Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Muslimer!! Ta avstånd!!

Bomber i Iran, moskéeattacker i Irak, syraattacker mot flickor och bombningar av deras skolor i Afghanistan, bombattacker mot moskéer i Pakistan. Listan kan göras lång. Bakom allt det här ligger takfiris eller även mera kända som Talibaner och Wahabiter/Salafiter.

När jag surfar genom den muslimska bloggsfären, så ser jag, även hos muslimer som lutar åt det wahabitiska hållet, att de tycker det som sker är avskyvärt. Jaha?

Vad kan dessa bomber, attacker och massmord bero på och komma ifrån? Det är ju den ”muslimska kulturen” som närt dessa grupper och grupperingar. När en människa går till moskéen och får höra att sufis och shias är kuffar, otrogna, rafidha och gud vet vad, då kan det ju inte båda gott. Det kan ju inte leda till något annat än att dessa grupper ses som femtekolonnare, som förrädare, som ickemuslimer och att de borde göras av med.

Pogromerna på judar, kan verligen jämföras med det här. Man utmålade dem till värre än vad de var, och det ledde till slut till att man mördade och jagade iväg dem.

Enligt förespråkarna för den wahabitiska sjukan, så är attackerna i till exempel Irak, begångna av sionister och amerikaner. Så enligt denna myt, så spränger judar upp sig i självmordsattacker..ha..ha..ha..

Vad är det för kultur och religion som menar att flickor inte borde utbilda sig? En kvinna i det Talibanstyrda Afghanistan, fick inte jobba, samtidigt fick hon inte utbilda sig. Så när en kvinna är sjuk och behöver en läkare, kan hon inte gå till en man, då en man inte får röra henne, samtidigt kan hon inte hitta en kvinna, för att en kvinna inte får utbilda sig – Moment 20?

De senaste dagarna har jag diskuterat ämnet shia-sunni och tidig islamisk historia. Folk undrar varför. Enkelt, islam är perfekt men de olika muslimska versionerna har korrumperats för att de tappade något många århundraden sedan. När en sekt eller dess företrädare lär upp  dig att en grupp muslimer är anhängare  av en jude (myten om Abdullah bin Sabah och shias) då kan en rättrogen muslim som vill komma i närheten av den allsmäktige, inte göra något annat än bekämpa dessa. Jag förstår de som spränger upp oss shias, de som förstör sufigravar, de som förbjuder shia och sunniritual. Dessa har blivit hjärntvättade och många många många konvertiter faller för den här fällan. Sakerna jag hört på sistone skrämmer mig…okunskapen är skrämmande, hatet är skrämmande, avskyn är skrämmande..när ska någon sådan person bomba muslimer i Sverige?

Vänd er till en av de fem godkända lagskolorna. Salafismen och Wahabismen sprider okunskap och ignorans. Även om många sunnis har fördomar mot shiaislam och sufis, så uppmanar de inte till massmord i moskéerna..

Som muslim ska man ta avstånd från irrläror och man ska ta avstånd från våld mot oskyldiga, man ska ta avstånd från förtryck och man ska ta avstånd från rasism, som muslim måste man ta avstånd från terrorism.

27 kommentarer

 1. mammamarie 31 maj 2009

  Har du nån lista man kan skriva på…för att visa sitt avstånd? Vad ska man göra? Det känns hopplöst ju. De som vill ta avstånd stoppas ju i allmänmedia att komma ut med detta. Så vad ska vi göra?

 2. Bahlool 31 maj 2009

  listor hjälper inte ett skit..det gäller att hålla på med upplysning..sunnimuslimer måste sluta svartmåla shias och sufis..sunnilärda måste ta mera ansvar för sunnitiska befolkningen och vara mer strikta och mer kontrollerande när det gäller information och regler..för många går till salafi sidor och blir hjärntvättade..var igår på en salafisida lögnerna och skiten som skrevs där var mer än det vanliga jag är van vid..fy fy fy

 3. mammamarie 31 maj 2009

  Du som verkar mer insatt än jag – precis vad tror du det är som lockar sunniter till wahabismen? Vad är det i den inriktningen som lockar mer än ”normal” sunnism ?

 4. Tasnim 31 maj 2009

  Jag tror nog att de flesta tar avstand. Personligen har jag aldrig stött pa en salafisida som uppmanar till vald mot nagon, men vad vet jag, kanske har mitt surfande varit ytterst begränsat? Men jag tror att sma extrema grupper existerar i de flesta inriktningar, gillar man att ha ihjäl folk sa spelar det nog mindre roll vilken religiös etikett man har pa sig, da lär man göra det ända. Fattar förresten inte riktigt vad ”sunni” har med den här fitnan att göra?

 5. Bahlool 31 maj 2009

  den är attraktiv när du läser vissa delar i den…sen när du är ny muslim och du får läsa sidor efter sidor som är pro wahabismen och du hittar bara ett fåtal som är pro vanlig sunni så blir det på det viset…och sist men inte minst..deras duktiga sätt att ljuga..de intalar folk att de är ”ursprungs”islam…

 6. Bahlool 31 maj 2009

  de kallar sig sunnis..de uppamanade sunnisilam i irak att ta till vapen mot shiamuslimer..i somalia är det just wahabiter som förstör landet i dagsläget..alltså de kallar sig ahlul sunnah wa al jamaa3a..salafiterna räknas till sunniislam om man gillar det eller ej..samma med talibanerna.
  Salafisidorna sprider disinformation och lögner..det är på samma sätt som SD och andra facistiska partier, de sprider lögner som leder till att du som svensk tar illa upp och tar avstånd från muslimerna..när du gör det så är det lättare att skada dessa muslimer utan att någon bryr sig..när du som muslim hör hur hemska shias är, som svär åt de heliga sahabas och som hatar Profeten (saw) och som inte tror på Allah..då gör det dig inte ilka mycket att de skadas..

  Ta gazakonflikten..man blev förnärmad och folk gick ut i demonstrationer för att man hade mördat palestinier i några veckor..jag var en av dem som deltog och skrev om saken ifråga..hur många palestinier dog? Talibanerna mördade 8000 hazeris på en enda dag (shias)
  De beskyllde shias för att tillbe buddhastatyerna i Bamyan…
  Det det handlar om är att dessa grupper menar att shias är värre än judar och kristna..och om det är ok att man ska bekämpa judar och kristna då är det äve ok att bekämpa shias..du borde läsa på vad som sades och gjordes mot judar under historiens lopp..man beskyllde dem för en massa saker..sen när något hände så var det lätt att mörda tusentals av dem..om sunnimuslimerna anser att shias är bröder och syskon..då blir det svårare för det här.
  Jag satt en gång på mirc när Israel bombade hizbollah sönder och samman..då gick en kär salafi in och skrattade åt de mördade..hade muslimerna accepterat shias för vad de är, så tror jag inte att vi hade haft de här massmorden…

 7. Tasnim 31 maj 2009

  När jag var ny muslim hamnade jag pa sidor om traditionell islam faktiskt.. men, men, annan historia. Faktum är att jag aldrig läst ngt annat än varningar för dessa valdsamheter pa salafisidor. Men som sagt, mitt surfande kanske varit begränsat.. anser förresten inte rättsskolorna att de följer ursprungsislam?
  Jag star fast vid att det i alla ”inriktningar” finns onda människor/grupperingar som förstör och förgör. Allt är inte svartvitt.

 8. Sökaren 31 maj 2009

  Vad är det för skillnad/likhet mellan ahl as-sunna wal jama’a och
  ahlul sunnah wa al jamaa3a?

 9. Bahlool 31 maj 2009

  Nope allt är inte svart eller vitt. Jag hamnar för ofta på icketraditionella sunnitiska sidor utan salafiinfluerade sådana (ex islamguiden drivs av några bröder som avskyr shiaislam och lutar åt det wahabitiska hållet..eller gjorde nu vet jag inte vem som står bakom)
  Du kan diskutera ämnet shiasunni utan att behöva hitta på saker. Att hävda att shias tillber smågudar (12 imamer) eller att shias är murtad och rafida uppmanar till att se shias som fiender till islam…ska se om jag hittar sidan one sec
  http://www.kr-hcy.com/askimam/index.shtml
  http://www.as-suffa.org/Takfir-Kuffar-and-Shirk/Marrying-Shia-s.html
  Här säger man det är inte tillåtet att gifta sig med en shia..när runt 22% av alla giftermål i Irak var mellan shia och sunnis..så menar den här fatwan att shias är otrogna..det är ok att gifta sig med en ickemuslim men inte en shia?

 10. Bahlool 31 maj 2009

  sökaren det är samma sak bara stavningen?
  jag använder nästan aldrig ´när det gäller arabiska ord..utan 3 (3eyn)

 11. Tasnim 31 maj 2009

  Eeh, jag läste nagonstans att en lärd inom hanafi gav en fatwa att de inte fick gifta sig med ngn utanför egna lagskolan.. pa tal om knepiga fatwor om giftermal.. Summan av kardemumman, en fatwa behöver inte nödvändigtvis vara sa mycket mer än en lärds asikt och tolkning.. inte alla av samma inriktning behöver för den sakens skull bli ”dömda” därefter..

 12. Bahlool 31 maj 2009

  Nej det är sant vi har ju samma med shia lärda..men jag menar det är hur vanligt som helst att shias och sunnis firar samma helgdagar..vi brukade ha sunnis som grät med oss över Hussain..medan Hussains dödsdag ses som positiv i vissa länder (Ashuradagen brukar vara bra att gifta sig på hos vissa grupper i världen)
  Det är var bara en liten sökning i ämnet syrran..om jag söker mera så kan jag nog hitta dussintals många fler sidor..vi har också idioter hos shiamuslimerna som begår illdåd..men om du jämför det med vad som sker i världen så ser du att problemet verkligen inte ligger hos oss..att dessa grupper finns beror på de fördomar, lögner och felcitat som sprids.
  Se på det som hände 9/11. Efter attackerna spreds fler lögner om muslimer..många sökte sanningen och blev muslimer..men många fler tog illa vid sig och började mörda, trakassera och hota muslimer..jag minns en stackars sikh som blev mördad för han hade turban och idioterna trodde han var muslim..alltså om muslimerna tar itu med de fördomar som finns mot varandra, så tror jag att många av de problem vi ser, skulle sluta..vi skulle inte vara så lätta att manipulera.
  Jag säger inte att man inte ska debattera och visa på vilka fel du som sunni har eller jag som shia..men jag behöver inte sprida hat mot sunnis jag behöver inte sprida lögner om sunnis jag behöver inte försöka få folk att hålla sig borta från sunnis..jag har två systrar här som ville ha information om sunniislam och jag förmedlade det till bouhamza..

 13. Sökaren 31 maj 2009

  Tack för svaret! Såg att Mohamed Omar hänvisade till ”auktoriserade, ortodoxa lärare” på ett ahl as-sunna wal jama’a forum för att få svar på frågor om islams syn på homosexualitet.

 14. Bahlool 31 maj 2009

  enda gångerna jag sett någon använda sig av ahlul sunnah wa al jama3a (eller jama´a) brukar när de tillhör salafismen/wahabismen..men du kan kolla med en sunni som bouhamza (finns bland mina länkar) han tillhör sunnimajoriteten och är mera insatt i sådana frågor.

 15. Tasnim 31 maj 2009

  Vad bra att du inte behöver försöka fa folk att halla sig borta fran sunnis.. eeh. Jag förstar inte riktigt din kommentar, faktiskt.. vad är det du vill säga? Min hjärna är inte riktigt med idag, tyvärr..

  Var inte den där stackars sikhen förresten den första som attackerades efter 11/9? Minns det.. usch. Och det är väl ingen här som säger att 11/9 var en sjysst dag? Eller har jag missat ngt? Eller är det för att jag inte riktigt förstar din kommentar…

 16. Bahlool 31 maj 2009

  Det jag försöker säga är att fördomarna som hade spridits ledde till hans död. På samma sätt som fördomarna som sprids av vanliga gemena sunnimuslimer mot shias och sufis som leder till mord och attacker mot dem. Om muslimerna ser varandra som syskon, så är det som en kropp som står enad..men om vissa muslimer att andra muslimer inte är muslimer utan utanför islam..då är det lättare att skada dem eller frånta dem deras rättigheter.
  Det jag försöker säga är att han dog pga fördomarna..och nu dör det shias sen många år i Irak, Pakistan och Afghanistan pga liknande fördomar..om du anser att jag är muslim..kommer du inte lida när jag lider? Om du inte anser mig vara muslim så kommer du inte lida på samma sätt…jag tycker synd om de som skadas..men de som är mig närmast är dem jag bryr mig först om, det är så människan funkar.

 17. BrorSamir 01 juli 2009

  Assalamu alaykum

  Jag gillar inte hela den här ettikeringen av muslimer såsom ”wahhabi, taliban, shia, sunni” hela denna ramsan stör mig personligen!, Gud har inte namngivit muslimerna i Koranen som MUSLIMER!!! Och jag tror att många har misstolkat en del av islams mest fundamentala principer, vi som människor har en dålig vana av att vilja säta folk i ”fack” eller dra alla över en kam. Muhammed ibn abdulwahhab (den som kom med vad man idag kallar ”wahhabismen”) gjorde en del bra saker, och en del dåliga saker, det är mänskligt!

  Varför kritiserar man att wahhabis förstör gravar och hindrar folk från att göra saker som inte har en grund i Koranen eller Profetens Sunnah? därför att det går emot Koranen och just precis Sunnahn…det går inte att dra alla shias och sufis över en kam. Jag är sunni, och jag är emot att man går till gravar och söker hjälp från de döda, eller att man bygger stora hus över gravar? varför? därför att detta är just det Profeten har varnat oss för! detta är just saker som kan leda oss till shirk – avgudadyrkeri. detta är vad kristna och judar gjorde med sina profeter/sändebud och helgon! de tog de till ”gudomliga” personer som kan ”besvara” deras böner och önskemål. Vi som muslimer tror på tawhid! inte på att gå till döda människor och be dom om hjälp!! säger vi inte varje dag minst 17 ggr i våra böner: Iyyaka naubudu wa iyyaka nastain – DIG TILLBER VI, DIG ROPAR VI OM HJÄLP. Så om okunniga shia/sufi/sunnis går till gravar och ber de döda om hjälp, ska vi då inte reagera och stoppa de? Jo!!!!

  Och jag förstår inte ritkigt varför vi ska tycka synd om shia muslimer i iran eller irak, när de trakasserar sunni muslimer ännu mer. Låt oss bara diskutera Irans behandling av sunni muslimer. Nämn en enda SUNNI MOSKÉ i iran? 1/3 av irans befolkning är sunnis, men de har inga rättigheter, det finns knappt sunni ministrar i irans regering eller ens som portvakter utanför ambassaderna.

  Eller för att inte tala om vad shia muslimer gör med sunnimuslimer i irak? man nämner att shia attackeras av wahhabis, men inte vad shia gör med sunnimuslimer. Bröder och systrar från irak har berättat själva för oss och i media att shiamuslimer har dödat barn och vuxna för att de heter ”muawiya, umar, abu bakr eller uthman”..vi kan fråga oss varför?

  men detta är inte det viktiga som vi kanske ska diskutera nu. Utan att shia och sunni förståelsen av islam alldrig kommer att gå ihop. Och det handlar inte om Ali, utan om de mest fundamentala principerna av religionen.

  Kända ”shia ulamah” (lärde) som khomeini o.s.v. har talat illa om aishah, (många av de har kallat henne för prostituerad os.v.”) medan Koranen har rentvått Aishah från dessa anklagelser! så om någon säger att hon var det, i enlighet med koranen är dessa människor HYCKLARE!,

  och det finns så mycket mer som går att diskutera om shia, och om Allah vill, kommer en sida snart att publiceras om shia:)

  och nej, fortfarande är jag inte wahhabi!

 18. Bahlool 01 juli 2009

  Wsalam wal ra7ma wal barakah
  Tawassul är sunnah, det är en del av den muslimska tron och det är något både de fyra sunnitska lagskolorna och deras anhängare och den shiamuslismka överens om. Så att hävda att det inte är sunnah har jag jättesvårt att förstå. Att be till gravar är en sak att försöka få dessa heliga personer (enligt sunins var ju de tre första generationerna de bästa) att lägga in ett gott ord är något annat. Varför har man inte förstört Profeten Muhammeds grav om vi nu ska förstöra gravar?
  Ingen ber de döda om hjälp. Att tro att en dödlig kan hjälpa en är befängt 🙂 Du har missförstått hela konceptet med tawassul.

  Snälla du..över 1.3 miljoner shias har mördats i Irak och du talar om att shias har trakasserat sunnis mera? Har du ens läst historia? Har du ens läst vad ommayyiderna gjorde? Abbassiderna? Ottomanerna slaktade på en enda dag 40 000 shias i Irak. Gå läs om Al Hajjaj..snälla försök inte minimera det som hänt. Ingen säger att sunnis är 1/3 av Irans befolkning enligt både västliga som östliga medier så är shias majoritet där och sunnis består av inte ens 10%. Att hävda något annat är bara lögn 🙂
  Klart shias har begått mord i Irak..det var ett resultat av sunnitiska mord på shias. Om du tittar på siffrorna så kommer du se att runt 80% av alla mord i Irak begicks av sunnis mot shias. Vart var du när Saddam slaktade hundratusentals shias? Vart var du när Sunnis slaktade 8000 hazeri shias på en enda dag? Hur ser du på bombningar av mosk+eer i Irak, Iran, Pakistan?
  Att shias begår illdåd är utan tvekan..att jämföra dem med de grymheter sunnis begår i världen mot shias, är inte bara patetiskt utan under all värdighet.
  Vi är muslimer, vi ska tala sanningen och däribland måste vi säga sanningen även när den känns bitter.
  Medan sunnis går ut och utfärdar fatwas att mörda shias (fatwas från de heliga städerna i Saudi) så gick shialärda och fördömde allt mördande av sunniter (sistani mm)
  Enligt en sunni hadtih så dör den som slåss mot kalifen, en jahilias död. Ali var Kalif..vem startade kampen mot honom om inte Aisha och Talha? Jag har inte hört att hon är prostituerad men bara för att du älskar henne betyder inte det att man ska ursäkta allt hennes handlande…Profeten saw, varnade henne för att kriga.
  Klart du inte är wahabi 😉 du är dock åt salafihållet 🙂
  Finns många sidor om Shias, sidor som belyser att vi har en annan tro och inte är muslimer..men sanningen finns i bloggar och på tidningar som mina och de kommer inte att tystas 🙂

 19. BrorSamir 02 juli 2009

  as-salamu ala manit-tabbial huda!

  Ni är Abdullah bin Sabas ättlingar, vad ska man säga om er? till och med Ali (radiAllahu anh) straffade hans efterföljare, och han skulle säkert ha straffat många av er om han hade levt idag.

  Det finns så mycket man kan diskutera om er. från de mest teoritiska sakerna till de mest praktiska, som matam, Vad sade inte hussayn r.a till sin syster innan han slaktades i karbala när hon började skricka och dra i sina kläder? : Min syster visa din sorg på ett sätt som Allah är nöjd med!

  bahlool förklara för mig hur jag ska följa er förståelse av islam, när till och med er mest fundamentala principer inte håller? som till exempel de 12 imamerna. Hasan al-Askari (rahmatullahi alayh) hade ingen son, så hur kan det då komma en imam efter honom om han inte fick någon son?

  Shia, ni svek husayn i karbala, shia från kufa kallade husayn till kufa, men de svek honom i karbala,
  och vem dödade egentligen inte husayn enligt både sunni och shia källor? med döda menar jag den vars svärd orsakade husayns död? Han hette Shimr bin Thil-Jawshan och han en Shi’i som svek sayyidina husayn och joinade yazids män.

  om du inte tror mig, kolla då vad en av er mest kända lärda, al-Qummi säger i hans kända bok ”mafaatihul-Jinaan”; ”jag säger att Shimr var i Ameer al-Mu’mineens styrkor på dagen då Siffin tog plats.
  (Al-Qummi, “Safinatun-Najaat”, vol.4, 492e sidan, kapitlet Sheen följd av Meem)

  bahlol det finns så mycket mer att diskutera, jag fortsätter gärna denna diskussionen på något mer diskretare sätt då jag inte gillar att skriva på bloggar, du har min email, skriv gärna mejl.

  Och nej jag är verkligen inte mot salafi hållet, jag följer sunni-hanafi och jag är en murid i chistiya tariqah (jag e dvs vad man idag skulle kalla sufi)

  Mitt syfte med detta svar är inte att ”visa mig bättre med bevis”, snarare vill jag befästa sanningen hos dig precis som du försöker befästa sanningen hos mig, om du har haqq, visa mig haqq så ska jag acceptera det in sha’a Allah

  wa ALlahu 3lem

  bror Samir

 20. Bahlool 02 juli 2009

  Abdullah bin Sabah hehe..alltså snälla du? När ni försöker ursäkta Aisha så försöker ni svartmåla Ali genom att låta Abdullah bin sabah finnas i hans läger, så att det är Ali och hans anhängare som startar konflikten när Aisha ju bara ville ha fred..i mordet på Uthman återfinns Abdullah bin Sabah, eftersom ni inte vill erkänna att många av de fina goda sahabas var brottslingar som mördade Kalifen osv. Abdullah bin Sabahs existens är så refuterad att det är klandervärt av dig och av andra salafis att fortfarande försöka ge honom liv. Skärpning!! Här kommer några bevis..ta till dig dem om du vill 😉
  http://www.al-islam.org/encyclopedia/chapter10/1.html

  Finns belägg för att han hade en son och att denna är Mehdin. Det här är återigen ett försök att hitta på saker och ting för att ursäkta salafismens syn på saker och ting.
  Ok Så en Shia dödade Hussain, vem var ledaren för armeen? Vem var yazid, mannen som angrepp de heliga städerna, orsakade Hussains död, slog på Hussains skalles tänder och ni salafis älskar honom och menar han är så pass bra att ni säger RA till honom 😉
  Säg mig hur man kan berömma honom och hans far, män som förändrade och skapade den tro du tror på?
  Så? Shimr var släkting till al Abbas. Så enligt dig är man shia pga sina gener? Är det inte så att shia är en övertygelse? Hur kan man kalla någon en shia när denna slåss mot shiaimamen? Du måste väl kunna använda skallen så pass mycket att du förstår att du säger emot dig själv? Var syrierna sunnis eller shias? De kom och mördade och våldtog…

  Varför ska jag skriva mejl. Jag har min blogg och ska nu, tack vare dig, visa på hur depraverad din syn är 😉
  Jag har aldig och kommer aldrig kunna acceptera något annat än haqq och haqq är med ahlul bayt, samma som ni ”älskar” så pass mycket att ni glömt bort hadither och tal till deras försvar.
  https://www.bahlool.se/2009/05/27/al-azhar-och-shaltoot/

  Han är sunni inte salafi…din syn är tyvärr för mycket åt salafihållet, eftersom sunnis har konsensus i frågor rörande Yazid, Tawassul och gravar osv.

 21. BrorSamir 02 juli 2009

  Alltså du är för rolig, du har inte studerat en enda sunni bok med någon sunnilärd och du snackar om att det är konsensus i alla dessa frågor, hahah, jag är inte salafi fortfarande!!!!!!!!!

  Att besöka gravar är sunnah, men att stå vid de och be de om hjälp som som några av era jahil folk gör med till bland annat er Imam riza hotline är FEL, FEL, FEL, titta bara på det:

  http://www.youtube.com/watch?v=O2AO_ERKMxY

  vad hände med IYYAKA NAUBUDU WA IYYAKA NASTAIN?

  Hur ska imam riza hjälpa de, när han inte ens kan hjälpa sig själv????

  Nej min syn är inte alls mot salafihållet, tawassul är en kontroversiel fråga, istighata särskilt, som du propagerar för audhubillah,

  och jag har inte sagt något om yazid? jag gillar inte yazid heller, vem har någonsin gillat honom? varför stoppar du ord i min mun när du inte har en anning om min åsikt om yazid (eftersom jag inte ens har nämnt honom?)

  Allah jahdih, må Allah vägleda dig

  wa Allahu 3lem

 22. Bahlool 02 juli 2009

  Så sunnis som gör tawassul är inte sunnis? Du säger du är sufi..sen säger du är sunni sen säger du att du inte är salafi..kan du bestämma dig? Visa mig en enda av de fyra lagskolornas lärda som säger att tawassul inte är del av tron?
  Jag har läst jämförande böcker om shia och sunni..det är konsensus i frågan om tawassul 🙂

  För enligt sunni hadith så var yazid bin muawiya en av de här 12 kaliferna 😉 Så när sunnis säger ra till honom och menar han är en av de 12 kaliferna..då är det väl rätt att ta upp honom?
  Du borde läsa på lite mera om din egen tro grabben 🙂

 23. BrorSamir 02 juli 2009

  Imam Bukhari declared:

  “I don’t see any difference between praying Salah behind a Jahmi or a (Shia) Rafidhi and a Christian or a Jew. They (Jahmis/Rafidhis) are not to be greeted, nor are they to be visited, nor are they to be married, nor is their testimony to be accepted, nor are their sacrifices to be eaten.”

  (Khalq Af’aalul-’Ibaad, p.14)

 24. Bahlool 02 juli 2009

  Det säger allt om din käre Bukhari 😉 Han hatade shias så mycket..att han tom tog in lite rafidis hadither lol

 25. BrorSamir 02 juli 2009

  där har du fel igen, han tog inte hadither från rafidha, utan från shias som stödde Alis parti, det är något helt annat, rafidah är vilseledda

 26. Bahlool 02 juli 2009

  Ok du ska få vi se vem som har fel igen (du som vanligt)

  ’Abd al-Malik b.
  A’yan al-Kufi
  Sahih al-Bukhari [kitab altawhid]
  Sahih Muslim [kitab al-’iman]
  Sahih al-Tirmidhi [kitab tafsir
  al-Qur’an]
  Sunan al-Nasa’i [kitab al-’iman
  wa al-nudhur]
  Sunan Abu Dawud [kitab albuyu’]
  Sunan Ibn Majah [kitab alzakah]

  Han var en Raffiidii Shi’i, en av (människorna med)
  omdöme. [Abu Ja’far al-’Uqayli, Du’afa al-’Uqayli, under
  ”’Abd al-Malik b. A’yan”]
  Han var Raffiidii men pålitlig… Han ansågs pålitlig
  av många lärda, och i honom fanns Shi’ism.
  [Al-Dhahabi, Siyar A’lam al-Nubala, under ”’Awf b. Abi
  Jamilah”]

   Han var en Rafidi Shi’i, en av (människorna med) omdöme. [Abu Ja’far al-’Uqayli, Du’afa al-’Uqayli, under ”’Abd al-Malik b. A’yan”]
   Han var Rafidi, pålitlig (saduq). [Al-Mizzi, Tahdhib al-Kamal, under ”’Abd al-Malik b. A’yan”]
  Al-‘Ijli sade: Han var från Kufah, en Tabi’i (Efterföljare), pålitlig. Sufyan sa: ‘Abd al-Malik b. ‘A’yan som var Shi’i berättade (traditioner) för oss, han var en Rafidi för oss, en man med omdöme. Hamid sa: De tre bröderna, ‘Abd al-Malik, Zurarah och Hamran var Rawafid allihopa. Abu Hatim sa: Han var en av de tidigaste att anta Shi’ism, (han var) sanningsenlig och uppriktig, med bra traditioner, och hans traditioner är nedskrivna.[Ibn Hajar al-’Asqalani, Tahdhib al-Tahdhib, under ”’Abd al-Malik b. A’yan”]

   Ibn ‘Adi sade: De (de lärda) såg inte något problem med hans hadith förutom att de attribuerade Shi’ism med honom… Han var en man med heder … Han berättade traditioner som lovordade Profetens Hushåll (Ahl al-Bayt) och nedvärderade andra… Mukhlid al-Shu’ayri sa: Jag var med ‘Abd al-Razzaq när någon nämnde Mu’awiyah. ‘Abd al-Razzaq sa: ‘Besudla inte vår sammankomst genom att nämna Abu Sufyans avkomling!’.[Al-Mizzi, Tahdhib al-Kamal, under ”’Abd al-Razzaq al-San’ani”]
  Ibn ‘Adi berättade (en hadith) från ‘Abd al-Razzaq…, “Om du ser Mu’awiyah på min predikstol, döda då honom!”.[Al-Dhahabi, Mizan al-’I’tidal, under ”’Abd al-Razzaq al-San’ani”]

 27. Bahlool 02 juli 2009

   Han var en pålitlig Rafidi och hans hadith finns i (Sahih av) al-Bukhari. [Ibn Hajar al-’Asqalani, Taqrib al-Tahdhib, under ”’Abbad b. Ya’qub al-Rawajani”]
   Abu Hatim sa: Han var en shaykh, pålitlig. Ibn ‘Adi sade: Han brukade skarpt kritisera Salaf. I honom fanns extrem Shi’ism. Salih b. Muhammad sade: Han brukade kritisera ‘Uthman. Jag hörde honom säga: “Allah är mer rättvis än att Han skulle släppa in Talhah och al-Zubayr i Paradiset efter att de svor lojalitet och lydnad till ‘Ali och sedan stred mot honom.” Ibn Hibban sade: Han var en Rafidi som inbjöd (andra till hans tro). Han berättade denna hadith …, “Om du ser Mu’awiyah på min predikstol, döda honom!”
  [Ibn Hajar al-’Asqalani, Tahdhib al-Tahdhib, under ”’Abbad b. Ya’qub al-Rawajani”]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *