Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sverige(o)demokraterna

Inlägg som jag skulle skriva klart en månad sedan:


Jag var uttråkad, och hade inget bättre för mig än att läsa vad Thoralf skrev, ni vet stollen som tror att invandringen är en muslimsk komplott..han som skriver en SD-blogg och i den hävdar att alla invandrare är brottslingar. Han har gjort det till en vana att skriva med pseudonym, bara för att höja stödet i sin blogg.

I bloggen tar han upp att det är en komplott, när man spelar in rasistiska Sverige(o)demokrater. Han hävdar att det är diktatur som härskar i Sverige och han och hans anhang menar att jag bor i Landskrona (sorry jag bor i Helsingborg) att jag har dubbla medborgarskap (jag har inte ens mitt irakiska namn eller papper någonstans, äger inget i Irak, och lämnade landet 1981).

På bloggen antar man att jag är en brottsling, att jag lever på bidrag, att jag inte betalar skatt, att jag åker till Irak hela tiden och att jag är fanatiker – enda som stämde var fanatiker anklagelsen.

Det märkliga med SD är att dessa brunskjortepartier, ogillar invandring till Sverige, ogillar muslimer här men samtidigt – försök förstå den här logiken – vill man att Israel, ett invandrarland, ska bestå, växa större och bli även mäktigare. Man menar att Israel ska få bryta mot folkrätten och de mänskliga rättigheterna.

Nästa punkt är att i och med SDs stöd till Israel, så leder ju det i slutändan till att muslimer/araber får lämna sina hem i mellanöstern, och vart hamnar många av dem om inte i Sverige?

För att även de som vill rösta på SD ska förstå:

1. Är man emot invandring till Sverige, borde man då inte vara emot invandring till andra länder och områden?

2. Ogillar man muslimer och araber, borde man då inte vara för att dessa ska få leva kvar i sina hem och länder? När man stödjer Israel leder det till att de fördriver, mördar och förflyttar araberna..

Jag vet jag har några SD fans som läser min blogg..det finns två olika grupper som älskar att läsa min blogg:

1. De som hatar mig som pesten, exvänner, rasister, islamofober och israelvänner

2. Personer som gillar att få nya impulser och tankar, jag har märkt ibland att folk snor hela texter utan att länka till mig, hört talas om copyright??

Rösta på söndag..stoppa rasisterna!! I Holland har ju främlingsfientliga och islamhatande partier vunnit 15% i valet och blivit andra största parti i landet. Rösta nu innan de skickar oss till gaskamrarna..

17 kommentarer

 1. Milla 05 juni 2009

  Jag tänker inte säga emot dig, för det finns alltid två sidor av ett mynt. MEN vet du vad? Det finns även medlemar i SD som inte alls är så där värst radikala och onda som du och många andra gärna förhastat vill tro.

  Det finns vi som har stora hjärtan och vill verkligen hjälpa människor, vi som har på olika sätt olika kulturer inbakade i våra dagliga liv. Vi har ingen ambition att kasta ut någon från Sverige eller jaga muslimer med brinnande järnspett. Allt vi vill är att få ett stopp på den negativa utveckling som sker i Sverige pga att de politiker som haft makten dom senaste 30 år inte har lyckats med annat än att tillåta en massinvandring. Och är en sådan verkligen till godo för någon? Nä, det finns allt för många invandrare här i dag som bara sitter av sina liv och lever på bidrag, Kan det vara hälsosamt för någon? Har inte vi ett ansvar här i Sverige att se till att ALLA som bor här har ett drägligt liv?

  För att kunna göra det, speciellt nu när vi har en sådan kraftig lågkonjunktur, så måste vi först och främst se till att dom invandrare som finns här får ett liv. Och istället för att ta emot fler flyktingar så måste vi börja göra insattser i deras hemländer. För tror inte du som jag att många hellre skulle vilja kunna återvända till sina rötter än stanna här? Vill man det ska man också få det. Sen är det även så att vi måste ta tag i dom problem som har uppstått. Och allting går hand i hand, och jag säger inte att det beror på invandrarna själva utan det beror på den misslyckade politiken.

  Och är det verkligen så hemskt att man ställer krav på invandrare? Är det verkligen så ondsint att man inte accepterar att man kommer hit, får asyl och sen begår brott? Vem gynnar en sån tolerans? Ingen, speciellt inte alla dom invandrare som lever i samhället och har viljan att integreras.

  Jag vet inte..Men alla är inte sk brun skjortor bara för att man vill ha lite strängare regler. Och för att man värnar om sitt fosterland, för vi ska alla låta våra barn växa upp här. Och då vill vi ha trygghet. Och alla har vi ett ansvar att se till att INGEN ska behöva vara rädd eller hur? Saken är den att en sann sverigedemokrat inte bara har invandringen på sin agenda, man vill ha ett mer konservativt tänkande eftersom vi inte anser att det liberala synsättet är så bra i alla avseenden. Men onda..Nä, det är vi inte. Iallafall inte jag och mina vänner.

  Ta och lär känna en SDáre så blir du förhoppningsvis förvånad. 🙂

 2. Bahlool 05 juni 2009

  Milla faktum är att jag var granne med en av SDs representanter i HBG, och hade tom tycke för deras program, så jag känner SDare ;)..men med såna stollar som han iraniern i Växjö, med han klaric och med thoralf, då kan det inte gå bra. Jag har två problem med SD och det är er kärlek för Israel (kan grundas i ert ogillande och hat för islam och att ni har ledare i partiet med judiska rötter) och ert hat för islam..hade ni släppt de två sakerna så tror jag att ni hade fått många fler röster. I dagsläget svartmålas muslimerna..och de bloggare jag varit hos har en rätt konstig syn på muslimer och islam. Jag känner mig som svensk, jag äger fastigheter här och butiker och jag har inga som helst planer på att flytta härifrån, men jag vill ha rätten att be vilken gud jag vill i vilken moskee eller synagoga jag vill..det ska inte vara förbjudet eller försvårat att vara muslimsk svensk.
  Du får gärna värna om Sverige men jag värnar även jag om Sverige och för att skydda Sverige måste SD och dess politik synliggöras för den är inte svensk den är inte mänsklig och den är inte fredlig. Du kan ha ett stort hjärta men då har du valt fel parti, ja invandringen får inte fortgå som den gör idag..ja hårdare tag ska man kräva..men det här gäller inte bara invandrare utan befolkningen överlag…man kan inte ställa vissa krav på vissa grupper men inte på andra bara för att en viss grupp har en viss hudfärg eller åsikt eller religion.

  För mig och många med mig är just frågan om Israel det viktigaste..man kan inte värna om demokratin och sen kräva att jag ska lämna landet för jag har andra värderingar eller andra åsikter (något jag fått höra rätt ofta från SD håll)

 3. Milla 05 juni 2009

  Jag kan bara tala för mig själv, jag tar ingen i försvar om det absolut inte måste. Detta eftersom vi alla har rätten att uttrycka oss så som vi anser är ett bra sätt att visa vem vi är och vad vi står för. Jag kan bara ta ansvar för mina egna ord och handlingar. Varför jag inte heller tar någon i direkt försvar är för att jag har inte rätten att påverka dig vad du anser om vissa människor. Sen är det så i ärlighetens namn att inte ens jag alltid håller med alla bara för att vi är partikamrater.

  Att islam är en viktig fråga för SD är ju ingen nyhet. Den ”vanlige”muslimen som lever sitt liv och praktiserar sin tro så som den är tänkt, alltså på ett fredligt sätt är inget problem. Iallafall inte för mig. Religionsfrihet är något jag tror stenhårt på, men jag tror inte på att någon religion ska få inskränka på det svenska samhället så till den grad att icke-muslimer får stå tillbaka. Jag tror på att ta seden dit man kommer osv..Jag vet att du hänger med utan att jag behöver gå in i detalj, för du är uppenbart insatt och intelligent 🙂

  Jag håller fullständigt med dig om at det inte bara ska ställas krav på invandrare, varför tror du att jag har valt att gå med i ett konservativt parti? Men det är faktiskt så att man idag inte vågar påtala dom problem som finns där invandrare berörs utan att man blir kallad för rasist. Och det är fel, man måste kunna få belysa problemen. Och det viktigaste är att man kommer till rätta med problemen illa kvickt.

  Avslutningsvis vill jag bara kommentera det sista du skrev..Varför skulle du behöva lämna Sverige? Så länge du inte aktivt begår brott eller är en terrorist så får du ha dina åsikter, precis som jag har rätten att ha. Men skulle någon som inte är svenskfödd begå allvarliga brott anser jag att rätten till medborgarskap eller uppehållstillstånd vara förverkad. Likväl som jag anser att om en svenskfödd begår grova brott så ska dom ha rejäla straff. För jag värnar om människor som aktivt eller passivt gör vad man kan för att värna om landet, drar sitt strå till stacken för att se till att alla kan känna sig trygga. Och det är fel att påstå att SD-are är onda och inte är männskliga…

  Och sen en fråga bara..Tycker du att muslimer ska ha rätten att ändra ett lands värderingar och sätt att leva bara för att muslimer som väljer att bosätta här ska känna att dom får leva efter sina värderingar? För om det är så, har då vi svenskar samma rätt om vi väljer att flytta till ett muslimskt land? Kan vi kräva att det landet rättar sig efter min syn på hur man ska leva?

  Vad ser du som en bra lösning på denna fråga? Jag tycker det är intressant att ta del av människor olika synsätt, alltid lär man sig något nytt. Så jag frågar för att jag vill veta, inte för att kränka. 🙂

 4. Bahlool 05 juni 2009

  Jag ser några fel i ditt resonemang..om en person har svenskt medborgarskap, då betyder det han är likvärdig en ”svenskfödd” då är det märkligt att man kan kräva att han ska förlora sitt medborgarskap, han borde ju bli behandlad som vilken annan svensk som helst, begår han brott och är svensk så ska det vara hårda straff. Permanent uppehållstillstånd ingår också där. Vad man kan göra är att försvåra så att folk inte får bli svenska hux flux.

  Jag tycker att det inte spelar roll om jag är muslim eller ej, jag har en röst du har en röst..din granne har en röst..om majoriteten i landet vill ha republik, så ska vi ha det..om en majoritet vill ha hårdare lagar eller dödsstraff så ska vi ha det..bara för att vissa gruppers (som tex SD) värderingar inte passar mig och de blir valda eller får makt, kan väl inte jag vägra acceptera det? Så om en majoritet vill ha nyare värderingar eller äldre värderingar, så ska de kunna få det, så länge det inte inskränkar på folks frihet eller värde. Problemet är ju tex att en muslim har mer konservativa åsikter och värderingar än medelsvensson, det betyder inte att vi vill ha dödsstraff pånågon som lämnar islam eller att vi ska tvinga på folk att de ska bära slöja..men om jag får en stor majoritet med mig på att man ska ha hårdare straff så ska det tillämpas.
  Jag tror det problem som SD inte förstår är att när jag känner mig som svensk och följer lagen och följer reglerna, då ska jag inte behandlas som en andra klassens medborgare, ja det är vårt land du är inflyttad så du har mindre att säga till om..så funkar det inte.
  En stor del av de svenskar som kallar sig svenskar idag, var invandrare någon gång. Hitlertyskland gick flera hundra år tillbaka för att mäta vem som hade sann tyskt blod..vill vi verkligen ha det så? Borde vi inte istället höja tiden för innan man får svenskt medborgarskap och istället acceptera dem som lyckas få det och anse dem vara del av det här landet?
  Jag har mött SDare som menar att du förlorar din svenskhet när du blir muslim..vad har nationaliteten med religionen att göra?
  Om du flyttar till ett muslimskt land och det landet är den demokrati som tillåter folket att välja värderingar och statsskcik så klart som fan att du ska få ha den rätten att ändra på det landets värdegrund.
  Ingen fara jag vet när någon försker kränka och du är inte en av dem :OO jag tycker det är bara kul att få lite argument att kämpa med för en gångs skull 😉

 5. Milla 05 juni 2009

  Då ska vi se..Ska försöka att inte göra om din blogg till en bok 😉

  Vi börjar med detta med medborgarskap. Du gav faktiskt svaret själv när du föreslog att det inte ska vara så lätt att bli medborgare. Att man beviljar uppehållstillstånd i olika former beroende på varför du vill bo och leva här är en god idé. Sen efter en längre tid, när man kan uppvisa att man har goda kunskaper i Sveriges historia, kultur och behärskar svenska språket väl då kan man söka medborgarskap. För då har man ju visat att man vill integreras i samhället. För det är viktigt att man annamar sitt nya lands seder och bruk, eftersom det är det som personifierar svensken. och vi blir ju beskyllda för att vara rasister så fort vi säger att vi är stolta över det som är typiskt svenskt och även nordiskt. För så är väl alla va? Stolta över sitt land och dess kultur mm. Och har man då fått medborgarskap ska man behandlas som vilken ursvensk som helst. Men idag kan man få medborgarskap alldeles för lätt och jag anser att det inte gynnar någon om människor kommer hit och söker skydd men sen inte kan respektera det land som tar hand om dom utan bryter mot våra lagar. Då har man i vissa fall förbrukat rätten att få ta del av vår välfärd. Den ska tillfalla dom som är laglydliga och skötsamma ( låter lite tungt och högtravande men jag fann inga bättre ord)

  Att vi inom SD vill bevara svenskheten handlar inte om att alla ska vara ljushåriga och blåögda. Det handlar om att bevara det som är unikt för just Sverige. Vårt sätt att leva, våra traditioner och kulturarv. Vårt språk med alla våra unika dialekter mm. Om vi skulle fortsätta med massinvandringen så kommer vi om ett par få decenium vara i minioritet Och är det verkligen rätt att vi ska utplåna den typiska svenskheten bara för att vi inte haft mod nog att säga nej till mer invandring? Vi vänder på steken, skulle det Irakiska folket vara glada och känna sig tillfreds om landet under 50 år tar emot en massa nordiska invandrare som sen helt plötsligt blir majoritet och kräver att islam ska vara sekundär och Kristendomen vara den ledande religionen? Vi inför att slöjor inte får bäras och griskött ska serveras på alla skolor..osv osv.. Ingen skulle må bra av det, även om det nu var vad majoriteten vill eftersom majoriteten inte är irakier. För bara för att jag flyttar till kina blir inte jag kines. Men jag kan välja att leva i det kinesiska samhället och ta till mig deras seder och bruk. Sen att jag ska ha rätten att bibehålla min kultur jag bär med mig från norden ska vara en rättighet, samma som det ska vara det för människor som kommer hit. Men det är ändå Sverige som ska vara just unika Sverige.

  Jag kan hålla på i en evighet känns det som, men jag vill ge andra en chans att skriva lite också..så nån rad ska jag väl lämna tom 🙂

 6. Bahlool 05 juni 2009

  haha mkt att läsa och skriva jag ska återkomma under kvällen men mkt jobb nu återkommer snart milla 🙂

 7. Pennan 05 juni 2009

  Desto fler svenska medborgare desto större säkerhet mot låntagarna. Varje svensk medborgare är idag skuldsatt med ca 140,000 kronor och räntekostnaden motsvarar skatten på en månadslön per år. Kanske finns någon koppling till att man vill ge folk svensk medborgarskap, då ”urbefolkningen” krymper istället för att öka i antal.

  Det unika med Sverige är väl dess natur, klimat, årstider osv. och inte dess folk. Det unika med en person är vad han gör sin tillvaro till. Människor borde kunna leva precis som de själva önskar så länge de inte skadar någon annan. Är man orolig för att traditioner förloras så är det väl bara att sätta igång och fira och bevara dessa traditioner. De flesta traditioner så som midsommar, jul, påsk är inte alls unikt svenskt. Visst, det kanske inte är många som äter sill och potäter, men gör det då…

  Jag tycker du inte resonerar som en Sverigedemokrat till 100 procent. Jag kollar av dess ledning och vilka som representerar partiet. Det var väl någon som sa att ”om en zebra flyttar till ett annat land så blir den inte en häst”? Förstår inte resonemanget, låter som rasistiskt…

  Sedan så sammankopplar SD Islam med lite allt möjligt, de verkar faktist inte ha koll på läget. Bara för att man heter Mohamed så innebär det inte att han följer Islam.

  Nej, nu måste jag packa ihop och åka hem….

 8. Bahlool 05 juni 2009

  Men hur ska en analfabet lära sig svenska? Om du ser problemet med baltikum, där har du ryssar som bott där hela sitt liv men de lärde sig inte språket, vissa är för gamla för att lära sig det ”tillräckligt” bra..de får inte medborgarskap..vill du verkligen förvägra någon för att han kanske vill men inte klarar av språket?
  I danmark lät man Jyllands Postens läsare göra testet för medborgarskap och en stor del av de ”danskfödda” hade inte fått medborgarskapet om de hade fått göra testet..du säger man ska kunna dess kultur och historia..gör testet för vanliga medelsvenssons och jag kan lova dig en stor del av dem skulle inte lyckas..
  Jag och en tjej var de enda som hade toppbetyg i historia..det säger väl allt om den svenska befolkningens kunskaper 😉 Jag hade toppbetyg i svenska, medan vanliga, vita svenskar hade icke godkänt…

  Jag kan hålla med dig att massinvandring inte ska tillåtas på samma sätt som nu…men sveriges problem är att de inte vet hur de tar tillvara invandrarna. Min pappa är ett exempel (dn körde en serie om sånt och jag kommenterade det med personliga reflektioner, men en stor del av problemet ligger hos svensken och sverige i att de inte kan ta till sig av de invandrare som kommer hit) varför kan invandrare i USA bygga ett av världens största och bästa länder, varför kan invandrare i England tala sitt språk men här ser man ner på dem varför kan folk smälta in assimileras och ta med nya trender och impulser över hela världen men just i Sverige är man rädd för det?
  det finns runt 1.7 miljoner invandrare i Sverige..menar du verkligen att Sverige skulle klara sig bättre utan dem? Eller att Sverige ens skulle kunna klara sig utan dem?

 9. Mamoshka 06 juni 2009

  And they got the nerves here to come here the swedish democrats! de försöker fiska röster från muslimer och invandrare i Sverige!
  Så skam över er! Skam, skam över SD!

  Swedish Democrats (Göran Nilsson): Oh, an Arab can never be a Swedish, a zebra can never be a horse!

  Göran Nilsson (SD), en zebra som flyttar till Sverige blir ju inte en häst. Alltså kan en arab inte bli svensk, även om han blir svensk medborgare

  VARFÖR SKA VI VARA lojala mot Sverige?

  Svenskar pratar skit om oss! om invandrare & om andra kulturer.

  de snackar skit om norge, finland, zigenerare, araber, muslimer, afrikaner mm

  Sverige är bäst! nej det stämmer inte! det är ett bluff!

  No, Sweden is not a tolerant country! your flag shows a cross that have murdered innocent samis out of their land!

  Imigrants should not whorship Sweden’s racist flag nor be loyal to this country that treats them as second class citizens!

 10. Mamoshka 06 juni 2009

  en bluff, grammatikfel som vanligt

 11. Milla 08 juni 2009

  det har hänt en hel del sen jag hade tid att kolla in din blogg, och det finns mycket som tål att svaras på.

  Börjar med att säga att det handlar inte ett dugg om att fiska röster från muslimer eller invandrare för att jag skriver i någons blogg, det gör jag enbart när jag anser att bloggaren har något smart att komma med och visar på intelligens.

  Sen kan jag ju säga att man måste visa tolerans för att få tolerans.

  Och jag är visst en typisk sverigedemokrat, men tyvärr är det så att det i majoritet enbart kommer ut i media då någon kläcker i mina ögon dumma saker. Det finns en uppsjö människor inom partiet som enbart har på sin agenda att bevara den svenska kulturen, den svenska historien och vill att det samhälle vi lever i ska bli ett tryggt samhälle. Vi har ingenting emot invandrare som vill ta del av detta och vill bevara och förvalta det. Vi har inget emot nya influenser, vi är i majoritet pålästa och kulturälskande människor.

  För att förstå dom sverigedemokrater som finns idag bör man läsa på historian om partiet. Det som var grunden är något jag och dom som finns idag aldrig kan stödja. men ur detta har det växt fram ett parti som är starkt och anti-rasistiskt. För det är så att dom som visar på rasistiska tendenser åker ut. Så kan vi sluta att kalla SD för rasister just för tillfället iaf?

  Eftersom det är många invandrare som läser här (tror jag iaf) så skulle jag vilja få höra varför det är så farligt att diskutera invandringsfrågan? Är det bara svensken som blir illa till mods eller stör det även invandrare att den belyses? Hur ska man göra för att komma tillrätta med alla dom problem som finns idag ur en invandrares perspektiv? För jag kan garantera att det inte finns på SD´s agenda att ”kasta ut” alla invandrare, så varför vi är så ”farliga” begriper jag inte. Är det kanske kraven vi ställer som är hemska?

  Sen så blir jag inte alls förvånad över att du hade högsta betyg, ingen som påstått att alla utanför sverige är korkskallar. Men du vet likaväl som jag att kunskapsnivån är oerhört låg hos vissa grupper. Men det saknar betydelse eftersom man erbjuds skolgång gratis när man kommer hit, eller hur? Kan ju tillägga att min son som är är svensk har Mvg i nästan alla ämnen, så svenskar är inte så korkade heller serru 🙂

  Och bara för att ha det sagt ifall jag dyker upp här igen, så ligger inte mitt huvudintresse i att ha åsikter om islam. Jag har andra saker på min politiska agenda som tar mer av min tid.

  //Milla

 12. Bahlool 08 juni 2009

  Milla enligt forskare i ämnet så är inte SD rasistiskt eller rasister, men de är främlingsfientliga..kan vi vara överens om det? För för det har vi många olika bevis för som kommit fram i bloggar och i media.
  SDs problem är deras dubbelmoral..man vill behandla vissa grupper i samähllet annorlunda, för att de är vita eller känner sig som svenskar. Hur ska man då göra med de vita svenskar som inte känner samhörighet med samhället? Vi som muslimer känner oss som måltavla för SD, när du går till en SD blogg så ser du att alla han länkar till, skriver eller är islamofobiska. De avskyr islam och försöker svartmåla muslimerna. Jag har jobb, jag har egendom och jag är muslim..jag har sett förföljelser genom historien som påminner starkt om de tendenser SD för fram. Du måste förstå att SD av idag kanske är annorlunda än partiet det kom ifrån, men lika lätt som det bytte skepnad kan det byta skepnad igen. Det är främlingsfientlighet och islamofobi som sprider sig pga SD och det är det som skrämmer oss..att tala om problemen i samhället ska det inte vara något problem med, men att söka dessa problem ibland muslimer och invandrare det är där vi tar illa upp.
  Invandringen kan göra Sverige till ett av Europas rikaste och mest utvecklade länder..istället för att peka på problemen kan man kanske peka på lösningar? Lösningen som SD för fram är att man ska stoppa eller minska invandringen markant..men det löser ju inte problemen vi har i samhället..när SD representanter hotar med att skicka in armé och soldater in i Rosengården, då ser man vilket hat som pyr bland SD..när SD representanter tycker att en främmande religion som judendomen har tillåtelse att ha synagoger i Sverige men att en främmande religion som Islam inte får, då ser man vilken skiland man gör mellan alla grupper.
  Japp jag har sett din blogg intressant är den i alla fall och det är kul att diskutera med dig. Jag säger inte att alla är korkade men jag säger att själva upsåtet för SD och deras ideologi och deras agenda är skrämmande. Liknande ser vi hos ert broderparti Frihetspartiet i Holland.

 13. Mamoshka 08 juni 2009

  Why, do you even let her to speak why did Göran Nilsson say an arab can never be swedish, a zebra can never be a horse?

  arab is a race, if they would say this to the jews they would be kicked off from Sweden!

  Milla, go and wash yourself och be i kyrka!
  älskar du jesus? det innebar att älskar alla människor utan undantag!

  araber, judar, zigenare, muslimer mm!

  Folk röstar inte på Sverigedemokraterna för att dom är arbetslösa! det är faktum!

  SD är rasister. Det har dom alltid vart och kommer alltid att vara (Bahlool correct my grammer if i make any mistake lol)

  Bahlool is more Swedish than you Milla! people like you destroy Sweden! non tolerance makes a country like Sweden hateable and ugly. Imigrants will begin to hate it. I started feeling this myself after hearing SD, Göran Nilsson from Landskrona and the pathetic leader Jimmie åkesson who looks like an Arab actually and should check his DNA!

  I know more than four language Milla, jag kan svenska också!

  Bahlool here got a job, i got a company too in Sweden!

  You can go and see your homeless people with sick pension in Thailand using the thai women! and celebrating the swedish culture, celebrations and traditions! your people are occupying Thailand actually!

  By the way the more SD critizes Islam the more it makes atheists like me interested to read the Quran!

 14. Bahlool 08 juni 2009

  Du klarar dig bra med din svengelska 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *