Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

160 miljarder lögner?

I dagarna möts man i något som kallas för G8 möte. G8 länderna med 19 partnerstater, har kommit fram till att man ska avsätta 160 miljarder kronor till hjälp åt fattiga länders jordbruk, jordbruk som i många fall förstörts eller försvagats för att EU och USA stött sina respektive jordbruk med subventioner.

Det är en fin tanke men har man suttit och följt nyheterna på senare år om sådana här fall så har man märkt att det är mycket ord och mycket lite handling. Man lovade Gaza hjälp, hjälpen finns men den tillåts inte komma in, så folk bor än idag, efter många månader, i det fria för att Israel inte tillåter pengarna och byggnadsmaterialet att komma in.

Man har lovat miljarder till återuppbyggnad i länder som Afghanistan och Irak, bara ett fåtal av de länder som lovade pengarna har verkligen hållit sitt ord.

Man borde ha någon slags organisation som håller en till sitt löfte om bidrag. Hjälper man de fattiga länderna så kan det leda till mera mat på bordet för miljarder människor och det skulle även kunna leda till ett uppsving för hela världens ekonomi.

G8-mötets sista dag | Utrikes | SvD.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *