Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Salafiterna och deras kärlek för Mehdin

Irakisk bombvåg på shiitisk helgdag – DN.se.

I dagar har miljoner åkt till heliga städer som Kerbala och Samaraa, för att fira den 15 i månaden Sha3ban, som anses vara den tolfte Imamens (helig ledare efter Profeten Muhammed) födelsedag.

Under denna dag ber man extra böner och man fastar. Det i sig är väl inget hot? Tyvärr leder religiösitet och kärlek för Profetens heliga familj till att Al-Qaidah knutna grupper tar till våld. Över 40 har dött hittills, många barn och kvinnor.

Salafiterna, eller wahabiterna som de också kallas, skapades på 1700-talet. Deras inriktning sprider hat på nätet och många konvertiter faller för deras lögner. Denna sekt, styrs av pengar från Saudiarabien, pengar som kostar tiotusentals människor livet.

Medan islam i sig skapat nya vetenskaper, utvecklat kultur och civilisation, har dessa salafiter gett oss så fina saker som Talibaner och Al Qaidah. Deras ledare knullar runt i Saudiarabien men påbjuder dödsstraff på sina undersåtar. Listan med deras bedrifter kan göras lång.

Idag ser man wahabiter som sprider nya sätt att se på historien, där onda människor hyllas och de goda fördöms. Detta och andra nyheter har skapat en sekt som tar till alla medel för att sprida död och misär.

Vart man än tittar på kartan, så har dessa grupper skapat splittring och mord. Algeriet, Libanon, Saudiarabien, Irak.

Tyvärr kallar de sig för muslimer och tyvärr faller många västerlänningar för denna lögn, samtidigt som många sunniter stöjder och skyddar dem, i den falska tron att dessa är ”muslimer”. En muslim dödar inte oskyldiga. En muslim kämpar för sin religion, men till försvar inte i något utvidgningskrig där han sprider hat och mord. En muslim ska ta Profeten Muhammed och Imamerna som exempel, inte Yazid och Muawiya, gestalter som skapade krig, förtryckte och mördade.

Kan bara känna stolthet över shiamuslimernas tystnad och tålamod inför dessa prövningar.

Mehdi

Mehdin är den 12 imamen inom shiaislam. Han är en ”messias”figur som ska återkomma på tidens slut för att skapa Allahs rike på jorden, med hjälp av profeten Jesus.

Inom shiaislam anser man att han föddes på 800-talet och att han döljer sig tills ”den rätta” tiden för att åter dyka upp. Enligt sunnis ska han födas kort innan han ska utöva sin plikt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *