Ashraf.
  Ponting, Cliwe. World History Sida 304
  Sahih Bukhari 5:59:369
  Allah’s Apostle said, ”Who is willing to kill Ka’b bin Al-Ashraf who has hurt Allah and His Apostle?” Thereupon Muhammad bin Maslama got up saying, ”O Allah’s Apostle! Would you like that I kill him?” The Prophet said, ”Yes,” Muhammad bin Maslama said, ”Then allow me to say a (false) thing (i.e. to deceive Kab). ”The Prophet said, ”You may say it.” Then Muhammad bin Maslama went to Kab and said, ”That man (i.e. Muhammad demands Sadaqa (i.e. Zakat) from us, and he has troubled us, and I have come to borrow something from you.” On that, Kab said, ”By Allah, you will get tired of him!” Muhammad bin Maslama said, ”Now as we have followed him, we do not want to leave him unless and until we see how his end is going to be. Now we want you to lend us a camel load or two of food.” (Some difference between narrators about a camel load or two.) Kab said, ”Yes, (I will lend you), but you should mortgage something to me.” Muhammad bin Mas-lama and his companion said, ”What do you want?” Ka’b replied, ”Mortgage your women to me.” They said, ”How can we mortgage our women to you and you are the most handsome of the ’Arabs?” Ka’b said, ”Then mortgage your sons to me.” They said, ”How can we mortgage our sons to you? Later they would be abused by the people’s saying that so-and-so has been mortgaged for a camel load of food. That would cause us great disgrace, but we will mortgage our arms to you.” Muhammad bin Maslama and his companion promised Kab that Muhammad would return to him. He came to Kab at night along with Kab’s foster brother, Abu Na’ila. Kab invited them to come into his fort, and then he went down to them. His wife asked him, ”Where are you going at this time?” Kab replied, ”None but Muhammad bin Maslama and my (foster) brother Abu Na’ila have come.” His wife said, ”I hear a voice as if dropping blood is from him, Ka’b said. ”They are none but my brother Muhammad bin Maslama and my foster brother Abu Naila. A generous man should respond to a call at night even if invited to be killed.” Muhammad bin Maslama went with two men. (Some narrators mention the men as ’Abu bin Jabr. Al Harith bin Aus and Abbad bin Bishr). So Muhammad bin Maslama went in together with two men, and sail to them, ”When Ka’b comes, I will touch his hair and smell it, and when you see that I have got hold of his head, strip him. I will let you smell his head.” Kab bin Al-Ashraf came down to them wrapped in his clothes, and diffusing perfume. Muhammad bin Maslama said. ” have never smelt a better scent than this. Ka’b replied. ”I have got the best ’Arab women who know how to use the high class of perfume.” Muhammad bin Maslama requested Ka’b ”Will you allow me to smell your head?” Ka’b said, ”Yes.” Muhammad smelt it and made his companions smell it as well. Then he requested Ka’b again, ”Will you let me (smell your head)?” Ka’b said, ”Yes.” When Muhammad got a strong hold of him, he said (to his companions), ”Get at him!” So they killed him and went to the Prophet and informed him. (Abu Rafi) was killed after Ka’b bin Al-Ashraf.”

  625 – Driver iväg den judiska stammen Banu Nadir från medina, beslagtar all egendom.
  Stillman, Norman. The Jews of Arab Lands: A History and Source Book. Sida 14

  626 – Attackerar stammar i Dumat al-Jandal, syriska gränsen.

  627 – Beordrar massmord av den judiska stammen Banu Qurayza.
  Hodgson, M.G.S. The Venture of Islam Sida 191

  628 – Anfaller judar i oasen Khaybar.
  Veccia Vaglieri, L. ”Khaybar”, Encyclopaedia of Islam
  Stillman, Norman. The Jews of Arab Lands: A History and Source Book Sida 290

  628 – Fördriver judar från oasen Khaybar.
  Montgomery Watt, W. (1956). Muhammad at Medina Sida 219
  Var det inte Umar al-Farūq som fördrev judarna? Däremot var det med stor sannolikhet övertagningen vid Khaybar som ledde till introduceringen utav begreppet Dhimmis.
  Stillman, Norman. The Jews of Arab Lands: A History and Source Book Sida 18

  628 – Torterar, lemlästar och mördar tre män i medina.

  629 – Bedriver plundringståg mot Persien.
  Ponting, Cliwe. World History Sida 304 – 305

  629 – Bedriver plundringståg mot Byzantium.
  Ponting, Cliwe. World History Sida 304 – 305

  629 – Skickar utpressarbrev till grannstater som varnas att bli muslimer för att inte dödas.
  Lings, Martin. Muhammad: His Life Based on Earliest Sources. Sida 260

  630 – Attackerar invånarna i mecka, tar över staden.
  http://www.witness-pioneer.org/vil/Books/SM_tsn/ch6s6.html

  630 – Attackerar kristna i södra Syrien.
  Menar nog attackerna mot Ghassaniderna, vilka var kristna araber, dessa attacker tog dock plats 632.”

  Svärdet var en förutsättning för att sprida islam. Det implementerade våldet i islams natur finner vi även idag väldokumenterat i många konflikter runt om i världen.

 22. Bahlool 09 augusti 2009

  Mycket falska fakta så jag ska bara besvara några av dina ”tider” orka försöka svara på allt..Varför började muslimer räder mot Qurayshs karavaner? Varför läser du inte om tiden när muslimer förföljdes och deras egendom stals? Så muslimerna gav igen och tog tillbaka det som hade stulits och som Quraysh förde vidare till andra lä nder..eller är du en av de islamofober som menar att muslimer ska vara tysta och acceptera allt som sker?

  Du tog upp en judisk hövding och poet..här kommer vad wikipedia säger om saken (juden försökte mörda Muhammed och bekämpade muslimerna aktivt, om du menar att detä r ok för judar att mördam en inte för muslimerna att kämpa emot..så visst..)
  Ka’b ibn al-Ashraf
  From Wikipedia, the free encyclopedia
  Jump to: navigation, search

  Ka’b ibn al-Ashraf (Arabic: كعب بن الاشرف‎)(d. 624) was a chief of the Jewish tribe of Banu Nadir and a poet, who was assassinated by an order of Muhammad. Ka’b ibn al-Ashraf was born to a Jewish mother from the Banu Nadir tribe and an Arab father, and he followed his mother’s religion.[1][2]

  According to Ibn Ishaq, Muhammad called upon his followers to kill Ka’b because the latter ”had gone to Mecca after Badr and provoked Quraysh to fight the prophet. He also composed verses in which he bewailed the victims of Quraysh who had been killed at Badr. Shortly afterwards he returned to Medina and composed amatory verses of an insulting nature about the Muslim women.”[3] Other historiographical sources state that the reason for killing of Ka’b was that he had plotted with a group of Jews to kill Muhammad. The writings of the later commentators such as al-Zamakhshari, al-Tabarsi, al-Razi and al-Baydawi provide another distinct report according to which Ka’b was killed because Gabriel had informed Muhammad about a treaty signed by himself and Aba Sufyan creating an alliance between the Quraysh and forty Jews against Muhammad during Ka’b’s visit to Mecca (According to Professor Uri Rubin, some allusions to the existence of an anti-Muhammadan treaty between Quraysh and Ibn al-Ashraf may be found in the earlier sources)
  http://en.wikipedia.org/wiki/Ka%27b_ibn_al-Ashraf

  Resten av dina ”fakta” är och kan lika lätt besvaras..du får gärna hävda att islam spreds med svärdet..men så är inte fallet..det är och var islam som var försvararen. Koranen själv skriver att Allah hatar aggressorn och islam startade inte det här utan svarade på aggression mot islam och muslimerna.
  Du borde bry dig mera om svenska massmord och korståg mot finnarna..

 23. Ljuseti Dintunnel 09 augusti 2009

  Intressant lista på några av muhammeds alla illgärningar mot sina medmänniskor.

  Hur många människor mördade/rånade Jesus?

  För en utomstående betraktare är det alldeles glasklart. muhammed mottog eller påverkades direkt av Satan.
  Satan såg i muhammed en perverterad och korrupt själ,. Ett perfekt verktyg för hans onda planer för mänskligheten.

  Och Satan har ju lyckats. Satans religion (islam) har verkat för att splittra mänskligheten och orsakat miljoner, och åter miljoner människor ett svårt lidande i form av krig fattigdom och elände. Han får sina stackars undersåtar att blint lyda och försvara hans gift. Vissa med självmordsbälten, andra med bloggar…

 24. Bahlool 09 augusti 2009

  Ljuset hur är det då med gt som är del av biblen? Den verkar ju vara rätt trevlig den boken 😉 Säger inte ni att ni har samma gud som judendomens? De flesta som mördats i historien har mördats i kristi namn..så snälla du, ge dig?

 25. rog 10 augusti 2009

  Rutten användes fram till 1000 talet. Då var väl inte iran under muslimskt styre? De tillhörde väl zarathustra har jag för mig.

 26. Bahlool 10 augusti 2009

  Jo Iran togs över av araberna redan på 600 talet..

 27. rog 10 augusti 2009

  På det där fredliga sättet som bara Araber och muslimer kan förmodar jag då?*S*

 28. Bahlool 10 augusti 2009

  vi ”befriade” dem..menfolk verkar inte förstå att det är skillnad på att erövra ett land som man är i krig med och att man erövrar och slaktar (såsom kristna gjorde)
  Muslimerna kom i krig med persien, persien vann..perserna fick behålla sin tro och sitt språk och sin kultur..Att islam och muslimerna var i krig är det ingen som tvekar om, frågan är hur våldsamma var muslimerna och om de inte var före sin tid när de visade stor tolerans mot de erövrade folken…ingen tvingades bli muslim, (kanske hände i undantagsfall) något som de kristna hade något att lära sig ifrån.
  Att sprida islam med svärdet betyder att du tvingar folk att bli muslimer..

 29. rog 10 augusti 2009

  Jaha, du menar på samma sätt som Usa befriar länder idag då?*S*

  Persierna fick väl knappast behålla sin tro. Eller ja de gavs vissa val. Å det står om dom i koranen. Lite skatt och hot, vips så har mer eller mindre alla anhängare av zararhustra försvunnit. Tror du i din enfald att alla bara blev snällt muslimer. Kan lova att bla dhimmi-systemet hade en hel del med saken att göra. jizya heter väl den påtvingade skatten ickemuslimer fick betala för att få vara ifred och få utöva sin religion. Eller är detta med precis som med allting annat bara en enda stor missuppfattning. För då måste vi här vara bra dumma. För det står i koranen, muslimer praktiserar. Vi berättar om det, å vips är vi rasister här. Märkligt.

  Måste ju fråga om du läst ngn annan källa överhuvudtaget, förutom muslimska då det gäller iran? Fast vänta det slog mig precis. Det måste ju vara propagande från islamofober som säger annat än att muslimer inte gör annat än att skapa fred på jorden.

  Vann och vann. Muslimerna gick väl in i sin berömda Hudna tills de hade stake nog att agera igen. Så säger ju eran egna historia. Eller är detta med en missuppfattning??*S*

  Ibland häpnas jag….

 30. Bahlool 10 augusti 2009

  USA startar krig..tittar man på historieböckerna så ser man att muslimerna (för det mesta i början av islam) stred i självförsvar. USA tvingar på en ens värderingar och tvingar dig att följa deras värderingar samtidigt som de skyddar sina diktatoriska vänner, muslimerna på den tiden var inte perfekta men de tvingade inte dig att konvertera, ommayyiderna avskydde att folk konverterade, det betydde mindre skatt.
  Dhimmisystemet såg till att de slapp militärtjänst, de slapp betala de höga muslimska skatterna (khums och zakat) det är märkligt att du och andra tar upp skattesystemet bland ickemuslimer, när man som muslim betalade så mycket högre skatter.
  Du ska också sluta jämföra med dagens system jämför med den tidens system…500 år efter att muslimerna styrde länder som Iran, så slängdes judar och muslimer på bål i länder som spanien..

  Du känner mig och vet nog att jag läser allt möjligt, från wikipedia, till västerländska böcker till gud vet vad..min utbildning i frågan kommer från svenska bibliotek om det är muslimska så vete fan…
  Du säger hudna vi säger att Allah hatar aggressorn..när man är fientlig inställd till oss så klart vi tar till vapen eller menar du att vi ska acceptera att bli mördade? Du försöker skapa en slags konspiration där muslimerna dolde sitt rätta jag och att vi är fega eller har en slags världskomplott på hur vi ska ta över världen…

 31. rog 10 augusti 2009

  Men vänta nu. Du får ju jämnföra med saker som skedde i Europa för väldigt länge sedan. Skärpnign på dig nu va*S*

  Försöker inte skapa ngn konspiration. Begreppet hudna och hur det ska användas står bra beskrivet i koranen.

  Du säger att Usa tvingar på sitt levadssätt. Är det inte konstigt att Persierna säger detsamma om Araberna, hmmm.. =)

  Klart ni ska ta över världen, tillsammans med Judar, Arier, nazister, folk från Amerikanska söderna, kristna högermänniskor, zionister och folk som tror på det flygande spaggetimonstret.
  ALLT ÄR EN KONSPIRATION!!!!!

 32. Bahlool 10 augusti 2009

  Du verkar kunna Koranen bättre än mig då jag inte är en Koranspecialist får du gärna ge mig versnumret.
  Hade araberna tvingat på perserna sin kultur då hade perserna inte behållit sitt språk, sin religion och sin kultur. Hur jämförde jag hur det som skedde i Europa ?

  Vi kommer ta över världen, men vi behöver ingen konspiration för det 😉

 33. Rex 11 augusti 2009

  ”-Vi kommer ta över världen, men vi behöver ingen konspiration för det”

  Med den attityden så får ni ju räkna med att folk blir oerhört provocerade av islam och muslimer.

  Ni muslimer är ju inte direkt inbjudna av de europeiska folken…

  Tänk på att etnisk och religiös rensning är en europeisk specialitet, innan ni öppet deklarerar era avsikter…

 34. Bahlool 11 augusti 2009

  Sista kommentaren jag tillåter av dig under proxy. Skaffa en verklig ip tack.
  det var ett skämt mellan mig och en vän..ni får gärna utrota folk, det bevisar bara vem som är barbar 😉
  Är det mitt fel att miljoner konverterar till islam?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.