Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Nej Israel är inte rasistiskt…

Prosecution drops indictment against settler filmed shooting Palestinians – Haaretz – Israel News.

Jag vet inte om jag vågar kritisera Israel..kritiserar jag Libanon, är jag idiot och rasist och får inte tala med mina vänner som är gifta med libaneser..kritiserar jag Sverige hör jag inte hit..kritiserar jag Israel så är jag antisemit.

I Haaretz artiklen tar man upp den rasism som drabbar palestinier i Israel. En bosättare tränger sig in i ett arabiskt hus, försöker fördriva familjen, slår ner en  äldre herre i huset och skjuter sedan mot palestinierna. Allt det här sker inför en kamera som spelar in allt. Vanlig logik säger oss att ifall du tränger dig in i ett hus, skjuter och slår folk, då är du en brottsling, du ska dömas för dessa brott. Icke sa nicke. I Israel gäller andra lagar. I Israel har du rätten på din sida om du är jude. I Israel är du oskyldig om du begår ett brott mot en palestinier.

Alla är lika inför lagen..men vissa är mera lika än andra. En jude har mer och fler rättigheter än en arab. Det har funnits många fall där Israel skyddat mördarna, eftersom de var judar eller sionister.

Rasismen behöver inte visa sig på de här uppenbara sätten. Rasismen visar sig även när en arab ska få del av vattnet som Israel delar ut. En jude får 10 gånger så mycket vatten som en arab. Nu har situationen förbättrats (enligt FN) nu får jude enbart fyra gånger så mycket vatten som en arab..det tog alltså 60 år att fördela vattnet lite mera rättvist. Frågan är hur lång tid det ska ta för att en arab ska vara likvärdig en jude i Israel?

Länge leve motståndet…60 år av lidande, av förtryck, av fördrivningar.

3 kommentarer

 1. Rog 10 juni 2009

  Araber behöver väl inget extra vatten Har inte Darwing utrustat er med extra stor näsa så att ni ska kunna spara vatten där. Ungeför som kamelen lagrar sitt? =)

  Nej man ska inte skämta, det är allvarliga grejer detta. Tyvärr så kommer vissa ALLTiD att vara mer värda än andra. Spelar ingen roll villet system vi lever i. En del kommer alltid att få mer. Får de inte detta genom att hävda sin födda rätt, så kan man agera som Usa och invadera lite smidigt och säga att det är demokrati man ska införa.

  Forstätt kritisera, fortsätt vara en pain in the ass. Det är du bra på. Ordet, oavsett vad det gäller, måste fram.

 2. Bahlool 10 juni 2009

  rofl när det kommer från the pain of the ass number one då är det fan en komplimang 😉

 3. Rog 11 juni 2009

  haha.Du är bäst

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *