Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sluta skaka hand!!!

Inga handskakningar i ungdomsturnering – sr.se.

När man, ur religiös synvinkel, försöker undvika att ge varandra i hand, då brukar det bli ett ramaskri. Än idag får jag höra hur hemskt det är av muslimer att de vill undvika handskakningar med personer som har ett annat kön. I dagarna får man nu plöltsligt läsa att det är ok att inte skaka hand, ja tom bra, för att slippa sjukdomar..

Jag har en tendens att ge handen till allt och alla, kvinnor som män, men jag undviker ”kramar” och annat som vänner  försöker köra med. När jag gett handen brukar jag alltid gå och tvätta händerna, just in case, att handen varit på fel ställe vid fel tidpunkt. Nu är ju frågan varför det än idag, många månader efter kalabaliken med Halal-tv, fortfarande får läsa att det är hemskt att dessa muslimska invandrare inte anpassar sig..

Så de av oss som äntligen tagit till sig av denna härliga kultur att ge handen till allt och alla, ska vi nu lära oss en ny sed igen? Ska vi nu sluta heja på varandra med handen? Kan svenskarna inte bestämma sig för vad som är svensk sed??

7 kommentarer

 1. cecilia 31 juli 2009

  nej, det verkar som att det är svårt…. kanske velighet är del av svensk kultur… är det detta som de vill visa? 😛
  haha

 2. Bahlool 31 juli 2009

  hahaha du verkar ju ha skakat hand med tanke på att du blev smittad av någon influensa 😉

 3. cecilia 01 augusti 2009

  nja jag jobbar ju på dagis och barnen som är två år har smittat mig 😛

 4. cecilia 01 augusti 2009

  men ja det är klart jag skakat hand, jag är ju svensk 😛 haha! fast inte alls sådär velig 😛

 5. Anders Karlsson 02 augusti 2009

  Det är en sak att låta bli att ta initiativet till att skaka hand. Det är en annan sak att inte skaka hand med någon som sträcker ut handen. Du blandar ihop två olika saker. Det första kan vara klokt. Det går att istället le, nicka, bocka, niga, kramas, lägga en hand på sidan av axeln eller armen osv. Det andra är en förolämpning. Det går att tvätta händerna. Man kan t.o.m. ha desinficerande våtservetter med sig i fickan om man vill.

  Jag tar förresten hellre svininfluensan så fort som möjligt än innan den har muterat och blivit ännu farligare. Än så länge är den rätt harmlös. Mycket få av de totala antalet smittade dör. Spanska sjukan dödade tiotals miljoner. Svininfluensan liknar spanska sjukan. Idag har man märkt att äldre personer som varit med under tiden för spanska sjukan har motståndskraft mot svininfluensan. Jag skaffar mig gärna den motståndskraften nu från en än så länge relativt ofarlig svininfluensa.

 6. Bahlool 02 augusti 2009

  Anders det är väl upp till mig att bestämma hur jag ska hälsa. Ska din syn på vad som är proper hälsning, bestämma hur jag ska bete mig? Ska din syn på vad jag ska äta, klä på mig, göra, bestämma över mig?
  Runt 30 döda i England men de var också försvagade av annat

 7. Anders Karlsson 03 augusti 2009

  Självklart. Varför skulle jag bry mig om hur du hälsar? Jag förklarar bara för dig skillnaden mellan att neka ett handslag och att låta bli att ta initiativet till ett handslag. Detta eftersom du genom din kommentar om att svenskar inte kan bestämma sig inte beaktar denna skillnad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *