Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Tålamodet är stort

Än en gång försöker, såkallade ”sunnitiska extremister” skapa ossämja i Irak, än en gång försöker wahabiter, salafiter eller vilket annat skitnamn de tagit till sig, skapa kaos genom att bomba och angripa shiamuslimer i Irak.

Jag brukar höra att jag är ansvarig för hur min förfader Hussain bin Ali mördades 1400 år sedan, men vart är alla salafiter och wahabiter nu? Varför kan inte de ta ansvar för vad deras trosfränder och deras ideologi säger?

Dessa människor som glömt vad islam verkligen handlar om, glömt om saker som ra7ma (barmhärtighet) och glömt bort att man inte får skada oskyldiga. Brottet i sig är hemskt att det sedan begås mot bedjande gör bara saken värre i mina ögon.

På vänsterspalten kan man se hur många offer, USAs och det sekteristiska våldet, skapat i Irak. Ett våld som begås av shias som sunnis men där sunniterna hittills varit överrepresenterade. Jag skäms över de shiamuslimerna som begår illdåd mot muslimer, kristna eller judar i landet. Jag skäms över att de glömt bort de klassiska islamiska idealen om att enbart bekämpa fiender och inte mörda oskyldiga och inte skada kvinnor eller barn. Hittills visar siffrorna över 1.3 miljoner offer sen USAs invasion.

Samtidigt är tålamodet stort hos den irakiska befolkningen, att de slaktas gång efter gång, och ändå så håller majoriteten kvar vid principen om att inte ta hämnd, om att inte ge igen.

Hussain fördes till slakten vid Kerbala, vetandes om sitt öde, vetandes om sitt offer, vetandes om framtidens strapatser för sina släktingar och vänner, de som går till shiamoskéerna verkar inte vara annorlunda. De är på väg mot  sitt öde och många av dem vet inte om de kommer tillbaka levandes eller ej.

När mina föräldrar besökte Irak, avrådde jag dem från marknader och från moskéer, men som alla andra irakier så lyssnade de inte.

Sprängattentat mot moskéer i Bagdad – DN.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *