Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ännu ett upprop!!

Finns 400 000 muslimer i Sverige..finns många fler som hatar muslimerna och rätt många som är intresserade av muslimer och islam. Ingen av er kära fina människor som vill skriva lite för MuslimNytt?

Vi behöver fler som skickar in bidrag..tystnaden är bedövande..ni behöver inte vara muslimer men kanske skriva lite om er relation, positiv som negativ, om islam och muslimerna?

17 kommentarer

 1. mammamarie 11 juni 2009

  Jag har blivit så jäkla slö känner jag. Men jag har några dagar till jag måste vila upp efter en veckas nära-döden-upplevelse av bröllopsplanering.

  Har bett min mor skriva om hennes upplevelse om hur det kändes när jag blev muslim. Jag sa jag ville ha hennes redogörelse om 3 dagar. Det var 3 veckor sedan…har inte fått in nåt än.

  Men enligt hörsägen så håller hon på att knåpa på något dito. så man får väl hoppas. Skulle va intressant med flera sådana historier faktiskt. Mina föräldrar är rätt vidsynta men det är knappast vad man kan säga om de flesta andra. De har ju haft många konflikter.

  Själv har jag tusen ideer men ingen ”go” för tillfället. Sorry 🙁

 2. Bahlool 11 juni 2009

  Jag vet hur det känns wallahi 😛 enda jag tänker på på jobbet är sängen och här hemma tänker jag bara på jobbet..hade varit riktigt kul med din mors syn på saken. Det är varför jag inte vill gifta mig stort hehe..för mkt besvär…

 3. Rog 12 juni 2009

  Det som saknas är en ”Guide” vad islam är och dess olika grenar. För oss Svennar är muslimer muslimer, och riktigt så enkelt är det ju inte. Förstår själv att det blir svårt, eftersom man får börja nånstans kring Profetens död.

  Sen ska jag, så fort jag mår bättre skriva ner lite reflektioner och mindre saker när jag hittat min hjärna igen.

  Ge inte upp muslimnytt. Det är sommar nu med. Folk pallar inte med större saker då. Låt den gå lite på halvfart nu över sommaren. Planera vad du vill ha ut av det, tänk fram en agenda. Då är det lättare med att få ihop en bra sajt.

  Mums på dig*S*

 4. Bahlool 12 juni 2009

  jo hade själv paner på att göra det här på min egen blogg..där jag skulle belysa både s hia som sunni synen tack för orden brorsan 😉

 5. Rog 12 juni 2009

  För att komma undan SD försök att nå människor utan kunskap om islam, så bör islam lyftas fram för vad det är. Inte för att försvara den. För då kommer SD bara säga mer strunt. Utan bara berätta om de konflikter som funnits inom islam, och som pågår nu. De olika tolkningarna. Å det som jag finner mest intressant med Islam, är alla de olika ”lokala” tolkningar som finns. Hur islam integreras i samhället med redan satt kultur och utövande av kultur.

  Det finns många som nog vill veta vad islam är och inte är. Men det är svårt när människor likt Thoralf berättar om sin syn på saken, och lägger fram det hela som fakta. Sen borde väl varje svenne läsa Hatet emot muslimer för att få en vinkel på vad muslimhatarna eg pysslar med. Hur de får sina ”fakta”. En mycket läsvärd bok på många sätt.

  Men använd sommaren till att tänka ut en plan för muslimnytt. Använd de människor du har omkring dig med. Vad vill de ha. Sen på kommunen med. Försök få deras intresse. Du har en lärosajt för att visa vad islam är osv. Du kankse är i fel del av Sverige, men gör ett försök. Såna härna små projekt brukar kommuner bli glada av, för det kostar dom eg inget.

 6. Bahlool 12 juni 2009

  mm tänkte skriva ett inlägg om hur islam kom fredligt till indonesien men det med kultur och länder låter som ett bra projekt tack sötnos 😉

 7. Rog 12 juni 2009

  Sen måste du tyvärr lägga fram negativa saker med inom islam. Du MÅSTE lyfta fram dom som smutsar ner islam. Varför de gör detta, varifrån deras ideer kommer. Du behöver inte gå in i försvar på ngt sätt. Utan fram med det dåliga, det som sabbar allt vad islam står för.

  Sen en liten ide. Du borde ta kontakt med SSU. Berätta om ditt projekt. De kan garanterat hjälpa dig att få fram skribenter med. Å det vore en bra partner med på många sätt. Ett stort nätverk , många nya kontakter att knyta

 8. Bahlool 12 juni 2009

  gör jag därför jag tar upp tidig islamisk historia och hur vissa saker blev fel 😛 sen har jag själv kritiserat, även shiamuslimer, i många inlägg men det man behöver är en slags länk (som dem jag gjort där uppe) på muslimnytt är det lite svårare då det ska vara representativt för alla som kallar sig muslimer inte bara för mig och mina ideer

 9. Per 12 juni 2009

  SSU kommer aldrig att stödja någon som samarbetar med Mohamed Omar, det kan du vara säker på. Inte någon kommun i landet heller, oavsett styre. I övrigt kommer Rog med extremt vettiga synpunkter!

 10. Bahlool 12 juni 2009

  Så på vilket sätt samarbetar jag med MO?

 11. Per 12 juni 2009

  I Muslimnytt – så verkar det iallafall. Är det kanske därför det är svårt att hitta skribenter också? Har jag missförstått att han arbetar med dig där?

 12. Per 12 juni 2009

  Jag kollade igen. Ni kör ju en massa av hans blogginlägg som artiklar – fast det står ”skrivet av administrator”.

  Då samarbetar väl Muslimnytt med honom?

 13. Bahlool 12 juni 2009

  Jag arbetar med Daniel där, Mohamed Omar hade en idé för en tidning som skulle publiceras, där skulle jag skriva artiklar till (skrev en längre om terrorism) det gick tyvärr i stöpet så vi skapade en tidning, men han har inte gjort något annat än att förmedla texter och kontakter med folk som skriver. Problemet med att hitta skribenter har att göra med den svenska muslimska mentaliteten i Sverige. Har sett det här i över 10 år, där folk hellre talar mycket och handlar lite..man ogillar mig också då jag är shiamuslim, något som är rött skynke i mångas ögon och man har en bild av mig som person som är emot sunniislam (något som inte stämmer men jag tar upp gamla saker som har med shia och sunni att göra). Så tror inte det är Mohamed Omar som är problemet utan folks skitsnack. Jag skrev själv till över 10 personer, däribland al ghazali institutet, ett sunnitskt styrt forum för spridning av information om islam i Sverige, men om det blev svar så var det nej de flesta svarade inte alls.
  Jag har tom undvikit att ta upp mina hjärtefrågor som shiaislam. Jag tror tom tvärtom, att ifall Mohamed Omars namn attraherar fler skribenter, som vill motsäga honom eller hålla med honom. Tanken var att alla inritkingar och representanter för muslimerna i Sverige ska kunna få yttra sig i tidningen.

 14. Bahlool 12 juni 2009

  Det med adminstratör är mest pga att vi inte har lärt oss systemet helt..jag tror det står på alla artilkar vem som står bakom artiklen och vi har klart och tydligt sagt att vi inte tar ansvar för vad skribenterna skriver. Det är på samma sätt när han skriver till newsmill osv..han säger en sak och sen är det upp till redakören att godkänna det eller ej.

 15. Per 12 juni 2009

  Ja, du har säkert rätt i att det ligger också annat bakom svårigheten att få skribenter. Det är tråkigt med såna schismer i redan ganska små grupper. Verkar onödigt, tycker jag, för en riktigt bra tidskrift om kultur och aktualiteter med islamisk utgångspunkt skulle behövas i landet.

  Men tror du inte lite också att folk är extra rädda för att förknippas med Mohamed Omar och hans nazistkompisar?

 16. Bahlool 12 juni 2009

  Muslimer överlag är rädda för att förknippas med politik. Jag har sett moskeer där man förbjuder tal om politik och religion (ändå är islam både politisk och religiös)
  Jag har blivit anmäld rätt ofta och jag är obetydlig i sammanhanget, så tänk dig när en privatperson, som har familj företag och ett liv, ska han verkligen yttra sig öppet och kanske få skäll? Det är en av grunderan till att många muslimer inte yttrar sig offentligt, även om de nu skulle hålla med MO.
  Ditt problem är att du inte inser att man inte måste hålla med MO i allt och inte heller ska man ha annan syn än han i allt. Jag behöver inte ta avstånd från honom jag kan både gilla vissa av sakerna han säger och ogilla andra och han vet om vad jag tycker i frågan 🙂

 17. Per 12 juni 2009

  Ja, du har rätt i att du kan ”plocka russinen ur kakan” om du vill. Men bara till en viss gräns. Du måste förstå att nazism och det Mohamed Omar sysslar med ses som något absolut ont här, på grund av vår historia. Det verkar lika absurt att du skulle kunna välja de delar som du gillar ur nazismen som att du skulle kunna välja de delar du gillar ur sionismen, satanismen eller scientologin. Det funkar inte så.

  Kan man välja det man gillar i islam och strunta i resten?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *