Press "Enter" to skip to content

Shahens återkomst?

Enligt polisen så gick runt 5000 demonstranter ut i demonstration mot regeringen i Iran. Man kräver att Irans regering ska släppa de drygt 500 fångarna, som hade deltagit i upplopp och förstörelse i Teheran, när de menade att det hade uppstått valfusk i valen.

Dessa demonstranter vajar den gamla Shahafanan, med ett lejon i mitten. En shah som mördade tusentals och som menade att enda vägen för Iran, var genom att kyssa USAs och Israels fötter. Iran är hemskt, Iran tillåter samma människor att besitta två medborgarskap, så de kan vara både svenskar och iranier. Vidare tillåter Iran alla dessa personer att åka fritt till Iran och att lämna landet fritt. Ja, Iran är hemskt.

När vi flydde Irak, så satte vi inte foten på irakisk mark på över 23 år, för vi var verkliga flyktingar från en hemsk diktatur.

De flesta av mina iranska vänner, är emot regeringen i Iran, några älskar Shahen, andra älskar Mujahedin Khalq och återigen andra är kommunister. Alla delar de hatet för Irans regering. Alla berättar de horrorstories, innan de sen talar om för mig hur kul det var att åka till Iran förra sommaren.

Jag vidhåller min kritik mot dessa grupper, utan Irans regering, så faller allt motstånd mot Israel i mellanöstern.

Vad vet svensken om Iran?

Fakta:

Iran har rösträtt från 16 års ålder.

Judar och andra minoriteter har fasta säten i den iranska riksdagen. Får de röster eller ej, så har de alltså platser i riksdagen. Ja Iran är hemsk.

Enligt prognoser och enligt bedömare, så skulle Ahmadinajad vinna. Problemet med Iran är lik det problem vi såg med valen i Algeriet och i det ockuperade Palestina. Man ogillar resultatet, därmed försöker man hitta ursäkter för att gå emot folkviljan.

Irans system är en blandning av ett islamiskt styrelseskick och ett västerländskt demokratiskt. Man har krav på kandidaterna, såsom man har krav på kandidaterna i väst. I USA måste du vara född i USA för att kunna bli president. I Sverige måste du vara medborgare. I fallet med Iran måste man godkännas och man måste representera islam.

Iran har sina problem, men stor del av dessa beror på embargon och det hårda språk som man för mot Iran. På senare dagar har vi hört mycket om flygolyckor i Iran; flygolyckor som beror på att Iran inte kan få tag i reservdelar till sina flygplaner.

Västlig media:

Västlig media har sen många år tagit en negativ ställning mot Iran. Man ser det i språkbruket, när man hela tiden säger ”regim”. Varför? Det har aldrig funnits belägg för valfusk, förutom nu och man erkände att det ha skett lite valfusk, men inget så allvarligt som skulle stoppa Ahmadinajad från att vinna valet.

Stor del av Irans problem beror på västvärldens inblandning i dess inre angelägenheter. Skulle vi gilla att USA, Israel och Storbritannien blandade sig i våra angelägenheter? Skulle vi gilla att demonstranter i våra städer brände upp byggnader och bilar? Knappast. Så visst, släpp alla fångar fria som inte deltog i några våldsamheter, men resten ska få sitt straff.

BBC och lögnerna som har korta ben:

BBC, ett av de mest kända nyhetsförmedlarna i världen, uppdagades med att ljuga om demonstrationerna i Iran. En demonstration som sades vara motståndare till Ahmadinajad, visade sig senare vara demonstranter FÖR Ahmadinajad.

Tusentals i demonstration mot regimen i Iran – DN.se.

8 Comments

 1. marie
  marie 25 juli 2009

  Mycket bra inlägg. Blev förvånad när jag såg nyheterna om dessa demonstrationer i världen… att intresset fortf håller i sig? Media intresset för katastrofen i Gaza dog ju ut relativt snabbt efter att Israel ”slutade” massakera palestinierna.

  Det som hänt i Iran är ju iallafall ingen masskatastrof på det sättet.

 2. Bahlool
  Bahlool 26 juli 2009

  Det är det som får en att undra vem soml igger bakom Marie

 3. Pooya
  Pooya 26 juli 2009

  Iranier är många liksom engagerade. De har hög bildningsnivå, relativt höga befattningar och väl repressenterade i diverse organisationer. Därför kan de få ut sitt budskap på ett mycket effektivt sätt.
  Vad tror ni, att det är dumskallar som hjärntvättats av underrättelsetjänster? Är det så förbaskat svårt att tro att det finns ett genuint och utbrett missnöje bland iranier, såväl i Iran som bland exiliranier? Irans regering har starkare stöd hos icke-iranska muslimer än bland iranier själva. Inte konstigt när irans oljepengar går hellre till Libanon och ”Palestina” än till att bygga jordbävningssäkra sjukhus och annat nödvändigt i det egna landet.
  Svenska vänsterromantiker är ohederliga. Så länge någon grupp är mot Israel och USA får den oreserverat stöd, oaktat att det är fråga om repressiva grupper som tvingar på folk religion och moralism, godtyckligt terroriserar människor på gatorna och ägnar sig åt korruption och nepotism. Iran bör först och främst se efter sitt eget folk. Religion har existensberättigande i ett demokratiskt samhälle endast om det är en privatsak. Mänskliga rättigheter måste respekteras. Det sistnämnda är inte ens förhandlingsbart.
  Det finns bilder på youtube från Ahmadinejads senaste uppträdande i staden Mashad. Det var ruskigt lite folk som var på plats och hörde honom. Var är alla hans påstådda anhängare? Är det några som har manipulerat bilder och reportage så är det Ahmadinejads anhängare och statskontrollerad media. Vill de ha avgörande en gång för alla? Låt omröstningen tas om med oberoende observatörer på plats. Nå?

 4. Bahlool
  Bahlool 26 juli 2009

  Oppositionen hade valobservatörer på plats, ändå klankar de ner på valfusk? Ja du har rätt de få miljoner Iran skickar till Libanon och Palestina skulle ha räddat Iran från jordbävningar 😉
  Varför klankar du inte ner på att USA har embargo mot Iran, det är det som stoppar Irans utveckling. Varför hävdar du att det stödet för Irans regering inte är stort? Har du belägg för det? Eller hävdar du att de som skriker högst det är de som har mest support?

 5. En Iranier
  En Iranier 26 juli 2009

  Islamiska republiken Iran går framåt i alla områden.
  Landet närmär sig de mest utvecklade länderna när det gäller kärnteknologi, medicine, kloning, militär utrustning och rymd och sattelit osv. På visa områden är landet placerat bland de 5-6 stormakterna!
  Trotts att:
  1 500000 nya bostäder behövs bygga varje år i Iran, 15 000 nya skolor ska bryggas varje år. Hur många lärare ska utbildas då?
  Hur många jobb ska skapas? Landet befinner sig i ekonomisk och politisk krig!
  Vilket land kan klara detta i världen?
  Missnöje är ett positiv klartecken på demokrati som hycklare i väst tolkar den negativ.
  Landets invånare har ökat från 19 000000 år 1962 till 72 000000 år 2009!
  Detta är krävande för vilken politiker som helst i hela världen. Iran belastades av flyktingar från Afghanistan och Irak. Många av epidemier hade börjat på nytt på grund av
  Alvarliga hälsorisker på andra sidor av gränser
  Två krig vid två långa Irak och Afghanistan gränser har bromsad den ekonomiska utvecklingen vid dessa gränser. Folk från dessa gränser flyttar.
  Energi frågan ”Irans kärnteknologi” är den viktigaste del för landets utveckling motarbetas får stormakterna!
  Vid sommar när det är över 40 grader saknar folk el! På kalla vintrar fryser folk i vårt land på grund av brist på el. Över 80 % av vår olja industri förstördes av väst och öst bomber genom Saddams brutala krig mot fredliga Iran.
  http://www.dn.se/nyheter/varlden/iran-stravar-inte-efter-karnvapen-1.904964
  Över 3500 gränsvakter i Iran har dödats i kriget mot knark som kommer från Afghanistan.
  Vad gör NATO där? Undrar man?
  Över 100 000 kilo knark är beslaget i år?
  Känner du något annat land med sådant beslag?
  Glöm inte att de/Vår fiende gillar verken dig eller mig utan de är efter vårt älskade land!
  Låt inte luras!
  Verken Förenta Nationerna eller Internationella Atomenergiorganet har visat något bevis!
  Inget lands kärnkraft anläggning har konrollers så mycket som Iran?
  Hans Blix, El-Baradei och även den nya chefen Japanen Amano har bekräftat att iranska anläggningar är fredliga!
  Varför FN engagerar inte om Israels kärnvapen?
  Varför USA skriver på kärnkraft avtal med Indien som inte har skrivit på NPT avtalet?
  Koruppta USA politiker belastar amerikanska skattbetalare mer o mer med sina hatiska förslag mot fredliga Iran!
  http://www.presstv.ir/detail.aspx?id=101572&sectionid=351020101
  Låt satanist förbund jobba fullfart mot den fredliga Iran!
  De kommer att smaka på ännu mera förlust!

 6. parre
  parre 29 oktober 2009

  ”Oppositionen hade valobservatörer på plats, ändå klankar de ner på valfusk?” MÅNGA av oppositionens valobservatörer fick inte vistas i lokalerna, de tilläts inte att komma in.

 7. Bahlool
  Bahlool 29 oktober 2009

  Det är en myt, 55 000 valobservatörer klargjorde att valet gick rätt till, att lite fusk kan ha skett har man även medgett men att tro att mousavi förlorade pga detta fusket är befängt. Du kan ju titta på valundersöknngar som klart och tydligt visade att Ahmadinajad skulle vinna..samma med den opinionsundersökningen gjord efteråt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *