Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Strategisk analys av Irans situation

Mitt stöd till Iran, beror inte enbart på att de är shiamuslimer, det spelar faktiskt mindre roll. I mina ögon är Iran det enda landet som står emot västs, och då särskilt USAs och Israels hegemoni över världen.

Medan andra muslimska stater som Saudiarabien, stödjer grupper som Talibanerna och som al Qaidah, så stödjer Iran grupper som Islamiska jihad, Hamas och Hizbollah. Utan Iran, faller dessa grupper. Utan Iran så är motståndet mot Israel obefintlig. Hur vi än vänder och vrider på det, så är Irans stöd det som upprätthåller motståndet mot Israels ockupation.

Det är även en av grunderna till att Israel är så hatfylld mot Iran. Får man bort Iran, så kan man förinta det muslimska motståndet mot Israel. En enda grupp lyckades med konststycket att försvaga och stoppa Israel. Man knäckte Israels armé två gånger, en gång 2006 och en gång några år tidigare när man fick Israel att lämna Libanon.

Faller Iran, så kan muslimerna se sig underkuvade i många år framöver. Saudiarabien är bäste vän med USA och Israel, de föredrar att stödja shiagrupper i Libanon för att de ska motverka Hizbollah och de föredrar att stödja kampen mot muslimer i Irak. Andra länder som ger pengar finns inte. Pakistan stödde och betalade Talibanerna, nu bet de sina herrar i röven.

Iran är den sista kvarvarande törnen i USAs och Israels öga.

Idag lyssnade jag på hur en amerikansk representant hyllade Israel, talade illa om Iran och menade att araberna är mera oroade för Iran än för Israel. Han satt på tv, och ljög i rutan, utan att få mothugg. Han sa saker som att Iran försöker skaffa sig kärnvapen; en lögn då CIA och andra amerikanska underrättelsetjänster klart och tydligt sagt att Iran inte har några sådana planer.

Han menade även att Iran lägger sig i andra länders angelägenheter, när de stödjer grupper som Hizbollah och Hamas. Men vad gör USA? De bombar sina allierade Pakistan hela tiden, något som leder till att stödet för motståndet mot Pakistans regering ökar. De bombar civila i Afghanistan, de stödjer terrorgrupper i afrikanska och sydamerikanska stater.

Vi som muslimer måste inse en sak, Irans sak är vår sak. När Iran faller, så blir man kanske skadeglad för att man ogillar shias eller för att man ogillar perser, men när Iran, vårt försvar mot USAs och Israels förtryck, faller, vem är näst på tur?

Islam och muslimerna är under ständiga attacker.

Nationalismen är död..jag skiter fullständigt i ifall man är irakier, libanes eller palestinier. Enda som räknas för mig är en islamisk stat i mellanöstern. Det målet kan inte uppnås så länge Israel bestämmer agendan i Mellanöstern.

Våra syskon jagas och mördas i Afrika, på Mindanao, i Burma och i Palestina. Istället för att låta får rasism eller får shiafobi eller sunnifobi ta överhanden, borde vi tänka på vår Profet och på vår religion.

Länge leve motståndet mot Israel…Länge leve Irans regering, Hamas och Hizbollah!!

11 kommentarer

 1. mammamarie 16 juni 2009

  Ya Allah , tack och Amen, Bahlool. Länge leve dom. Problemet är att folk inte kan hålla isär saker och ting. Fattar inte hur muslimer överhuvudtaget kan se Iran som fiende!!? Speciellt som de väl måste se o höra att de är de enda som är ståndaktiga emot Världsherraväldet Israel/USA och inte viker sig emot deras hot.

  Även de som hatar Iran eller islam är imponerade, även om de inte gillar dom. Vad muslimer har för motiv till hatet förstår jag inte…?

 2. Bahlool 16 juni 2009

  En gång bombades södra Libanon då gick några wahabis in i vår chatkanal och hånade oss..jag tog kontakt med dem och sa det är alltså sionister som dödar oss muslimer, då sa de judar som dödar judar..och ni är värre än israels judar..det har etsat sig fast i mitt minne hehe

 3. mammamarie 16 juni 2009

  Det är förfärligt och skrämmande att det finns sånt folk. Såna urblåsta idioter menar jag… Och många verkar dom vara också. Vafan ska dom komma o kalla sig muslimer för??! Och skämma ut oss andra.

  De bryr sig ju helt uppenbart inte om religionen i sig, så de kunde väl för helsike söka sig till en annan religion…eller än bättre…skapa sig en egen.?!?

 4. Bahlool 16 juni 2009

  rofl de verkar ju ha gjort det 😛 Wahabiterna har ideer och tankar som skiljer sig markant från shia och från sunnimuslimer..men för att förstå det måste man sätta sig in i deras tro och i deras ideologi :PPP
  men inshallah khair..vi har en depraverad och korrupt muslimsk värld 🙁 som vi måste fixa först

 5. Rog 16 juni 2009

  Tyvärr så tror jag att man kommer ”tvinga” fram rätt valresultat via hot om handelsblockader osv. Man kan nog trycka på med Eu inträdet med. Det är en väldigt allvarlig situation för hela den ”moderna” världen detta. Hur väst behandlar detta, kommer att garanterat avgöra hur många tokiga ”muslimer” som kommer å smälla bomber osv i framtiden. Tyvärr så kommer islam få mer skit över sig närmaste tiden.

  Som jag ser det, vi i väst har eg inte ngt med det hela att göra. Skulle humanitär hjälp behövs, fine. Men inte några politiska strategiska steg från ngt land i väst. Eller kanske ska säga kristet.
  Vill man nu ha en islamisk stat. Kör på. Enda faran, enda hotet är makter som är emot allt vad islam står för. En stat av muslimer är inget som helst hot emot någon i väst. Bara i tanken kring människor likt Sdanhängare å en å annan lågutbildad idiot.

  Peace. =)

 6. Bahlool 16 juni 2009

  rog problemt med en islamisk stat i mellanöstern är att den skulle styra över oljan..och vi vet hur många krig som startats pga oljan

 7. Rog 16 juni 2009

  om 20 år är oljan uträknad. Så problemet kommer försvinna. Om man tycker det är knas nu pga olja. Vänta tills tekniken kommer ifatt, då oljan inte längre behövs. När det inte längre kommer några pengar till mellanöstern. Vem ska då de sinnesjuka imamerna skylla på?

  Islam och dess länder där olja är ett behov idag, kommer att ställas inför stora förändringar som enbart kan lösas av den egna befolkningen. Det finns en stor fara. Om man idag tycker att det är medeltid i många mellanösternländer. Det kommer nog vara ännu värre om 20 år. Och de tär inte pga krig från andra länder, eller olja. Utan för man inte byggt ngn infrastruktur, inte utbildat sen befolkning. MÅnga länder kommer stå utan braintrust och kapital. Religion hjälper föga i såna lägen. Det kommer bli stora slitiningar inom islam och vem som ska ha makten. Det är just detta som gör att hela Eurabiakonspirationen faller. Största fienden för islam är religionen själv tror jag. Som sagt, så tror jag det kommer bli ännu värre.

  Resten av världen kommer inom 10 år helt dra sig undan då behovet av olja minskar. Så möjligheterna för en islamisk stat finns. MEn utan vägar, utan skolor, utan en industri. Hur ska en religion växa? Man blir inte mätt på enbart en tro.

 8. Bahlool 16 juni 2009

  ja men det finns fortfarande gas (iran har mkt sånt)

 9. Ogillar.rasister 16 juni 2009

  Du vissade verkligen att du är rasist i hejulla.blogg.se. Din kommentar att araber ser ner på mörkhyade rasiiiiissssta bahlol raisist. Tror du att michael jackson skulle ändra hans hudfärg för araber eller dra åt skogen Bahlol du som är muslim både veta bättre ALLA MÄNNISKOR ÄR LIKA VÄRDA

 10. Bahlool 16 juni 2009

  sorry noor, men du är efterbliven..jag vet du har hört det ofta..jag vet att dina föräldrar tappat dig med flit på marken..men nu får du höra det av mig också..du är idiot.
  Gå din dumme fan, jag snackar med min syster där borta och skojar med henne..vad ett gatubarn säger till mig om mig spelar ingen roll..sluta jaga pojkar och gå skaffa dig ett liv så kanske du får mera i hjärnan än sågspån?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *