Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Organhandeln, Israel och rabbinernas svek

På Dn.se kan man idag läsa om hur en stor grupp brottslingar kunnat haffas för sitt deltagande i pengatvätt och organhandel. Fem av de gripna var rabbiner som hade handlat med organ. Ibland var de givmilda och köpte organ för 10 000 US-dollar, som senare såldes vidare för 160 000 US-dollar.

Jag skrev en gång om organhandel i Iran, där staten anordnat speciella möteslokaler där folk kunde sälja organ och fick en viss summa pengar för dem. Detta räddade många liv och samtidigt fick folk pengar som kunde hjälpa dem i sina fattiga liv. Fram till 2005 har Iran fullbordat över 19000 organtransplantations.

Jag tror att organhandel skulle vara positiv, men under ordnade former. Det dessa personer gjorde, när de inte bara sålde organ utan även höll på med utpressning och mutbrott, visar på att de inte gör det här för människornas goda, utan för att tjäna på folks lidande.

Varför inte få bort den svarta handeln av organ? Låt handlen pågå vitt. Låt folk få pengar för att de säljer sina organ, låt folk få pengar för att deras släktingar som dött, fått ge sina organ. Att tro på folks godhet funkar inte alltid. När man gav skatterabatter gällande miljöbilar, då stod folk i kö för att köpa dessa bilar. När Tyskland gav 25000 kr till dem som skrotade sina gamla bilar och köpte helt nya, då blev det ett uppsving för bilbranschen. Vi har folk som dör för att de inte får organ, låt oss ge folk pengar för sina organ eller sina döda släktingars organ och då har man blivit av med det här problemet.

Alla religiösa företrädare, om de är muslimska, judiska eller kristna ska gå med gott föredöme. På senare år har vi sett hur kristna präster våldför sig på barn, hur muslimska lärda arbetar för staten i mellanöstern och sviker sin tro eller att de hjärntvättar folk till att hata, och vi har sett hur rabbiner kräver döden för araberna/muslimerna eller som i det här fallet, håller på med en massa brottsliga akter. Är det då så konstigt att folk ser ner på religioner? Jag anser inte att det är religionens fel, men jag anser att det är genant att de som ska sprida Guds budskap, kan gå så jävla fel.

Film från USA om denna grupp

Gruppen innehöll tre borgmästare, fem rabbiner.

9 kommentarer

 1. Emil 24 juli 2009

  Vit organhandel känns ungefär lika fel som legalisering av prostitution, det känns som att på så sätt blir hälsan än mer en klassfråga, vilket degraderar fattiga människor. För dessa organ kommer inte gå till de som behöver de mest de kommer gå till de som betalar mest.

 2. Bahlool 24 juli 2009

  Emil man skulle kunna ha ett system där staten går in och sätter ett visst pris på organ? Man behöver inte bli rik, men jag vet att många skulle vara mera positiva ifall deras organ (efter deras död tex) skulle generera en viss summa till deras släktingar eller till ett bra ändamål.
  Det skulle i alla fall rädda många fler än att inte släppa organhandeln fri.

 3. B-O Gavne, Västerås 24 juli 2009

  -Va´ jösses avser titeln på dessa flera stycken ”borgmästare”????
  Där alltså denna benämningen –idag- inte finns; i svenska språket, som ju det berättas på. Senast, för nåra decennier sedan, avsåg den chef för tingsrätt. Dessförinnan, under 1800-talet avsågs olika tjänster inom politiskt lokalsamhälle.
  Det är alltså detta, likt Sveriges nationella nyhetsorgan Tidningarnas telegrambyrå /TT -å så Dagens Nyheter som bara sväljer- som meddelar om något som de inte vet vad det är.

 4. Illwill 24 juli 2009

  Emil, fattiga människor är det av en anledning. Intelligens är genetiskt, om dina föräldrar är fattiga och du är fattig så är de och du med största sannolikhet korkad. Dessa människor är lägre stående, oavsett om de säljer organ eller inte.

  Annars bör jag väl tillägga att jag är emot det hela och jag anser att all religion är motbjudande, vår art (iaf vår ras) borde ha fullständigt växt ifrån det hela vid det här laget. Lyckligtvis har den svenska kulturen (ja Mona, vi har en) kommit såpass långt att de flesta har insett var religion är. Tyvärr har våra förrädare bestämt att vi ska importera drägg hit och sänka vår levnadsstandard och trygghet. Vi hade en möjlighet att bygga ett bättre samhälle, med intelligenta, utvecklade människor. Men tyvärr är de flesta även i Sverige idioter.

 5. Bahlool 24 juli 2009

  Illwill jag hoppas du syftar på dig själv när du menar att de flesta är idioter i Sverige? Så du menar att miljön, yttre omständigheter osv inte spelar någon roll?

 6. Victor 24 juli 2009

  Illwill, många tycks dela din uppfattning att de rika är rika just för deras intelligens medan de fattiga är fattiga just p.g.a. deras dumhet… förklara då varför det mesta av världens mest allvarliga brott är initierade och begångna av de rika (krig, förtryck o.d.); och om de rika skulle verkligen vara så intelligenta: varför ser världen ut som den gör? Ekonomiska kriser… mycket duktigt av de rika, de kan inte ens ta vara på sin egen rikedom… du pratar bara smörja.

 7. Bahlool 24 juli 2009

  Rikedom brukar leda till mera girighet och girighet brukar leda till att de starka utnyttjar de svaga.

 8. olle 24 juli 2009

  det skulle, iaf i sverige, vara relativt enkelt att losa problem med organbrist; allt som skulle behovas ar man for att kunna fa ett organ maste sjalv varit uppsatt som organdonator i 5 ar, eller hela sitt liv, vilket som ar kortast. idag ar bara nagra procent av svenskarna registerade som donatorer – med en sadan andring skulle man nog fa fart pa folk.

  idag ar det inte ens mojligt att vilkora sitt donatorskap. det gar bra att saga ”allt utom ogonen” men den som sager ”allt men bara till andra donatorer” blir ignorerad i sitt onskemal.

 9. Bahlool 24 juli 2009

  Bra ide med att man själv är uppsatt på en lista, skulle få fler att bli aktiva organdonatorer..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *