Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Libanons val del 2

Jag förundras över den intelligens som folk visar upp när de yttrar sig. Igår skrev jag ett inlägg som länkade till en artikel av en libanes i Libanon. I artiklen hävdade författaren (något jag hört och läst ofta på sistone) att de olika partierna fuskade med valet i Libanon, särskilt påfallande var det för de som stödde Israel och USA i Libanon. Samtidigt fick jag höra hur kristna i Libanon talade illa om Hizbollah och menade den var diktatorisk, något som inte stämmer då Hizbollah just är känd för att inte vilja ha en islamisk stat men försvarar ett islamiskt motstånd.

Personen som fick fnatt har själv talat ut emot SD och andra smårasister, men trampar i klavaret när hon själv blir rasistisk. Hon börjar tala illa om Iran, och tror jag bryr mig..Hon börjar hävda att en syrisk soldat våldtog en tjej hon kände..jaha? Hon menar att det dådet gjorde alla syrier dåliga och att det är därför hon hatar Syrien. Samma logik används av SD och rasisterna i Sverige, en svensk tjej blev våldtagen av någon mörkhyad, alla mörkhyade är onda..en tjej blev våldtagen av en syrier, alla syrier är onda….

Hon är så nationalistisk att hon glömmer fakta, fakta som hur kriget i Libanon började. Kriget började 1975, kristna maroniter och palestinska grupper (hade flytt undan Israels attacker) började tjafsa och det ledde till massmord. Hon menar att kristna inte slogs, men maroniterna är kristna. Hon glömmer även att det finns runt 18 grupper i Libanon och att alla ha burit vapen, slagits och mördat, alla grupper, kristna som muslimer, shia som sunni..alla tog till vapen till slut och alla begick illdåd.

Hon menar att kriget var mellan shias och maroniterna..faktum är att shias inte tog till vapen förrän många år efter att konflikten startade. En känd person i sammanhanget är Musa al Sadr, som fick shias att beväpna sig och slåss. Till slut skapades Hizbollah (början av 80 talet) och de blev så mäktiga att de blev den enda gruppen som tilläts ha vapen i Libanon.

Samma Hizbollah slängde ut Israel från libanesisk mark.

Jag tycker det är besynnerligt hur folk tar illa upp när de möter fakta..det här är inte något jag hittar på utan det här är vad historieböcker säger. Det här är saker som har hänt..att försöka svartmåla Iran, shias eller mig är bara befängt. Jag anklagas för att hata svenskar, shias, sunnis, libaneser och gud vet vad för grupp..man menar att jag inte får kritisera, skriva eller yttra mig negativt om någon grupp…om någon händelse. Man ogillar att jag skriver om shia sunnikonflikten..man kickade ut mig från Jinges blogg för att jag skrev emot palestinier som stödde Saddam..man kickade ut mig från ett shiaforum för att jag var negativ till shiafanatikerna där..man har hotat mig till livet, för att jag belyser historien bakom shia sunni konflikten och igår fick jag läsa att en vän till mig inte får tala med mig längre, för att hans fru ogillar mig..samma fru som menar att Libanon är en demokrati (skitsnack) säger att jag inte får tala med hennes man..för hon ogillar mig..suck…

Demokrati och yttrandefrihet är inte något man bara talar om eller skryter om, utan det är något man måste gilla den även när den går emot en. Gillar ni inte historia, gillar ni inte mig, gillar ni inte att jag är kritisk..SÅ LÄS INTE BLOGGEN..suck och dubbelsuck

ps: Jag blev tom anklagad för att ta emot pengar från Iran..i wish..då hade jag sluppit jobba 14 timmar om dagen 😉

3 kommentarer

  1. Lina 13 juni 2009

    Vem stödjer Israel i Libanon? Sjukt påstående! Vem har du läst egentligen? Man behöver inte komma långt på din blogg för att veta att du stödjer Hizbollah. Dagen Nasrallah och hans anhängare använde sitt vapen för att angripa journalister, beskjuta muslimer och angripa dem i deras hem det var dagen jag tappade förtroende för dem. Dagen han hotade med att upprepa den hemska dagen, det var dagen jag fördömde honom och hans anhängare. En rad händelser har fått mig att öppna upp ögonen för det som sker. Att gömma sig bakom ”palestina-frågan” och ständigt återupprepa sitt mål att ”befria” palestina som ursäkt för att behålla sina vapen är bara några historiska ståndpunkter. Dagen Nasrallah och hans anhängare använde sina vapen mot Libanon och libanese (kristna och muslimer) det var dagen han begick politiskt självmord.

  2. Bahlool 13 juni 2009

    Lina uttalanden från supporters av motståndarna mot Hizbollah har gjort klart att de stödjer Israel och USA..när man stödjer USA så stödjar man de facto Isael. Stackas journalister och libaneser som blev angripna utan någon som helst grund..varför kan du inte vara rättvis och varför kan du inte vara konsekvent? Varför blev det som det blev? Provokation efter provokation..varför nämner du inte de spioner (libanser) över 29 st som togs av staten med hjälp av Hizbollah, för spioneri=? Varför nämner du inte att det var Hizbollah som fick kämpa emot Israel medan din kära regering satt på sina rövar och fick pengar från israel och usa?
    Klart jag stödjer Hizbollah, det är dumt attinte stödja den organisation som räddade LIbanon..eller har du glömt vem det var som ockuperade ditt land?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *