Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Hata shia – hata sunni

Då och då surfar jag igenom islamofobiska bloggar och besöker proisraeliska skribenters inlägg. Det är makabert att dessa demokrater, dessa frihetslälskande sionister och Sverigedemokrater, dessa stolta nationalister, avskyr islam så mycket att de behöver ljuga och dra alla över en kam.

Enligt mig finns det salafiter/wahabiter som begår illdåd inom islam, dessa i sin tur tillhörsunniislam. Enligt den logik som sionister och SDanhängare kör med, så borde jag dra alla sunniter över en kam och hata dem alla lika mycket, för att de har några idioter som kallar sig sunnis.

Enligt samma logik borde jag hata alla shias för att 18000 shias svek sin imam, sin ledare, sin Profets barnbarn och inte dök upp till att hjälpa honom i slaget vid Kerbala. Jag borde kanske även hata alla shias för att det finns visa shias som är tjuvar, mördare och våldtäktsmän, jag borde kanske även hata alla shias för att vissa av dem tillhör Muqtada al Sadr, som jag ser som en odåga.

Så jag, som vill efterlikna dessa smarta vita herrar, dessa män och kvinnor med fina bruna skjortor, borde efterlikna dem och dra alla över en kam. För det är ju precis det här de gör. De menar att jag är ansvarig för vad Osama bin Ladin gör, de för fram olika småbrott, begångna av några invandrare med muslimskt klingande namn, och menar det är representativt för alla muslimer. När man besöker dessa bloggar så hittar man en liten räknare som räknar upp tusentals terrorattacker  utförda av muslimer..

När jag i min enfald, försöker bemöta dem med att personer som mördade Engla, eller att pedofiler för det mesta är svenskar, vita sådana, då tystas jag ner eller så vill de inte höra på längre. Samma logik som dem, man drar alla svenskar över en kam och menar att alla är lika goda. För ifall islam är skyldigt för de brott vissa muslimer begår, vem är då skyldig för de brott en ateist begår? En kristen begår? En svensk begår? Om man i fallet med svenskar, européer eller vita överlag, enbart kan anklaga personen ifråga för brottet, varför ska jag och 1.5 miljarder muslimer stå till svars för dessa brottslingars brott?

Jag kanske är ointelligent, jag kanske är dum, jag kanske är en barbarisk krigisk arab/muslim, men snälla förklara för mig?

Problemet är att det finns en sådan okunskap om islam, en sådan utbredd islamofobi och rasism, att det är skrämmande. De som lyssnar på dessa personer vill inte eller kan inte acceptera att muslimer är helt vanliga människor, vissa har mentala problem, andra är tjuvar, återigen andra är okunniga om sin tro och att ingen människa är perfekt.

Det känns som om muslimer anses vara övermänniskor, personer som inte får fela, inte får begå brott, inte får synda, inte får göra något dumt. För vi har alla ögon på oss. Om en svensk jobbar svart (tro mig alla jag mött har gjort det) då är det tyst..om en muslim eller invandrare jobbar svart, ja då är det en del av den kulturen och den religionen.

Snälla förklara för mig..varför ska jag hatas för att jag tillber en Allah? Varför ska jag jagas för att jag är muslim? Varför ska jag hånas för att jag valt en tro? Varför ska jag vara skyldig för alla andras brott? Varför ska jag anklagas för någon annans ord och handlingar? Varför…

Så visst hata shias..hata sunnis..hata muslimer..hata araber..men använd samma måttstock på ickemuslimer? Använd samma måttstock på andra grupper och andra religioner. Judar begår många terrorbrott, hur ofta ser vi dem dömas och anklagas?

2 kommentarer

  1. JLR 02 juli 2009

    Mot enfalden och dumheten kämpar gudarna förgäves. Att pådyvla på en en hel grupp, en hel nation eller en hel skola de drag och beteenden som några står för, det är en gammal vana som människor inte tycks kunna komma ifrån. Det ligger i själva språkets väsen att generalisera och ha fördomar.
    Det enda man kan göra är att hela tiden säga emot och avslöja alla språkliga lögner. Det är inte bara generaliseringar. Man kunde skylla den ekonomiska krisen på 80-talet med att ”räntan hade gått upp 500%”, som om räntan hade fötter eller hiss, i stället för att säga att Bengt Denis varit korkad nog att höja räntan. Vi behöver införa ämnet Retorik i skolan, om vi ska hejda oss mot alla floskler och personifieringar. Vem är ”Människan”? coh varför är ”Marknaden” som maktfullkomlig?

  2. Bahlool 02 juli 2009

    Tycker också att man borde införa retorik i skolan, tycker att folk inte har mycket att komma med, vilket ämne man än diskutera, och lite mera övning i skolan skulle inte skada..men det skulle kanske inte funka så bra hos ”makthavarna”`?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *