Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Överlevde tusentals år och nu förstörs det…

Babylon skadad av USA:s militärbas – DN.se.

DN skriver om byggnaderna i Babylon, byggnader som överlevde tusentals år av krig, nya herrar och uppgång och fall av stora riken, men på bara några få år har USAs presens i Irak lett till att de gamla byggnaderna har förstörts eller skadats. Civilisationens vagga ligger i landet mellan floderna, Irak, och det är inte bara min uppgift, som kommer ursprungligen från Irak, utan alla människors plikt att bevara dessa byggnader och dessa historiska monument över den mänskliga utvecklingen för de efterkommande generationerna.

I Babylon fanns de hängande trädgårdarna, ett av de sju underverken. Jag hoppas att den irakiska staten, som nu återigen tagit över kontrollen över dem, kan restaurera och återuppbygga dessa monument över mänsklighetens främsta civilisation.

4 kommentarer

 1. Magdansösen 11 juli 2009

  Du vad hände med din personliga blogg där man kunde läsa mer om ditt liv….?

 2. Bahlool 11 juli 2009

  hej T, den är inte igång alls lol..vet inte ens om jag har passwordet till det någonstans..föredrar att skriva om mitt personliga liv här men då brukar jag sätta dit datum bakom så det blir som dagbok..problemet är att du har en massa ”haters” som skriver skit då och försöker mobba när de är anonyma ,)

 3. Erik 12 juli 2009

  Mänsklighetens främsta civilisation?
  Snarare en boplats för jordklotets mest vilsna, inkompetenta och lata människor.

 4. Bahlool 12 juli 2009

  Erik första civilisationen i världen skapades i Irak..visar att dina historiekunskaper är rätt obefintliga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *