Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kartago..än en gång Kartago

Några år sedan skrev jag det här inlägget som handlar om hur väst kräver Hizbollahs (och nu Irans)avväpning. En avväpning som leder till att motståndet ska bli försvarslöst..2200 år sedan krävde man samma sak av staden Kartago, innan man bedrog dem och förstörde staden, med runt 700 000 mördade som följd (största staden på den tiden var just Kartago)

Kartago..än en gång Kartago

Något år sedan, krävde FN, med USA i spetsen, att Syrien lämnade Libanon, och att Hizbollah skulle följa resolutionen 1559, som krävde att de skulle avväpnas. Den enda gruppen, som någonsin vunnit en seger mot Israel i den arabiska världen, ska avväpnas. Som tur är, gjorde de inte det..och det ledde till att de nu kan stå emot Israels attacker.
Vad Israel glömt nämna när de krävt Hizbollahs avväpning, var att de själva gått emot över 30 resolutioner, däribland resolutionerna 242: som kräver att Israel drar sig tillbaka till 1967 års gränser ”omedelbart” och resolution 338: som krävde att Israel och araberna slutar slåss.

Vi lever i en värld, där USA och Israel använder FN och omvärlden, för sina egna syften…när något går emot dem, då accepterar de inte det…då vill de inte följa det..då vill de inte lyda det.

Mars 27 2002, ledde Saudiarabien de arabiska länderna till att acceptera en plan, som skulle erkänna Staten Israel, och planen gick ut på att man skulle acceptera resolutionerna 242 och 338.
Så här skulle Israel, äntligen få den fred…de så länge talat om.
Frågan är ju, varför de inte valde den? Varför valde de att bygga en stor mur? Varför valde de att bygga fler bosättningar? Varför valde de att fängsla fler oskyldiga? Varför Valde de att tortera fler människor?

Libanesernas förfäder var fenicier och staden Kartago…under det tredje puniska kriget, så krävde Rom, att de skulle avväpnas…nåt de gjorde..och sen gick Roms arméer in i Kartago och slog ihjäl 700 000 människor…
Som tur är, har Hizbollah lärt sig av sitt folks förflutna…hur kan man lita på en fiende som påtvingar andra ens sjuka värderingar? Hur kan man acceptera en resolution…men förbise 30 andra?

’The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.’ /Edmund Burke

2006-07-30 @ 23:19:52

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *