Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Bahlool

Idag kom en person ur mitt liv och försökte skriva mobbande inlägg, där hon sa saker som att jag var skit osv osv osv. Personen hånade namnet Bahlool, ett namn som används idag för idioter och galningar. Dock är det bara ett fåtal som känner till historien om Bahlool. Här kommer ett gammalt inlägg där jag skrev om Bahlool och de saker som hände honom.

Kommentaren:

…..

bahloolkhara@hotmail.com (bahloolSKIT betyder det)

Postades 2009/07/11 kl 2:13

det är såna idioter som ni som förstör för muslimer.. snälla skärp till dig och bete dig som en man.. vadå har svårt för andra könet.. du e sjuk jag e själv shia muslim men har aldrig nnsin sett skillnad mellan suni o shia.. för JAG ÄR MUSLIM OCH INGET MER.. IDIOT.. inte konstigt att du heter bahlool.. för du är en riktigt BAHLOOL OCH DUM OCH SJUK I HUVUD YA BAHLOOL

Liten story om Bahlool, the original one. Bahlool var en adlig man, som levde under kalifen Haruns tidsålder. De var släkt med varandra, men medan Harun jagade och mördade  shias och dess ledare, de heliga Imamerna, så var Bahlool i hemlighet en shiaanhängare.

Bahlool var en av sin tids smartaste män, men för att slippa delta i förföljelserna av sina trosfränder, så valde han att spela dum. Jag själv blev Bahlool runt 11 år sedan. Hade just fått internet i Växjö när jag läste på universitetet och hade oturen att hamna på Mirc, då hette jag ba22. Jag skaffade jag mig namnet  Bahlool, eftersom jag just hade börjat läsa om historia på nätet och personen dök upp här och där. Jag tyckte det var kul med en person som var smartast av alla och spelade dum. Jag, arrogant som jag var, tänkte det passade mig perfekt…Högmod kommer före fall?

Bahlool spelade galen och en galen person brukar vara skyddad av Allah, så han brukar komma undan straff, något Bahlool lyckades med många gånger.

Bahlool och åsnan

En dag kom en bekant med sin åsna förbi Bahlools hus. Åsnan började halta och för att frakta sina saker behövde vännen en ny åsna. Så han knackade på hos Bahlool och bad honom ge sin åsna till honom. Bahlool som lovat sig själv att aldrig ge bort sin åsna, sa jag har ingen åsna.
Plötsligt hörde man åsnan i bakgrunden.

Vännen sa du har en åsna ändå säger du att du inte har någon.

Bahlool svarade, du är en konstig och dum vän. Du har känt mig i 50 år ändå tror du mera på en åsna än på mig!!


Bahlool och Haruns tron

En dag kom Bahlool till palatset och såg att Haruns tron var tom, utan tvekan gick han dit och satte sig på tronen. Tjänarna i palatset såg detta och började misshandla honom för denna respektlöshet.

När Harun kom dit undrade han varför Bahlool satt där och grät, männen berättade hela historien så Harun gick fram till Bahlool för att trösta honom.

Bahlool svarade, jag gråter inte över mitt ödet, utan jag gråter över ditt ödet. Jag satt utan rätt på tronen, i några få minuter och fick så mycket stryk och så mkt lidande, medan du suttit på tronen utan rätt i åratal. Vilka problem du dock kommer att få och du fruktar inte ens dem.

(Harun satt på tronen som tillhörde Imamerna, ättlingarna till Profeten Muhammed och ledarna för muslimerna, något han erkände vid flera tillfällen, detta var en pik för att visa honom att han låg risigt till i nästa värld)


Bahlool och Haruns mat

Harun försökte få Bahlool på sin sida så han skickade honom lite mat. Tjänaren kom med maten till Bahlool och sa, detta är Kungen speciella mat, han har skickat det till dig för att ätas.

Bahlool la maten framför en hund som bodde i samma kåk. Tjänaren började skrika vad gör du???  Varför ger du Kungens mat till en hund???

Bahlool svarade, tyst med dig!! Om hunden hör att det är Kungens mat så äter han inte det heller…

16 kommentarer

 1. marie 11 juli 2009

  Hahaaa….Bahlool var en riktig komiker, kanske utan att veta det? Men ytterst intelligent av vad jag förstått. Det är alltid roligt höra historierna om honom. Då han spelade dum, och därför fick sagt det andra inte vågade säga.

 2. anonym 11 juli 2009

  Sägs det inte, att det man ser i andra, är i själva verket det som man inte klarar av att se i sig själv, Projektion- psykologisk försvarsmekanism 🙂

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Projektion_%28psykologi%29

  Personen i fråga klarar inte av sanningen med att h*n är en idiot, så h*n anklagar dig för detta ^^

 3. Bahlool 11 juli 2009

  riktigt bra sagt. har själv tänkt på åter läsa på om psykologi från skolan. tack för länken

 4. anonym 11 juli 2009

  Det finns mycket intressant i psykologin, som faktiskt nog finns i Islam redan. Jag tror det är i sufismen, man säger, även i buddhismen, att världen ser ut, som vi ser den, ergo vi speglar oss på verkligheten. Alltså, är vi ruttna och tjuvaktiga, kommer vi se världen så, här har du då just projektionen m.fl. Är en människa i harmoni med sig själv, kommer hon se skönhet i världen, lite religionspsykologi är givande, man kan se det som väst avslöjat, något som t.ex sufismen redan upptäckt. En människa som säger att du är dum i huvudet, som aldrig träffat dig, ja det säger ju mer om den människan än vad det gör om dig. Visserligen kan du säkerligen vara ett as också, som vi alla, men om en okänd människa kommer och kallar dig fula ting, avslöjar det ju såpass mycket om denne, att man redan innan kan undvika kontakt med människan i fråga. Tänk dig, hur denna människa är IRL, som kan kalla människor h*n aldrig träffat för saker och ting pg.a en blogg :O

 5. Bahlool 11 juli 2009

  haha det är ju därför jag är ( för det mesta inte alltid tyvärr) lugn när de kallar mig namn..ibland får man höra att man ju inte skriver negativt om muslimer, ändå är bloggen fylld av inlägg hur jag och andra muslimer med mig är hyckleriska. Så nu kvarstår frågan vem är du;) du har ju varit rätt anonym någon blogg du skriver? Svensk ickesvensk? Du verkar känna till om islam i alla fall? Jag är tyvärr rätt nyfiken av mig 😉

 6. anonym 11 juli 2009

  Jag gillar att vara anonym, tiden är inte mogen ännu, då jag avslöjar mitt ansikte. Låt oss bara säga så, att jag har varit med dig en längre tid. När tiden är redo, kommer du veta vem jag är – på gott och ont 🙂

 7. Bahlool 11 juli 2009

  haha jag vet du varit med mig länge..men känner ingen i din stad förutom en äldre kristen herre 😛 men han brukade kalla sig Rune om jag minns rätt…

 8. anonym 11 juli 2009

  Han kanske är jag, eller jag han, eller inget av det. Kanske är ”Rune” en roll, precis som jag är en roll, av någon annan. Du märker det när tiden är inne – dock inte nu.

 9. Bahlool 11 juli 2009

  haha ja nyfiken dödar mig och när folk säger inte nu så brukar det alltid leda till att jag aldrig får reda på det..snälla skriv in i ditt testamente att jag ska få veta sanningen?

 10. anonym 11 juli 2009

  Oja du kommer få reda på det, men inte nu. Tiden är inte mogen än.

 11. Bahlool 11 juli 2009

  haha i will hold you to your promise 😉 men är du man eller kvinna? så mycket kan du väl säga?

 12. anonym 11 juli 2009

  Nej. Tålamod är en dygd.

 13. Fatma 23 maj 2011

  Jag fattar inte varför han använder namnet Bahlool som ngt dåligt han kanske menar mahbol?? men jag tycker synd om honom som tror sig veta vad han snackar om där sanningen är att han inget vet stakaren. Jag håller inte med alla dina åsikter där det gäller religion men jag kan inte uppfatta dina ord mer än annan åsikt än min varför blir folk så upprörda över dina ord?? jag kanske e för dum för att fatta ditt budskap medens de har fattat det du kanske skriver mellan raderna eller så e de dumma och ser saker som inte står.

 14. Bahlool 23 maj 2011

  hehe vilka åsikter håller du inte med ?

 15. Fatma 23 maj 2011

  När det typ gäller politik så utifrån dina texter har jag fått bilden att du inte stödjer hizbollah tillexempel i vissa situationer och för mig så är hizbollah ngt heligt om jag vill veta var de goda fins så lyssnar jag på el sayed. Är med Iran och syria sidan där med. men har inget i huvudet nu när det gäller religion men jag komme rihåg att jag inte håller med när jag ibland läsa dina inlägg.

 16. Bahlool 23 maj 2011

  då har du missförstått, jagär med Hizbollah men menar att i fallet med Syrien och Iran, så ska de inte bete sig som våra fiender, utan vara 100% rättskaffna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *