Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

It begins…del 1

Wahabis har enbart två eids, medans vi ”otrogna” Shias har en massa olika festivaler och fester som vi firar under året, en av dessa är Eid al Mubahilla. Vår ”sekt” delar detta sätt att se på världen med många Sunnis från de fyra lagskolorna och många Sufis, där man inte inskränkar sig på enbart två ”Eids”. I dagarna infaller Eid al Mubahilla.


[3:61] Om någon vill tvista med dig om detta, sedan du tagit emot den kunskap som har kommit dig till del, säg då: ”Låt oss kalla våra söner och era söner, våra kvinnor och era kvinnor,oss själva och er själva och ödmjukt be Gud att Han avkunnar Sin dom, och låt oss nedkalla Guds fördömelse över alla som ljuger.”

Profeten hade skickat iväg inbjudningar till de olika städerna och deras olika religiösa företrädare, en grupp på 60 munkar kom från Najran i Yemen och dessa ville fråga ut denna nya Profet. När man diskuterade Jesus natur och Allahs natur, ville de kristna inte ta till sig av logiken att Jesus inte var Guds son utan skapad såsom Adam var skapad före honom. Då kom denna vers till, som fördömde alla dem som ljög.

Med sig tog Profeten Fatimah, hans dotter (våra kvinnor) och Hassan och Hussain hennes söner (våra söner då de var hans barnbarn) och sist men inte minst tog han med sig Ali, som skulle representeras som oss själva.

Profeten lyfte sina händer och sa: Oh Allah detta är min mitt hushåll, mina Ahlul Bayt.

Ledaren för Munkarna såg på dessa fem personers ansikten och sade:

Vid Jesus! Jag ser ansiktena på dem som, om de skulle titta upp till hilmen och be, så skulle bergen flytta sig. Troende på Jesus av Nazarett, jag talar sanning. Ifall ni inte lyckas komma överens med Muhammed, han och enbart han med de heliga själarna med honom, kommer att förinta er för alltid, om de så bad Gud om det.

De kristna fick (pga Koranens budskap att det inte skall finnas tvång i religionen) frihet att utöva sin tro, vara skyddade av muslimern och i gengäld skulle de betala en symbolisk skatt.

Denna händelse firas av dem som älskar Profeten och dennes heliga familj för att påminna oss om vilken makt dessa fem besatt och besitter. Lärda genom tiderna har kommit fram till slutsatserna:

  • Händelsen var mycket allvarlig och viktig och därför var det tvunget att de närvarande muslimerna skulle vara de renaste av de rena och de bästa av de bästa.
  • Det visade, utan någon som helst tvekan, att de närvarande fem var de utvalda. Vem annars hade makt att omvända och övertala de kristna än just dessa fem?
  • Diskussionen om vem som tillhör Profetens Ahlul Bayt (man har från vissa håll försökt visa att det var några av hans fruar  mm) fick sig ännu ett bevis om att det är Ali, Fatimah, Hassan och Hussain. (renade i koranens ayah 33:33)

Ingen av de närvarande vännerna och släktingarna till Profeten Muhammed var värdiga att delta i denna händelse, för ingen annan än dessa personer var de rena utvalda. Profeten dog bara något år senare och då hade folket redan glömt bort dessa händelser, händelser som än en gång påvisade den status Ali och dennes familj besatt.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *