Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

De orörbara kasten i Israel

Anhängare av raslagarna i början av 1900-talet, införde lagar som såg till att enbart blonda ariska tyskar kunde gifta sig med varandra. Liknande syn fanns och finns överallt i världen, där vissa personer anses inte vara tillräckligt fina, renrasiga eller ha rätt tro att gifta sig med personer ur en annan grupp eller religion.

Israel har strikta religionslagar, lagar som styrs av Rabbis, som bestämmer vem som är en sann jude och vem som inte är en sann jude. De judiska rasistiska lagarna i Israel har sin grund i gamla testamentet, en bok fylld av rasistiska åsikter om ickejudar.

Vissa judar i Israel anses inte vara tillräckligt bra judar och dessa får inte gifta sig med ”sanna” judar, eftersom lagarna i Israel förbjuder det. De som inte får gifta sig i landet ser ingen annan lösning än att åka till utlandet för att kunna gifta sig och sedan återvända till Israel.

Vart femte giftermål är nu giftermål mellan ”sanna” judar och inte så renblodiga judar. Om judar måste genomgå hårda förfrågningar för att bevisa sin ”judiskhet”, då är det inte så svårt att förstå hur dåligt araberna och särskilt de ockuperade palestinierna har det.

Nu har staten skapat en ny lag som ska minimera de ortodoxa judarnas makt över samhället, men dessa lagar gäller för två personer som inte räknas som judar, om en av dem är en erkänd jude och den andre inte ses som en jude, även om personen hävdar det, så får de inte gifta sig under de nya lagarna heller.

Vissa personer jagades för de var judar i länder som Ryssland och nu erkänns de inte som judar i Israel.

Israel, staten som skapar en ny orörbar kast av judar i det heliga landet..

Israeli Rabbis Ban Marriage For Jewish ‘Untouchables’.

15 kommentarer

 1. Sarah 08 augusti 2009

  Samtidigt är det förbjudet för en ickemuslimsk man att gifta sig med en muslimsk kvinna.
  Samtidigt är det en utopi för en ickemuslim att få ett statligt toppjobb, eller ett jobb där han/hon är chef över muslimer, i ett muslimskt land.
  I Egyptien kallas dom kristna kopterna inte av en slump för sopfolket.
  Och samtidigt får en ickemuslim inte ärva någonting efter en muslim.

  Listan kan göras lång. Islam och muslimer är minst lika, om inte mer, rasistiskt och diskriminerande som dom som dom vill skita ner och kritisera.

 2. Bahlool 08 augusti 2009

  Fel..det är inte förbjudet. Utrikesminsitern i Irak (som räknas till ett muslimskt land) var kristen..i riksdagen i Iran så finns det permanenta platser för kristna och judar osv..
  I egypten så förföljs muslimer också eller du har inte följt media och hur man slår ner på muslimska brödraskapet?
  om inte mer? Är det därför kristna och judar fått leva sida vid sida i mellanöstern`?
  Du kör med en hemsk historierevisionism..

 3. Barbro Rikardsson 08 augusti 2009

  Ursäkta att jag flikar in i ert samtal.

  Här kommer ännu ett exempel på ”hemsk historierevisionism”.

  Anser du att han kommer med ”felaktigheter” så får du ta det med honom.

  ”MOHAMMED AHMED HEGAZ, en muslimskfödd egyptier, har tvingats gå under jorden. Han har sökt få sin muslimska registrering officiellt ändrad efter att ha konverterat till kristen tro. Exemplet är bara ett från den senaste veckan om hur kristna förföljs i Mellanöstern. Ett annat färskt exempel från Gaza City handlar om den iranska professorn Sana al-Sayegh som av Hamasföreträdare tvingats konvertera till islam.

  ATT VARA KRISTEN i Pakistan leder i vissa fall till att du blir ett med din kyrka – du blir bombad till döds under en gudstjänst. Jerusalem och Betlehem är snart tömda på kristna. I Egypten är kristna andra klassens medborgare, de förtrycks och förföljs, liksom i många andra afrikanska länder. I Turkiet slaktar man kristna missionärer och journalister. Allt det här känner Svenska kyrkan till. Kriget i Irak har drabbat alla irakier hårt, men icke-muslimer är systematiskt förföljda. Man tömmer Irak på dess ursprungsbefolkningar: kristna assyrier, som också kallas syrianer och kaldéer och andra icke-muslimer så som yezidéer och mandéer. […]

  Det höjs röster för kristna i Irak i hela världen. I Sverige är det tyst. Varför? Jag kan alltså, efter mina kontakter med företrädare för Svenska kyrkan, dra slutsatsen att det handlar om samma svenska tafatthet, flathet, feghet, okunnighet och ignorans som till viss del råder i det svenska samhället i övrigt.

  REFLEKTION Nuri Kino har bott 34 år i Sverige. Nuri Kino som är född i Midyat (Tur-Abdin) i sydöstra Turkiet vet vad hans förfäder genomgick under folkmorden 1915. Tillsammans med circa 60,000 andra syrianer i Sverige vet han vad förföljelse av kristna innebär. ”

  ”Hur kan kyrkan och den svenska regeringen förhålla sig proislamiskt i sin hållning till kristna som förföljs av islamister i Mellanöstern? När den svenska kyrkan och den svenska regeringen tiger om folkmorden och om förföljelsen av kristna i Mellanöstern idag, då talar gräsrötterna och stämmer in med Nuri Kinos ropande röst i tystnadens öken. . .”

  http://missionxp.webblogg.se/2007/august/kyrkans-tystnad-om-forfoljelse-av-kristna.html

 4. Barbro Rikardsson 08 augusti 2009

  På denna sida finner man otaliga övergrepp mot minoriteter från muslimskt håll. Hur ställer du dig till detta Bahlool?

  ex: Algeriet

  Ca 30 miljoner bor i Algeriet och omkring 0,4 procent är kristna. De blir diskriminerade, t ex på arbetsmarknaden och när det gäller juridiska rättigheter. Att vittna om sin kristna tro är förbjudet. Kristna flickor tvingas ofta att gifta sig med muslimer genom det religiösa och sociala tryck som råder i landet. För de kristna hårdnar situationen allt mer. En tuff religionslag har börjat verkställas i landet och den har lett till att många kristna fängslats och flera kyrkor har tått stängas. De kristna ledarna tror att den ökande förföljelsen beror på ett ökat antal kristna konvertiter. Tack vare ett ökat antal nya kyrkor i landet har man kört igång en kampanj i att begränsa den protestantiska kyrkans tillväxt. I maj 2008 anklagade algeriska myndigheter 6 kristna för att ha spridit ”illegalt religiöst material”, efter att ha arresterat dem då de lämnade ett bönemöte. En statlig åklagare i västra Algeriet krävde fänglesedomar på två år och höga bötesbelopp för de sex före detta muslimerna i rättegången den 22 maj som var en av två rättegångar som fångat nationens uppmärksamhet. Samma domstol, belägen i staden Tiaret, höll fast vid domstolsbeslutet för en kvinna som hotats av tre år i fängelse för ”utövande av icke muslimska religiösa riter utan tillstånd”.

  16 kristna ungdomar blev 010826 arresterade i Cape Falcon för kontakter med semesterfirare och för att de hade med sig biblar och annan kristen litteratur. De var medlemmar av en kristen församling i centrala Alger. Evangeliska aktiviteter anses som ett brott och muslimer som konverterar till en annan religion riskerar dödsstraff.

  http://www.tidenstecken.se/islamfrf.htm

 5. Gabriel 08 augusti 2009

  Vi får inte glömma hur det är i Sarahs hem. Där har hon rätt att slå vem hon vill. Hon har rätt att gå in till grannarna och stjäla deras TV-apparat när helst hon vill och går hon ut på gården får hon sparka på de lekande barnen. Inte av en slump kallar hon alla de andra i området för svartskallar. Hon förbjuder alla grannar att få gita sig överhuvudtaget.

  Ja, man fick väl hitta på saker hur man ville, eller hur Sarah?

 6. Bahlool 08 augusti 2009

  Barbro jag håller med dig, det är genant det som sker med de kristna i mellanöstern. Tyvärr verkar du inte förstå de bakomliggande orsakerna..samma personer som mördar shiamuslimer i Pakistan och i Irak, mördar kristna..säg mig, av runt 1.3 miljoner muslimer som mördats i Irak, hur många tror du är kristna? Hur mågna är shias? Flertalet är muslimer som mördats av wahabiter/salafiter..att en kristen säger att sverige är proislamiskt är så dumt att jag inte har något att komma med…Islam är under attack och några av de svin som mördar kristna är tyvärr muslimer..men du behöver bara läsa vad kalifer, hadith och Koran säger,..kristna och judar och andra av bokens folk som zaraostras är skyddade enligt islam. De får inte skadas. De har rätt att anklaga muslimer och är nästan lika i lagen i nästan allt.

 7. Bahlool 08 augusti 2009

  Än en gång barbro..vad har Algeriet för statsskick? Tror du att franska lagar från 1800 talet, är företrädare för islam? När muslimerna höll på a tt vinna valet så stoppades det med USAS och Frankrikes goda minne..så de du borde anklaga är dessa stater, som skyddar och hjälper den algeriska staten..tyvärr har fanatismen ökat bland motståndet i Algeriet och det drabbar i slutändan minoriteterna…Dock är Algeriet inte en religiös stat utan en stat styrd av en militärjunta som ser ner på religionen…

 8. Ahlam Hammoud 09 augusti 2009

  Hej:), jag har kört igång med en frågestund. Bara fråga på, allt mellan himmel & jord :*

 9. cecilia 09 augusti 2009

  hej nu lägger jag mig i igen 😛

  till sarah:
  en troende (kristen, jude) har rätt att gifta sig med en muslim. det är ateister och flergudadyrkare som inte får gifta sig med en muslim.

 10. Andreas 10 augusti 2009

  Hej!

  Till Cecilia-
  Sarah påtalade skillnaden –
  en muslimsk man får gifta sig med en judisk eller kristen kvinna
  medan motsvarande inte får ske mellan en muslimsk kvinna och en judisk eller kristen man enligt Islam.
  däremot får varken mannen eller kvinnan gifta sig med en flergudadyrkare eller ateist..

  När det gäller Israel har de ärvt det brittiska Common Law systemet –
  När det gäller familjerätt styrs den av vilken religion man har. muslimer i Israel har muslimsk familjerätt, judar har judisk etc..
  Detta märkte jag när jag läste juridik och palestinier i Sverige som skulle skilja sig skulle underkastas Israelisk lag då de inte var svenska medborgare- den israeliska lagen sa att de skulle skiljas enligt muslimska lagar.. o i detta fallet dömde därför svensk domstol enligt Koranen..
  Problematiken är att man därför och pga många religiösa vågmästarpartier inte har utvecklat det sekulära familjerättssystemet – det är dock under utveckling !

  Författaren som pratar om att de förföljda judarna inte erkänns som judar..
  blandar ihop staten Israel med rabbiner i Israel och vad folk i allmänhet tycker i Israel…

 11. Bahlool 10 augusti 2009

  Daniel det är ju rabbinerna som styr ifråga om dessa lagar och då de religösa partierna har stor vågmästarroll i knesset så kommer den lagen du talar om (som jag också nämnde) inte spela så stor roll…skillnaden mellan islam och de judiska lagarna i Israel är ju att muslimerna inte behöver ha någon domare som bestämmer hur bra muslimer de är..muslimer är muslimer om de säger de är det..ingen har rätten att säga att de inte är muslimer, skillnaden med judarna i Israel att de måste bevisa att de är judar, även om de säger att de är och har vittnen så kan det inte räcka..

 12. Andreas 10 augusti 2009

  haha…
  men en massa olika muslimer säger att de andra inte är sanna muslimer..
  De flesta muslimer som dödas i krig… dödas av andra muslimer i krig som motiveras med religiösa motsättningar…
  Tror du kan bli mer nyanserad om du vill

 13. Andreas 10 augusti 2009

  haha…
  men en massa olika muslimer säger att de andra inte är sanna muslimer..
  De flesta muslimer som dödas i krig… dödas av andra muslimer i krig som motiveras med religiösa motsättningar…
  Tror du kan bli mer nyanserad om du vill
  ”the Sunnis, who essentially treated the Shi’a as untrue Muslims, ..”.

 14. Bahlool 10 augusti 2009

  Förbjudet det har blivit nu på senare år..ser du till Ammanbudskapet så ser du att alla de grupper som inte brukar räknas till islam, anses vara muslimer och är därmed skyddade (ahmadiya och ismailiterna tex)
  Vilka krig? Det finns vissa grupper bland muslimerna som fått stort stöd av USAs kära supporters som Egypten, Jordanien, Pakistan och Saudiarabien. Stora summor pengar pumpas in för att skapa dessa motsättningar.
  Folk brukiade hävda att irak-iran kriget var religiöst..så fel man hade…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *