Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Censuren mot mina inlägg

Det är nu fjärde eller femte gången att DN.se och SVD.se tar bort inlägg som jag skrivit som är negativa mot Israel eller positiva mot Iran.

I mitt senaste inlägg om Iran, så handlade det om hur media gång efter gång fuskat, som när BBC fuskade med bilder som tillhörde miljoner Ahmadinajadanhängare, som på BBCs bilder, plötsligt hade blivit motståndare till regeringen.

Det fria ordet är viktigt, det är därför jag tillåter både rasister och islamofober att yttra sig hur mycket de vill. Dock drar jag ibland ett gräns när de blir väl dumma. Inget i mitt inlägg föranleder DN.se att censurera bort mig och därmed hamnar jag inte på deras lista över dem som länkat till inläggen.

Man har även tagit bort mina kommentarer på deras artikel, kommentarer som inte bröt mot några som helst regler.

Så vi talar om att Iran använder sig av censur men vi då? Vi tystar kritiska röster också…

13 kommentarer

 1. cecilia 26 juli 2009

  censur pågår hela tiden här tyvärr!
  när marwa blev mördad hur mycket hörde vi om det?
  ingen av de jag talat med visste om det.
  så vitt jag vet var det bara svd som skrev om det!
  inga nyheter inga kvällstidningar!

  det är mycket som cesureras, trots att vi ska ha yttrandefrihet här.
  trots att vi i väst fördömmer länder som har censur!
  Vi har det också!

 2. Bahlool 26 juli 2009

  haha ja men retligt med denna hyckleri..grrrrr

 3. Pooya 26 juli 2009

  Inbillar jag mig eller blev mitt inlägg precis censurerat från kommentarerna? I så fall är du ett stort skämt som klagar på att dina inlägg blir bortcensurerade. Jag kan ha fel och misslyckats med att skicka förra kommentaren, men jag tror inte det. Upplys mig gärna. Jag skriver nämligen om det i så fall.

 4. Pooya 26 juli 2009

  Ah, sorry, såg att kommentaren måste först godkännas. Fel av mig, ber om ursäkt!

 5. Bahlool 26 juli 2009

  eh? Jag godekände ditt inlägg och lät det publiceras som du skrev det..så du får gärna ljuga (är van vid sånt skit av antiiranierna) men ljug för dig enbart och dina vänner…jag censurerar inte!!

 6. johan 26 juli 2009

  Bahlool du må ha tagit med alla kommentarer jag publicerat! Men en fråga bara: varför vill du att alla kommentarer ska ha ditt godkännande innan de publiceras? Om du är för yttrande frihet så borde du godkänna alla kommentarer! varför då göra sig besväret att läsa och sedan godkänna dom?

 7. Pooya 26 juli 2009

  Jag skrev ett långt inlägg som jag inte kan se bland kommentarerna. Möjligen missade jag att klicka på ”kommentera-knappen”. Det är inte fråga om lögn. Av det jag skrev framgår också min osäkerhet. Om du inte känner till ett längre inslag från mig har jag förmodligen missat att skicka den. Om inte har jag berättigad misstanke om censur. Därför bad jag om att bli upplyst. Så, hur är det? Om jag har skickat det så kan jag inte se det. Om jag inte har skickat det, ber jag om ursäkt än en gång och försöker skriva om det.

 8. Pooya 26 juli 2009

  Iranier är många liksom engagerade. De har hög bildningsnivå, relativt höga befattningar och väl repressenterade i diverse organisationer. Därför kan de få ut sitt budskap på ett mycket effektivt sätt.
  Vad tror ni, att det är dumskallar som hjärntvättats av underrättelsetjänster? Är det så förbaskat svårt att tro att det finns ett genuint och utbrett missnöje bland iranier, såväl i Iran som hos exiliranier? Irans regering har starkare stöd hos icke-iranska muslimer än bland iranier själva. Inte konstigt när irans oljepengar går hellre till Libanon och ”Palestina” än till att bygga jordbävningssäkra sjukhus och annat nödvändigt i det egna landet.
  Svenska vänsterromantiker är ohederliga. Så länge någon grupp är mot Israel och USA får den oreserverat stöd, oaktat att det är fråga om repressiva grupper som tvingar på folk religion och moralism, godtyckligt terroriserar människor på gatorna och ägnar sig åt korruption och nepotism. Iran bör först och främst se efter sitt eget folk. Religion har existensberättigande i ett demokratiskt samhälle endast om det är en privatsak. Mänskliga rättigheter måste respekteras. Det sistnämnda är inte ens förhandlingsbart.
  Det finns bilder på youtube från Ahmadinejads senaste uppträdande i staden Mashad. Det var ruskigt lite folk som var på plats och hörde honom. Var är alla hans påstådda anhängare? Är det några som har manipulerat bilder och reportage så är det Ahmadinejads anhängare och statskontrollerad media. Vill de ha avgörande en gång för alla? Låt omröstningen tas om med oberoende observatörer på plats. Nå?

 9. Bahlool 26 juli 2009

  Johan för att vissa texter tyvärr måste tas bort (reklam, hets mot folkgrupp som jag är ansvarig för, ) spam osv..vidare har du vissa som hotar..sånt brkar jag inte heller släppa igenom..så ja censur mot åsikter som inte passar mig eller samhället är jag emot..men jag tycker inte det är censur ifall de tar bort inlägg som inte har något med saken att göra. Jag själv brukar släppa igenom inlägg som inte har något med mina artiklar att göra men det är för att jag ogillar censur

 10. Bahlool 26 juli 2009

  pooya jag tror du skrev det här men under ett annat i nlägg, du skrev det under shahens återkomst inlägget det är därför du inte såg det 🙂

 11. Pooya 26 juli 2009

  Hehe, ok. Ber hjärtligt om ursäkt!

 12. Bahlool 26 juli 2009

  no worries vi båda två fick lite fnatt 😉

 13. Rog 29 oktober 2009

  Hahaha Stackare. Snacka om självmål
  Det krävs en tro för att lyckas med att hyckla som du.

  Hahaha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *