Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kulturkrockar

Igår hade jag besök av några vänner, de höll på med att visa mig lite bilder från ett lan några år sedan. Två av de 12 bilderna innehöll två olika killar som drog ner byxorna, och visade sin röv. Ett av bilderna innehöll ett foto när man såg bakdelen och samtidigt försökte personen ifråga att göra något med sitt kön på en sovande vän.

I gänget fanns det flera tjejer och alla var i 14 års åldern.

Jag äcklades av att man visade sin rumpa, jag tycker det är genant att ens visa mina ben, än mindre min bakdel. Idag kunde jag inte släppa det, och innan jag ens nämnt det för min vän Lennart, talade han om hur han var på besök hos sin bror och att hans brorsdotter höll på berätta om när hon föll några dagar sedan och då fick ett stort blåmärke. Blåmärket visade hon glatt, när hon drog ner sina byxor och trosor framför gubben. Tjejen är i 27 års åldern…

Sen har vi den andra kulturen, en kultur som menar att män som kvinnor ska skyla sig, män som kvinnor ska dölja sina behag, män som kvinnor ska bara visa sig för varandra, efter att de gift sig med varandra.

Å ena sidan en helt öppen och fri nakenhet, å andra sidan människor som menar att man ska dölja sin nakenhet.

Jag tänker ofta på min kära mor, som tycker det är konstigt att män har mera kläder på sig på tv, än kvinnor..hon har bott här sedan 81 och ändå aldrig kunnat förstå varför kvinnor måste visa upp hela sin härlighet…

Holland gjorde en dvdskiva, där de visade upp nakna människor och homosexuella par, de visade sex och de visade alkohol, filmen visade de för nyanlända invandrare. Man menade den här skivan visar vad Holland handlar om….Om jag ska presentera Irak, så skulle jag ta bilder och historiska berättelser om Sumerer, Babylonier, om stora vetenskapsmän, att visa nakenhet eller beslöjade kvinnor skulle nog inte vara ett bra exempel på vad ett land som Irak handlar om eller står för…

3 kommentarer

 1. Olbap 28 juli 2009

  Det skulle vara underbart att få se pridefestivalen genomföras i Rosengård eller Rinkeby.
  Tänk er Muhammed som ” gayikon”
  Samtidigt skulle Rosengårds eller Rinkebys invånare ha möjligheten att visa att islam är världens mest toleranta religion.

 2. Bahlool 28 juli 2009

  tror att rinkebyborna skulle bry sig lika mycket om pride som om de skulle bry sig om pedofiler..du och andra kan gärna vara glada åt pridefestivalen..:P

 3. Born Again 29 juli 2009

  ”tror att rinkebyborna skulle bry sig lika mycket om pride som om de skulle bry sig om pedofiler..”

  Menar du att dom skulle dyrka dem och knäböja inför pridedeltagarna?
  Wow. islam är i sanning en tolerant och kärlekens religion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *